(10) 

Mükemmel Klavyeyi Arıyorum

transleta #1585407 
Merhaba arkadaşlar, işim gereği çok fazla klavye kullanıyorum ve klavye tuşlarının 2 yıl gibi kısa bir sürede kendini salmasından şikayetçiyim. Tek bir tuş yüzünden bütün klavyenin kullanılmaz hale gelmesi artık KANIMA DOKUNUYOR. Yıllarca f/p klavyeler kullandıktan sonra 2 yıl önce Logitech MX Keys aldım. Her şeyiyle mükemmel görünüyordu ve 2 yıl boyunca mükemmel bir deneyim sundu. Ancak son 5-6 ayda ciddi dayanıklılık sorunları yaşamaya başladım. Önce enter tuşu bildiğiniz yırtıldı. Şu an bant tutuyor o tuşu. Eyvallahtı, çalıştığı sürece sorun değildi ama son 1-2 aydır sık kullanılan tuşlar kendi aralarında anlaşmış gibi kendini dışarı atmaya başladı. Boşluk, a, e ve r tuşları sık sık basmıyor veya parmağıma tutunup dışarı geliyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Söz konusu klavyenin güncel fiyatı 5000 küsur TL.

Evet efendim, 5000 liralık klavyeyle de sorun yaşadıktan sonra yapacak bir şeyim kalmadı ve sizlerden yardım istemeye karar verdim. Benim için mükemmel klavyede olması gereken özellikler şunlardır:

- harf grubu, orta grup (insert, home, page up, page down grubu), yön tuşları ve en sağdaki numpad'in birbirinden net bir şekilde ayrılmış olması. yani klavyenin 4 bloktan oluşması
- enter'ın tek değil, iki sıra boyunda olması
- tuşlar arasında net boşlukların olması. ucuz klavyelerdeki gibi tuşların bitişik olmaması
- virgülün saçma sapan yerlerde değil, enter'ın solunda ve ü harfinin altında olması
- tuşların aydınlatmalı olması

Sanırım bu tanıma uyan sadece mx keys ve apple'ın klavyesi var ama ikisi de pahalı malum. 2 senede bir klavyeye 5000 TL veremem. İstediğim şey olabilecek en basic klavye. Temel tasarımı bozmasalar yeterli ama bozmadan duramıyorlar sanırım.

Son olarak Apple'ın klvyesiyle ilgili 1-2 sorum olacak. Öncelikle bu klavye Windows cihazları destekliyor mu? Sonralıkla da, aydınlatması var mı? Kullanan varsa dayanıklılık sorunu yaşar mıyım? Genel olarak önerilerinize açığım. Şimdiden teşkkürler.
(6) 

İş Yeri Kiralamanın Vergi Avantajı

transleta #1577189 
Dilden dile dolaşan bir efsane var: iş yeri tutup kirasını gider göstermek. Burada bahsedilen avantajın tam olarak ne olduğunu merak ediyorum.

Diyelim ki düz hesap yılda brüt 1 milyon TL kazanıyorsunuz. Hesaplama kolaylığı için kira dışında masrafınız da yok diyelim.

Gelir verginiz 292.000 TL oluyor.

25 bin lira net kirası olan bir ofis tuttunuz diyelim.

Brüt kiranız 31.250 TL oluyor. Yıllık 375.000 TL.

Bu bizim gelir vergimizi 160.750 TL'ye düşürüyor. Yani 131.000 TL vergi avantajı. Ayda yaklaşık 11.000 TL.

31.250 - 11.000 = 20.000 TL. Yani 25.000 TL net kira tutarından 5000 liralık bir avantaj için mi bu kadar övülüyor? Benim kaçırdığım bir şey mi var? Muhasebe cahili bu arkadaşınıza bir yardım edin :)
(8) 

Arabanın altından gelen renksiz, kokusuz sıvı

transleta #1565177 
Merhaba arkadaşlar, az önce 5 saatlik uzun yoldan gelip arabayı park ettikten sonra arabanın altından bir sıvının damladığını fark ettim. Sıvıya peçete bastım, elimle de dokundum ama sıcak olmayan, renksiz, kokusuz bir sıvıydı. Radyatör suyu olsa 5 saatlik yoldan sonra illa ki ısınırdı, hatta elimi yakması gerekirdi diye tahmin ediyorum. Silecek suyu olsa rengi mavi olurdu. Motor/şanzıman yağı olsa yine renkli, kokulu ve kaygan olurdu. Bu normal sıvı. Yoldan sıçramış olma ihtimali dışında aklınıza gelen bir şey var mı?

Not: Yol boyu hararet 90 dereceyi geçmedi ve herhangi bir güç/çekiş kaybı veya anormal yakıt tüketimi olmadı.
(5) 

Scroll'u bozulmayan mouse aranıyor

transleta #1541607 
Bu bilgisayar denen naneyi 99'dan beri kullanıyorum ve bugüne kadar scroll'u 1 sene dayanan bir mouse'um olmadı. iş gereği çok fazla scroll kullanıyorum ve genellikle hart hart hart şeklinde kullandığım için sanırım, 1 yılı göremeden yalama oluyor. Aldığım mouse'lar da kalitesiz şeyler değil üstelik. Logitech'in en pahalı olmasa da en ucuz da olmayan modellerini kullanıyorum.

Bana şöyle scroll mekanizması çelik gibi, günde 100 km dönse bana mısın demeyecek bir mouse önerebilir misiniz? Fiyat önemli değil çünkü artık yıldım bu scroll bozulmasından.
(3) 

2016 Kia Sportage DCT Şanzıman Titreme Sorunu

transleta #1538243 
Merhaba arkadaşlar, dün başlıktaki aracı aldım. 1.6 t-gdi motor ve 7 ileri dct şanzımanı var. İkinci el bir araç. Yaklaşık 60 bin km'de. Test ederken herhangi bir sorunu yok gibi görünüyordu. Satın aldıktan sonra sıkışık trafiğe girdiğimde dur-kalklarda gaza yeterince basmazsam ciddi anlamda vuruntu yaptığını fark ettim. Bu sadece çok yoğun trafikte oluyor. Diğer durumlarda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Bir de yine yoğun trafikte araç adeta manuel vites kullanmayı yeni öğrenmiş biri gibi 2500-3000 devre gelmeden yerinden kımıldamıyor. Forumlarda bu sorunu aradığımda servisin bunu normal gördüğünü söylemişler. Aracı aldığım yer de DCT şanzımanlarda bunun normal olduğunu, yakında doğru kullanım şekline alışacağımı söylüyor. Aracın geri kalan her şeyinden memnunum ama bu durum kafamı kurcalıyor. Bugüne kadar hep atmosferik motor + tam otomatik şanzıman kombinasyonu kullandım ve frenden ayağınızı çektiğiniz anda araç hareket edip uzun süre bu şekilde gidebiliyordu. Sportage'da bunu yaptığınızda araç 15-20 metre gidip silkelenmeye başlıyor. Turbo motor ve çift kavrama şanzımanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. T-GDI + DCT kullananlar benzer durumlar yaşıyor mu? Bunun için aracı iade etmeli miyim?
(1) 

Web Sitesi Tasarımı için Tüketici Hakem Heyetine Başvurabilir miyim?

transleta #1506385 
Merhaba arkadaşlar, bulurum.com denen oluşuma web sitemi yeniletecektim. Adamlar parayı peşin aldı ama mevcut siteden çok daha basit, blog ayarında bir şey yapabileceklerini söyledi. Şimdi de paramı iade etmiyorlar. 1500 TL civarı bir para aldılar bu iş için. Acaba bununla ilgili olarak tüketici hakem heyetine başvurabilir miyim? Benzer bir şey yaşamış olan var mı?
(5) 

LG 27-QN880 Monitör Kullananlar

transleta #1501852 
Merhaba arkadaşlar, LG'nin şu ilginç sehpalı 27QN880 monitöründen kullananlar varsa, bunun type c çıkışını nasıl çalıştırdığını anlatabilir mi? Ne bilgisayardan görüntü çıkışı alabiliyorum, ne de başka cihazları şarj edebiliyorum. Bilgisayara bağladığımda tanıyor. Telefonu bağladığımda telefonu da tanıyor ama şarj veya görüntü aktarımı yapmıyor.

Bilgisayar windows, telefon da android bu arada.
(1) 

Maltepe Sahilindeki Basketbol Sahaları

transleta #1490691 
Merhaba arkadaşlar, Maltepe sahilinin bir yerinde yan yana birkaç tane basketbol sahası var. Bostancı'ya yakın olan taraftaki iki saha değil, daha içlerde kalıyorlar. Bunlar bir ara kilitliydi. Şu an açık mı? Yakın zamanda gören/duyan var mı?
(4) 

Bisiklet seçimi konusunda yardım

transleta #1430341 
20 yıldır falan aynı bisikleti kullanıyorum ve son gelişmelerden, ilk gelişmelerden, hiçbir gelişmeden haberimin olmadığını fark ettim. Yol, dağ, hibrid, bir sürü bisiklet türü varmış ve hangisi nedir, hangi amaca hizmet eder, hiç bilmiyorum. Yeni yeni markalar var. Kullanım amacımı ve fiyat aralığını söylesem, marka/model ve tür tavsiye edebilir misiniz?

Çoğunlukla sahilde ve şehir içi trafiğinde maksimum 20 km mesafe içerisinde kullanılacak. Ufak tefek hoplama-zıplamaya, kaldırımlara sıçrayarak çıkmaya (bazen de çıkamamaya), hafif hırpalanmaya gelebilecek, mümkün olduğunca hafif (mevcut bisikletim 16 kg) ve maksimum 2000 tl bir bisiklet arıyorum.

ayrıca anadolu yakasında hesaplı ve iyi bir bisiklet tamircisi önerebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(3) 

Kablosuz Modem Sinyal Kaybı

transleta #1429421 
Netmaster'ın docsis 3.0 modemlerinden birini kullanıyorum. Bağlantı hızım 100 mbps ama bu hızı sadece kabloyla alabiliyorum. Kablosuz bağlı cihazlarla ulaşabildiğim hız, cihaz modemin dibinde bile olsa 30-50 mbps arasında değişiyor. Arada engel olsa neyse diyeceğim de, modemin yanına kadar götürdüğüm cihazlarda bu kadar kayıp normal mi? Bunu aşmak için ne yapılabilir?
(3) 

Diş çekimi sonrası diş etinde oluşan beyazlık

transleta #1405220 
Merhaba, yaklaşık 20 gün önce üst azı dişlerimden birini çektirmiştim. Daha önce kanal tedavisi yapılmış komplikasyonlu ve iltihaplı bir dişti ve operasyonla alındı. Bugün fark ettim ki dişin çekildiği yerde beyaz bir şey oluşmuş. Ağrı, şişlik, koku gibi bir şey yok ama oradaki beyazlık kafamı kurcalamaya başladı. Konu hakkında bilgisi olan var mı?
1

mobil görünümden çık