(1) 

Tarz ortopedik ayakkabı markaları

jjimyl #1587701 
Doktor diz rahatsızlıklarım ve fibromiyalji için ortopedik ayakkabı giymemi tavsiye etti. Anneanne model olmayan tarz ortopedik ayakkabı markası var mı bildiğiniz? Sneaker veya casual spor ayakkabı alacağım.
(2) 

Öneri Diş Macunu

jjimyl #1587695 
Son zamanlarda kullandığım diş macunlarının ağzımda hiç ferahlık bırakmadığını saman gibi olduğunu farkettim. En azından 1-2 saat ağzı ferah tutacak bir diş macunu arıyorum.
(5) 

Cümlede "challange" kullanımı

jjimyl #1577150 
Yurtdışından biriyle mail üzerinden toplantı ayarlamaya çalışıyorum. 1 martı önermiştim, şöyle bir yanıt geldi: "1st of March will be a challenge. Would it work for you to select a date and time here?"

Challenge burda mümkün değil başka bir zamana ayarlayalım anlamında mı? Yoksa zor olacak ama yine de ok randevu linkinden ekleyebilirsin anlamında mı sizce?
(2) 

Trendyol iademi yapmıyor

jjimyl #1576456 
Merhaba,
Trendyol dan iki ürün alıp iade etmiştim. Iade kargolar yanlış adreslere gitmiş bir şekilde. Emin olmamakla birlikte birbirlerinin yerine gitmişler sanırım. Bir tanesini bana geri yolladılar. Diğeri için ise Trendyol firmaya ulaşamadı. Bu ulaşılamayan firma kendine gelmeyen kendi ürününün iadesini bana yaptı. Diğer ürünü ise göndermedi ürünün akıbeti de bilinmiyor yani şu an.
Trendyol destekten 2 kere konuyla ilgili destek istedim ancak her iki talebim de diğer şirkete ulasamadiklarini söylediler ve "Siparişiniz ile ilgili uyuşmazlığınızın çözümü konusunda yasal yollara başvurma hakkınızın bulunduğunu, siparişin satıcısına ait bilgilerin mesafeli satış sözleşmesi içerisinde ve ürün detay sayfasında yer aldığını hatırlatırız" mesajıyla sonuçlandı. 

Daha önce başıma hiç böyle bir durum gelmediği için ne yapmam gerek bilmiyorum. Benzer durumu yaşayan var mı?
(1) 

Birlikler kamu sektörü mü sayılıyor?

jjimyl #1575362 
Merhaba, İhracat birlikleri vb. kuruluşlar kamu kuruluşu olarak mı değerlendiriliyor? Örneğin İHKİB için bir public sector kuruluşu diyebilir miyiz?
(2) 

Sülfatsız kepek şampuanı

jjimyl #1574708 
Sülfatsız kepek/seboreik dermatit önleyici şampuan tavsiyeniz var mı?
(1) 

Boyun Isıtıcı

jjimyl #1574285 
Ağrılarımdan ve kas gerginliğinden (fibromiyalji başlangıcı) boynumu sıcak tutmak gerekiyor. Bugüne kadar sıcak su torbası ile idare ediyordum ama şimdi boyna direkt oturan bir ısıtıcı istiyorum. Öneriniz var mı?
(4) 

% Sorusu

jjimyl #1569816 
Bir gösterge %1,85 iken %8,47 olmuş. Bu iki yüzdelik oran arasında % kaç artış vardır?

Psikoloğunuzu neden değiştirdiniz?

jjimyl #1568892 
Yaklaşık 1 yıla yakındır görüştüğüm bu bir psikolog var. Bu süreçte kendimi tanımamda ve olaylara farklı açılardan bakmama yardımcı olup fayda sağladıysa da kafamda değiştirip yeni bir psikolog ile başlangıç yapma düşünceleri var. Ama hala kararsızım, acaba şemalarım mı tetikliyor ve o yüzden mi bırakmak istiyorum kendisini diye.
Siz daha önce artık desteğe ihtiyacıniz olmama sebebi dışında neden psikoloğunuzu değiştirdiniz? Ya da neden değiştirirdiniz?
(6) 

Göz göze bakarken rahatsız olmak

jjimyl #1564536 
Birisi bir şey anlatırken onu dinlerken göz göze bakmak istiyorum olabildiğince tüm dikkat dinlediğimi göstermek için. Ama anlattığı şey uzadığında eğer karşımdaki kişi çekici bulmadığım, hoşlanmadığım biriyse (ki karşıdakilerin %90 u bu kategoride) canım sıkılıyor, teması durdurmak istiyorum. Uzun süre bakışmak rahatsızlık veriyor. Sizde nasıl durum?
(2) 

Çamaşır makinesinde toz deterjan kalıntısı

jjimyl #1564035 
Selamlar,
Çamaşır makinesinin deterjan gözünde toz deterjanla çamaşırlar yıkandıktan sonra kalıntılar kalıyor tortu şeklinde. Sıvı deterjan ile yıkayınca ise deterjanın hepsini alıyor neden olabilir bu
(3) 

Maaş Pazarlığı

jjimyl #1563761 
Selamlar,
Benim başvurmadığım ve görüşme talebinin karşı taraftan geldiği bir iş görüşmesinde teklif aldığımda pazarlık payı benim lehime mi ilerler? Tekliften daha karlı çıkmak için ve ücret artışı için nasıl bir savunma yapmalıyım?
(1) 

Google a ait sitelere erişemiyorum

jjimyl #1563482 
Selamlar,

Mail başta olmak üzere google keep,docs gibi sitelere giriş yapamıyorum 2-3 saattir. "Bu siteye ulaşılamıyor mail.google.com ana makinesinin yanıt vermesi çok uzun sürdü." uyarısını alıyorum. Google chrome başlangıç sayfam olduğu için arama butonlu sayfayı açıyor ama orda da sağ üst köşede yer alan hesap profil resmi boşluk ve uygulamaların olduğu çerçevede ise boş beyaz arka planın üzerine bir hata oluştu tekrar denemek için yenileyin veya başka bir hesap seçin uyarısı var. Neden böyledir ?
(2) 

Vaka Analizi Hazırlığı

jjimyl #1562948 
Selamlar,

İşe alım için görüştüğüm bir yer ikinci aşamada vaka analizi çözmem gerektiğini ve sonrasında onlara sunmam gerektiğini söyledi. Nasıl hazırlanabilirim, daha önce benzer deneyimi olup da olumlu sonuçlanan var mı?
(4) 

Verimli to-do list önerileri

jjimyl #1562820 
Selamlar herkese,

Günlük, haftalık or yıllık yapılacaklar listelerinizi nerelerde, hangi uygulamalarda ve formatlarda tutuyorsunuz. Google keepte madde madde tutuyorum ama aklıma gelen her işi madde olarak eklediğimden sonuçta oradaki işleri bitirmekten çok listeye yeni madde eklemek daha çok hoşuma gidiyor :/ Einhosever Matrisi önerisi geldi birinden ama onu dijital ortamda nasıl oluşturabilirim bilemedim.

Önceliklendirmeyi ve kategorize etmeyi daha iyi yapabileceğim işleri bitirdikçe listede üstünü silerek yeni madde koymaktan daha çok keyif alacağım bir to-do list formatı arıyorum, önerilerinize açığım.
(1) 

Yatırım alan girişimler

jjimyl #1562315 
Selamlar,

Türkiye'de en çok yatırım alan startuplar hangileri? Bir listesi var mıdır kamuoyuna açıklanan?
(2) 

Cambly abonelik

jjimyl #1561855 
Cambly abonelik ücretleri kaç TL şu anda? Currencyi bir türlü değiştiremedim
(2) 

Hassas Ciltliler için İç Çamaşırı Önerileri

jjimyl #1559330 
Çok hassas bir cildim var, kıyafetler ve iç çamaşırlarının kumaşı aksesuarı vs cildimde kızarıklık, kaşıntı gibi alerji yapabiliyor. Dün de yine aynı şekilde Penti'den aldığım straplez sutyeni giymiştim. Standart sutyenlerden daha büyük demirli olan kopçası cildimde gün sonunda kırmızı kabarıklık yapmış+kaşıntı

Hassas ciltli olanlar iç çamaşırında hangi markaları tercih ediyorsunuz?
(2) 

Writing nasıl geliştirilir?

jjimyl #1559059 
B2 seviyesinde ingilizcem var. Speaking için de geliştirmem gereken noktalar var ama writing için de hiç rahat değilim.

Hem yaptığım iş için kimi zaman gerekli olan içerik oluştururken hem de business english vari mail yazışmalarında akıcı bir şekilde yazamıyor ve özgüvenli hissedemiyorum. Aynı zamanda uzun vadede IELTS sınavına da girme durumum olabilir. Sistematik olarak nasıl gelişebilirim bu konuda? Şimdiden teşekkürlerr
(3) 

Koltuk aralığı geniş otobüs firması

jjimyl #1556743 
Merhabalar,

İstanbul Antalya arası yolculuk için koltuk aralığı geniş diğer firmalara göre rahat bir uzun yolculuk geçirilebilecek bir öneriniz var mı?
(1) 

%98 de takılı kalan şarj

jjimyl #1554434 
Bilgisayarımda şarj takılı, 1 saatten fazla süredir %98 de takılı kaldı. Nasıl bir sorun olabilir bu
(4) 

Psikolog ile aradaki iletişim/frekans

jjimyl #1553506 
Merhabalar,

Bİraz uzun yazacağım şimdiden okuduğunuz için teşekkürler.
Aralık ayında yüksek kaygı, anksiyete, aşırı mükemmelliyetcilik vb sorunlarımdan dolayı ve kendimi biraz daha yakından tanımak amaçlı psikoterapi almaya başladım. İlk olarak haftada 1 başladık daha sonrasında tam olarak nedenini bilmediğim şekilde 10 günde bire indirdi seans aralıklarını. Nedenini sorduğumda öyle daha iyi oluyor gibi genel bir yanıt verdi. Araliklarin artmasının benden bağımsız kendi çalışma temposuna daha uygun olduğu için böyle değiştirdiğini düşündüm.

Aynı zamanda aşırı duyarlı birisiyim (highly sensitive person) Yönetilmesi zor olan bu kişilik tipi hakkında da daha detaylı bilgiler almak ve günlük hayatta kendimi daha verimli bir şekilde yönetmek üzerine beklentilerim vardı terapiden. Ancak her defasında bundan kaynakli rahatsız olduğum noktaları dile getirdiğimde burda benim elimden pek bir şey gelmez, herkeste olan şeyler manasına getiriyor verdiği cevapları. Duyarlilik bir noktadan sonra herkeste olura getiriyor. Özel bir yaklaşım ile ele aldığını düşünmüyorum. Özel olarak bu konuya daha önce tam temas etmemiş sanki. ( Burdaki temel sorunum da şu: uyaranlar çok fazlalasinca özellikle gün sonu beynim mal gibi oluyor. Bilgileri bağdaştırmak ve ortaya bir ürün sunmak işkence gibi geliyor. Ama bunun dışında gün içinde de kendi düşüncelerimden ve İste yapmam gereken taska tam olarak odaklanamiyorum, enerjimi %100 veremiyorum. İki ya da birden çok bilgiyi bağdaştırarak ortaya bir şey sunmam epey vakit alıyor. Ve sonuç olarak sürekli overwhelmed hissediyorum.)

Daha önce de sorunlarımla ilgili ödev tarzı görevler verdi. Yapmaya çalıştım kısmen de olsa ise yaradı ama total sürece baktığımda son 2 aydır çok bariz bir ilerleme göremiyorum. 50 dklık online seanslar bugün nasılsınız nasıl hissediyorsunuz sorusuna seansın çoğunda yanıt verip benzer sorunlarımı anlattığım oturumlara dönüştü gibi. Sema terapi ile ilerliyor kendisi güya,daha önceden de üstüne okumalarımın olduğu bir ekol. Terapinin başında bir test yapmıştı. Ordaki sonuçların birkaçını söyledi (sahip olduğum şemalar) 50 dk çok kısa bir süre biliyorum ama psikologun soruları bu şemalar odaklı olsa ve beni buna göre yönlendirse daha iyi olmaz mıydı?


Ben de kendimi sürekli aynı şeyleri anlatıp herhangi bir arkadaşıma biraz daha detaylı olarak geveliyormuş gibi hissetmeye başladım. Son bir iki seanstır eğer yeni bir adım atmazsan bu döngüden çıkamazsın mesajını veriyor. Halbuki benim bu adımları atmam kimi zaman uzun yıllardır kalıplaşmış düşüncelerimden hem çok zor hem de atsam da bu döngüden kurtulacağım kesin değil diye düşünüyorum.

Size sorularım danışanın psikolog ile ilişkisi nasıl olmalı, sürecin bu şekilde ilerlemesi normal mi? Seansı daha çok psikolog mu yönlendirmeli yoksa danışan mı? Seansların sohbet odaklı olması normal mi yoksa daha çok çözüm odaklı mi olması gerekiyor? Aklımda mevcut psikologu değiştirme konusu var. Ama sürecin nasıl geçtiğini tarafsız olarak size de sormak istedim öncelikle. Ayrıca her ne kadar bu psikoloğa kendimi olabildiğince çıplak anlatmaya çalışsam da yeni bir psikolog ile yeniden başlamaya biraz üşeniyorum:/

Teşekkürler.
(3) 

Ekşi duyuru cevap verememe

jjimyl #1530720 
duyurudaki sorulara cevap yazmak istediğimde göndere tıklıyorum ama cevap gitmiyor, gönderiye şeklinde kalıyor? nedendir acaba?
(2) 

Outlook mail içeriğinde arama

jjimyl #1528436 
Outlookda gelen mail içinde nasıl kelime aratabilirim? Ctrl+f ile olmuyor..
(1) 

LinkedIn şirket profili bildirim

jjimyl #1525788 
LinkedIn de şirket sayfasına girince profil yöneticisine şu kişi profilinize baktı diye bildirim gidiyor mu?
(2) 

Dubaiden gelen 0212 li numaralı arama

jjimyl #1525786 
Dubai'deki biri 0212'li bir numara ile Türkiye'yi nasıl arayabilir? Arayan kişi şirketin İk sı.

ef set

jjimyl #1524386 
merhaba,
bir program için ef set ingilizce sınav sonucum gerekiyor.buraya üye olup sınava sadece bir kez mi girebiliyoruz? tekrar tekrar girme hakkım var mı? program için sonuç belgesi yeterliymiş.
(1) 

Linkedin arka plan fotosu

jjimyl #1522341 
Linkedin arka plan fotolarınızı hangi sitelerden alıyorsunuz ? Çözünürlüğü iyi ve orijinal fotolar arıyorum.
(5) 

Teams ekran paylaşımı gelen bildirimler

jjimyl #1522303 
Teams toplantıda ekran paylaşımı esnasında gelen mesajlar karşı tarafta bildirim olarak gözüküyor mu?

Tandem engelleme

jjimyl #1522300 
Tandem de Türklerin bana mesaj atmasını nasıl engelleyebilirim? Tek tek engellemekten bıktım.
(2) 

Excel powerpoint karışık sorular

jjimyl #1519121 
1. Excelde bir dosyada tüm sayfalarda tüm commentleri aynı anda kolayca nasıl silebilirim?

2.Excelde bir dosyada tüm sayfalardaki gizlenmiş hücreleri aynı anda nasıl unhide yapabilirim?

3. Powerpointte uzun bir slaytta istediğim sayfaları daha sonra bakmak için nasıl işaretleyebilirim, slayt sayfalarına yıldız koyma gibi bir işaret var mı?

4.Powerpointte metin yazarken cümledeki bir kelimeye mousepadden çift tıklayınca kelimeyi seçmiyor mouse ile seçiyor neden oluyor bu?
(3) 

CC Krem Tavsiyesi

jjimyl #1519119 
Merhaba,
Orta kapatıcılıkta çok yoğun olmayan bölgesel kızarıklarımı kapatabilecek ve en önemlisi haftada 1-2 kere kullandığımda sivilce problemi yaşatmayacak bir cc krem arıyorum. Dönem dönem kistik sivilce problemi yaşıyorum ve cildim hassas, beyaz tenliyim.
Bugüne kadar missha ve note u denedim ancak missha renk tonu olarak çok beyaz kalıyor sanki note un da yapısını beğenmedim.Kriterlerime uygun renkli güneş kremi tavsiyeniz de varsa alırım,teşekkürlerr
(2) 

Vigolu saç kurutma

jjimyl #1515111 
Merhabalar vigosundan memnun olduğunuz,saçı yakmayan, çok ağır ve büyük olmayan bir saç kurutma makinesi önerebilir misiniz? Bütçe: max 600
(5) 

Yakın arkadaşlarla olan para mevzusu

jjimyl #1514310 
Yakin arkadaşlarınızla ya da yakınlarınızla paraya olan bakış açınız benziyor mu? Örneğin herhangi bir şey için 100 TL bana uygun gelirken ona pahalı gelebiliyor.Zaten her şeyin pahalı olduğu böyle bir ortamda sürekli görüşmediğiniz kişilerle bulusunca olumsuz olarak para muhabbeti geçiyor mu aranızda?
(3) 

Excel hücre içi madde

jjimyl #1511149 
Nasıl yapılıyor bu? nokta şeklinde vs.
(1) 

Bilgisayarlarda wifi kesilme sorunu

jjimyl #1507179 
Herkese merhaba, evdeki internet cep telefonunda kesilmezken bilgisayarlarda sürekli kesiliyor. 2 farklı iş bilgisayarında ve kişisel bilgisayarda da böyle telefona göre daha sık bağlantı kopuyor.5-1o dk da bir bağlantı yok işareti görüyorum, telefonda gayet bağlıyken. Neden olabilir bu bilgisayarda bunun için bir ayar mı yapmak gerek?
*ilginç bir şekilde bağlantı yok işareti varken de sayfalar açılıyor bazen yeni bilgisayarda
(1) 

Ihbar süresinde günlük iş arama izni

jjimyl #1504360 
Merhaba, istifa ettikten sonra yeni iş bulsam bile 2 saatlik iş arama hakkım var mı ihbar süresinde? İşveren olmadığını söylüyor. Yalnızca kesin bilenler cevaplarsa sevinirim, teşekkürler.
(8) 

Net satış gelirleri

jjimyl #1504097 
Net satış gelirlerinin ingilizcesi nedir acaba tam olarak? Net sales revenue diye geçmiyor sanırım finansal verilerde. Net income ile aynı anlamda diyebilir miyiz?
(6) 

Şirkete gösterilen masraflar

jjimyl #1503282 
Merhaba, yakın zamanda iş değiştiriyorum. İlk kez büyük bir şirkette tam zamanlı olarak çalışacağım. Büyük şirketlerde çalışanların bazı masrafları şirkete gider olarak ödettiğini biliyorum ama bunun detayını bilmiyorum. Neleri masraf olarak gösterebilirim bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Örneğin bilgisayarı almak için şirkete gidicem şehir dışındayım. Çok uzak bir mesafe olmasa da yol parasını karşılarmısınız diye sormam komik olur mu? Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Arama motorunun kendi kendine değişmesi

jjimyl #1503011 
Google hesabımdaki arama motorum ara ara kendi kendine yahoo ya da güvenli arama denen bir şey olur neden olabilir,nasıl düzeltilir?
+ buna benzer bir sorun: bilgisayarımdaki varsayılan pdf uygulaması her açtığımda farklı oluyor?
(10) 

Resmi tatilde mail kontrolü

jjimyl #1500916 
Bugün resmi tatil değil mi? Niye herkes normal bir günmüş gibi çatır çatır mail gönderiyor çıldırıcam. Resmi tatillerde çok çok acil olmayan bir iş için mail göndermek ne kadar doğru, siz bu günlerde işi takip eder misiniz? İşkolikler mi yapıyor bunu?
(4) 

Png den word e

jjimyl #1499075 
Merhaba, içinde yazılar olan png dosyası kelimeler ayarlanabilecek şekilde nasıl word e çevrilebilir?
(5) 

Ne zaman işe başlayabilirsiniz?

jjimyl #1498270 
İK lar neden iş görüşmelerinde başlıktaki soruyu soruyorlar daha ilk görüşmede? Zaten aşağı yukarı belli değil mi önceki çalıştığım şirketteki ihbar sürem. Asıl ne gibi bir cevap duymak istiyorlar bu soru karşısında ?
(1) 

Zoretanin ve kortizon

jjimyl #1496144 
Isotretinoin tedavisi sırasında saçlarda kaşıntı ve pul pul dökülme varsa kortizonlu ilaç-momecon losyon- kullanılabilir mi ?
(2) 

Microsoft Teams üzerinden mülakat

jjimyl #1494669 
Herkese merhaba, yarın microsoft teams üzerinden başka bir şirketle iş mülakatım var. Halihazırda bilgisayardaki teams de işverenimin mail adresi kayıtlı. Ben yarın bu toplantıya katıl butonuna tıkladığımda işverenin mail adresiyle mi katılmış olacağım toplantıya? Şimdi uygulamaya girdiğimde farklı bir hotmail hesabı istiyor o da bende yok.
(2) 

Telefon kamerası temizliği

jjimyl #1493729 
Telefonunuzun kamerasını nasıl temizliyorsunuz? Elimden sürekli krem vs. b
ir şeyler bulaşıp kirleniyor, foto çekerken beyaz leke oluşuyor. Geçen domestos spreyle temizledim ama çizer diye korkuyorum kimyasallar da.
(3) 

Probien ne renk

jjimyl #1490099 
Probien probiyotik kullananlar bu tabletin rengi ne renk? Uzun zaman sonra ilk kez kullanıcam sarı diye hatırlıyorum. Ama kutudan beyaz çıktı?
(3) 

Kyk borcu toplu ödeme

jjimyl #1485668 
Kyk borcunu toplu olarak ziraat harici başka bir bankanın şubesinden ödeyebiliyor muyuz?
(1) 

Masaüstü simgeler açılmıyor

jjimyl #1485564 
Herkese merhaba, masaüstünde bazı simgeler tıkladığımda açılmıyor. Word dosyaları açılıyor ama klasörler ve geri dönüşüm kutusu açılmıyor. Neden olabilir bu ve nasıl düzeltilir?
+bildirimler ve başlat tuşuna da basamadığımı farkettim
(4) 

Kotasyon

jjimyl #1481520 
Kotasyon denilince aklınıza ne geliyor? Finans anlamı dışında iş hayatında ne için kullanıyorsunuz?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık