(1) 

%4 kullanılabilir, prize takılı (Şarj sorunu)

Berck #1575425 
Merhaba. Dünden beri Lenovo laptop'ımda şarj sorunu yaşıyorum. Şarj etmek istediğimde o sağ alttaki pil simgesinde herhangi bir dolum görüntüsü oluşmuyor, hep sabit şekilde en düşük seviyede duruyor, "%4 kullanılabilir, prize takılı" yazıyor sadece.

Bu tür bir sorun yaşayanlar varsa nasıl çözüm buldunuz acaba?
(2) 

Şu tanılar, olası bir endoskopi isteğini reddettirir mi? (TSS)

Berck #1571268 
- DİYARE VE GASTROENTERİT, ENFEKSİYÖZ KAYNAKLI OLDUĞU TAHMİN EDİLEN
- GASTRO-ÖZOFAJİAL REFLÜ HASTALIĞI, ÖZOFAJİT İLE
- DİSPEPSİ

Karın bölgemdeki şikayetlerimle ilgili bu yaz doktora gittiğimde tanı kısmına üsttekileri yazmış, E-Nabız'da göründüğü üzere.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmayı düşünüyorum. TSS yaptırdıktan sonra oldu ki mide endoskopisi veya kolonoskopi yaptırmam gerekti, sizce üstteki geçmiş tanılardan dolayı sigorta şirketi talebi reddedip karşılamaz mı, yoksa muhtemelen sorun olmaz mı?

Bir de bu sigorta şirketleri E-Nabız'daki o bilgilerimize kesin erişiyorlar değil mi?
(3) 

Ev sahibinin evine geri dönmek istemesi - Kiracının çıkmak istememesi

Berck #1550216 
Ev sahibi evine geri dönebilip orada bizzat kendisi yaşayabilmeyi isterse ve kiracı da evden çıkmak istemezse, hukuken ev sahibi istediğini elde edebiliyor mu? Nasıl ve ne kadarlık bir sürede?
(8) 

Öğretmen şiddeti

Berck #1548381 
Ekşi Sözlük'teki başlığı görünce 37 yaşında biri olarak eski günlere gittim. eksisozluk.com

O dönemler benim okullarımda da öğretmenler patır kütür vururdu, işkence tadında iğrenç şeyler yapardı öğrencilerine.

Yıl oldu 2023. Eziyet etmeli dövmeyi geçtim de şu an bir öğretmen öğrencisine "hafif tokat" dahi atabiliyor mu? Atıyorsa başına iş geliyor mu, yaptırım alıyor mu? Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.
(4) 

Devlet Hastaneleri hakkında (İstanbul)

Berck #1545037 
Bir devlet hastanesi için mhrs üzerinden randevu alındığında tam randevu saatinde muayeneye girilebiliyor mu, yoksa bayağı zaman sarkmaları olabiliyor mu?

Kendisinin sırası gelmemiş olmasına rağmen doktorun odasına dalan insanlar falan oluyor mu?
(1) 

Anafilaksi (Alerjik şok) kaynaklı ölüm mevzusu

Berck #1542152 
Geçen sene yapılan bir kan tahlilimde IgE Total değerim, referans aralığı 0-100'ken 410 çıkmıştı. Vücudumda kaşıntılarım olur ara sıra. O dönem gittiğim İç Hastalıkları doktoru "IgE değerin alerjin olduğunu gösteriyor" demişti sadece. Üzerinde durmadı, neye alerjin olduğuna baktır gibi şeyler demedi.

Şunu merak ediyorum; anafilaksi denilen alerjik şokun ölümle sonuçlanabilme riski oluyormuş. Herhangi bir çeşit alerji sahibi her insanın bu alerjik şoka girebilme riski hep mevcut mudur? Bu yüzden neye alerjinin olduğunu mutlaka öğrenmek gerekiyor mu?
(11) 

Erkekte 1.80 boy, 72 kg zayıf mı?

Berck #1541180 
Merhabalar. Eskiden 84 kiloydum, iki yıldır 72'yim.

Ve bu son 2 yıllık süreçte hangi tanıdıkla görüşsek, denk gelsek "Sen çok zayıfladın ya, az kilo al" diyorlar, annem de dahil.

Ben aynaya bakınca kendimi gayet iyi görüyorum ama insanlar niye bana kilo aldırmaya çalışıyor çözemedim.

1.80 boy, 72 kg erkek için zayıf mıdır sizce?
(22) 

Kız arkadaşın argo seviyesi... Bu seviye normal mi?

Berck #1540090 
Merhaba. 20 gündür beraber olduğum bir kadın var. Bu henüz kısa bir süre tabii, bu süreçte yeni öğrenilen yönler de oluyor doğal olarak.

Kendisi yerli yersiz çok fazla argo ifadeler kullanıyor. Hani samimiyet seviyesi arttıkça bu yönünü yeni görmeye başladım. Mesela dün beraberdik evde. Bir muhabbet oldu, onun üzerine şakasına "Bak bir daha böyle yaparsan vermem, görürsün sonra ahah" diyor. Kadınlar bu alma/verme türü ifadelere ağza kürekle vuracak kadar tepkili değiller miydi ya? Diğer konularda çok iyi bir uyum yakalamış olsak da bu tür sözleri bana son derece itici gelmeye başladı açıkçası. Bir kadında şu tür bir dil, çok oturamıyor kafamda şahsen.

Ben mi abartıyorum sizce? Samimiyete bağlı olarak normal mi bu tür sözler?
(3) 

"Alüminyumsuz" erkek deodorant: Blade mi, Axe mi?

Berck #1539617 
Merhaba. Uzun zamandır Sebamed'in alüminyumsuz deodorantlarını kullanıyordum. Evimde fazla miktarda bulunduğu için epeydir yeni satın almamıştım, evdekiler bitince gördüm ki bu dönemde onun fiyatları bayağı uçmuş.

Erkek için alüminyumsuz deodorant olarak biraz baktım da Blade ve Axe markalarının ürünleri dikkatimi çekti. Kullananlar varsa bu ikisi arasında tavsiye edebileceğiniz hangisidir?

Veya alüminyumsuz olmak koşuluyla başka öneriniz de var mıdır? Spor yaparken falan günlük basit kullanım için bir şey arıyorum, o yüzden makul fiyatlı bir şey olması kafi.
(9) 

Date/Görüşme öncesi çöken aşırı gerginlik hissi!

Berck #1537998 
Merhabalar duyuru ailesi.

Yıllardır kurtulamadığım ve hiç sevmediğim bir olayım var; biriyle "ilk görüşme" öncesindeki süreçte aşırı bir gerginlik hissi çöküyor üstüme. Rutin uyku düzenimi bozacak, iştahımı kaçıracak, nabzımı normalden yükseltecek kadar etkiliyor. Bunun temelinde de "beğenilmeme/reddedilme" türü hayal kırıklığı endişeleri yatıyor. Ben kendim görüşmeye değer bulduğum insanları her açıdan çok beğendiğim için görüşmek istiyorum, işin o tarafı benim açımdan tamam oluyor yani.

Pandemi sağolsun uzun zamandır bu tanışmalarım tamamen de dating app'lere yönelmiş durumda. Biriyle görüştüğümüzde pozitif geri dönüş alış yüzdem gayet yüksek seviyelerde diyebilirim, yani beğenilme ve alaka görme konusunda büyük problemler yaşamayan bir erkeğim. İlişki, takılma vs. azımsanmayacak oranda bunları yaşıyorum. Fakat her yeni insanla yüz yüze ilk görüşme öncesinde aynı sıkıntılı hisler çöküyor, sanki her şey hayatımda ilk kez olacakmış gibi bir hale geliyor.

37 yaşındayım, lisede beni bir kızla tanıştıracaklarında da aynı şey olurdu, o yıllardan beri bu huyumda hiç değişim olmadı :) Mesela yarın yine biriyle görüşeceğiz Bumble'dan, 3 gündür gerim gerim geriliyorum. Bugün iştahım da kaçtı. "Alkol al, rahatlatır" harici bu duygulardan kurtuluş yok mu ya? Var mı benim gibi görüşme öncesi süreçte böyle kasılanlar?
(8) 

İlişkide bir zamandan sonra beraber yaşamak "olması gereken" midir?

Berck #1535445 
Aynı şehirde yaşayan, 30+ yaşlarda, ilişkileri gayet mutlu mesut gitmekte olan bir çift düşünelim. Bu tip bir süreçte bir zamandan sonra beraber yaşamak, ilişkide olması gereken midir sizce?

Taraflardan birinin "Ben beraber yaşayabilmemizi istiyorum artık. Bu olmayacaksa da devam ettirmek istemiyorum" tavrı nasıl karşılanmalıdır?
(14) 

"Gibi" dizisinin bu kadar tutmasının sebepleri sizce nedir?

Berck #1517968 
Çevremden mütemadiyen "Abi Gibi süper ya" diye yorumlara denk geliyorum, böyle olunca da belki zamanla benimseyip severim diye açıp bakıyorum ama şu ana kadar bir bölümüne maksimum 15 dakika bakabildim. Fazlasıyla sıkıcı geliyor şahsen bana, mimiksiz boş boş bakıyorum sadece. Rastgele hangi bölümünü açıp baksam aynı hisler.

Sevenlerine sorum şu; bu kadar tutmasının temelinde ne yatıyor sizce? Neden Gibi bu derece patladı? Ben neyi ıskalıyorum acaba, gerçekten merak ediyorum.
(3) 

Telefonda WiFi-Mobil veri arasında otomatik geçiş sağlamak?

Berck #1516950 
Telefon Samsung Galaxy A52.

Dışarı çıktığım zaman evin WiFi bağlantısı kesilince telefonun otomatik olarak mobil veriye bağlanması, eve dönüp yeniden WiFi'ı algıladığında da otomatik olarak mobil veriyi kapatıp WiFi'dan devam edebilmesi için yapabileceğim bir ayar var mıdır?
(5) 

Koltukaltı ultrasonum hk. kafama takılan bir detay

Berck #1515371 
Merhaba.

Sağ koltuk altımda şişlik hissi şikayetiyle 2,5 yıl kadar önce doktora gitmiştim. Ultrason çekilmişti ve bir problem olmadığı söylenmişti. Bana halen o bölgem şiş gibi geliyor, hissimde bir değişim yok.

Geçen gün merak ettim ve çekilen ultrason raporuma bir baktım. Raporda bölgede solid ve kistik kitleye rastlanmamıştır yazıyor. Burada dikkatimi çeken şu; raporda koltukaltımdaki lenf bezlerinde herhangi bir büyüme olup olmadığına dair bir ifade yok. Bu sonuçta yazandan sadece bölgede "kitle varlığı arandığı" manasını çıkarabilir miyim? Kitle değil de lenf bezinde büyüme olup bunun atlanmış olma ihtimali olabilir mi acaba? Bu kısım bir kafama takıldı.
(6) 

Sevgilinin ailesiyle tanışma eşiği

Berck #1514193 
Bu mevzuya dair iki sorum olacak;

1. Şimdiye kadarki ilişkilerinizde sevgililerinizin ailesiyle tanışma sıklığınız ne seviyelerde oldu? Sizden bu tür bir talepte her bulunana tamamdır dediniz mi?

2. Bu tür bir aksiyonu ilişkinin mevcut zamanı itibariyle çok da gerekli görmediğinizde kırmadan nasıl izah edilebilir bu?
(7) 

El kuruluğu nasıl düzelir?

Berck #1514058 
Merhaba.

Bu covid sürecinde ellerimi çok sık yıkadığım için el kuruluğu problemi yaşıyorum şu an. Ellerim beyaz kabuk kabuk bir görünümde.

Nemlendirici kremler sadece sürdüğüm anlarda işe yarıyor. Yani kremi sürünce güzel ama ellerimi yıkadığım anda hemen eski beyaz kabuk görünüme dönüş oluyor.

Ellerimin "doğal cilt dengesini" nasıl eski haline döndürebilirim ben?
(9) 

Bu dizileri seven, başka hangi dizileri sevebilir?

Berck #1510013 
breaking bad, better call saul, narcos, the serpent, you, mindhunter, the spy, the sinner, unbelievable.

bu saydığım diziler kafanızda bir ortalama fikir/analiz oluşturabilir diye düşündüm, bu dizileri bayağı sevip ilgiyle izlemiş bitirmiş olan biri, başka hangi dizilerden benzer keyfi alabilir acaba? önerilerde bulunacak olanlar varsa çok sevinirim.

sadece netflix'te yer alan diziler lütfen.. netflix'te olmayanlar işime yaramıyor.
(11) 

Başkasının kullandığı arabada kendini güvende hissedememek

Berck #1509632 
Merhaba.

Kendi kullanmadığım araçta kendimi güvende hissetmemek, haliyle kontrolümün dışında olacak bir şekilde ölümcül bir kaza hadisesi yaşamak gibi gideremediğim bir kaygım var. Mesleği taksici gibi şoförlük olanlar veya şoförlüğüne kendim kadar güvendiğim yakın birkaç arkadaşım hariç geri kalanlar için bu durumdayım.

Pandemide arabamı sattım, şu an arabam yok ama mevcut kız arkadaşımın arabası var. Onun arabasıyla şehiriçinde bir yerlere gidip geliyoruz, o konuda kısmen sakin kalabilmeyi başardım. Ama şu günlerde arabasıyla şehirlerarası haftasonu bir yerlere kaçalım diyor. Uzun mesafeler söz konusu ve işte bu nokta sıkıntı, bu bana fazla gelen kısım. "Sen arabanı bana ver, ben kullanırım" gibi bir şey demek de istemiyorum, o pek hoş kaçmaz bence. Neticede araba onun arabası, o teklif etmedikçe ben demem.

Sizce durumumu açıkça böyle böyle, senin kullandığın araçta uzun yolda ben kendimi rahat hissetmem diye söylemem mi lazım? Böyle dersem de bir bozulur sanki. Bugün milli futbolcu Ahmet Çalık'ın trafik kazasında vefat ettiğini öğrenince kaygım daha da bir hortladı.
(8) 

37 yaşında erkek, 26 yaşında kadın

Berck #1507976 
Buradaki erkek tarafı ben oluyorum.

30'umdan itibaren hep yaşı kendime yakın, 30+ kadınlarla ilişkilerim oldu. Şu an ilk kez böyle bir durum denk geldi ve ben 37'mdeyken aramızdaki bu 11 yıllık yaş/yaşanmışlıklar farkı biraz kafamı karıştırıyor.

Kendisi bir şeyler için gayet istekli ve bunu hissettirmekten de hiç geri kalmıyor. Mutlu hissettiğini, bu derece çabuk alışmasına şaşırdığını sık sık dile getiriyor, güzel duygularını paylaşıyor. İleride şöyle yaparız, böyle yaparız diye uzun vadeli planlar yapıyor. Bunlar şu an hoşuma giden kısımlar.

Ama mesela daha önceki deneyimlerime nazaran farklılıklar gördüğüm bazı detaylar da oluyor şu an. Kendisi gün içerisinde yoğun iletişimde olmak istiyor. İş vakti olsun, gece olsun, birçok kez telefonla arıyor. Tabii ki konuşulur edilir ama zaten aktif iletişimde olunan whatsapp seçeneği de var yani. Bana fazla geldi bu iletişim yoğunluğu. Bu konuda bir şey desem bozulacağını da biliyorum, şimdilik demiyorum. Veya bazen samimiyet-dobralık-patavatsızlık arasında kalan pat diye söylediği sözleri oluyor, bir durup kalıyorum. Bunlara benzer dikkatimi çeken bir takım farklılık noktaları oluyor yani...

Dediğim şekilde ben hayatımda hiç bu seviyede bir yaş farkıyla bir şeyler deneyimlemedim ve içerisinde bulunduğum yeni durumla ilgili kafam karışık. Daha yolun başı, bu yolda ilerleyip de sonradan onu üzmek istemem, duygusal ve iyi bir kız.

"Yaşa ve gör, akışına bırak işte" mi, yoksa "Bu yaşlardaki 11 yaş fark sıkıntılı bir durum" mu? Ne dersiniz?
(7) 

Ufak suratlılar için "bol gelmeyen" maske önerisi?

Berck #1507874 
Ufak bir suratım var, öyle yanaklarım da pek yok; o yüzden hangi maskeyi taksam yanları bayağı açıkta ve korumasız kalıyor. Sürekli elimle o kısımları kıvırıp daraltmaya çalışmaktan yıldım.

Pandemi başladığından beri içime sinen bir maske markası bulamadım gitti. Yüzü sıkıca saran dar maske markası önerebilecek olan var mıdır acaba?
(6) 

Çabuk tozlanan ev: Ne yapmalı?

Berck #1505383 
Merhaba. Yeni bir eve çıktım ve ev aşırı çabuk tozlanıyor.

Tozları aldıktan birkaç gün sonra hemen masalar, yerler, halılar falan yeniden yoğun toz olmaya başlıyor. Eski evim hiç böyle değildi. Tam burnumuzun dibinde değil ama sokağın yakınlarında inşaat var, onun da etkisi vardır belki.

2. katta oturuyorum bu arada.

Bu toz belasına dair yapabileceğim bir şeyler var mıdır acaba?
(4) 

IgE Total değerim 410 çıktı. Endişelenmeli miyim?

Berck #1503871 
Merhaba. Yaptırdığım rutin bir kan tahlilinde IgE Total değerim, referans aralığı 0-100'ken 410 çıktı. Bu alerjim olduğunu işaret eden bir durummuş.

Ben şimdi bu bilgiyle tamamen normal şekilde yaşamıma devam mı edeyim, yoksa bu konunun üzerine düşerek neye alerjim olduğu, ilaç kullanımı gerekliliği olup olmadığı detaylarıyla ilgili ileri tetkikler yaptırmam mı lazım şu an?

Alerjilerin, genel vücut sağlığını sıkıntıya sokabilecek türde riskleri olabiliyor mu?

Bunları merak ediyorum, bilgi sahibi olanlar paylaşabilirse sevinirim.
(3) 

Karsu Dönmez, şurada 1:48'de ne diyor?

Berck #1500027 
www.youtube.com

Kendince bir tatlılık katmak için Ankaralı edasıyla "la" mı diyor, yoksa benim kulaklarım mı o şekilde algılıyor? :) Başlangıcında bir "L" sesi çıkıyor sanki...
(4) 

Uzun yıllar sonra yeniden denk gelinen karşı cinsle sohbette konu açmaca

Berck #1498897 
Çok uzun yıllardır irtibatımız kesilmişti. Bir şekilde sosyal medyadan yeniden denk geldik. Mesaj attım, döndü. Şu an konuşuyoruz.

Birbirimize yeniden denk geldikten sonra aramız sıcak kalsın istiyorum, bir noktaya kadar da sohbet gayet sıcak gitti ama bu kadar senenin kopukluğundan sonra şu an konuşacak mevzu gelmiyor aklıma.

Eğitim hayatlarımızdan/ne okuduğumuzdan konuştuk, mevcut iş hayatlarımızdan konuştuk, şu an nerede yaşadığımızdan konuştuk. An itibariyle sohbette ufak bir tıkanma durumu söz konusu, aklıma konu gelmiyor.

Allah'ını seven üzerime genel anlamda işe yarar bir konuşma mevzusu atsın :/
(3) 

İngilizce'de günlük spor amaçlı yapılan yürüyüş, walking mi hiking mi?

Berck #1496245 
Sahilde falan yürüyüş yapıp eve döneriz ya hani; İngilizce'de bu durumun karşılığı tam olarak hangisi oluyor?
(5) 

2.doz Biontech'i ilkinden 77 gün sonra olmak?

Berck #1493279 
Merhaba.

2. doz Biontech aşımı, ilk dozdan 77 gün sonra olacağım. İdeali olarak daha erken olmam gerektiğini biliyorum ama şartlar böyle gerektirdi.

Şunu merak ediyorum; 2 doz arasında bu kadarlık bir zaman dilimi bulunması, aşının bendeki faydasını, verimini düşürür mü? Bu anlamda bir sıkıntı yaşar mıyım yani?
(13) 

Ciddi ilişkiden çıktıktan sonra, en erken ne zaman birine ilgi duydunuz?

Berck #1492678 
Sevdiğiniz, değer verdiğiniz, duygusu yoğun türde bir ilişkiniz bittikten sonra en erken ne zaman başka birine ruhsal ve/veya fiziken hazır olup da ona ilgi duydunuz ve bir şeyler yaşadınız? Sevgililik, tek gecelik, fb hangisi olduğu fark etmez.

Cinsiyet de belirtebilirseniz memnun olurum.
(5) 

Gaziantep'ten İstanbul'a online baklava siparişi?

Berck #1491994 
Epeydir aklımdaydı, demin başka bir başlıkta denk gelince yine aklıma düştü; Koçak'ın web sitesinden online sipariş versem, Gaziantep'ten bana gelene kadar kıvamında, tazeliğinde bir bozulma olur mu, oluyor mu?
(1) 

Şu aşamada PCR yaptırmamın bir faydası olur mu?

Berck #1491103 
Merhaba, ben covid yakın temaslısı konumundaydım ve semptomum olmadığı için filyasyon ekibi bana test yapmamıştı. 14 günlük karantina sürem yeni doldu.

Acaba ben de bu süreçte semptom olmadan covid geçirdim mi, geçirmedim mi veya halen virüs vücudumda canlı bir halde mi şu an bunları bilmiyorum ve kafama da takılmaya başladı.

Bu bağlamda ben şimdi 14 günlük karantina sürem dolmuşken PCR yaptırayım mı sizce, şu aşamada bir faydası olur mu? Yaptırsam ve ilk kez pozitif çıkarsam, aradan geçen 14 günlük süreye rağmen yine de ilaç kullanmam gerekir mi?

Belki semptomsuz şekilde covid geçirdim ve bitti gitti ama şu aşamada yapılacak bir PCR'daki olası bir pozitif sonuç, virüsün geride bıraktığı genetik parçaları olacaktır belki de. Böyle bir durumda da ilaç kullanmak manasız olacak sanki. Kafam karışık. Sağlık Bakanlığı, 14 günlük temaslı karantinası PCR yapılmaksızın sonlandırılır demiş, onlara göre zaten bir sorun yok.

Ayrıca 2. doz Biontech aşımı olmamıştım, onu haftaya olsam yanlış bir şey yapmış olur muyum?
(1) 

Whatsapp Web'de sayfa yenilenmedikçe görülemeyen yeni mesajlar

Berck #1490664 
Selam.

Bilgisayardan Whatsapp Web'i kullandığımda zaman zaman şu tür bir sorun yaşıyorum; mesela seri şekilde yazışmakta olduğumuz kişiden an geliyor bana mesaj gelişi kesiliyor. Kendisi çevrimiçi bir halde, 3 dakika falan bekliyorum yazar diye. Karşı taraftan gelen bir şey olmayınca ve kendisi çevrimdışı olunca Whatsapp Web sekmesini refresh yapıyorum ve de esasında ben yazsın diye beklerken o bir şeyler yazmış zaten. Ama onun bana yazdığı o mesajlar, ben sayfayı yenileyince düşüyor.

Gün içinde sık sık denk gelen bir durum bu. Bu garipliğin bir çözümü var mıdır acaba?
(1) 

Kapıya sıkışan parmak ne kadar zamana toparlar?

Berck #1490431 
An itibariyle bir miktar şişlik, yoğun kırmızı&mor karışımı tonunda bir renk var. Bölgeye temas edince de kuvvetli ağrı.

Bu yüzyılın gereksizliği kaç güne toparlar tahminen ya? Fena tat kaçırıyor. Çatlak falan olsa yerimde duramazdım sanırım değil mi?
(2) 

Covid & Kan sulandırıcı mevzusu

Berck #1489844 
Merhaba.

Covid hastasına kan sulandırıcı direkt olarak covid hastalığı sebebiyle mi, yoksa tedavide kullanılan ilacın yol açabileceği olası etkiyi kırabilmek için mi veriliyor?
(7) 

Annemin PCR testi pozitif çıktı, panik halimi kontrol edemiyorum.

Berck #1489191 
70 yaşında, kronik astım hastası. Tomografide ciğerleri temiz çıktı neyse ki. 2 Sinovac aşısını da önceden olmuştu.

Şu an ciddi semptomları yok, evde istirahat halinde süreci geçiriyor. İlaçlarını kullanmaya hemen başladı.

Ama korkuyorum, endişeleniyorum. ilaçlara rağmen ciddi sıkıntılar peydah olmaya başlamaz değil mi? Gece gözüme uyku girmedi. Rahatlatıcı şeyler duymaya ihtiyacım var sanırım.
(8) 

Onun şu an üzgün hissetmemesi, ihtimal dahilinde olabilir mi cidden?

Berck #1488978 
Merhaba.

1,5 yıllık ilişkim yakın dönemde nihayete erdi. Bu ilişki benim için de kız arkadaşım için de hayatının çok özel bir dönemi oldu. İlişki boyunca her iki taraf da her türlü davranış şekliyle, özeniyle, gerçek bir samimiyetle bu duyguyu her an birbirine hissettiriyordu. Her şey gerçekten çok farklı bir güzellik seviyesinde yaşandı.

Fakat ciddi bir tartışma yaşadık ve sonu net bir ayrılık oldu. Dönüşü olmayacak, defter kapandı. Aldatma gibi onur kırıcı bir sebepten dolayı değil ayrıca, onu da belirteyim.

15 gün oldu ve ben halen durumu kabullenmeye çalışıyorum, kendi içimde ayrılığın üzüntüsünü yaşıyorum. Alışması hiç kolay gelmiyor. Kendisi ise ayrılığımızdan önce planlanmış olan şekilde tatile ailesinin yanına yazlığına gitti. Oradayken Instagram'dan arkadaşlarıyla gayet mutlu mesut görünen fotoğraflar atıyor, fotoğraflarının yorum kısımlarında da arkadaşlarının "alev emojileri" falan. Baktım ki keyifli görünen fotoğraflar, story'ler devam ediyor; takipten çıktım, görmeye ne gereği var dedim...

Kafama takılan şu ki ben bu dönemde gayet mutsuzken, iştahım ve yaşam enerjim pek kalmamışken, kendisi benim gördüğüm derecede hiç veya en yüksek ihtimalle az üzgün olabilir mi acaba? Gerçekten mi ya? Ayrılığın kendisinden çok onun bu hallerine ve kendi düştüğüm halime bakıp uyuz oluyorum şu an.

Diyebilirsiniz ki "arkadaş biz nereden bilelim üzgün mü, değil mi" ama tarif ettiğim durumlardan tahminler yürütmeyi deneyebilirseniz eğer, şu an o bile bana kafi olacak.
(2) 

mhrs'de "Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır" uyarısı

Berck #1483694 
mhrs.gov.tr'de aşı randevusu almak için tıkladığımda sürekli olarak çıkan uyarı mesajı "RND4010 Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamamıştır" şeklinde.

bir sorun mu var, zaman içinde düzeliyor mu bu hata? var mı gören, bilen.
(2) 

"Ürtiker" rahatsızlığı geçirenlere sorum var

Berck #1475235 
selamlar.

son 8-10 gündür cildimde bir durum peydah oldu.

gün içerisinde bazen kollarımda, bazen bacaklarımda, bazen boynumda, bazen de ayaklarımda falan, bir anda yoğun kaşıntılı, yanmalı kırmızılıklar oluşuyor. o anki kırmızılıklar 30-40 dakika içinde kayboluyor ama günün devamında başka yerlerde yeniden çıkıyorlar, sonra yeniden kayboluyorlar. bu durumlar uyku esnasında da olmaya devam ediyor.

çevremdeki birkaç kişiden fikir aldığımda ürtiker olabileceği söylendi. bunun üzerine google'dan ürtiker görsellerini arattım, karşıma çıkan fotoğraflardaki görüntüler, bendeki duruma nazaran bayağı abartılı geldi. yani bende o derece yara gibi yoğun bir şeyler olmuyor. bir anda cildimin bölgeleri düz kırmızı olup kaşınıyor, 30-40 dakikaya da kayboluyorlar.

ürtiker geçirmiş olanlara sorum şu; sizce bu tarif ettiğim durumlar, ürtikere benziyor mu? yoksa başka bir şey mi olabilir?
(9) 

Uykuya dalma süresinin uzun olması & Kısaltıcı öneriler

Berck #1471712 
merhaba...

geceleri uyumak için yatağa girdiğimde 1.5 saatten önce falan uykuya dalamıyorum. ve bu durumdan hayli rahatsızım. kafayı koyar koymaz 5-10 dakikada uykuya geçebilen insanlara da feci imreniyorum cidden.

uykuya dalış süresini kısaltıcı önerileri olanlar var mıdır? "koyun say" olmasın ama :)
(21) 

Kadınlara bir soru: Size alınan hediyenin maddi boyutunu önemser misiniz?

Berck #1458245 
Malum, yılbaşı yaklaşıyor...

Söz konusu olan şey özel gün hediyesiyse(sevgiliden), gerçekten "önemli olan düşünülüp bir hediye alınmış olması" mıdır, yoksa düşük fiyatlı bir hediye verildiğinde "ne ucuzcu ya" diye içinizden bir memnuniyetsizlik yaşar mısınız?
(6) 

Breaking Bad tadında "sürükleyici hikayeli" Netflix dizisi önerileri?

Berck #1457104 
Breaking Bad seviyesinde olamasa da, tadında :)

Aşk, komedi veya tarihsel diziler değil aradığım yani.

İzlerken hikayesinin sürükleyiciliğiyle içine içine çeken, merak ettiren yeni diziler arıyorum.

Daha önceleri filmciydim, diziye girmiyordum ama pandemide dizi de izleyeyim dedim. Malum, zaman bol.

Her bir değerli önerinize açığım...
(6) 

Sevgilinin eski sevgili/sevgilileriyle arkadaş kalıp kalmadığına dair merak

Berck #1456216 
erkeğim. ben bunu içten içe hep merak ederim ya. ama hiç de sormam yani, merakımı kendi içimde yaşarım.

yani geçmişte onca "yaşanmışlık" biriktirmiş olan iki insanın, bilhassa hayatlarında yeni insanlar da mevcutken halen arkadaş olarak bir şekilde irtibatta kalmaları, bana iyi hissettiren bir düşünce değil şahsen. ama dediğim gibi bunu sormam da.

peki siz de bu tür bir şeyi merak eder misiniz? sorar mısınız, sordunuz mu hiç?
(2) 

Covid pozitif çıkmış her hastaya tomografi de gerekli midir?

Berck #1454015 
73 yaşında bir yakınımız, kendi evinde laboratuvar hemşiresine PCR testi yaptırmış, sonuç pozitif çıkınca da filyasyon ekibi evine ilaçlarını getirip bırakmış.

Merak ettiğim şu; testi pozitif çıkan hastalara, ciğerlerindeki durumlarının da tespiti için her türlü tomografi çekilmesi de gerekiyor mu? Elde tomografi sonucu olmadan da oluyor mu yani?
(3) 

Mobil bağlantıda açılan sitelerin, Wifi bağlantısında açılmaması?

Berck #1451574 
Merhaba... Yakın zamanda "migros.com.tr'ye girememe sorunu" şeklinde bir başlık açmıştım (www.eksiduyuru.com), sıkıntı halen çözülmemekle beraber, sorunun kaynağının çok daha farklı olduğunu keşfetmiş oldum.

Şöyle ki, son dönemlerde migros.com.tr gibi birkaç web sitesinin daha açılmaması sorunu peydah oldu. Lakin aynı sitelere mobil'den sıkıntısız erişim sağlarken, wifi ağından bağlandığımda ise erişememe gibi bir durum varmış meğer.

Telefonda da durum aynı, bilgisayarda da durum aynı. Tarayıcı mevzusu falan değil bu yani, net artık. Mobil bağlantıdan açılan siteler, wifi ağında açılmıyor.

Günlerdir ne denediysem bir çözüm bulamadım, bir bilen var mıdır acaba?
(9) 

migros.com.tr'ye girememe sorunu

Berck #1450110 
merhaba, birkaç gündür migros.com.tr'ye giriş yapamıyorum. chrome ile de, internet explorer ile de durum aynı.

chrome'un verdiği uyarı "bu siteye bağlantınız güvenli değil" şeklinde oluyor.

anca vpn'i açınca siteye giriş yapılabiliyor..

sorunun çözümü hakkında bilgi, fikir sahibi olanlar var mıdır acaba?
(10) 

Fıstık Ezmesi & Tuz ?

Berck #1448420 
Merhaba. Geçenlerde hayatımda ilk kez fıstık ezmesi alayım dedim ve Polmak Gold Kremfıstık'ın şeker ilavesiz olanından aldım. Lakin fazla baskın bir tuz tadı var. Ve merak edip de sözlükte Polmak Gold Kremfıstık başlığında tuz'u arattığımda, bu yöndeki birkaç entry'ye de denk geldim.

eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com

İlk kez fıstık ezmesi tüketen biri olarak merak ettiğim şu; diğer markaların fıstık ezmelerinde de her türlü böyle baskın bir tuz tadı oluyor mu, yoksa bu Polmak Gold'un fıstık ezmelerine özel bir durum mu? Bilgi sahibi olanlar paylaşabilirse sevinirim.
(7) 

Faturasız ürünün değişimi mümkün müdür?

Berck #1446838 
Merhaba.

Bir arkadaşım bana hediye olarak gömlek almış, bedeni bol geldiği için mağazadan değiştirmek istiyorum. Ama haliyle hediye olduğu için elimde faturası mevcut değil.

Barkodun falan yazılı olduğu o küçük etiketi yerinde duruyor, sadece oradaki fiyat kısmı yırtılıp atılmış.

Mağazaya gitsem, bu şekilde ürünün farklı bedeninin değişimini yaparlar mı?
(6) 

Mevcut dönemde hastaneye gitmek (Covid faktörü)

Berck #1438062 
Malum, hastaneler covid açısından riskli bölgeler. Özellikle covid'in ilk patladığı dönemlerde insanlar çok aciliyeti, mecburiyeti olmadıkça hastane ortamına girmeyi istemiyorlardı.

11 Ağustos itibariyle sizlerde durumlar ne şekilde? Acil ihtiyaçlar dışında da hastaneye gidecek kadar normalleştiniz mi?
(6) 

Cinsel ilişki sonrası başlayan İdrar Yolu Enfeksiyonu hakkında

Berck #1431480 
Erkeğim. Cinsel ilişki sonrası başlayan bir şekilde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum. İdrar tahlili sonrası doktor antibiyotik tedavisi verdi, ben tedavimi uyguluyorum.

Kız arkadaşımın şu süreçte herhangi bir sıkıntısı olmadı. Şu aşamada kontrol amaçlı olarak onun ne tür testleri yaptırmasında fayda vardır?

Bilgi sahibi olanlar paylaşırsa memnun olurum.
(7) 

Dark dizisiyle ilgili bir detay (Mikkel/Michael)

Berck #1424261 
Merhaba, bir detayın mantığını çözemedim.

Hikayenin başladığı 1. bölümde görüldüğü üzere 2019 yılındalar, peki o sırada Ulrich-Katharina çiftinin çocuğu olan küçük Mikkel ile onun büyüklük hali olan Hannah'ın eşi Michael nasıl 2019'da "aynı zaman diliminde" ve "farklı karakterler olarak" hayat sürebiliyorlar?
(5) 

HDMI bağlantısında TV'den ses alamama sorunu

Berck #1406644 
merhaba...

laptop'ı televizyona hdmi ile bağladığımda görüntü var ama ses yok, o an yine ses laptop'tan gelmeye devam ediyor.

internetten biraz araştırdım, "denetim masası>donanım ve ses>ses>kayıttan yürüt" kısmına gelip, orada da hdmi aygıtının varsayılan olarak seçilmesi tavsiye edilmiş. ama sorun şu ki, bende orada "hdmi aygıtı" seçeneği yok, sadece hoparlör seçeneği mevcut.

işin ilginci de düne kadar böyle bir hiç sıkıntı yaşamıyordum. laptop'ı bağladığımda tv'den sesi de görüntüyü de sıkıntısız alabiliyordum.

çözüm önerisi olanlar varsa çok sevinirim.
(5) 

Android telefon açılmıyor

Berck #1393522 
merhaba,

iş için kullandığım android telefon sabah kendiliğinden kapandı ve o dakikadan itibaren açılmıyor. bataryası bitti sanıp yeni batarya aldım ama yine açılmadı.

problem ne olabilir? tamir için vermek de istemiyorum, malum telefon kurcalamalarına dair garip şeyler duyabiliyoruz. kendim bu işi bir şekilde çözemem mi acaba?

çözüm önerileri olanlar varsa inanılmaz sevinirim. acayip sıkıştım.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık