(1) 

Romatoloji doktorunun istediği testlerden ENA profili (IB) sonuçları

biseysorucam #1585429 
Burada her şey negatif olmalı ve biri hariç hepsi negatif gelmiş de

ANTİ-DFS70 sonucu "+++Pozitif" yazılmış. Bu ne olabilir arkadaşlar sıkıntılı bir durum mudur?
(3) 

Tablet önerisi

biseysorucam #1585322 
Büyük ve kaliteli bir ekrana sahip, video film dizi izleme ve internette gezmelik, piyasaları takip etmelik bir tablet arayışım mevcut. Bütçem 15 bin lira gibi. Siz hangisini tercih ederdiniz?

13 bin TL - Xiaomi pad 6 - 8 GB ram 256 GB hafıza 10.9 inch
app.hb.biz

14 bin TL - Samsung s9 fe+ - 8 GB ram 128 GB hafıza 12.4 inch + pen
app.hb.biz

12 bin TL - Lenovo P12 - 8 GB ram 128 GB hafıza 12.7 inch + pen
app.hb.biz

Karşılaştırma linki,
www.epey.com
(1) 

Hangi tablet

biseysorucam #1585160 
Selamlar, tablet almak istiyorum.

Ekranı büyük olsun istiyorum o nedenle 11 inch altı düşünmüyorum kesinlikle.
Evde pc yok aslında klavye ve kalem veya mouse ile dex uygulamasını destekleyen bir Samsung almak geldi ilk aklıma fakat bütçemi biraz aşıyor fe modellerinde uygulama desteği olmadığı için.
Genelde evde seyahatte film dizi izlemek istiyorum webde gezmek istiyorum. Ne bileyim piyasaları falan takip etmek istiyorum bir şeyler okumak falan.

Aşağıdaki modeller arasında kaldım. 10.9 ile 12.4 inch arasında ciddi fark var mıdır sizce? Ekranı, amiral gemisi modeli olması, hafızası ve işlemcisi xiaominin daha iyi duruyor ama biraz daha küçük Samsung dan. Ve samsungun kalemi falan var ayrıca kutudan çıkan ve Samsung yani sonuçta. Şimdi?

Samsung s9 fe+ 128 GB
app.hb.biz

Xiaomi pad 6 256 GB
app.hb.biz

15e kadar başka model tavsiyeniz varsa açığım
(2) 

Yeni klima kokusu

biseysorucam #1584055 
Selamlar,

Bugün klimanın montajı gerçekleşti. Klima bir. Süre kapalı kaldıktan sonra açınca ilk 20 sn falan çok kötü bir koku geliyor sonra geçiyor. Bu normal mi?
(5) 

Klima alırken

biseysorucam #1583464 
Nelere dikkat etmeliyim?
1 + 1 55 m2 evi soğutmak istiyorum. Açık mutfak gibi düşünebiliriz. Kaç btu alsam rahat ederim? Düşük btu olup hayvan gibi boğulsun da istemiyorum alet.

Hangi marka iyidir? Bütçe 35k diyelim maksimum

İkame aracı iade ederken belge almadım

biseysorucam #1579823 
Biraz aceleye geldi herhangi bir belge almadım sadece kiralarken bana verilen imzaladığım belgenin görüntüsü var elimde. Bir sorun yaşar mıyım ilerde? Geçen hafta iade ettim aracı ama iadeden bir gün sonra tarihli bir ceza gelmiş tc kimliğe yazılan. Aradım konuştum postalayın bize trafik sistemine gece düştüğü için olmuştur biz kim yediyse cezayı ona yönlendiririz dediler. Bir sorun olur mu?
(2) 

Oy kullanmama cezası

biseysorucam #1579558 
Var mı? Uygulanıyor mu?
(3) 

Araç obd soketi

biseysorucam #1579551 
Merhaba

Pencere kapatıcı Toyota Corolla CHR Camry RAV4 IZOA AVALON wildwildlander windows otomatik kilit cihazı OBD açık
a.aliexpress.com

Şu üründen alıp taksak aracın garantisi bozuluyor mu? Herhangi bir sorun olur mu sizce?

Otomatik kilitliyor arabayı belli bir hızı aşınca, ne bileyim pencere falan kapatıyor
(3) 

Bunlar nasıl yazılır ya yardım edebilir misiniz? İmla

biseysorucam #1578603 
Şimdi doğru mu yazıyorum

Bir yönetmelik içerisinde geçiyor diyelim bunlar
'Xyz a.ş. (Şirket) ' diye bir ibare var ilk paragrafta. Aşağılarda da şöyle bir cümle var

'Borçlardan Şirket'in kendisi sorumludur.' burada büyük harf ve kesme doğru mu?

Aylık olarak Yönetim Kurulu'na raporlanır' doğru mu?

'Raporlar Operasyon Birimine gönderilir' kesme olmalı mı? Büyük Harf doğru mu
(1) 

TV baba koltuğu tavsiye hk

biseysorucam #1576225 
Merhaba arkadaşlar
Babam artık oturup kalkarken zorlanıyor şu ikea poang koltuklara. Bir baba koltuğu almak istiyorum ona
Uçup kaçmadan 10 15 max ne alabilirim var mıdır tavsiyeniz mekanizması sorun çıkarmayan falan bir model
(9) 

Yağmurlu havada yan aynalsr

biseysorucam #1572708 
Hem sürücü ve yolcu camı dışında hem de aynalarda biriken damlalar yüzünden neredeyse hiç arkayı göremiyorum. Ne önerirsiniz? Bazı sıvılar var sanırım camlara uygulamak için. Isıtmalı yan aynalara uygulamakta sakınca olur mu?
(7) 

Fransızca öğrenmek

biseysorucam #1571916 
Fransızca öğrenmek istiyorum. İleri seviyede İngilizcem var diyebiliriz.

Fransızca için nereden başlamalıyım? Çalışıyorum, kurs falan pek olası değil o yüzden.

Duolingo gibi uygulamalar işe yarar mı veya uygulama site kitap ne önerirsiniz

Projeksiyon cihazı ayarı

biseysorucam #1567356 
Selamlar arkadaşlar
Bir projeksiyon cihazı aldık da. Cihazda uzağa koyulması durumunda kullanmak adına görüntü küçültme var.
Şimdi sorum şu netlik ve parlaklık açısından hiç küçültmeden kısa mesafeye mi konumlandırayım aleti yoksa uzak mesafeden küçültsem bir değişiklik olmaz mı görüntüde

Kredi kartı sorusu

biseysorucam #1565576 
Merhabalar,

Şu anda garanti bonus platinum kullanıyorum. Ancak çok fazla bir bonus kazanmıyorum gibi. Uçuş biletleri biraz daha uyguna gelsin diye bir miles and miles tadında bir karta geçmek istiyorum. Sizce Shop and fly nasıldır değer mi geçmek için? Veya başka hangi kartı önerirsiniz? Garantide hazır limitim olduğu için Shop and fly dedim
(1) 

Kentsel dönüşüme giren evde kiracı olmak

biseysorucam #1563352 
Merhabalar,

Kiracı olduğumuz ev kentsel dönüşüme giriyor. Tarihler belli oldu en geç 15 Eylülde tamamen boşaltılacak bina. Geçen günlerde karot alındı tüm binadan. Henüz raporu çıkmadı 1 aya çıkarmış yani ağustos sonuna doğru çıkacak.

Çevre ve şehircilik bakanlığı kiracılara destek veriyor değil mi? Taşınma parası gibi cüzzi bir şey? Nasıl bir yol izlemem lazım bunun için çok fazla bilgi kirliliği var nette araştırınca.

Bilgisi olan var mı?

Harbiye - Yıldız Tilbe Konseri - 2 Adet Bilet

biseysorucam #1562076 
K Blok - 2 adet biletimiz var. Fiyat 500 lira arkadaşlar ikisi için toplam. Gişe fiyatına veriyoruz.
(4) 

Yunan adaları tatil planı

biseysorucam #1561885 
Merhaba arkadaşlar
8 günlük bir tatil fırsatımız var. Yunan adalarında bu tatili nasıl değerlendirirdiniz? Yaz tatili zaten güzel denizlere girmek vs istiyoruz daha çok. Rodos simi diye düşündük ama ikisine de topla da 8 gün biraz fazla değil mi?
(1) 

Schengen Başvurusu Hk.

biseysorucam #1559596 
Merhaba,

Kız arkadaşımla bir yunanistan gezisi planlıyoruz, schengene başvuracağız. Kosmos'dan randevumuzu aldık. Şimdi soracağım birkaç konu var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Özellikle dikkat et dediğiniz bir husus varsa belirtirseniz çok seviniriz. Şimdiden çok teşekkürler

1- Rezervasyonu Booking üzerinden iptal edilebilir şekilde yapacağım, otel veya daire olmasının bir etkisi olur mu? Bir de tek oda 2 kişi deyince arkadaşımın ismini istemiyor, onunla beraber başvuracağız randevu aynı saatte ama çıktısını alınca onun başvurusunda benim adım yazacak kalacak yer kısmında sadece. Ayrı ayrı iki oda mı tutayım? Ya da airbnb'den falan tutmam fark yaratır mı?

2-Uçak biletini de iptal edilebilir şekilde almak istiyorum. Pegasustan fiyat sabitleyebiliyorum 1 haftalık falan. Kişi başı 150 liraya geliyor yakarız onu sıkıntı yok. Fiyat sabitledikten sonra pnr numarasıyla uçuş bilgilerinin çıktısını alsam yeterli olur mu? Mesela başvuru 16 haziranda. Uçuş tarihi 12 Ağustos ama fiyatı 1 haftalık sabitleyeceğim şimdiden. Bu sorun yaratır mı?

3-Başvuruda gerekli belgelerde niyet mektubu falan yazmıyor ama yazmamızda fayda var mı? Belgeler sadece işyerlerimizden alınacak ve edevlet belgeleri. Bu belgelerin dili yunanca veya ingilizce mı olmak zorunda? Dil ile ilgili bir detay göremedim de.

4-Bir de aralık gibi bir almanya uçak biletimiz var. Bunları da başvuru dosyasına ekleyelim mi? Etkisi olur mu sizce?

Teşekkürler tekrar,
(1) 

Araç seramik kaplama&ppf kaplama

biseysorucam #1554473 
Merhabalar,

Yeni araç için önerebileceğiniz uygulamalar nelerdir? Seramik kaplatalım mı kesin mesela, ppf koruma çok daha maliyetli ama film yapıştırıyorlar falan o da bir soru işareti zarar verir mi falan.

Bir de sadece kaputa film çektiriyorlar sanırım maliyetli olduğu için. Bunun fiyatı da 2 bin liradan 8 bin liraya kadar çıkıyor sadece kaput için. Sonax'ta iyisi 8.5 ortası 5 bin lira mesela. Değer mi?

Bunları güvenli bir şekilde yaptırabileceğimiz bir yer önerebilir misiniz İstanbul'da? Mesela Sonax var sanırım bilinir. Mesela şöyle bir paketi var yeni araç için,

Sonax First: (4.200 TL)
-Sonax Seramic Coating CC ONE
-Sonax Komple İç Koruma

Mesela bunu yaptırsak uygun mu sizce fiyatı hiç anlamıyorum bu işlerden? Alternatif öneriniz var mıdır nerede yaptıralım ekstra ne yaptıralım neler gerekiz gibi?

Çok teşekkürler,
(7) 

Yeni aracı teslim alma tavsiyeleri

biseysorucam #1554264 
Merhaba arkadaşlar,

Araç aldık bir tane 0, bayiden. Teslim alacağız bir hafta içerisinde hayırlısıyla. Sormak istediğim birkaç konu var size. Pek tecrübeli değilim bu konularda maalesef..

1-Aracı alırken şuna şuna mutlaka dikkat edin dediğiniz bir şey var mı teslim sırasında?

2-Aracı en az 5 sene kullanacağım ve güzel bakmak istiyorum açıkçası. Bayide aksesuarlar var mesela tampon koruma, döşeme koruma vs gibi gibi. Bunlardan şunları mutlaka yaptır dediğiniz bir şey olur mu aracı korumak adına? Mesela araca seramik kaplama vs yaptıralım mı? Bunu illa bayide mi yaptıralım? Dışarıda nerede yaptırmayı tavsiye edersiniz daha uygun olması açısından? Koruma kaplamalar varmış mesela bilemiyorum hiç anlamam bu işlerden.

3-Aracın tavanını siyaha kaplatmak istiyorum mesela, bu tür olaylarda garanti bozulması vs gibi bir durum olmaz değil mi, araca zarar verir mi? Nereyi önerirsiniz bunun için mesela?

4-Park sensörü taktıracağım bir de ön ve arka lcd monitörlü serviste. Bunu tavsiye eder misiniz?

5-Mesela döşeme koruma nasıl olur bilmiyorum kumaş çünkü araç, yararı olur mu yani. Bunun yerine koltuk kılıf takımı mı alsam dedim daha sağlam bir koruma sağlamaz mı? ama onlar da 2-3 bin tl. yani sağlam olanlar herhalde.

Teşekkür ediyorum yardımcı olan herkese..

Dişteki bölgesel renklenme

biseysorucam #1550234 
Merhaba arkadaşlar, diş etlerimde problem vardı bir süredir çok kanıyordu sabah kalktığımda leke gibi kararma oluyordu bazen kanama da, ama fırçalayınca geçiyordu. son zamanlarda bir dişimde işaretlediğim kısımda sanki kanamış da kurumuş gibi bir pembeleşme oldu. tam çözemedim nedenini. fırçalasam da geçmiyor ama sanki pembe daha bir beyaz normal rengine yaklaşıyor ama içeriden gibi daha çok.

nedeni ne olabilir tedavisi nedir sizce. doktora gitmeden önce bir sormak istedim telaşlandım

imgur.com
(1) 

Perdedeki böceksiler

biseysorucam #1550227 
Merhaba arkadaşlar.

Birkaç gündür odamda yatmıyordum şimdi gidince perde arasında arka arkaya dizilmiş bu arkadaşları gördüm.

Bunlar ne böceği zararlı mıdır ne yapalım

imgur.com
(7) 

Ev sahibisiniz diyelim

biseysorucam #1546066 
Bir kiracınız var. iyi bir şehirde ortalama üstü bir semtteki evinizde kiracı.

birkaç sene önce yıllık peşin ödeyerek girmiş. Her sene yıllık peşin olarak anlaşmışsınız. İlk kira yenileme dönemi gelince yıllık ödemekte zorlanacağını ve aylığa çevirmek istediğini iletmiş siz de hiç zorlamadan anlayış göstererek tamam tabii demişsiniz.
bugüne kadar hep yasal orandan artış yapmışsınız. fazlasını istememişsiniz.

son kira yenileme döneminde şunu öğreniyorsunuz,
adam size sormadan evi işyeri olarak gösterip kirayı vergisinden düşüyor. evin adresini ticari websitesinde izinsiz yayınlıyor.
emsal kiralar aynı yerlerde 14-15 civarında iken mevcut kiracı bunun 4te birini ödüyor. bu nedenle de değil sadece, ev sahibi o kirayla da kendi oturduğu kiralık evin kirasını ödediği ve evden çıkıp çok daha yüksek kiralı bir eve çıkmak ve bu kiranın en azından bir kısımını kira gelirinden karşılamak durumunda olduğu için iyikeştirme talep ediyor kirada gayet düzgün ve derdini anlatır şekilde.

kira artış döneminde bildiğiniz gibi yüzde 25 sınırı var konutlara, kendisi izinsiz olarak işyeri olarak göstermiş olmasına rağmen bunu ev sahibine hiç bildirmeden artış oranını net olarak maksimum konut sınırı olan 25% yapabileceğini. ev sahibi dilerse yasal yollara başvurabileceğini iletiyor gayet net bir şekilde.

Bu durumda ev sahibi olsanız ve elinizde tahliye taahhütnamesi olsa, bunu gönül rahatlığıyla devreye sokar mısınız?

Teşekkürler,
(3) 

seyahat sırt çantası hk

biseysorucam #1544665 
selamlar arkadaşlar,

bir sırt çantası arıyorum, uçaklarda kabin bagajı olarak sorun çıkartmayacak, mümkünse körüklü falan. Sağında solunda pasaport para vs koyabileceğim birçok göz olan, tercihen laptop gözü olan bir çanta. kabin bagajı olarak sorun çıkarmaması önemli. şunu buldum, nasıl sizce? yalnız kısa zaman içinde ihtiyacım olduğu için bunun gelmesini bekleyemeyebilirim, bu tarz bir çantayı maksimum bu fiyatlarda nereden edinebilirim?

www.amazon.com.tr
(3) 

Pegasus kabin bagajı hk

biseysorucam #1544662 
Selamlar arkadaşlar

50 40 20 cm kabul ediyormuş pegasus

70 40 20 cm bir çanta ile gitsem sorun olur mu?

Kosova'da yaşayan, tanıdığı olan birisi var mı acaba?

biseysorucam #1544547 
Benimle iletişime geçebilirseniz çok sevinirim

kosova priştine iphone

biseysorucam #1544539 
nereden alabiliriz arkadaşlar?
(1) 

cep telefonu pasaport kayıt

biseysorucam #1544530 
merhaba,

telefon almak istiyoruz da, bir telefoncuda yurtdışı cihaz bulduk fiyatı da epey uygun yalnız pasaporta kaydettireceğin kişinin hattı olması gerekiyormuş ya o yüzden benim ya da kız arkadaşımın çıkıp gelmesi gerekiyor.

kosova'ya bilet buldum haftaya 28'i akşamı gidiş 22.10'da, dönüş de ertesi gün 29'unda saat 02.55.

Fiyatı da uygun aslında epey. aslında uçaktan inip, ülkeye giriş yapıp, dönüp diğer uçağa bineceğim gibi bir şey.

galiba pasaportla vizesiz giriş yapabiliyorum. buraya giriş çıkışta işte kıbrıstaki gibi bir olay var mı pasaportla değil de kimlikle gir vs diyeceğiniz? öyle bir imkan var mı onu da bilmiyorum gerçi.

29'unda döndüğümde telefonu kaydettirebilir miyim hemen şu anki kayıt ücretiyle? sanırım edevlet üzerinden oluyormuş. telefonu gitmeden önce almış olurum zaten. yeni hattı falan sonra alırım diyorum herhalde kayıt için bu şart değil.

sizce bu yapılır mı?
(3) 

tv tavsiyesi

biseysorucam #1544275 
Merhaba arkadaşlar,

20-30, maksimum çok fark var derseniz 33-35 bin TL'ye kadar alabileceğim en iyi OLED veya QLED tv hangisidir? lg veya samsung olsun istiyoruz.

65' olmalı bu arada

Ben şunu buldum

www.teknosa.com

Altınyıldız hopi qr kodu

biseysorucam #1544103 
Rica edebilir miyim arkadaşlar?
(5) 

tv tavsiyesi

biseysorucam #1543920 
Merhaba arkadaşlar

TV almak istiyoruz da, samsung lg ve phillips arasında kaldık.

en az 55 inch en fazla 65 inch olmasını istiyoruz ama emin değiliz henüz evi tutmadık çeyizlik alıyoruz yani şu anda. 65in büyük gelme ihtimalini düşünüyoruz sadece.

qled ve oled ekranlar en iyileri sanırım ama bizim bütçemiz 20-25 civarında ve buna giren ekranlarda da yenileme hızı 50 falan. bu da önemli diye biliyorum. Sizin tavsiye edebileceğiniz bir model vs var mıdır? fp açısından iyi
(2) 

Sözleşme postalamak

biseysorucam #1542539 
Selamlar arkadaşlar
Elimizde bir sözleşme var ıslak imzalı
Yani çoğaltabileceğimiz bir şey değil. Başka şehirdeki avukatımıza postalamamız gerekiyor. Yalnız öyle yolda kaybolmasını vs göze alabileceğimiz bir şey değil. Bu işin en güvenliği nedir? Nasıl yollarız?
(3) 

Araç tavsiyesi

biseysorucam #1541986 
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle okuyan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, tavsiyeleriniz çok değerli. Hiç bilgim yok açıkçası araçlar konusunda.

Mevcutta 10 yıllık bir toyota auris hatchback kullanıcısıyız. aracın içi çok geniş çok memnunuz ama aslında büyük bir araç hatchback için. sedanından biraz daha kısa, ama çok değil. bu sefer sedan veya suv almak istiyoruz bu yüzden en azından içi bagajı biraz daha geniş olur zaten istanbul trafiğinde bu araç ile park yeri bulabiliyorken diğerleriyle de belki biraz daha zorlanarak buluruz çünkü büyük bir araç gerçekten. tek kusuru bence yalıtımı ve konforunun düşük oluşu. motorun 1.3 oluşu da biraz zorluyor çekiş açısından ama genelde pek sorun etmiyoruz. özellikle dolu ve güvenlik donanımı yüksek bir araç istiyoruz artık.

ocak ayında ötv indirimiyle alacağız aracı. tahminler limitin 1 mn tlye çıkacağı yönünde. o zamana kadar zamlar falan da olacak, o yüzden şimdiden bayilerle görüşüp liste fiyatı 900 bin tl civarı araçlara yöneliyoruz.

toyota corolla hybrid 1.8 en dolu paketinden alabiliyoruz mesela. ne dersiniz bu araç için? toyota ve sorunsuzluğunu çok seviyoruz açıkçası. biraz garanti bir seçim gibi geliyor. corolla cross hybrid biraz daha pahalı ama yeni bir kasa, sanki sedan daha fazla kafamıza yatıyor.

bunun dışında civicin de en dolu paketi 936 bin tl görünüyor. bu da güzel bir araç ama açıkçası civic deyince gözümde hep makyajlı kasalar ve apaçi tipler canlandırıyor. motordan falan pek anlamam, corollaya tercih edilebilir mi benzinli veya eco dedikleri tüplü modeli? corolla hybrid çok yakıyormuş uzun yolda vs. ama tüplü model de avmlerde sorun olur eskisi gibi aracın kasasının içine değil sonradan takılanlarla aynı şekilde bagaj kısmına sonradan takılıyormuş. pek içime sinmedi eco modeli.

opel mokka çok hoşuma gidiyor açıkçası bir de kozmetik açıdan. opel araçlar hakkında bir bilgim yok. yine aynı fiyatlarda.

aynı zamanda citroen c4 ve c4 elektrikli de çok hoşumuza gidiyor. Elektrikli araç biraz korkutuyor ama şarj olayı nedeniyle vs. o topa girmeye değer mi? kasası çok güzel yoksa elektriklinin de diğerinin de. citroen nasıldır?

vw araçlar bana hep ruhsuz gelmiştir. hiç düşünmedim açıkçası ama önerir misiniz aklımın bir köşesinde de bunlar var. diğer vag grubu araçlar seat skoda vs arasından öneriniz olur mu?

tanıdık bulup a3 sedav veya bmw 1.16 veya 1.18 de zorlamak seçenekler dahilinde ama açıkçası şu anda bile 1 mn tlye çok yakın olduğu için gözüm pek yemiyor o işe girmeyi, ekstra cebimden para çıkmasını, bulamama ihtimalini, bakımını vs.
(2) 

Ortaklığın giderilmesi davası hk

biseysorucam #1539443 
Merhaba arkadaşlar, dava bitti yerin satışı yapıldı. çok ortaklı bir dava fazla detay bilgimiz yok. uyaptan dosyaları inceliyorum.

hissedar var 104 tane, bu işe bakan 3 farklı avukat var biri bizim avukatımız

satış tutarını biliyorum.

bize düşecek miktarı hesaplayabilmek için nereye bakmam gerekiyor? bin tane dosya var eklenmiş davaya. çok cahilim affedin
(2) 

green card başvuru

biseysorucam #1538488 
selamlar arkadaşlar,

kimlikte doğum yerim konak olarak yazıyor, izmir yazmıyor. başvuruda şehir girin diyor ya, sizce izmir mi konak mı girmeliyim?
(4) 

Ekstre atlatma nedir

biseysorucam #1537225 
Selamlar arkadaşla r

Kredi kartının minimum tutarını ödedim tamamını ödeyemeyeceğim aylık şu kadar faiz karşılığında ekstre atlar seçeneği çıktı

Bildiğim kadarıyla kredi notum negatif etkilenmiyor zatwn minimum ödeyinxs

Bu atlatmanın avantajı ne olacak benim için?
(1) 

Ekstre atlatmak nedir

biseysorucam #1536845 
Selamlar arkadaşlar

Ekstre atlatma seçeneği çıktı belli bir faiz oranında. Yalnız minimum ödemeyi yapınca atlatıyor,

Şimdi ben sadece minimum yatırıp geçsem kredi notum mu etkileniyor da ekstre atlatma seçeneği cazip olsun bu durumda?
(1) 

2. El PlayStation 4 nereden alınır (İstanbul)

biseysorucam #1536783 
Selamlar açıkçası çok uzak olduğum bir alan. Ben şimdi bir Ps4 almak istiyorum arkadaşlarla uzaktan fifa falan oynamak için. Kaç sene daha götürür ps4 beni? Şimdi mesela nereden almamı önerirsiniz? Slim kakası var prosu var hafızası değişiyor bin çeşit ps4 var. Alırken neye dikkat etmek lazım bu arkadaşı? Tam bir fiyat performans ürünü arıyorum aslında mümkün olduğunca uygun fiyatlı. İstanbulda bir konsolcu falan vardır mutlaka bu işi güvenilir şekilde yapan ve kredi. Kartıyla falan alabileceğimiz. Sahibindenden alacak olsak mesela neye dikkat edelim?

Kadıköyde maç izlemelik pub

biseysorucam #1535571 
İşyerinden 8-10 beyaz yakalı adamın gidip yarınki fener maçını izleyip bira patatesin yapabileceği bir pub var mıdır mümkünse akasya avm civarında şöyle fiyatları çok da tuzlu olmayan. Kadıköy çarşıya o hengamede arabalarla girmek istemiyoruz pek. Ne bileyim minibüs Caddesi, Bağdat caddesinin stada yakın tarafları falan bile olur. Genel olarak Kadıköy işte
(2) 

Yurtdışında tatil

biseysorucam #1534561 
Arkadaşlar birkaç sorum var. Uzun zaman önce yurtdışına çıkmıştım.

Bir kere 3 aylık Schengen ile Yunanistan'a gittim 2010lu yılların başında.
Sonrasında 2014 gibi Tier 4 vizesi ile İngiltere'de yüksek lisans amacıyla bulundum 1.5 sene kadar, buraya 3-4 kere giriş çıkışım oldu bu vesileyle.

Sonrasında ise çeşitli nedenlerle hiç çıkmadım. artık schengen alıp biraz gezmeyi planlıyorum. Merak ettiğim birkaç konu var,

1-Daha önce alınan bu vizeler yeni alınacak schengen veya süresi için pozitif bir etki yaratır mı?

2-Başvuruda mutlaka dikkat etmem gereken konular nelerdir? Bir şirket aracılığıyla mı başvurayım?

3-Banka hesabında aşağı yukarı ne kadar bir miktar bulunması gerekiyor bunu da merak ediyorum, etkisi var mı çok vize süresine vs.

4-Kurumsal bir firmada yaklaşık 5 senedir çalışıyorum, bu durum veya şirketten alınacak bir yazı etkili oluyor mu yine mutlaka alayım mı başvururken?

5-En kolay vize veren ülke eskiden Yunanistan'dı. Hala öyle mi, nereden almayı önerirsiniz?

6-Otel için booking ve airbnb'ye odaklanmayı düşünüyorum. Şu daha iyi daha rahat ve güvenilir diyebileceğiniz bir mecra var mıdır?

7-Uçak bileti için skyscanner mıdır bu işin en iyisi hala? alternatif olarak hangi sitelerden uçuş planlamamı önerirsiniz?

Teşekkürler,
(8) 

Android TV box

biseysorucam #1533632 
Merhaba arkadaşlar

Bir TV box almak istiyorum netflix YouTube browserda falan rahat gezeyim iptv uygulaması yükleyip dizi film izleyeyim istiyorum.bütçem 1000 lira civarı desem hangisini önerirsiniz? Şu biraz daha pahalı ama kesinlikle değer diyeceğiniz varsa onu da söylerseniz sevinirim. TV full HD öyle 4k faşan değil o yüzden mi TV stick düşündüm ama sanki biraz takılıyor bilemedim önerir misibiz
(3) 

2. el iphone

biseysorucam #1530708 
Merhabalar,

Yaklaşık 4-5 bin lira civarında bir bütçem var.

Iphone almak istiyorum yalnız ilk defa ikinci el alacağım.

Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ve bu fiyata temiz hangi modelini bulabilirim?

Teşekkürler
(1) 

Miles and smiles vb

biseysorucam #1530574 
Merhabalar,

Aylık aşağı yukarı 15bin liralık kredi kartı kullanımım oluyor. İstiyorum ki şu mil biriktiren kartlardan alayım. Bunda aşağı yukarı ne kadar mil birikir bir sene sonunda kaç liralık bir bilet alınır mesela? Tavsiye edeceğiniz kart hangisi?
(1) 

beyoğlu göz eğitim ve araştırma hastanesi randevu

biseysorucam #1516077 
Arkadaşlar merhabalar,

Buradan mhrs dışında muayene olma şansımız var mıdır mesela şehir hastanesinde erkenden gidince numara alıp muayene olabiliyorsun buraya da gitsek muayene olma şansımız olur mu internetten hiçbir şekilde randevu alamıyoruz bunun bir yolu var mıdır
(2) 

işyeri kira sözleşmesi

biseysorucam #1515579 
işyeri kiraladık diyelim sabit 15% artış yazıldı ama enflasyon 53%

mülk sahibi 15'ten yukarı zam yapabilir mi?

teşekkürler
(3) 

kredi kartı borç ödeme

biseysorucam #1514954 
merhaba arkadaşlar
elimde 9k kullanılmış kredi kartı var hesap kesimi pazartesi
para da var kapatabilirim şu an ödeme yapıp.

şimdi mi kapatsam ekstre 0 gelse daha iyi yoksa bekleyip ekstrenin gelmesini sonrasında mı kapatayım sizce?
(4) 

tutaste parfüm tavsiye

biseysorucam #1514213 
merhaba arkadaşlar,

çok övülmüş denemek istiyoruz. hangi parfümün hangi ünlü markanın parfümüne benzer olduğu ile ilgili bir sayfa var mı?

bir de hem kadın hem erkek için ayrı ayrı en sevdikleriniz neler, hangilerini tavsiye edersiniz?

çok teşekkürler efenim
(5) 

Tercihen anadolu yakasında meyhane

biseysorucam #1512040 
şöyle rakımızı içip ahtopotumuzu karidesimizi yiyebileceğimiz fiyat performansı başarılı tavsiye edebileceğiniz bir yerler var mıdır?
(5) 

Muhit tavsiyesi İstanbul Anadolu Yk.

biseysorucam #1511783 
Selamlar arkadaşlar,

Kadıköy minibüs caddesinin üst tarafı (altında çoğu kesim zaten iyi, bildiğimiz yerler)
Üsküdar
Ümraniye
Ataşehir

Buralarda nispeten çarşıya pazara yakın düz ayak yokuşsuz yaşanılabilir muhitler nerelerdir, mahalle sokak bölge anlamında?

Bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
(5) 

İstanbul - Kira Durumları Hk.

biseysorucam #1511349 
Arkadaşlar merhabalar,

Şimdi şöyle bir durumumuz var, Temmuz ayına kadar taşınmamız gerekebilir.

1- Ne zaman?

Yoğun olarak hangi dönemde daha fazla alternatifimiz olur, fiyat konusunda daha avantajlı oluruz, ne dersiniz? Bana sanki okulların kapanışı vs derken Haziran ayı gibi geldi. Malum enflasyon trendine bakarsak da bir yanım bir an önce taşının diyor. Sizce hangisi daha mantıklı?

2- Lokasyon?

Şu anda kadıköyde nispeten şehrin en güzel muhitlerinden birinde oturuyoruz ancak memnun olmadığımız en önemli konu çevremizde sadece konutlar var, çarşıya uzağız ve atmye para çekmeye, çarşı pazar alışverişe bile arabasız gitmek çok çok zor annemle babam için. Muhit kaynaklı market alışverişi vs aşırı pahalı ve bütçeyi zorluyor zaman zaman, yani astarı yüzünden ciddi bir masraf da çıkıyor. daha da önemlisi dediğim gibi çıkıp kafa dağıtmak için bir yerde oturup çay içeyim bir şeyler atıştırayım desen sağlam bir mesafe yürümen gerekiyor ve çeşitlilik çok az. çarşıya veya işlek işletmelerin olduğu yerlere uzağız. bu durum bizi çok zorluyor dediğim gibi annemle babam açısından.

3- Sarı sitede gördüğüm 6.5-7.5 bandındaki ilanlar için teklifte bulunsak aşağı yukarı ne kadar düşürme şansımız olur sizce? Düşerler mi dersiniz şu piyasada çevrenizde örnekleri var mı?

Özel durum:
Ben en geç 1.5-2 sene içinde evlenip taşınacağım evden bu yüzden kendi eksenimde, mesela işyerim 4 leventte olduğu için oraya yakın bir yerde olsun gibi düşünmüyorum şu kısa süre için ancak evlendikten sonra avrupa yakasında oturma ihtimalimiz çok yüksek kağıthane şişli sarıyer taraflarında belki, işyerlerimiz açısından. kaldı ki artık benzin ve köprü parası can yakıyor ülkede her ne kadar karşılayabilecek durumda olsak da. daha da önemlisi sağlık problemleri oluyor annem ile babamın ve bu tür durumlarda onlara yakın olmak istiyorum doğal olarak bir yere götürme getirme ve yetişebilme açısından. dolayısıyla şu ekonomik durumda daha fazla taşınma masrafı olmaması için onların uzun yıllar yaşayabileceği bir yere taşınmak daha mantıklı geliyor bize.

bu durumda siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Nereye taşınırdınız böyle düz ayak yokuşu vs pek olmayan çarşıya pazara yakın düzgün bir muhitte oturmak istesek..

Bütçe olarak ise 5, maksimum 6 bin lira civarı bir şey verebiliriz minimum 2+1 bir ev için. yani üstü de zorlanır biraz ama zorlamasak daha iyi tabi çünkü ilerde bir ev daha açacağız malum masraflar iyice artacak. Ev için ise asansör şart, yeni bir bina olsa ne güzel olur tabi içimiz rahat eder.

Çok teşekkürler arkadaşlar şimdiden.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık