(4) 

B12 Eksikliği Hakkında

zelkowa #1579839 
B12 değerim 107 gibi son derece düşük bir değer çıktığı için Dodex iğne tedavisine başladım. 5 iğne olduktan 1.5 hafta sonra kan değerimi yeniden ölçtürdüğümde değerin sadece 167 çıktığını gördüm. Doktor bağırsak emilim probleminden şüphelendi ve dahiliye'ye yönlendirdi. Benzer durum yaşayan birileri var ise tavsiyelere açığım, teşekkür ederim.
(1) 

Kira beyannamesi hakkında

zelkowa #1570044 
Merhaba;

Kredi ile aldığım evin kirası kira adı altında eşimin hesabına yatıyor. İlk kez beyanname vereceğimizde bu kredi faizini ben gider olarak gösterebilecek miyim yoksa benim hesabıma mı yatması gerekiyor illa ki ? Eşim benim adıma beyanname verse ben bunu yine gider olarak gösterebilir miyim? Teşekkür ediyorum.
(3) 

kyk borcu yüzünden araca haciz gelmesi

zelkowa #1547386 
e devlette gezinirken 4 ay kyk borcunu ödemediğimden dolayı aracıma haciz (hak mahrumiyeti) geldiğini öğrendim. 15 günlük itiraz süresini de kaçırdığım için tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Toplam borç faiz silinmiş hali ile 18 bin tl idi fakat icra dosyası faiz silinme kararından önce açılmış ve şu an 26 bin olarak görünüyor.

Tek mal varlığım arabam, bu borcu taksitlendirip bir kısmını ödesem icra kalkar mı? 18 bin mi yoksa 26 bin mi ödeyeceğim şimdi? (Toplam kapama hala 18 bin gözükse de dosya 26 bin olarak açılmış dediğim gibi). Normalde ayda 400 400 ödüyordum. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Bu kan testi değerleri normal mi?

zelkowa #1506398 
26 yaşındayım. Bugün Tiroid ve testosteron değerlerime baktırmak istedim. Tiroid yüksek değerde mi bana mı öyle geliyor? Teşekkür ediyorum
(2) 

Bedelli parasını bedelliye mi dolara mı yatırmalı?

zelkowa #1506350 
Merhabalar. Bedelli için birikmişim vardı ve üzerine biraz kredi çektim. Bu ayın sonunda 31'ine kadar zamanım var diyor fakat yeni gelişmeler ile bu ayın 31'inden önce zam gelir diye korkuyorum.

Sizce dolar alıp ayın 25'ine kadar beklemeli miyim yoksa risk almadan hemen yatırmalı mıyım? Siz olsanız ne yapardınız? Teşekkürler
(8) 

6 ay askerlik mi yedek subaylık mı?

zelkowa #1502871 
Merhabalar, tecilimi bozduracağım ve Şubatta kısmet olur ise askere gideceğim. Hali hazırda nişanlıyım, geldikten sonra nasip olur ise evlenmeyi düşünüyorum. Sorum şu :



Henüz nitelendirilebilecek bir işim yok fakat maddi bir kaygım da yok. Bu bilgilere dayanarak ;



Maddi bir kaygınız yok ve parayı çok umursamıyorsunuz fakat bedelli de yapmak istemiyorsunuz. Amaan ne kadar erken o kadar iyi diyerek 6 ay mı derdiniz yine yedek subaylığı mı seçerdiniz?


Yedek subay olarak yapmanın bir riski var mı ? (Örneğin doğuya atandık, çatışma yaşama ihtimali vesaire)


Bu konularda cahil olduğum ve sizlerin de düşüncelerinizi merak ettiğim için sordum. Teşekkür ediyorum.
(7) 

Kirayi odemeden kacan kiracim...

zelkowa #1500998 
Merhabalar. 3.5 ay oncesinde sozlesme dahilinde tek mal varligim olan kucuk bir aparti ogrenciyim diyen bir kadina kiraya vermistik. 3.5 ay sonra beni turlu yalanlar ile oyalayarak hic kira vermeden evden cikti ve anahtari evime kargoladi. Su an icin telefonuna ulasamiyoruz ve hukuki surec baslatmak istiyoruz. Komsulardan daha sonra aldigim duyumlara gore eve giren cikan belli degilmis bu sebep ile maalesef ogrenci oldugu konusunda suphelerimiz var. Eski ev sahibiyle de gorustugumuze gore kendisi bu isi meslek haline getirmis. 'paranin hesabiniza gelmis olmasi gerek eft gectim' gibi yalanlarini whatsapp uzerinden de beyan etmis durumda.

Bu durumda dolandiricilik sucu ile sikayette bulunabilir miyim? Sizlerden akil bekliyorum
(4) 

Covid19 geçirip tek doz aşı olanlar seyahat edebiliyor mu?

zelkowa #1497378 
daha önce covid geçiren bireyler için tek dozu yeterli midir? Aşı kartı oluşturduğumuzda 'covid 19 geçiren bireyler için sağlık bakanlığı tek doz önermektedir' ibaresi yer almakta. Tek doz aşımı oldum fakat seyahat edebilecek durumda mıyım bu ibareyle, yoksa ikinci aşı şartı hala var mı? Teşekkür ederim.
(1) 

Ayın 6sından itibaren aşısız seyahat olayı

zelkowa #1495033 
Merhabalar, tek doz aşı oldum fakat uçak yolculugunda çift doz olmayan yolcuların alınmayacağı söyleniyor. Aşıyı geçen hafta oldum ve sürem daha gelmedi , ne yapmam gerekiyor bu durumda?
(1) 

Kardeşim Korona olduğu için riskli kabul edildim, ne yapmalıyım?

zelkowa #1490030 
Merhabalar. Kiz kardesime bugun korona teshisi koyulmus. Ben farkli bir yerde yasamama ragmen bana da riskli ibaresi kondugunu demin ogrendim. Ne yapmam gerekiyor bu konu hakkinda nereyi aramam gerekiyor? Tesekkur ediyorum. (Not: 6 ay once korona gecirmistim). Acil olarak bu durumu çözmem gerekmekte.
(6) 

favipiravir kullanımı hakkında (coronayım)

zelkowa #1444249 
ilaç tedavime bugün başlanacağı söylendi. favipiravir adlı ilacı yükleme olarak 8er tane almak gerekiyormuş fakat ben oldukça iyi hissediyorum (yaşım 24). biraz cahilce olacak ama yükleme yapmadan 3er tane kullansam bir sıkıntı yaşar mıyım? teşekkür ediyorum.
(3) 

Korona çıktım ne yapmalıyım?

zelkowa #1444058 
Merhabalar, test sonucum maalesef pozitif çıkmış bulunmakta. 24 yaşındayım ve bilinen bir hastalığım yok. Bu duruma karşın beni ne bir sağlık kuruluşu aradı , ne de bir şekilde telefonlarına bağlanabildim. İlaç vesaire almam gerekecek mi? Evde izoleyim fakat hastaneye yatmam gerekir mi? Süreci yaşayıp bilgilendirebilecek var ise çok memnun olurum, teşekkürler.
(4) 

Bisiklet hakkında bilgisi olan biri var mıdır?

zelkowa #1430663 
Merhabalar, öncelikle bisikletler hakkında hiç bir fikrim yok. Letgo'ya dedemin 90larda aldığı ve uzun süredir depoda duran şu bisikletini 350 lira gibi bir fiyata koydugumda 5 dakika içerisinde 25ten fazla mesaj geldi ve istisnasız hepsi hemen gelip lütfen satmayın, Allah aşkına gelip alayım tarzında mesajlardı. Ben de çok küçük bir araştırma ile fischer markasının aslında dağ bisikleti markası olduğunu ve dedemin sele ve ayna eklediğini öğrendim. Bu bisikletin ederi nedir? Zira gelen mesajlar karşısında iyi bir değeri olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

Not: bisiklet vitesli bir bisiklet. 90lardan kalma.
1

mobil görünümden çık