(6) 

manuel vites motosikletle ilgili basit bir soru

levendis #1557284 
merhaba. yarın sıfır bir 125cc motosiklet alacağım. aldığım gibi 100km yol yapıp eve gitmem gerekiyor. en son geçen sene ehliyeti alırken manuel vites motosiklet kullandım. ehliyeti aldıktan sonra da aktif olarak hep scooter kullandım otomatik vites olarak. yani gidon hakimiyetim, dengem vesaire çok kötü değil.

vites arttırma ve kalkışta problem yok, onları hatırlıyorum ama vites düşürmede hatırlamadığım yerler var. örneğin:
1) üçüncü viteste gidiyorken aniden duraksamam gerekirse debriyajı sıkıp ve freni kademeli olarak sıkarak dursam ve durduktan sonra elim hala debriyajdayken tek tek vitesleri düşürsem sorun olur mu? en kolay yöntem benim için bu gibi gözüküyor.
2) vitesi düşürürken hangi devirde ve aşağı yukarı hangi hızlarda olmam gerekli? örneğin 4'ten 3'e düşerken ya da 3'ten 2'ye düşerken.


basit bir bilgi geçebilirseniz ve de tavsiyeleriniz varsa yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.
(5) 

fişle çalışan led ışığa anahtar

levendis #1547300 
merhaba, elimde led bir tabela var. bunun kablosuna anahtar gibi bir şey takıp istediğim zaman fişteyken açıp kapatabilmek istiyorum. şu anda yalnozca fişe taktığımda direkt çalışıyor ve ışık veriyor. hep fişte olsun ve istediğimde anahtardan açıp kapatayım gibi bir düşüncem var.

ne yapmalıyım? bu parçanın adı ne? ingilizce ismi de olur. youtube'dan izleyip kendim yapmak istiyorum fakat adını bilmediğim için nasıl aratacağımı bilemedim.
(4) 

biontech 2. dozunu yurtdışında olabilir miyim?

levendis #1483480 
merhaba. aşı için randevu alacağım ancak yatta çalışıyorum ve yakın zamanda (1-2 hafta içinde) uzun süreli yunanistan'a gideceğiz ve ikinci dozun zamanını kaçıracağım. ikinci dozu yunanistan'da olabiliyor muyum, ikinci dozu 6-8 hafta sonra değil de ağustos sonu gibi döndüğümde olsam ne olur, hiç aşı olmamamı mı önerirsiniz, bana bir yardımcı olun yahu.

:(

bir de yunanistan'da aşı zorunlu mu yoksa negatif pcr testi de geçerli mi?
1

mobil görünümden çık