(3) 

yatirim (yurtdisi/yurtici) platformu

gule gule #1582435 
kiz arkadasim yatirim yapmak istiyor, dhub diye bir uygulama var guvenilir mi diye sordu. kontrol edince bu ne deyip suphelendim. yurtdisinda ya da yurticinde yatirim yapmak isteyen icin guvenilir ve avantajli uygulamalar nelerdir?

bunun yaninda daha risksiz yatirim araclari nelerdir ve hangi platformlar kullanilabilir? ben yarin askere gidecegimden kendim bakamadim yardim lazim oldu, tesekkurler simdiden.
(12) 

askerlikte kindle

gule gule #1581821 
kullanabilir miyiz? yoksa el koyarlar mi?
(8) 

hurmanın glikoz şurubuna batırılması

gule gule #1581614 
eskiden de bu kadar popüler miydi bilmiyorum ama son günlerde önüme çokça şu cinsten haberler düşüyor.

hurmanın kendisi glikoz şurubunda bekliyor,
içeriğinde hurma yazıyorsa glikoz şurubuna batırılmıştır.

reklam olmasın bazı markaların barlarının ve çeşitli ürünlerinin içeriği sağlıksız değil diye alıyoruz fakat bu haberleri gördükçe bunlardan da uzaklaşacağız gibi gözüküyor. nedir bu işin aslı?
(2) 

karadut nasil saklanir?

gule gule #1581453 
iki gun once karadut aldim bir paket uzerine kagit havlu kapatip dolaba koydum. simdi alirken paketin ortalarinda beyaz pamuklasmis gibi bir kisim var 4-5 tanesine de bulasmis.

paketin diger kismi saglam gibi pembelesmeler var digerlerinde. kalanlar yenir mi cop mu ve nasil saklanmasi lazim karadutun?
(2) 

ahmet kaya - nereden bileceksiniz enstruman

gule gule #1580835 
sarkinin girisindeki sesler hangi enstrumana ait?

youtu.be
(4) 

sözlük - debe

gule gule #1580363 
neye göre belirleniyor?

her sabah bakıyorum çok alakasız entryler debe'de oluyor. 5-10 favorili birbirine laf sokmalı entry'ler dolduruyor sürekli.

eksisozluk.com

yukarıdaki linkte favori bile gözükmüyor bende, nedir bu debe'nin mantığı?
(2) 

merdivenlerdeki delikler

gule gule #1579675 
neden var? eski yapıların kapı önü merdivenlerinde sıkça var bu deliklerden.

imgur.com
(5) 

istanbul kebapçı

gule gule #1575066 
anadolu/avrupa farketmez nereye gidelim yarın? şurası çok iyi dediğiniz yerler var mı?
(3) 

işteki gerginliğin eşe/sevgiliye yansıtılması

gule gule #1575050 
eşiniz veya sevgiliniz bunu yaptığında ne yapıyorsunuz?

ben gerginliğimi kendi içimde çözebildiğimden yansıtmıyorum fakat karşı taraf istemeden de olsa yaptığı zaman bana nasıl davranılması gerektiğini bilmediğimden empati kuramıyorum donup kalıyorum, daha da batırıyorum durumu.

nasıl davranıp, ne yapıyorsunuz? (2.5-3 sene)
(2) 

pdf'ten epub'a en verimli dönüştürme

gule gule #1574009 
kindle mobi'den epub'a geçtiğinden beri sadece pdf bulunan dosyalarda sıkıntılar olmaya başladı. calibre'den yapıyorum fakat sonuçlar çok kötü, karakterler ve sayfalar çok patlıyor.

pdf -> epub işini iyi yapan bir program ya da websitesi var mı sizin kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz?
(9) 

anadolu yakası tatlıcı

gule gule #1573868 
kesin yemeniz lazım dediğiniz bir yer var mı? caddebostan tarafına yakın olursa daha iyi olur.
(8) 

30+ suç kaydı olup dışarıda dolanabilmek

gule gule #1568649 
gündem olmuş, uzun zamandır benim de aklıma gelen bir soruydu;

1 taksirle yaralama, 12 uyuşturucu, 5 silahlı kanunlara muhalefet, 8 kasten yaralama, 3 hırsızlık, 1 tehdit, 1 motor hırsızlığı ve 1 adet yağma.

bu kadar suç işleyen bir kişi nasıl hala dışarıda kalabiliyor, bunun açıklaması nedir?
(10) 

evde spor (ağırlıksız)

gule gule #1568133 
normalde sabahları koşuyorum, fakat şu an çok fazla sokak köpeği olan bir yerde olduğumdan maalesef koşamayacağım. spor salonu imkanları kısıtlı olan bir yer.

evde vücut ağırlıyla yapabileceğim neler var? şınav, mekik ve barfiks hariç konunun cahiliyim. aslında yıllar evvel freeletics kullanıp memnun kalmıştım. son çare olarak elimde bu var.

siz ne yapıyorsuz veya tavsiye edersiniz? dayanıklılık ve kondisyon özelinde antrenmanlar olması lazım, teşekkürler.

dasdas/şimdi 14 ekim 2023 16:00 alınık bilet

gule gule #1567787 
bu arkadaşlar ne kadar popülermiş 3 hafta önceden bilet bitiriyorlar, şok oldum.

dasdas'da biletlerin %100'ü onlinedan mı satılıyor, mekandan gidip alabiliyor muyuz? veyahut bulabileceğimiz bir yer var mı, mobilet hariç.

eğer satılık biletiniz varsa da talibim.
(3) 

istanbul trafik

gule gule #1566629 
edirne yonune bu saatte her gun trafik var mi 1.5 saatte 7-8 km yol yapabildik, plakalar da hep 34 neden oluyor bu trafik? (mall of istanbul civari)
(1) 

ney konseri

gule gule #1562246 
bu senenin başında neye meraklandım, bir de canlı dinleyeyim demiştim aleti. sonrasında yansımalar konseri denk geldi bileti vs. aldım. malum büyük deprem meydana geldi konser iptal oldu, sonrasında 1 ay hiçbir şeye bakamadım zaten.

o günden beri ne kadar arasam da türkiye sınırları içerisinde ne bir ney konseri haberi aldım ne bileti gördüm. bu kadar mı değersiz görülüyor yoksa var da ben mi kaçırıyorum, nereden takip etmek lazım. nardis tarzı canlı müzik çalan yerlerde olsa da olur nereden buluruz, nasıl takip ederiz?
(3) 

istediğim bardağı yaptırabileceğim yer

gule gule #1562050 
bardak olur, tabak olur tasarımı versem direkt birebir üreten yerler var mı türkiye'de? mesela şu aşağıdaki linkteki bardağı bana yapabilecek.


duophonic.ochre.store
(2) 

doğan medya vs twitch kanalı

gule gule #1560071 
günaydın, sabah sabah şöyle bir haberle karşılaştım comicbook.com

hatırladığım kadarıyla doğan medya tamamıyla yaklaşık 900 milyon dolara satılmıştı. acun tv8'i 70 milyon dolara satın almıştı.

şimdi de kick.com bir twitch kanalı sahibiyle sadece bizim platformumuzda yayın açsın diye 100 milyon dolarlık sözleşme imzalıyor. parayı veren ne mal sahibi oluyor ne mülk. buna rağmen bütün doğan medya'nın 1/9 oranında yatırım yapıyor.

tüm türkiye'nin medya gücü parasına 8-10 twitch yayıncısına yayın yaptırıyorsun. bu sektör mü çok büyük bizim ülke mi çok küçük, nedir bunun mantığı?

sabah koşusu

gule gule #1557515 
arkadaslar saat 6/7 arasi olacak sekilde yapilan sabah kosusunda sokak kopekleri sikintisini nasil hallediyorsunuz?
(7) 

nashville olayı

gule gule #1553464 
ara ara haberlere çıkıyor bu şekilde olaylar sürekli okula girip tarayan tipler. bunların okullarla özel olarak derdi mi var nedir yani bunun altında yatan sebep merak ettim.

sallıyorum neden gidip new york'ta bir anda el bombası patlatmıyor da gidip ilkokul tarıyor?
(7) 

diksiyon - ıı'lamak vb. sesler çıkarmak

gule gule #1552600 
arkadaşlar bunu hepimiz yaşıyoruzdur. aranızda bunun üstüne gidip çözmüş olan var mı? nasıl bir yöntemle çözdünüz.

insanları dinlerken ıı'layınca ciddiye almamaya başladım, bundan dolayı kendimi aynı şekilde düşünüp durduk yere kendime sorun çıkarıyorum -ciddiye alınmıyorsun tarzında- konuşurken. nasıl hallolur bu iş?
(2) 

şiir dergileri

gule gule #1552512 
merhaba, günümüzde yayınlanan şiir dergisi veya içinde şiirler paylaşan edebiyat özelinde nitelikli sayılabilecek dergiler var mıdır, varsa isimleri nelerdir?

özellikle 90 sonrası doğumluların görece genç şairlerin şiirlerinin yayınlandığı.
(33) 

kim abi bu kılıçdaroğlu'nu sevenler

gule gule #1551313 
ana muhalefet lideri adam, chp'ye oy atan ne kadar çevrem varsa imamoğlu ya da yavaş diyorlar aday için. ben de bu iki aday için tarafım fakat adam gelmiş diretiyor ben ben diye bugün. o zaman 5 parti çıkar imzalarız gibi bir şey de söylemiş yanlış bilgi yoksa kendisi tarafından.

yıllardır her seçimde ekran başında umutla izleyip her seferinde tecrübelendik diye dönüyoruz. millete istifa et diye bağırıp, 1 değil 2 değil bilmiyorum kaç seçim kaybedip 5 diyen var 11 diyen var hala yerinde durmak nasıl bir şey ve bunlar zafersiz hepsi kayıp kim tutuyor orada bu adamı. şaka gibi sayılar gerçekten. yaşımdan dolayı sadece başa gelişini biliyorum daha doğrusu baykal'ın nasıl gittiğini hatırlıyorum öncesine dair bir fikrim yok. yokluktan mı gelindi de tutuluyor hala.

terlik olsa terliğe verilir denen günlerde altılı masa erdoğan'a rakip olarak erdoğan'ı gösterse yine kazanamaz gibi geliyor artık bu nasıl bir zihniyettir.

kısacası anlamıyorum bu adamı kim seviyor, kim tutuyor ve nasıl kalıyor hala diretebiliyor bir şeyler için? sizin düşüncelerinizi merak ediyorum ben neyi kaçırıyorum tam olarak.
(16) 

kuran için çeviri

gule gule #1551219 
arkadaşlar merhaba kuran'ı bugüne kadar okumadım baştan sona okumak istiyorum fakat arapça bilmediğim için çeviriye ihtiyacım var, daha bugünlerde çevirilerden birisi yasaklanmış yanlış okumadıysam. siyaset buralara geldiyse sıkıntı büyük gibi gözüküyor.

tavsiye edeceğiniz bir çeviri var mı acaba bu yasakları da görünce rastgele birini açıp okuyasım gelmedi detaylıca okuyacağımdan dolayı.

liste burada: tr.wikipedia.org
(7) 

şaraptaki maya kokusu

gule gule #1546851 
merhaba, arkadaslar bu saraplardaki maya kokusunu arindirmanin bir yolu var midir? hangi sarap olursa olsun kokusunu aldigimda bira kokuyor resmen, soguyorum. tadimlarda vs. gercekten baska baska kokular falan gelmesi kokudan sarap ayrimi falan yapmak nasil oluyor. viskide olmuyor mesela bu ama her sarapta kesinlikle var bu mayalanma kokusu. cozebiliyor muyuz bu olayi, cozebiliyorsak nasil?
(2) 

türk valsleri benzeri albümler

gule gule #1450016 
merhaba herkese, cihat aşkın'ın türk valslerine yakın albümler önerir misiniz, yakından kastım türk müziklerinin batı müziği çalgılarıyla yorumlanmış olduğu albümler yoksa tabii ki kendisi başlı başına bir şaheser.
1

mobil görünümden çık