(3) 

Coursera kursları

Sumashi #1585461 
cv'ye eklenir mi?
(4) 

Almanca için yayıncı tavsiyesi

Sumashi #1584940 
Yayın yaptığı konu fark etmez, oyun da olur sohbet yayıncısı da. öneriniz var mı?
(2) 

İlk fırsat programı-esas sosyal

Sumashi #1584498 
belki bilenleriniz vardır. bu program teoride çok iyi, yeni mezun bir gençsen çoğu büyük stk'nın istanbul ofisinde (tegv, daüşşafaka, tev gibi) bir sene çalışma imkanı yakalıyorsun. ama işin komik yanı şu: "Sevket sabancı vizyonuyla" şeklinde pazarlanan bu programda çalışacak olan gençlere asgari ücret veriliyor. bir insan istanbulda asgari ücretle nasıl geçinsin. üstelik bekar ve yeni mezun bir gençsen? benim kaçırdığım bir şey mi var? her aşamayı geçmeme rağmen sırf istanbulda barınamama sebebiyle reddedildim. bu sene de öylesine tekrar başvurdum
(2) 

ingilizce hızlı gramer tekrarı

Sumashi #1583985 
İngilizce gramatik bilgim berbat. b-1 b-2 seviyesinde konuşulanların neredeyse hepsini anlayabiliyorum ama cümle diziminde ve gramerinde kötüyüm. ingilizcenin gramerine baştan hızlıca göz atabileceğim, bazen alıştırmalar yapabileceğim bir platform, dosya, site vb önerebilir misiniz?
(2) 

Esenboğadan Aştiye

Sumashi #1583462 
en uyguna gidilecek alternatif nedir? 442 numaralı ego otobüsünü buldum, ücreti normal egolarla aynı mıdır? eğer öyleyse insanlar neden Ankara air gibi seçenekleri tercih ediyor?
(4) 

Art arda kusuyorum yardım

Sumashi #1583394 
10 dakika arayla 3 kez kustum, bu sondu dememe rağmen her seferinde yine geliyor. Ne yapmam lazım. Hayatımda ilk defs kustuğum için biraz zor ve telaşlıyım
(3) 

Üst vücutta lekeler

Sumashi #1582710 
Seneler önce göğsümle omzumun birleştiği bölgede bir tane leke olduğunu gördüm. Aradan zaman geçtikçe boynuma doğru bu lekelerin sayısı arttı. Daha fazla yayıldı. Bu nedir ve nedendir? İki ay önce kan tahlili verdiğimde aile hekimim -yanlış hatırlamıyorsam- bilirubin değerimin yüksek olduğunu söylemişti aciliyeti olmamakla birlikte dahiliyeye görünmemi tavsiye etmişti. Belki bir alakası vardır ama bilmiyorum.

Doktor arkadaşlar bir bakarsa sevinirim.


eksiup.com
(3) 

Erasmus stajı uzatmak mümkün mü?

Sumashi #1581804 
merhaba, Avusturya'da erasmus stajı yapıyorum, vizem ve stajım haziranın başında bitiyor. Erasmus stajını kurumun ve benim karşılıklı onayıyla uzatma imkanımız var mı? böyle bir durumda vizeyi uzatma hakkım olur mu? şimdiden teşekkürler.
(1) 

Homo Ludens ağır geldi normal mi?

Sumashi #1580624 
Antropolojiye basit düzeyde ilgi duyan bir insanım, insanın oyun geçmişi ve kültürü oyunla inşa etmesi fikri çok hoşuma gitti başta ama kitabı okurken çok zorlandım. çeviriyle mi alakalı yoksa benim bilgi birikimim mi yetersiz geldi?
(3) 

2 gün geçmiş mantar

Sumashi #1579951 
to good to go kullanarak bi marketten paket aldım. birden fazla paket mantar koymuşlar hepsini tüketemedim haliyle. son kullanma-tet tarihi bir-iki günlük geçmiş mantar yenir mi? başka gıda ürünü olsa çok çekinmem ama mantar olması tedirgin ediyor.
(6) 

Prag mı Budapeşte mi?

Sumashi #1579118 
Viyanadayım birkaç günlük boş vaktim var. hangi şehir sizin için hangi konularda önde ve gezmeye daha değer? kaçar gün yeter bu şehirlerin her biri için? ayrıca kalacak yer önerisi olan varsa fikir alabilirim.
(1) 

ikinci el fotoğraf makinesi alırken

Sumashi #1578630 
nelere dikkat etmek gerekiyor? sıfırlar çok pahalı malum ben de yurtdışında bit pazarlarını geziyorum. fotoğrafçılıktan anlayanlar yardımcı olabilir mi? kazıklanmadan bu işi nasıl çözebilirim?
(10) 

Yurtdışında kaçak film izlemek

Sumashi #1577738 
Avrupa'da türk film/dizi sitelerinden kaçak izlemenin cezası var mıdır? veya stremio gibi torrent tabanlı platformlardan film izlemek sorun yaratır mı? bazı forumlarda ciddi para cezası olduğundan bahsedilmiş. ülke avusturya
(2) 

Vize başvurusu için banka imza sirküleri eksik

Sumashi #1576157 
Geçtiğimiz cuma erasmus amacıyla schengen vizesine başvuruda bulundum. Belgeler arasında ıslak imzalı 3 aylık hesap hareketi, döviz hesap bilgileri, yatırım hesabı bilgileri gibi üç dört sayfalık belgeyi teslim ettim. Fakat büyük bir acemilik yaparak imza sirküleri talep etmemişim, banka görevlisi de bu konuda hçbr uyarı veya hatırlatmada bulunmadı. Sizce ne olur? Konsolosluk ulaşır belgeyi talep mi eder yoksa bu durum redde sebep olur mu? Eğer belgeyi talep ederse fiziki olarak götürmem mi gerekir yoksa taratarak mail aracılığı ile yollamayı kabul ederler mi? Kafam çok karışık ve bir miktar kaygı içerisindeyim dostlar. Yardımcı olursanız sevinirim

Ülke avusturya
(1) 

Banka hesabının şehirden şehire şubesini değiştirme

Sumashi #1575624 
Banka hesap hareketlerimi ıslak imzalı bir şekilde çıkartmak istiyorum. Bu işlem için dökümünü almak istediğim hesabın, hesap açılışında seçtiğim şubeden mi alabilirim sadece? Böyle bir durum varsa şu an ikhamet ettiğim yer o değil, şube değişikliği talebinde bulunsam ne zamana sonuçlanır?
(4) 

vize başvurusu için uçak rezervasyonu nasıl yapabilirim

Sumashi #1575157 
Şubat ayının ikisinde Vize randevum var.

uçak bileti yanma riskine karşı vize başvuruma uçuş rezervasyonu yapıp gitmek istiyorum. fakat neredeyse hiçbir hava yolu rezervasyona izin vermiyor, verenler de birkaç günlük veriyor.

deneyimli arkadaşların bu konuda beni aydınlatmasını rica ederim teşekkürler.
(1) 

schengen d tipi vize başvurusu yapacağım

Sumashi #1574981 
1) vize tarihim içinde Türkiye'ye giriş-çıkış yapabilir miyim?

2) sağlık sigortam başvuruda bulunduğum tüm tarihleri kapsamalı mı?

teşekkürler
(1) 

tüketici hakem heyeti kararı

Sumashi #1571924 
karar benim aleyhime oldu, birkaç gün sonra da ptt kapıma tebligat bırakmış. pttden alın diye. alacağım şey tam olarak nedir? masraf mı ödemem gerekiyor bilenler yardımcı olursa sevinirim.
(1) 

Sd karttaki medyalarım görünmüyor

Sumashi #1571763 
Galeride görüntüleyemiyorum, whatsapptan birine görsel atacağım zaman orada görüntülüyor ve atabiliyorum, medyaları galerime nasıl getirebilirim?
(2) 

tüketici hakem heyeti

Sumashi #1568806 
yüzde yüz bağlayıcı olabiliyor mu? örneğin bir firma siparişimi iptal etti, thh'ye konuyu taşıdım haklı bulundum. firma itiraz etse mahkemeye taşısa başıma ne gelir (mahkeme, dosya masrafı vb)? bilen birileri yardımcı olabilir mi?
(2) 

Satışı iptal edilen ürünler

Sumashi #1560741 
merhaba, e ticaret alışverişinde satışı iptal edilen ürünler için kimileri tüketici hakem heyetinin tüketici lehine karar verdiği ve ürünü gönderdiği, kimine ise satıcı lehine karar verdiği söyleniyor. geçtiğimiz ay çok uygun fiyata kablosuz kulaklık aldım ama iptal edildi. bu konuda net bir bilgisi olan veya deneyimini paylaşmak isteyen var mı?

Sinopta kamp

Sumashi #1560363 
yapacağız. önerilerinize açığız, illa işletmeye ait olması gibi bi şart yok. sessiz sakin bi koy da olabilir. deneyimli arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
(1) 

Paneli arızalı televizyon fiyatı

Sumashi #1559337 
selamlar, öğrenci evimiz var, televizyonumuz sebebini bilmediğimiz bir şekilde ekranı bozuldu, ses var kanallarda değişme yapabiliyoruz ama sadece görüntü yok

görsel: eksiup.com

birkaç haftaya evden çıkacağız, ev eşyalı olduğu için televizyonun masrafı bize kaldı, kiracının yönlendirdiği televizyoncuya gittik. ürünün panel arızası olduğunu istanbula yollayacaklarını söyledi. bir gün sonra da 2 bin lira ücret çıktığından bahsetti. 2 bin lira bu arıza için normal bir ücret midir?
(2) 

AÖF bölümünden istihdam

Sumashi #1558582 
vakti zamanında keyfine açıktan kültürel miras ve turizm bölümü okumuştum, öğrendiklerim dışında bana herhangi bir getirisi olur mu?
(3) 

Google hesabını ekleyememe hatası

Sumashi #1557627 
Arkadaşlar selam, birkaç hafta önce telefonum kendi kendine 4-5 defa açılıp kapandı, en son açık kaldığında ise google hesabımdan çıkış yapıldığını fark ettim. o zamandan beri google hesabıma giriş yapamıyorum, mailimi ve şifremi doğru yazıp giriş yapmama rağmen en sonda "hesabınız eklenmedi, tekrar deneyin" hatasını alıyorum.

Google destek ile konuştum, vpn açarak giriş yapmayı denedim hiçbir şekilde olmuyor. konu hakkında bilgisi olan varsa desteğini talep ederim.
1

mobil görünümden çık