(5) 

Klinik Psikolog - Ücretlendirme ve Platform için Fikirleriniz

entellektuelmankurt #1585771 
Merhaba sevgili yazarlar,

Ben klinik psikoloğum. Mezun olalı 9 yıl oldu. Çok değerli hocalardan çok değerli eğitimler aldım. Aralıksız 8 yıldır da psikodinamik ekolü ile danışan görüyorum. Bu zamana kadar terapinin ulaşılabilir olması gibi bir değerim vardı ve bir de tecrübemi biliyordum bu yüzden hep ücretleri piyasanın çok altında tuttum. Ancak artık bir güncelleme yapmak istiyorum.

Tam burada sizden fikir almak istiyorum.

1) Klinik psikolog ile yetişkin-ergen seansları için (haftada bir ve uzun sürecek çalışmalar) sizce makul düşündüğünüz ücret aralıkları nedir?

2) Kullandığım bir platform yok (hiwell, salus, psikolog merkezi gibi) daha önce denedim ancak komisyon aldıkları için ücreti arttırmak durumunda kaldım ve işime gelmedi. Tavsiye edilerek kendi ağımı oluşturdum ancak biraz hareketlendirmek istiyorum. Hangi platform üzerinden ( youtube, instagram ya da online terapi appleri) tanıdığınız uzmana gitmek isterdiniz?

Fikirleriniz değerli şimdiden çok teşekkürler...
(2) 

Sosyal Psikoloji- Toplumda ayrımcılığa uğramış gruplar hk fikirleriniz

entellektuelmankurt #1570053 
Merhaba sevgili yazarlar,

Toplumda bir gruba, bir etnik kökene, bir cinsel yönelime veya bunlara benzer bir değişken dolayısıyla ayrımcılığa uğradığınızı düşünüyor musunuz? Ya da hangi grupların toplumda negatif bir tutum ve davranışa maruz kaldığını düşünüyorsunuz?

Türkiye özelinde ya da global çapta fark etmeden fikirlerinizi buradan ya da özelden paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

TOEFL Sınav Sonucu Gönderme

entellektuelmankurt #1568859 
Merhaba, TOEFL sınavdan önce gönderilecek yerleri belirlenirse birkaç gönderme ile sınırlı ücretsiz gönderim yapıyor anladığım kadarıyla. henüz çok belli değilse başvuracağımız yerler bu hakkı daha sonra kullanabilir miyiz?

şimdiden teşekkür ederim.

Yavru Kedi Sahiplendirme - İstanbul

entellektuelmankurt #1531811 
Merhaba sevgili yazarlar,

Minnoş iki aylık yavru bir kedimiz var. Bir aylık kadarken bulduk. Veteriner yaşamaz dedi fakat sımsıkı tutundu hayata ve çok tatlı güzel bir bebek oldu. Aşıları ve kum terbiyesi var. İki kedimiz ve yurt dışı taşınma planımız mevcut. Bu yüzden bu bebeği sahiplendirmek istiyoruz. İstanbul içinde arada fotoğrafla iletişimde kalacağımız, kısırlaştırma fikrine sıcak olan ve kedi sahiplenmek isteyen değerli arkadaşlar benimle iletişime geçebilirler.
(5) 

Kediler ve köpekler

entellektuelmankurt #1511245 
Kar yağışı çok güzel ve romantik. Sıcacık odamda, elimde çay var. Ama kar ve şiddetli yağmur yağdığında dışarıdaki kediler ve köpekler için çok üzülüyorum. Dışarıda olabilecek insanları düşünmüyorum sanki onlar konuşabildikleri için bir şekilde yardım alırlar gibi geliyor. Kuşlar da uçabiliyorlar, onlar da sanki bir yerlere sığınabilirler. Ancak özellikle kediler konusunda çok huzursuz oluyorum. Pencereden bakarken sürekli gözüm kedileri arıyor ve gün içinde aklımda onlar oluyor.

Sabah ilk iş mama dağıtıyorum, senin elinden bu gelir gerisi tanrının diyorum, senin değil onun kedileri filan diye konuşuyorum kendimle ama içim ferahlamıyor.


Bu konuyu içinde biraz da olsa çözmüş birileri var mı? Neler söylüyorsunuz kendinize?


Şimdiden teşekkür ederim..
(7) 

Kedimiz öldü - mezarlık

entellektuelmankurt #1510676 
İyi geceler, bir saat önce kedimiz öldü. Yavrumun bedenini napmalıyız? Fikriniz var mı?

Toefl Kursu

entellektuelmankurt #1503197 
İstanbul içi ya da online eğitim veren önerebileceğiniz toefl kursu var mıdır?

şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Kitap Çevirmek - Yayınevi Bulmak

entellektuelmankurt #1502925 
Merhaba, ben klinik psikoloğum. yüksek lisans tezimde zaman perspektifi diye bir kavram çalıştım. Benim üzerine çalıştığım zaman perspektifi kavramı alanda sansasyonel bir isim olan Zimbardo'nun ortaya attığı hali; bütün davranışlarımızı temelde etkilediğini ve farkına varıp yönettiğimizde çok verim aldığımızı idda ediyorlar. Birçok ülkede yapılan yüzlerce çalışma da savlarını destekliyor. Bu kısa bilgiden sonra, bu konu hakkında yazdıkları kitaplar var. Bir tanesi Türkçeye de çevrilmiş ve basılmış ama basılmamış olan bence çok daha değerli olanlar var. İngilizce çeviri konusunda kendime güveniyorum. Bu konu hakkında bir kitaplarını çevirmek istiyorum. Maddi beklentim de çok yok, doktoraya başvurmak istiyorum cv'imde iyi gözükmesi benim için yeterli ancak yayınevleri ile nasıl iletişime geçebilirim. Bu işin raconu nedir?

Tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

ABD Turist Vizesi için Vize Danışmanlık Önerisi

entellektuelmankurt #1500470 
Merhabalar, Amerika için turist vizesine başvurmayı planlıyorum. Tek atışta almak istiyorum. Önerebileceğiniz güvenilir danışmanlık şirketi ya da verebileceğiniz ilgili herhangi bir tavsiye olursa mutlu olurum.

Şimdiden teşekkürler..
(2) 

iki aylık yavru kedi sahiplendirme - pendik\İstanbul-yalova

entellektuelmankurt #1422966 
Merhaba sevgili sözlük,

26 mart doğumlu bir dişi bir erkek iki kedi yavrusunu sahiplendirmek amacıyla yazıyorum. bebeklerimiz, anne ile birlikte birkaç günlükken sokaktan alındı. yaklaşık iki aydır ev ortamında anne sütü ile büyüdüler. hoplayıp, zıplamaya ve türlü minnoşluklar yapmaya başladılar. anneyi artık çok az emiyorlar. kum kullanıyor ve ıslak, kuru mama yiyorlar. Sanıyoruz ki artık sahiplendirilme zamanları geldi.

Karantina döneminde bize huzur ve neşe verdiler. Eğer kedi sahiplenme düşünceniz varsa ve bir canın sorumluluğunu alabilecek olgunlukta hissediyorsanız; kısırlaştırma ve pencerelerde sineklik şartı ile bebeklerimize talip olabilirsiniz.

Sevgi ve huzur ile kalın
1

mobil görünümden çık