Dış Duvar Boardex

catakutle #1591457 
İç duvarlar için boardex hatta alçıpanın artık yaygın olarak kullanıldığını biliyorum ama sıcak iklimli (sık yağmur gören ama kar görmeyen)bir bölge için bina dış duvarlarına tuğla - bimsblok yerine boardex kullanmak mantıklı mıdır? Fiyat-performans olarak tavsiye eder misiniz?
(4) 

Sıfır Honda Yetkili Servise Çok Uzağım

catakutle #1590406 
Merhaba geçen hafta sıfır hibrit honda siparişi verdim.
Daha aracı teslim almadan stres yaptım. Sebebi de şu. Bulunduğum şehirde honda bayii veya servis yok. en yakını bana yaklaşık 250 km mesafede. Herhangi bir sıkıntı olursa ne yaparım diye kendime dert ettim. Yetkili servise gitmezsem aracın garantisi bozuluyor.
Ne gibi sıkıntılar yaşarım? Kasko ve sigorta yaptırırken özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?
(1) 

CS2 Falchion Knife ne kadar eder

catakutle #1571349 
Steam hesabımda 2 3 sene kadar önce bir çekilişten kazandığım bir item var. Oyundan zerre anlamıyorum. Aşağıda steam pazarında bu bıçakların 6800 liradan başladığı yazıyor. Bu bıçak o kadar eder mi gerçekten. Ben bunu kaçtan listeleyeyim. Anlayan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.

i.ibb.co
(1) 

Vergisel olarak otel vs günlúk kiralık daire

catakutle #1567020 
Vergisel olarak hangisi daha avantajlıdır? Turizm bölgesindeki evimi odalara bölüp günlük kiraya vermek mi, yoksa turizm belgesi alarak otel veya pansiyon statüsüne sokmak mı? Konutlar hangi vergilere tabidir, turizm belgeli oteller hangi vergilere tabidir?
(4) 

Triplex evde merdivenleri kapatmak

catakutle #1541950 
Evim triplex eski tip bir yazlık. ısıtmakta güçlük çekiyorum. Bulunduğum yerde doğalgaz da yok. kışın sadece tek katı kullanmak ve klima ile ısıtmak istiyorum. Ancak ısıtığım katın merdiven giriş bölgelerini bir şekilde kapatıp diğer kata ısı kaçmamasını sağlamam lazım. Bunu en kolay ve en verimli nasıl yaparım. Merdiven girişini perde ile mi kapatmalıyım veya buna uygun termal yalıtımlı bir malzeme var mı?
(6) 

Akşam 9'dan sonra Covid Testi İçin Dışarı Çıkma

catakutle #1456074 
İş yerinde temasta olduğum birinin pozitif olduğunu öğrendim. Bir an önce gidip test yaptırmak istiyorum. Ama 9'dan sonra sokağa çıkma yasağı var. Hastane eve uzak. 9 dan sonra arabayla test yaptırmaya gitsem yasak sebebiyle sıkıntı yaşar mıyım?
(5) 

Pozitif vaka görülen fabrika

catakutle #1416264 
Bir tekstil fabrikasında Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda o fabrika çalışmaya devam edebilir mi? (fabrika herhangi bir medikal ürün üretmiyor) İşveren olarak değil, çalışan olarak soruyorum. Konuyla alakalı resmi bir açıklama var mı? işçileri çalıştırmaya devam ettirmek yasal mı?
(8) 

Hasta bebeğim için özel sağlık sigortası

catakutle #1409460 
Bebeğim doğuştan kronik bir karaciğer rahatsızlığına sahip. Şu anda 6 aylık. Düzenli olarak kontrole gidiyoruz. Nakil vs ihtimali de var. Özel sağlık sigortası daha önceden yaptırmamıştım. Şu anda bebiş için özel sağlık sigortası başvurusu yapabilir miyim? kabul ederler mi? nasıl bir yol izleyebilirim? Araştırma hastanelerinde yeterli ilgiyi görmüyoruz.
(9) 

yurtdışından kargoyla toz mama göndertmek

catakutle #1394932 
Türkiye'de bulunmayan toz halindeki 500 gr bebek mamasını bir yakınım almanyadan kargoyla bana gönderecek. Gümrük sıkıntısı yaşar mıyım? yaşamamak için ne yapmalıyım?
1

mobil görünümden çık