browserstack premium üyeliği ya da github student developer pack'ı olan

bugungityaringel #1590532 
biri var mı?
(1) 

sözlükte mesajların otomatik silin(me)mesi?

bugungityaringel #1573969 
eskiden 1 ay sonra mı ne belli bir süre sonra mesajlar otomatik silinirdi databaseleri çok şişmesin diye (duyuru da aynı şeyi yapıyor hani), sanırım artık böyle kaynakları verimli kullanma gibi dertleri olmadığı için mesajlar silinmiyor? baktım birkaç sene önce gelen ya da attığım mesajlar hala mesaj kutusunda duruyor. yoksa hala başka türlü bir limit var mı? (mesela mesaj kutusundaki mesaj sayısı atıyorum 500'ü bulursa en eski mesajlar silinmeye başlanır gibi)

mesaj kutusundaki arşivleme özelliği, belli mesajları bu otomatik silinme işleminden kurtarmak için vardı. arşiv sekmesi ve mesaj arşivleme özelliği hala var ama artık mesaj silinmiyorsa bu özelliğe ne gerek var ki, niye hala var?
(4) 

gs fb olayı özet?

bugungityaringel #1573877 
sözlükte bin tane başlık var, herkes bir şeyler sallıyor ama bu kadar gürültünün içinde olayı anlamak zor biraz. tane tane mesele nedir özetleyecek biri var mı?
(2) 

caller id uygulaması

bugungityaringel #1547951 
selam, eskiden bir ara cia app falan vardı baya popüler, her numarayı buluyordu filan. şu aralar bu konuda en iyi uygulama hangisi? (yükleyen kişilerin rehberinden havuz oluşturarak çalıştıklarını biliyorum, önemli değil orası)
teşekkürler.
(4) 

sözlükteki üstteki tuşlar sayfa mı yeniliyor

bugungityaringel #1528633 
bugün, gündem, debe gibi tuşlara tıklayınca direkt ajax ile sol frame'i değişmek yerine sizde de sayfa yenileniyor mu artık?

tam da birisinin şu başlığı açtığı hafta böyle bir değişikliğe gidilmesi manidar olmuş: (bkz: sözlüğün 1 ayda 15 milyon ziyaretçi kaybetmesi)

gazete siteleri falan yapardı böyle şeyleri hit sayısını artırmak için. demek cidden kötü bir düşüş var sözlükte böyle şeylere ihtiyaç duymaya başladıklarına göre.
(1) 

trendyol yemek

bugungityaringel #1517784 
bunun web sürümü yok mu? web'den sipariş vermek mümkün değil mi?
(3) 

konuşanlar favori bölümleriniz

bugungityaringel #1516901 
izlediğim bir şey değildi de bir iki bölümüne denk geldim ve eğlendirdi açıkçası. bu aralar da yormadan kafa dağıtacak bir şeylere ihtiyacım var o yüzden arada açıp izlicem rastgele bölümleri. takip edenler varsa burada ve favori bölümleriniz, çok gülüp eğlendiğiniz bölümler varsa önce onları izleyeyim.
(8) 

gibi gibi dizi

bugungityaringel #1513519 
sözlükte çok konuşulunca bu diziye bir bakayım dedim. feyyaz ve yer aldığı yapımlardan normalde pek hazzetmediğim için izleyesim yoktu hiç açıkçası. şu ölümlü dünya, cinayet süsü filan bence berbattı mesela, hiç sevmemiştim.

ama bu diziyi baya sevdim doğrusu, akıp gidiyor, bir oturuşta tüm bölümleri izledim önyargılı başlamama rağmen.

bu diziyi seven başka neler sever, tavsiyesi olan var mı?
(12) 

yemeksepeti size yükleme yapmış mı

bugungityaringel #1505014 
sözlükteki başlıkta hesabına 750tl, 500tl falan yüklenenler var. 10 senelik üyeyim bir halt yüklememişler. sizde durum nedir?
(2) 

json içinde json

bugungityaringel #1504839 
merhaba, eminim çok basit bir şeydir ama yapamadım.

daha önce python ile birkaç basit json işlemi yaptım ancak şu an uğraştığım şeyde json içindeki json'dan bir veriyi sorgulamam gerekiyor ve beceremedim.

şimdi şöyle, her requestte bi json dönüyor. json'da "submissions" altında komple başka bir json yatıyor. 2 eleman daha var ama onlar lazım değil. submissions altında yatan json içinden veri okumam lazım yani.

örnek: pastebin.com

gördüğünüz gibi "reference" numarasına bağlı approved, declined, pending sayıları var.

yapmaya çalıştığım "declined" sayısı 1 ve üzeri olan itemlerin "reference" numaralarını "declined" sayısıyla birlikte ekrana basmak. her requestte dönen cevapta 50 tane item oluyor bu arada, ben sadece birkaç tanelik örnek verdim yukarıda.

örnekten gidersek şunun gibi bir çıktı olacak ekranda yani:
2 - 1111-104702-492000
1 - 1111-181418-719000

asıl beremediğim mesele json içindeki json'u normal json gibi ele alıp sorgulayabilmek oldu.
şimdiden teşekkürler.
(2) 

acun ile zuhal topal davalık değil miydi?

bugungityaringel #1495941 
tv8'de yemekteyiz fragmanlarında gördüm pazartesi başlayacakmış. ee bunlar davalık değil miydi daha geçen sene mi ne? hatta bir tv8'den bir fox'tan birbirlerine laf atıyorlardı açıklama/duyuru ile durmadan. ne oldu o davanın sonucu?
(9) 

makarna sos

bugungityaringel #1495565 
makarna'yı sade yemekten bıktım. ne zaman sos yapmaya çalışsam beceremeyip beğenmediğim için en fazla yağına baharat filan koyuyorum ama güzel bir sos ile yemek de istiyorum.

internette basit ve kolay sos tariflerine bakıyorum ama çoğu ya basit olmuyor ya da denediğimde niyeyse kötü oluyor.

sizin sürekli yaptığınız basit ve güzel sos tarifleriniz var mı? nasıl yiyorsunuz makarnayı genelde?

vedat milor zarf olayı

bugungityaringel #1495564 
twitter.com

şu zarf ne oldu? sanırım San Sebastian cheesecake'ten sonra patlayan tatlı şu soğuk baklava denen şey oldu, bildi mi acaba? yalnız o değil de twitin altında yazan biri tutturmuş aslında taa o zamandan eheh twitter.com
(3) 

bu malzemelerle ne yapabilirim

bugungityaringel #1491085 
canım tatlı istedi, evde kakao, süt, bisküvi, kahve, ceviz, hindistan cevizi, tereyağı, un, biraz dondurma var. pratik bir şey çıkar mı bunlardan?
(1) 

scratch show

bugungityaringel #1490045 
şöyle insanı kendinden geçiren, dünyadan koparan scratch performansları paylaşacak var mı?

track formunda olur, canlı performans olur fark etmez.

şuna bitiyorum mesela: www.youtube.com
(7) 

millet bu kuryelerle napıyor?

bugungityaringel #1487670 
ne zaman yemeksepetinde yemekler nasıl diye fikir edinmek için bir yerin yorumlarına baksam nerdeyse 2-3 yorumdan biri kuryeyle ilgili oluyor. yok şu kuryeniz iyi ama öbürünün muhabbeti kötü, ay kuryeniz çok kibar çok süper bayıldım, yok kuryeniz güler yüzlü değildi o yüzden puan kırdım, yok kuryeniz çok yakışıklı hep o gelsin, yok şu kuryeniz şöyle güler yüzlü şöyle cana yakın şöyle konuşması iyi hep buradan sipariş vericem.

yahu nedir bu kurye merakı böyle? kurye'yi mi sipariş veriyosun yemeği mi. ben alıp geçiyorum, nakit siparişse de parayı veriyor paketi alıyor kapıyı kapayıp geçiyorum. hiç muhabbet falan etmiyorum dikkat etmiyorum kuryeye filan. zaten adamların aceleleri vardır niye muhabbete tutayım bir de.

niye bu kadar çok kurye yorumu oluyor? napıyorsunuz bu kuryelerle biri bana açıklasın lütfen?
(3) 

tüik nüfus verileri

bugungityaringel #1475699 
bu tüik'in sitesini baya karışık hale getirmişler, bir şey bulmak çok zor.

il, ilçe, belediye şeklinde hepsini gösteren nüfus verilerini bulmayı başarıp link atan olursa sevinirim.

1 saattir arıyorum, il buldum, ilçe de buldum galiba bir ara ama belediye filan bulamadım.

not: tüik sitesinden link lazım, nette resmi olmayan siteler var ve altlarında "veriler tüik'ten alınmıştır, gidip oradan doğrulayabilirsiniz" falan diyorlar ancak işte gidip o doğrulama işini yapamadım çünkü bir türlü aradığım şeyi bulamadım.
(6) 

mesut süre bölüm önerisi

bugungityaringel #1463529 
kendi kanallarına geçtikten sonraki bölümlerden pek izlediğim yok, onlar arasından favoriniz var mı onları izleyeyim?
(1) 

bu massaka ne ayak?

bugungityaringel #1434445 
Bu adam nasıl dünya çapında çok büyük & popüler isimlerle peş peşe düet yapabiliyor?

Son 1 sene içinde Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Gucci Mane, 6ix9ine, Tyga gibi isimlerle featleri var. Bunların bazıları, videoları milyonları geçtim milyarlar izlenen insanlar. Kimi Snoop Dogg gibi yaşayan efsane kimi günümüzün en popüler isimleri. Yakında Eminem ile feat atsa şaşırmayacak durumdayım artık.

Türkçe Rapin kralı olarak görülen, yıllarını bu işe vermiş, 30 senedir bu işi yapan Ceza'ya bakıyoruz dünya çapında yaptığı iş olarak yıllar önceden işte 1-2 tane Tech N9ne ile çalışması var o kadar.

Sago desen Sage Francis ile bir ara fingirdeşiyordu ancak Gezi olayları yüzünden araları bozulmuştu falan. Bir de şarkı dinlenmeleri 1000'i bile bulamayan İsrail'li bir grup var yıllardır takıldığı.

Yani nihayetinde şu Massaka'nın yaptıklarının yanında underground kalıyor o isimlerin hepsi, şu adamın dünya çapında yaptığı işlerin yanına bile yaklaşamıyor.

Rapine bakıyorum bi numarası da yok, ah uh huh falan ıkına ıkına rap yapıyor. Tüm şarkıları da aynı açıkçası, bütün flowları, sözleri, nakaratları hepsi birbirinin aynı gibi geliyor. Hiç de bi numarasını göremiyorum valla billa.

Nasıl oluyor da bu adam bu kadar büyük isimlerle çalışıyor? İşin ilginci çok ses de getirmiyor gibi ha, adamın şu yaptıklarının 10'da 1'ini ceza yapsa ortalık yıkılırdı yemin ediyorum.
1

mobil görünümden çık