(7) 

Satış sonrası eft ile gelen üç bin liralık ödeme sorun olur mu? (ACİL)

chomaristan #1580843 
Dün ikinci el bir ürün sattım ve karşı taraf eft yollarken açıklama kısmına kitap okuyucu satım alım ödemesi demiş, bu açıklamayı sonra fark ettim. İkinci el olduğunu bile belirtmemiş, sıfır olarak da anlaşılabilir yaptığım satış.

Vergi mükellefiyeti bakımından sorun yaratır mı? Parayı geri mi yollasam açıklama kısmına yanlış adres veya satış iptali diyerek? Böyle durumlarda açıklama kısmına borç ödeme falan mı yazmak lazımdı başımızın ağrımaması için. Teşekkürler
(15) 

twitter'ın serverı yurt dısında ise muhalifler nasıl gözaltına alınıyor?

chomaristan #1431601 
soru baslıkta arkadaslar. nedir bunun yöntemi? isim soyisimden mi adres takibi yapıyorlar. kaldı ki göz altına alınan kişi bu tweetleri ben yazmadım derse nasıl ispatlayabilirler?
(1) 

klonlama hakkında birkaç soru...

chomaristan #1409857 
dolly'nin klonlanmasını arastırdım da aklıma bir iki soru takıldı:

1. bir koyunun memesinden alınan verici hucre neden dogrudan tasıyıcı annenin uterusuna yerlestirilemiyor da yumurta hucresinin sitoplazmasına ihtiyac duyuyoruz? tasıyıcı annede yumurtanın gelisimi icin yumurta hucresi sitoplazması mı gerekli? diger taraftan da meme hucresinin cekirdegi yeni birey olusturmak icin en iyi genetige sahip deniyor. bu nedenle mi bunları birlestiriyoruz?

2. ikinci olarak meme hucresinden alınan cekirdek kullanıldıgından meme hucresi cekirdegi ile yumurta hucresi sitoplazmasını birlestirdigimizde olusan kromozom 2n oluyor degil mi?

3. disi degil de erkek klonlansaydı bir erkegin meme hucresinin cekirdegi ile baska bir erkegin sperm hucresinin sitoplazması elektro sok ile birlestirilip tasıyıcı annenin rahmine mi konacaktı?

4. klonlamanın insanlara ve insanlığa ne gibi faydası olur? bunu ileride yapmak mümkün olur mu sizce?
1

mobil görünümden çık