(2) 

Proje okulundan ayrılma

passione #1591618 
merhaba. Mebde çalışan bir öğretmenim. Bu dönem çalıştığım okuldan bir proje okuluna görevlendirme öğretmen olarak geçiş yaptım. Kadrom hala eski okulumda. Öğrenmek istediğim şu, proje okulunda görevlendirme olarak çalışan bir öğretmen istediği zaman bunu iptal edip eski okuluna geri dönebilir mi? Görevlendirme anlaşmasında süre 1 yıl olarak yazıyordu ama bunun dönem arası ya da herhangi bir zaman iptal etme olasılığı var mı?
(2) 

İstanbul Adalarda denize girmelik yer

passione #1589916 
Burgazadaya iki günlüğüne gideceğiz. Adalarda denize nereye gidilir? Gidip memnun kaldığınız bir plaj sahil var mı acaba? Teşekkür ederim.
(4) 

Hangi okul?

passione #1588508 
Merhaba. Bir meslek lisesinde 3 senedir çalışan İngilizce öğretmeniyim. Çalıştığım okul idarecileri ve öğrencileri açısından çok kötü düzeyde, müdür değişikliği oldu ve okul daha da kötüleşti. Bu dönem çalıştığım bölgeye yakın bir proje okuluna geçme ihtimalim var, bu okul öğrencileri puanla alıyor ve butik bir okul sayılır öğrenci ve öğretmen sayısı az. Şimdi ben bu okula geçiş yaparsam daha yoğun olacağım , öğrenciler seviyesi şuan çalıştığım okula göre bayağı bir iyi, idare de benim okuluma göre çok daha baskı ve iş yükü veriyor olabilir. Ama orada çalışırsam meslek açısından daha çok gelişebilirim. Öte yandan şuan çalıştığım okulda iş yoğunluğu açısından çok rahatım , öğrencilerin seviyesi genel olarak kötü ama üstesinden gelebiliyorum ve ders açısından beni hiç zorlamıyorlar yani yorulmuyorum denebilir.

Bir de ek olarak seneye eşimle birlikte Farklı bir yere tayin de olabiliriz, yani burada çalıştığımız son sene olacak gibi görünüyor.
Sorum şu; siz olsaydınız bu sene çalışmak için hangi okulu seçerdiniz ?
(2) 

Güneş lekesi

passione #1562155 
Merhabalar. Birkaç gün önce alnımda orta büyüklükte bir sivilce çıktı, yakında düğünüm olacak diye endişe edip sivilceyi en kısa zamanda nasıl kurutabilirim diye düşündüm ve sivilce kremi sürdüm. ( La roche posay in effaclar kremi ) İki gün boyunca bu kremi sürdüm , ikinci gün dışarı çıkmadan önce güneş kremimin üstüne de sürüp üstüne güneş kremi sürmeyi unutup çıktım. Hava hiç güneşli değil yağmurluydu. Sonrasında sivilcenin etrafında bir kızarıklık oluştu ve şuan o kırmızılık kahverengi bir renge dönüştü. Sorum şu bu sizce güneş lekesi midir?
Güneş lekesi kalıcı mıdır, geçer mi sizce? Cildiye bölümüne gideceğim zaten ama deneyimlemiş olan varsa tavsiyelerinize açığım şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

Beylikdüzü lazer epilasyon

passione #1561646 
Beylikdüzü civarında bildiğiniz güvenilir bir lazer epilasyon var mıdır? Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Lazer Epilasyon

passione #1561645 
Merhaba. Lazer epilasyonun 5. seansım bitti fakat hala bacaklarımdaki batık izleri geçmedi. Kayısı peelingi ve nemlendiricilerle desteklememe rağmen izler bir türlü geçmedi. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Gittiğim yer kaynaklı olabilir mi makinaları vs. ? Lazer epilasyonun batıklar için kesin ve kalıcı çözüm olduğunu biliyorum o yüzden geçmeme sebebini merak ediyorum. Eğer bu konuda bir bilginiz varsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
(2) 

İstanbul outlet avm

passione #1555377 
İstanbul Avrupa yakasında bildiğiniz outlet AVM’ler var mi?
(2) 

Büyükada

passione #1555344 
Büyükada’ya hangi havada gidilir? Bugün gitmeyi düşündük fakat hava durumundan dolayı iptal ettik. Çok sıcak olmayan ama çok soğuk da olmayan bir hava var yarın, yer yer yağışlı da olabilir gibi. Hangi havada güzel olur adaya gitmek? Teşekkürler.
(1) 

damakta siyah yuvarlak leke

passione #1549670 
Merhaba, geçen hafta sağ üst yirmilik dişimi çektirdim. Bugun o çekilen yerin altında siyah yuvarlak kan rengi gibi bir nokta gördüm. Çok küçük değil ama çok büyük de değil. Sağ alt tarafta gömülü bir yirmilik dişim de var. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Bu leke neden oluşmuş olabilir? Doktora gideceğim zaten fakat önceden bir sormak istedim. Şimdiden teşekkürler.
(8) 

Almanya mı, türkiye'de öğretmenlik mi?

passione #1533934 
Öncelikle merhaba.
Size bir konu hakkındaki görüşlerinizi sormak istiyorum. Erkek arkadaşım şuan Almanya'da yaşıyor. 5 6 ay önce eğitim vizesi ile gitti ve orada dil kursuna gidip bir yandan da çalışıyor. Amacı dil sınavına girip sonrasında yüksek lisansa başlamak. Tabii ki daha sonra beraber orada yaşamamız..
Ben ise şuan mebde çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. O da aslında Edebiyat öğretmeni ve bu atamalarda kontenjana girdi yani atanma şansı var. Benim çalıştığım ilçeye ve hatta okula bile atanma şansı var. Yani dönerse yüksek ihtimalle beraber yaşayacağız. Tahmin edersiniz ki bu zor bir karar. İkimiz de işin içinden çıkamıyoruz.
- Almanya'da kalırsa alanıyla ilgili bir iş bulamayacak ve benim oraya gitmem muhtemelen biraz uzun sürecek. Yüksek lisans yapsa bile alanıyla ilgili iş imkanlarının kısıtlı olduğunu düşünüyor. Belki orada tekrar bir meslek eğitimi alabilir ama bu da 3 yıllık bir süreç. Belli bir yaştan sonra tekrar 3 yıl öğrenci olmak demek. Bunun yanı sıra orada yaşamak geleceğimiz için çok daha konforlu olacak. Benim orada iş bulmam çok zor olmayacak. Yani bunun zorluğu beklemek ve biraz belirsiz bir yolda ilerlemek..
- Türkiye'ye dönse ülke durumları malum biliyorsunuz. Avantajı birlikte olmamız olacak. Bir de kendi alanı ile ilgili direkt bir iş sahibi olmuş olacak.
Size sorum siz bu konumda olsanız, nasıl bir karar alırdınız? Empati yapıp cevap verebilirseniz çok ama çok sevinirim.
(2) 

Bu ne böceği

passione #1523192 
Eve nereden girmiş olabilir
(7) 

türk filmi önerisi

passione #1520999 
şöyle güzel, keyifli bir türk filmi önerisi var mıdır acaba? korku ve dram hariç.
(1) 

çeviri fiyatı hk

passione #1517864 
Merhaba. İngilizceden türkçeye 20 sayfalık bir çeviri işi kaç tl olur?
kelime ya da karakter başı ücreti nedir?
(2) 

a1 kursu verme

passione #1517570 
yakın zamanda lise öğrencilerine A1 kursu vereceğim okulda ama elimde herhangi bir kitap yok muhtemelen alamayacağız. Derslerde sürekli takip edebileceğimiz tahta sunumları gibi ya da etkileşimli kitap önerebilecek olan var mıdır? teşekkür ederim.
(4) 

Aile hekiminin araması

passione #1514364 
covid pozitifim ve izolasyonun son günündeyim. Az önce aile hekimi kendi numarasından beni aradı, gündüz de aramıştı yetişemediğim için açamamıştım. Gece saatlerinde çalışıyor mu bu aile hekimleri? Bu saatte bir hastayı aramak normal mi?
(3) 

tat alma kaybı

passione #1514121 
daha önce covid geçirmiş olanlara bu sorum. tam olarak kaçıncı gününde tat almaya başladınız?
(1) 

karantina süresi

passione #1514044 
15.02.2022 - 21.02.2022 tarihli izolasyon sürem var. Merak ettiğim şu: 21 şubatta bitiyor mu yani dışarı çıkabilir miyim? yoksa 21 şubatta da evdeyim ve sonraki gün çıkabiliyorum.
Hangisi doğru acaba?
(2) 

yunanistan ile ilgili film

passione #1514000 
İsmail ve Roza diye bir film vardı. Yılmaz Gruda'nın başrolde olduğu film. Buna benzer bir film var mı acaba izlediğiniz? konu yunanistan, izmir , nüfus mübadelesi ile ilgili olabilir. Şimdiden teşekkürler!
(1) 

İstanbul- Arnavutköy köyleri hakkında bilgi

passione #1511304 
Yeniköy
Tayakadin
Boyalık
Sazlıbosna
bu köyler hakkında bilgi sahibi olan var mı? öğretmenlik ataması için düşünüyorum. arnavutköy merkezde yaşamayı düşünmüyorum. bu köylerde öğretmenlik yapmak nasıl olur? ev bulunabilir mi? Özellikle Yeniköy için soruyorum.
(14) 

doğu illeri arasında tercih ( öğretmenlik ataması için)

passione #1511251 
siirt, bitlis, ağrı, kilis,muş, şanlıurfa. bu illerden hangileri daha tercih edilebilir yerler olabilir?
(4) 

boğaz acısı

passione #1510800 
bugün akşamdan beri oluşmaya başlayan boğaz acısı için endişelenmeli miyim?
yutkunurken acıma hissi var, öksürük çok yok. bademciklerim dokununca acıyor bide. test olmam gerekir mi?
(8) 

film önerisi

passione #1507700 
şöyle iç ısıtacak, tatlı bir film önerecek var mıdır?
noel temalı olabilir. şimdiden teşekkürler!
(3) 

ısınamamak

passione #1507018 
Kendimi bildim bileli kansız biriyim. Özellikle kış aylarında ellerim ve ayaklarım ne yaparsam yapayım ısınmıyor ya da ısınması çok uzun sürüyor. Bu duruma iyi gelecek bir şey var mıdır acaba? şimdiden teşekkürler.
(4) 

İngilizce öğrenmek için YouTube kanalı

passione #1504404 
İngilizce öğrenmeye başlayan birine önerebileceğiniz YouTube kanalı var mı?
(1) 

YouTube kanal

passione #1504399 
Temelden İngilizce öğrenmek isteyen birine önerebileceğiniz YouTube kanalları nelerdir? Özellikle speaking becerisini geliştirmek istiyor ama genel olarak da grammar eksikleri var.
(4) 

Çizme

passione #1504293 
kısa boylu birine çizme yakışır mı sizce? yaklaşık olarak 1.57 boy için soruyorum.
(4) 

Bu sorunun cevabı nedir

passione #1503706 
Sb
(6) 

büyük göstermek

passione #1502979 
olduğundan büyük nasıl gösterilir? kıyafet vs.. dışında
(2) 

yds için kitap önerisi

passione #1501993 
yds'ye hazırlanan bir öğrenciye özel ders vereceğim. hangi kaynak verimli olur? deneyimleyip iyi sonuç aldığınız bir kitap var mı?
(5) 

saç düzleştiricisi

passione #1500016 
www.mediamarkt.com.tr

www.trendyol.com


Bu 2 ürün arasında kaldım. Marka olarak remington'un daha iyi olduğunu biliyorum ama yine de kararsız kaldım. Saçlarım ince telli, kolay şekil alabilen bir yapıda. Çok fark eder mi bilemedim. Farklı bir önerisi olan varsa ona da açığım.
(12) 

şampuan önerisi

passione #1499488 
saçlarım neredeyse günaşırı yağlanıyor. sabah yıkıyorum akşam yağlı. bunda sık sık yıkamamın da etkisi var elbette fakat hep yağlı bir yapısı vardı. kalıcı bir çözüm hiçbir zaman bulamadım. bu duruma benzer bir durumda olup memnun kaldığınız bir şampuan var mı?
(3) 

Covidken aşı olmak

passione #1491980 
Merhaba. Virüs olduğunuzu bilmeden aşı olursanız ne olur?
(4) 

İş için gerekli evraklar

passione #1490158 
Akciğer filmi
Solunum fonksiyon testi
İşitme Testi
Göz Muayene Sağlık Raporu
Hemogram testi
Kan grubu kartı

İş için gerekli olan bu raporları en kısa sürede nerede nasıl halledebilirim?
(3) 

Akciğer filmi

passione #1490124 
Akciğer filmini hangi bölümden çektirebilirim? Bir de devlet hastanelerinde çekiliyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(1) 

İngilizce öğretmenliği iş mülakatı

passione #1489584 
Merhaba. İngilizce öğretmenliği bölümünden bu sene mezun oldum ve yarın ilk iş mülakatımı gerçekleştireceğim. Görüşme yüz yüze değil, telefon üzerinden olacak. İlk defa deneyimleyeceğim için biraz heyecanlıyım. Merak ettiğim bazı şeyler var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Görüşme sırasında bana yöneltebilecekleri olası sorular ne olabilir?
Maaş beklentisi hakkında bir soru sorarlarsa ne gibi bir cevap mantıklı olabilir?
(1) 

diş ağrısı

passione #1484016 
Dişlerimin sol alt kısmında 20'lik dişim çıkıyor. Epeydir çıkmaya çalışıyor fakat tamamen çıkmadı. Doktora gittiğimde bir sorun olmadığını, çıkmaya çalıştığı için ağrı yaptığını söyleyip ilaç vermişti ve ağrı tamamen bitmişti. Bu olaydan 2 3 ay geçti, dişim hala tamamen çıkmadı ve ağrı yeniden başladı. Yaşadığım şehirde randevu bulup dişçiye gidemediğim için de ağrı kesici ile ağrıyı kesmeye çalışıyorum ama kalıcı olmuyor. Bu ağrı diş hala çıkamadığı için mi oluyor deneyimlemiş olan var mı?
(1) 

Online eğitimde aktivite

passione #1477579 
Online olarak interaktif bir aktivite hazırlamak istiyorum. Örneğin, soruları sorarken aynı zamanda bir bowling oyunu oynuyorlarmış gibi doğru soru çözünce strike olması gibi ya da basketbol da olabilir. Genial.ly sitesinde böyle bir oyun buldum ama ücretli maalesef. Buna benzer bildiğiniz oyunlu sorular hazırlanabilen siteler var mı?
1

mobil görünümden çık