(3) 

kitaplık almak istiyorum

ayalensoledad #1587630 
ikea hemnes ve billy gibi dümdüz, sade bir kitaplık arıyorum. 2 metreye 2 metre bir alanım var, modüler de olabilir. ancak sık sık taşınıyoruz, sağlam bir şeye ihtiyacım var. hazır olarak bulmakta zorlandım internette, yaptırmayı düşündüm o yüzden. ufak bir şehirde yaşıyorum, daha önce internetten çocuk mobilyası yaptırmıştım ama böyle büyük bi şey hiç almadım. önerebileceğiniz marka, model, usta veya atölye var mıdır böyle bir kitaplık için?
(1) 

celta ile ilgili

ayalensoledad #1566786 
merhabalar. meb'de ingilizce öğretmeniyim. ingiliz dilbilimi mezunu olarak ve formasyon alarak atandım. şu an coursera'daki tesol sertifikasını alıyorum, birkaç kursum kaldı. buna başlarken mesleki gelişimdi amacım, sonra yurtdışı ilanlarına bakmaya başlayınca genelde celta istendiğini gördüm. şimdi aklım biraz oraya kaydı. büyük şehirlerden birinde değilim, yaz tatilinde gidip yüz yüze almam da mümkün değil. online part time programlarla celta alan var mı? deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?

deri altı implantı ile gebelikten korunma

ayalensoledad #1566240 
deneyimleyen var mı? internette veya çevremde bilen bile yok ama kullananların yorumlarını çok merak ediyorum.
(3) 

e-kitap aranıyor: hayatı yeniden keşfet

ayalensoledad #1546131 
elinizde varsa bana ulaşır mısınız lütfen?
(2) 

sakin tek gecelik kış konaklaması

ayalensoledad #1545986 
eşimle 1 gece dışarıda kalacak vaktimiz var bu aralar. bolu veya sapanca'da tiny houselarda kalalım diye düşündüm, yakınız mesafe olarak ama bu çok değerli 1 gece olduğu için de riske atmak istemiyorum. sakin bir ortam, güzel kahvaltı, akşam yine güzel bir yemek yiyebilelim, biraz da romantik vakit geçirelim istiyorum. her türlü öneriye açığım.

minder kılıfı

ayalensoledad #1539177 
selam.

70x140 bir yatak var elimde, kullanmıyoruz artık. bunu 35x140 bir sırt minderi ile kullanıp çocuğuma okuma köşesi yapmak istiyorum.

instagram sayfalarında falan takım olarak da satılıyor, fiyatlar çok yüksek geldi. o yüzden bu kullanılmayan yatağı değerlendirmek istiyorum. bu yatağa kılıf yaptırıp minder gibi kullanmak saçma bir fikir mi? baktığımız zaman aynı amaçla kullanılacak ama tam emin olamadım fikir almak istedim.

bu ebatlarda bir kılıfı nerede yaptırabilirim? sırt minderi için dolap'ta dükkanlar var özel ölçü çalışan ama sizin de çalışıp memnun kaldığınız yerler varsa onları da duymak isterim. ayrıca başka fikirlere de açığım. teşekkürler, iyi geceler.
(1) 

istanbul dışı temizlik

ayalensoledad #1492904 
eve temizlik için çağırabileceğim bi abla (veya abi) arıyorum ama bulunduğum şehirde bağlantım yok kimseyle, referans olacak kimse yok yani. istanbul'da değilim zonguldak'tayım. nasıl bulabilirim güvenebileceğim birini?
(3) 

Bebek arabası tavsiyesi

ayalensoledad #1488887 
merhabalar. galiba bebekli hayatın seçmesi en zor ürünü bebek arabası. doğumdan önce sling veya kanguru kullanırız, çok yokuşlu bir yerde yaşıyoruz arabaya şimdilik gerek yok demiştik. ama hava çok sıcak, slingle kan ter içinde kalıyoruz. Bebeğimiz 20 günlük. Maxi cosi ana kucağı var, mümkünse onu da takabileceğimiz hafif bir bebek arabası arayışındayım. Ama şart da değil yani yenidoğanı önden görmeyi mümkün kılan çift yönlü bi bebek arabası arıyorum genel olarak.

genelde tek başıma olduğum için katlaması ve açması kolay olmalı ve hafif olmalı. yani sürekli arabada duran kullanmaya üşeneceğim hantal bir şey olsun istemiyorum. yenidoğan dan itibaren kullanılabilen ve tamamen yatabilen modeller de hoşuma gidiyor.

maxi cosi'ye uygun adaptör bulunabilen herhangi bir baston Bebek Arabası da olabilir. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

uçucu yağ alışverişi

ayalensoledad #1480305 
ylang ylang, okaliptüs ve lavanta yağı alacağım buhurdanlıkta kullanmak için. hangi markaları önerirsiniz?
(1) 

internetten halı alınır mı?

ayalensoledad #1478790 
alınırsa nereden alınır? önerebileceğiniz bir site var mı?
(2) 

tıraş makinesi tavsiyesi

ayalensoledad #1477405 
merhabalar. eşim işinden dolayı her gün sakal tıraşı oluyor jiletle. çalıştığım sürece her gün tıraş olacağım, makine almak mantıklı geliyor dediği için öyle bir arayışa girdik ama ikimizin de çok bilgili olduğu bir konu değil.

tıraş makinesiyle sinekkaydı sakal tıraşı mümkün oluyor mu?
bahsettiğim senaryoda makine almak mantıklı mı yoksa jiletle devam etmek daha mı iyi olur?
(2) 

mhrs'de doluluk

ayalensoledad #1476348 
merhaba. bir süredir kontrol ediyorum ama randevu almak istediğim tarihe randevu açılmıyor. eğer doktor o gün hastanedeyse, sabah gidip sıra alamama gibi bir ihtimal var mı? yani sistem tam olarak nasıl işliyor, benim gibi sıra alanları randevuluların arasına mı serpiştiriyorlar?
(2) 

böceklerle ilgili

ayalensoledad #1473963 
son 10 yılda 5 farklı evde yaşadım. hepsinde de zaman zaman böcek oldu. bir iki tanesinde mücadele etmekte zorlandım hatta. ama bu böceklere nedense hep ben tek başımayken yakalanıyorum. gece evde tek kalacaksam kesin o gece böceklerin çıktığı gece oluyor. nedir yani bendeki enerji böcek mi çekiyor üzerine? çözümü belli biliyorum ama artık ciddi bi fobim var bu konuda maalesef. bu arada hayal görmüyorum cidden varlar sadece hep ilk gören ben oluyorum. biraz dalgasına açtım bu soruyu, dalga geçmezsem evde dolaşamaz hale gelicem en sonunda.
(5) 

bebek yatağı önerisi

ayalensoledad #1471226 
merhabalar.
bebeğe 70x140 büyümeyen bir karyola alacağız, yatağı da mobilyayla aynı yerden almak istemiyorum. yataklar konusunda hiçbir bilgim yok ama bebeği anne yanı beşikte yatırmak yerine kendi yatağında uyumaya alıştırmak istiyorum, bu yüzden de iyi bir yatak almak istiyorum. marka, model önerebilir misiniz?
(1) 

ogs geçiş ihlali

ayalensoledad #1469859 
kgm'nin sitesinden plakayla başka bir şeye bakarken geçiş ihlallerini sorguladığımda 2015'te 2 ihlal yapıldığını gördüm baktığım plakayla. ancak bunları kgm'nin sitesinden ödeyemiyorum. gelir idaresi'nin sitesinden sorgulayıp ödeyebilirsiniz yazıyor ama o sitede bu işleme dair bir şey bulamadım. ne yapmak gerekir bu durumda?
(2) 

doğum izni için doktor raporu

ayalensoledad #1469468 
merhabalar.

kamuda çalışıyorum ve önümüzdeki hafta 24. haftam. idari izne ayrılmak için doktor raporu alacağım. ama bazı sebeplerden dolayı kendi doktoruma gidemiyorum o hafta, devlet hastanesinde başka bir kadın doğum uzmanından randevu aldım. bu şekilde gidip muayene olduktan sonra 24 haftalık gebe olduğumu kanıtlayan bir rapor alabiliyor muyum? yoksa illa takibimi yapan hekimden mi almalıyım bu raporu? bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.
(3) 

erkek saç traş makinesi

ayalensoledad #1427748 
merhabalar. babalar günü hediyesi için 250 tl civarında saç traşı için makine alacağım. kullanımı kolay olması gerekiyor, onun dışında hiç anlamadığım bir alet olduğu için ne alacağımı bilmiyorum. ne önerirsiniz?
(2) 

Seyahat izin belgesi ve kontroller

ayalensoledad #1423614 
Merhabalar. E-devlet'ten 65 yaş üzerindeki babam için izin aldık. Özel aracıyla seyahat edecek refakatçi olarak annemle beraber. Telefonuna mesaj gelmiş. Televizyonda gördüm polisler durdurup kağıtlarına bakıyormuş dedi. Bu belgenin çıktısını almak gerekir mi yoksa telefondaki mesaj yeterli olacak mıdır?
1

mobil görünümden çık