(9) 

Burda kim haklı sizce?

don’t panic #1592483 
Az önce fitness salonunda şöyle ufak bir diyaloğa şahit oldum:

Deadlift yapan arkadaş hareketi tamamladıktan sonra 20 kg’luk plakaları bardan çıkarıp diğer plakaların asılı olduğu yere koyuyordu. Antrenör geldi, “20’ler en alta gelecek yalnız hocam, onların yeri o üst taraf değil” dedi plakayı yerine koyan arkadaşa. Plakayı yerine koyan da “yaw hocam kimse yerine bile koymazken ben çıkarıp olması gerektiği gibi yerine koyuyorum, sen nereye koyacağıma takıyorsun” dedi.

Şöyle bir düşündüm de ikisine de hak verdim gibi oldu ya :D siz ne düşünüyorsunuz? Birine direkt hak verdiniz mi? Veya taraf oldunuz mu? Ben olamadım.
(1) 

Avustralya vizesi

don’t panic #1592348 
Ankara’da Avustralya vizesi işlemlerini halledebileceğimiz güvenilir bir danışmanlık şirketi var mıdır arkadaşlar? Teşekkürler…
(17) 

Kimseye bir şey yazasım gelmez oldu

don’t panic #1590994 
Eski işyerimde üstüm olan abi bir foto paylaşmış. Cevap yazdım “aaa abi, x bey en son şuradaydı, upgrade olmuş ne güzel” diye. Bana verdiği cevap: “orda değildi, akıllı adamsın biraz güncelle kendini”

Bunun üzerine cevap yazdım; “y abi söylemişti orda olduğunu, o yüzden dedim abi” diye. Bu defa da; “y’ye mi inanıyorsun? :D” diye cevap yazdı. “Y’ye inanmamam için ne gibi bir sebep var ki, geçen gün nikahta denk geldik, ayak üstü konuşurken söylemişti” dedim.

Kendi bu defa alakasız bir konudan devam etti; “bu şirkette çok alakasız kişileri müdür yapıyorlar” diye. Ben de “şu anki müdür kim bilmiyorum abi” diye cevapladım. Bu defa da bana; “y’ye sor” yazdı.

Benzer şekilde değişik diyaloglara çok denk gelir oldum. Yazışmalarda jest mimikler görünmüyor diye asla öznesiz konuşmuyorum soğuk bir görüntü vermemek adına. Karşıdakinden benzer şeyler beklerken daha da fecaat şeylerle karşılaşıyor olmak yordu beni. Bu diyalogda bir gariplik var mı? Ben mi alınganlık falan yapıyorum sizce?

Teşekkürler…
(2) 

Karikatür buldurmaca

don’t panic #1589605 
Umut Sarıkaya’nın galiba, havalimanında X-Ray’den geçerken adam kemerini çıkarıyor. Çıkarırken ya kendisi ya da etrafındaki birisi “işte sekse en yakın olduğu(m) an” diyor. Bi buldurabilir misiniz? Teşekkürler…
(5) 

Tıraş olma süresi

don’t panic #1588893 
Son zamanlarda bana mı denk geliyor bilmiyorum, farklı berberlere de gittim; hepsi hepi topu maximum 10 dakikada tıraş edip olayı bitiriyorlar. Yalapşap veya özensiz diyemeyeceğim buna çünkü sonuçtan da memnun kalıyorum. Eskiden bu tıraş olma işlemi nerden baksanız bi yarım saat sürmez miydi? Berber yavaş davranırdı falan. Şimdi adeta seri üretime döndü. Makineye sokup çıkartıyorlar gibi her şey çok hızlı gelişiyor. Bilmiyorum sizde de öyle mi? :D
(2) 

Kasları belirgin hale getirme

don’t panic #1588334 
Merhabalar,

Müsabık sporcular müsabakalardan önce kasları belirgin hale getirmek için tam olarak ne yapıyorlar? Veya aynı soruyu sahile inecek olan :D fitnessçılar için de soruyorum ?
Karın kaslarını arz-ı endam için son günlerde su içmiyorlar mı mesela? Neler yapılıyor o son birkaç gün?

Teşekkürler…
(1) 

AST yüksekliği

don’t panic #1587458 
Hiç beklemediğim bir şekilde kan tahlilimde AST yüksek çıktı arkadaşlar. 7-42 arası olması gerekirken 80 çıktı. Geçen sene 22 imiş. ALT ve GGT normal değerlerde bu arada.

Spor hayatımda son 10 yıldır hep var ama son 2 aydır çok ağır spor yapıyorum. Şöyle ki haftada ortalama 4 gün, günde 3 saat. Fitness - boks karışık aynı antrenman içinde. Kan tahlilinden önceki 2 gün de tükenene kadar salondaydım. AST yüksekliğine bunun sebep olabileceği yazılıp çizilmiş, doğru mudur? Başına gelen var mı?

Doktor ilaç kullanıp kullanmadığımı sordu. Son 3-5 yıldır bırakın ilacı, doktora gitmişliğim bile yoktur. Bunca yıldır spor yapıyorum ama sadece son 1 yıldır Weider protein tozu (whey) kullanıyorum (haftada 3-4 defa sadece spor sonraları 1 ölçek). Bunu söyledim sadece doktora, “protein tozundan dolayı olabilir, 1 ay kullanmayın, diyetinize dikkat edin, 1 ay sonra bir daha tahlil yaptırın” dedi.

Ok dedim. Bu arada zaten feci diyet yapıyorum six pack kastığım için. Intermittent fasting olsun, aç karnına spor yapmak olsun, akşam 7’den sonra bir şey yememek olsun zaten son 2 ayda 10 kilo verdim.

Neyse çok uzattım AST yüksekliği durumu yaşayan var mı benim bu yaşadığıma benzer şekilde? Sizce sebep nedir? Birkaç yerde tahlilden önce 3-5 gün spor yapmamak lazım falan yazıyor. Bunu deneyimleyen var mı? İnşallah sebep budur diye temenni ediyorum ve size soruyorum :) teşekkürler.
(6) 

Instagram’dan arkadaşın doğum gününü kutlama.

don’t panic #1584891 
Doğum günü olduğunu gördüğüm, çok da samimi olmadığım bir arkadaşıma doğum günü kutlama mesajı attım. Sadece beğendi :D inanın bu tür şeylere zerre önem vermeyen birisiyimdir; ama nedense tilt etti beni bu. Oysa ki ben doğum gününü görüp kayıtsız kalmak istememiştim, o an içimden gelmişti. Siz olsanız sosyal medya samimiyetsizliğiyle paralel bir şekilde sallamaz mıydınız? Yoksa en azından bi cevap bekler miydiniz?

Teşekkürler.
(5) 

Kaygı bozukluğu

don’t panic #1584192 
Çocuğum olduktan sonra (4 yaşında şu an) bende sanırım kaygı bozukluğu oluşmaya başladı. İzlediğim veya duyduğum kötü olan her şeyi kızımın başına gelecekmiş gibi düşünüp zehir ediyorum o anı, o birkaç saati kendime. Az önce bi ayakkabının yürüyen merdivene sıkıştığı ve parçalandığı bir video izledim ve ya aynısı kızıma olursa diye düşünüp içime öküzü oturttum. Bununla ilgili çözüm önerilerinizi veya benzer şeyler yaşıyorsanız neler yaptığınızı dinlemek isterim arkadaşlar, teşekkür ederim.

Ankara İç Mimar Proje Yöneticiliği

don’t panic #1576695 
pozisyonu için eşim iş görüşmesine gidecek. Bir süredir çalışmadığı için ortalama maaşlar hakkında pek bir fikri yok. Ne kadar maaş talep etse normal olur arkadaşlar sizce? Teşekkürler…
(1) 

Trafik cezası

don’t panic #1576464 
Merhaba, trafik cezası internet bankacılığına yansımadan beyan ile ödemiştim birkaç hafta önce. Şimdi internet bankacılığına yansımış. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Teşekkürler.

Seoul’de ne yapılır?

don’t panic #1575590 
3-4 günlüğüne G.Kore’de olacağım. Ne yapılır, nereye gidilir arkadaşlar? Teşekkürler…
(3) 

Fitness ile ilgili bazı sorular

don’t panic #1569317 
Merhaba,

1- Kreatin kullanmadan ağırlık artırmak mümkün değil mi?
2- İstediğim seviyeye bir türlü ulaşamıyorum. Hep bir noktada plato oluyor. Bu durumlarda ağırlık artırmaktan ve hareketleri devamlı değiştirmekten başka ne yapıyorsunuz?
3- Squat ve Deadlift zararlı mı?
4- Leg Press yaptığım zamanlarda belim ağrıyor koltukta belimi dolduracak şekilde oturmama rağmen. Nerde yanlış yapıyorum?
5- Bazen koşu bandında yüksek incline ile hafif tempo yürürken elime dumbell alıp (8kg) omuz hareketleri yapıyorum. Overhead, lateral raise, front raise gibi. Çok fena terletmesi hoşuma gidiyor ama saçma veya zararlı mı?
6- Karın kaslarım belli bir seviye üstüne assssla çıkmıyor. “Mutfak” tavsiyesi dışında hareket olarak var mı söyleyebileceğiniz şeyler?

Teşekkürler efendim.
(3) 

Arnold vs Stallone

don’t panic #1568575 
Prime dönemlerinde hangisinin estetiği daha iyi sizce? Ben Stallone dediğim için ufak bir linç yedim de :D Tamam, Arnold bir efsane ama Mr. Olympia vücutları pek estetik değil diye düşünüyorum. Halbuki Rocky abimizin her ne kadar Arnold’a göre biraz daha ufak olsa da hayvan gibi sımsıkı bir boksör vücudu yok muydu? Sizin prime dönemi oyunuz kime?
(1) 

Saç ekimi (takviye)

don’t panic #1568574 
Arkadaşlar merhaba,
1,5 sene önce çok da kel olmadığım halde yer yer derisi görünen saçımın üst kısımlarına tepedeki açıklıklar kapansın diye saç ektirmiştim. Sonuçtan da memnunum aslında, müthiş bir yoğunluk olmadı ama gideri var. 15. ayda doktor kontrolüne gittiğimde kliniğin sahibi doktor pek tatmin olmadı yapılan işten ve yıl sonu gel yeniden bir operasyon yapalım, bu sana borcumuz dedi. Şimdi bendeki soru işareti şu: bu yeni operasyon, olan köklere ve saçlara da zarar verir mi? Yeniden böyle bir tantanaya gerek var mı? İkilemlerdeyim. Düşünce ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
(1) 

Fitness ve/veya vücut geliştirmecilerin

don’t panic #1562520 
Sahnede kasları iyice define ve parçalı görünsün diye sahhneye çıkmadan önceki birkaç gün uyguladıkları yöntemler vardı? Nelerdir arkadaşlar? Su içmiyorlar galiba son 1-2 gün gibi…
(2) 

İstanbul nakliyat

don’t panic #1554890 
Evden eve nakliyat şirketi var mı tavsiye edebileceğiniz arkadaşlar? Çok teşekkürler…

Çocuk jimnastik ve yüzme

don’t panic #1549099 
İstanbul Avrupa yakasında 2 buçuk yaşındaki bebeyi götürebileceğimiz jimnastik ve yüzme okulu/dersi tavsiyesi alınır arkadaşlar. Anadolu da olabilir bir ihtimal. Teşekkürler…
(3) 

ABD vizesi formu

don’t panic #1547177 
Doldururken geçmişte bulunduğum ülkelerden birini yazmayı unuttuğumu şimdi farkettim ve çarşamba vize görüşmem var. Sorun olur mu? Gittiğim ülkeler: Yunanistan Ukrayna Japonya. Yazmayı unuttuğum Japonya.
(2) 

Futbolcuların bir şeyler içtikleri kahverengi şey.

don’t panic #1545006 
Ya hemen hemen her futbolcuda aynı şeyi görüyorum: kahverengi, hindistan cevizine benzeyen bir matara gibi, suluk gibi, mug gibi bir şey. Basına görüntü verirken falan gümüş rengi bir pipet ile içiyorlar. O nedir? Marka vs ? Teşekkürler.
(2) 

İstanbul plaka

don’t panic #1518756 
Yeni araç aldım sıfır, ama farklı şehirden. İkametim istanbulda ve özel plaka istiyorum. Ne yapmam gerekir arkadaşlar? Teşekkürler.
(3) 

İç mimara bilgisayar

don’t panic #1513726 
Artlantis, archicad, photoshop gibi programları rahatlıkla kaldırabilecek; bir yandan da Fifa, NBA2k oynanabilecek bir laptop bakıyoruz. Tavsiye var mıdır arkadaşlar? Teşekkürler...
(9) 

Devamlı para konuşmak

don’t panic #1509978 
Arkadaşlar ben çok sıkıldım ya. Tamam, herkesin maddi kaygıları var ama ortalama ve üzeri kazanan bir arkadaş çevrem var ve watsapp olsun, reel buluşmalar olsun devamlı para konuşuluyor. Detaylı maaş hesaplamaları, nft’ten ne kazanıldığı, kripto piyasası, borsa vs vs çok sıkıldım. Abi zaten maaş bordrosu çıkınca göreceğiz ne yattığını. Neden yüzde 2.5’lara kadar detaylı hesaplayıp ne yatacağını tahmin ediyorsunuz, etmeye çalışıyorsunuz?

Para konuşmayan çok az kişi kaldı etrafımda. Aslında ülke ekonomisiyle ilgili falan da değil diye düşünüyorum bir noktadan sonra; çünkü bahsedilen meblalar 100k’larda kazanma hayalleri nft’ten, metaverse’ten ordan burdan. Ya eskiden böyle değildi kimse. Neden buna evrildik? Sadece ekonomik durumla açıklayamıyorum bunu. Büyük ve korkunç, sonu gelmeyecek bir açgözlülük görüyorum insanlarda.
(2) 

İstanbul saç ekimi

don’t panic #1504430 
Bir yeri gözüme kestirdim. Ünlü bir estetik cerrahın açtığı, daha doğrusu ismini kullandırdığı bir yer. Fiyatı biraz uçuk. Sorum şu ki bu mevzuda neye göre karar vermeliyim? Tabi ki hakkında yazılan yorumları, şikayetleri falan okudum ama yine de burada size de sormak istedim. Başka yerde mesela 10.000 TL iken benim gözüme kestirdiğim yerde 20, 20 küsürlerde fiyat. Cevaplar için teşekkürler şimdiden...
(4) 

Saç ektirmek veya ektirmemek

don’t panic #1503489 
Tepeden eser miktarda, az biraz dökülüyor. Kısa kullanıyorum saçlarımı genelde, Şevket Çoruh gibi düşünebilirsiniz. Dökülme şekli de onunki gibi. Bilemedim ya saç ektirsem mi ektirmesem mi? Gönlüm hazır çok dökülmemişken ektirmekten yana çünkü mevzu ilerledikten sonra ektirirsem doğal görünmez diye düşünüyorum. Var mıdır tavsiye edebileceğiniz güvenilir ve ilgili bir klinik, Dr, hastane? Lokasyon İstanbul ve Ankara olabilir.

Çok teşekkürler...
(3) 

Bu hesabın olayı nedir?

don’t panic #1503411 
twitter.com

Her twit aynı ve hepsi yaklaşık 150k fav almış. Çarşamba’nın ve bu hesabın olayı nedir? Teşekkürler.

D Gym

don’t panic #1503084 
Nasıldır arkadaşlar? Giden, deneyimleyen var mı?
(9) 

350.000 TL’ye araba

don’t panic #1499360 
Ne alınır arkadaşlar? Tavsiye alırım bir dal. Teşekkürler.
(5) 

Şişli’de spor salonu

don’t panic #1473538 
Devamlı faal bir saunası veya buhar odası olan spor salonu önerilerinizi alabilir miyim arkadaşlar?
(2) 

Kyk borcu hakkında

don’t panic #1469367 
Merhaba, yapılandırdığımız borcun ilk ödemesini 1 Mart’a kadar yapmadık. Şimdi girip ödeme yapmak istediğimizde “tecil dosyası ihlal edilmiştir” şeklinde uyarı veriyor. Ne yapmamız lazım şu an ödeyebilmemiz için arkadaşlar?
(2) 

Uber

don’t panic #1466808 
Uygulamayı download ettiğinizde karttan para çekiyor mu?
(6) 

Durant mi Curry mi?

don’t panic #1464009 
NBA severler merhaba. Bir arkadaş ile tartışıyorduk da şu an “hangisi daha iyi şutör?” Sorusunda itilafa düştük. Sizce hangisi? Teşekkürler.
(9) 

Erkek koşu ayakkabısı

don’t panic #1461479 
Merhaba,
Bütçe max 700 TL. Önerileriniz varsa alırım bi dal. Dış alanda asfalt zeminde koşmak için.
Teşekkürler.
(3) 

Travel Mug

don’t panic #1445604 
Mannhart by Spigen almayı planlıyorum. Kullanan varsa memnun olup olmadığını söyleyebilir mi? 150-200 TL bütçem var; farklı önerilere de açığım.

Teşekkürler...
(1) 

Deadlift

don’t panic #1441944 
Merhaba,

İzlediğim videolarda, takip ettiğim powerlifterlarda deadlifte ağır girenlerin çoğunun diz altından kan geliyor. Bu tam olarak neden oluyor ve daha da merak ettiğim, performansı etkilemiyor mu da birkaç gün sonra yeniden aynı ağırlığa girilebiliyor?

Teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık