(4) 

dün bi olaya şahit oldum, polis

hem şişko hem deli #1502765 
bir hastane otoparkında sıra sıra dizilmiş araçlar var. araçların kafası hastenin aksi istikametine bakıyor.

bu şahit olduğum olaydaki yol hastane acilinin yolu, yani ambulanslar, acil hastalar geliyor önünde de 1 sıra park etmeklik yer var ve araçlar var. hastane tırt bir özel hastane öyle geniş bir yol değil.

dün bir araç arkasını kontrol edip geri geri çıkarken, başka bir araç cart diye beklemeden ve oldukça hızlı o aracın arkasına girip, geri çıkan aracın dokundurmasına sebebiyet verdi.

bu anda sirenler falan çaldı, içinden bi zibidi indi, sen ne yapıyosun alırım ehliyetini vb şöföre çıkıştı.

polis olduğu imasında bulundu aracı egea gibi bişeydi ve yanında bi kız vardı, kızın yanında artislik yapma durumu

araçtan indi zıpladı arabasına falan baktı, işte argo bişeyler söyledi, üstüne başına baktım silah yok, tipe baktım polis tipi yok, telsizi yok, araçta çakar yok sadece korna yerine siren var.

bişey de diyemeyince hani haksız yani belli olay, karşı taraf da bişe demedi buna. bişey yok araçlarda senin hatan falan dedi.

eleman aracın camları filmi bi dahakine keserim cezayı deyip izmir kalkışlı yaptı gitti.

plakası elimde.

sizce bu polis miydi? normal sivil bi plakası var. bu tür durumlarda eğer şöför ben olsaydım ve bu elemanın polis olup olmadığını araştırmak durumunda olsaydım ne yapmam gerekirdi?

dün hastanedeyken bi kaç adli vaka geldi, hani cinayettir falan, bir sürü polis gördüm özel ekipler, sivil polisler falan bu elemanın yakından uzaktan hiç alakası yok, yaşı da genç 23 24 falandı. kıllandım yani, hani yarın öbürgün böyle bişey gelir başımıza, dolandırıcıdır bişeydir. bişey de bilmiyorum diye bu durumlarda ne yapmak gerekir diye size sormak istedim.
(2) 

İstanbul Toplu Taşıma Hes Kodu

hem şişko hem deli #1448100 
Merhabalar, pek tv izleyen birisi değilim, toplu taşıma kullanmak için hes kodu oluşturmak gerekiyor mu?(Böyle bi haber izlemiştim 2 hafta önce)

Bir de istanbul kartlar kişiye özel olacakmış, yani ilgili noktalardan veya internetten istanbul kartı kendi bilgilerimiz ile kaydettirecekmişiz gibi bişey duydum da.

Yarın erken işim var uyglamaya girdiyse bu sistem uğraşayım halledeyim dedim.

Çok fazla şunu yapıcaz bunu yapıcaz deyip sürekli fikir değiştirdikleri için artık hiç bişeye inanamaz güvenemez oldum.
(5) 

Hdd dock kullanmak hakkında

hem şişko hem deli #1441583 
ssd'ye çok ihtiyaç duyuyorum. bilgisayarım macbookpro ssd yetmiyor haliyle.

şunun gibi bir ürün alıp 2 tane ssd taksam acaba performanslı olarak kullanabilir miyim?

urun.n11.com

bir de bu dockların kaliteli markası nedir? everest pek güven vermedi, gerçi bir kere takıp ondan sonra ellenmeyecek ama olsun.

ssd olarak fiyat performans ne önerirsiniz öyle hız delisi değilim ama hdd ve ssd arasındaki hız farkı bile uçurum.
(11) 

Beste yapmak, esinlenmek veya taklit etmek.

hem şişko hem deli #1440708 
Bunların müzikte farkı nasıl oluyor.

mesela kulağa çok aşina gelen minik bişey kaydettim iyi güzel, ben şimdi esinlendim mi, beste mi yaptım, yoksa taklit mi ettim? bu hep kafama takılıyor.

linki de koyayım.

bu şarkının hangi şarkıya, şarkılara benzediğini de buldurursanız sevinirim.

aslında ciddi ciddi kulağıma hoş geldiği için başkadım, sonra arkadaşlar dedi ya bu tanıdık falan diye lap lap iki dakkada salladım geçtim.
1

mobil görünümden çık