(2) 

Deltoid kası natürel olarak omzu dikkate değer ölçüde geniş gösterebilir mi

northern eagle #1591559 
çok uzun zamandır üst vücuda dair bir egzersiz yapmadım, genelde koşu yapıyorum. Öyle ki bicepslerim 35 cm dolayında ama omuz genişliğim çocukluğumda ve ergenliğimde yüzmeyle ilgilendiğimden fena değil.
Buna karşın kafam biraz büyük ve saçlarım seyrek olduğu için ne kadar geniş omuz o kadar iyi benim için.
Şu aralar çok depresif olduğumdan üst vücut çalışmaya başlama hevesi bulamıyorum kendimde ve belki de beni asıl gaza getirecek şey bu sorunun cevabı.
Deltoid kasları doğal olarak düzenli çalışmayla birkaç ayda omzu gözle görülür ölçüde geniş göstermeye başlar mı sıfırdan başlandığında? mezomorf vücut ve kemikten ötürü geniş omuz bu kasların gelişimini pekiştirirmi
(1) 

Komisyon-Tanıtım odaklı şirket açmak için 2024 de hangi aşamalar izlenmeli?

northern eagle #1591126 
Merhabalar. Tanıtım odaklı, işlem sonrası kardan komisyon şeklinde işleyecek küçük bir girişim kurmak istiyorum ve bu konuda tecrübeli kişilerin görüşlerine ihtiyacım var. Tabii herkesin görüşü farklı olabilir ama siz 2024 de böyle bir girişim kuracak olsaydınız hangi platformları kullanır, girişimi nasıl tam manasıyla hazır hale getirirdiniz?
(5) 

girişken olmayıp sosyalleşmek isteyen biri iş dışı nasıl çevre yapabiliri

northern eagle #1590811 
denize ilk girince su soğuk geldiğinden sudan çıkan yüzücü muhabbeti benimki. bi insana merhabayı diyemem mesela hiçbir şekilde ama karşımdaki insanlar ilk girişi yapınca da sosyal bir etkinlik yapmayı, insanlarla bişey paylaşmayı seviyorum. bilgisayardan çalıştığım için iş ortamım da yok.nasıl halısaha gibi ortamlara girebilirm?
(6) 

Dişçinin söylemeden ek kalem çıkarması

northern eagle #1575339 
benim istediğim işlem (kanal tedavisi) yapılıp bunun haricinde bana söylenmeden kanal içi ribbond diye ek bir ücret kalemi açılmış.
açıkcası bu parayı zerre ödemek de istemiyorum çünkü bana işlem öncesinde ve sırasında ek kalem hakkında bişey söylenmedi bu gerekli böyle böyle ücreti var diye.
burayı kanal tedavisi için aradım ve sadece kanal tedavisi yaptırmak istediğimi belirttim.
bu kalem genelde alınan bir kalem mi kanal tedavilerinde? Ne yapmalıyım?
(6) 

Linkedinde çevre yapmanın işe girmeye etkisi ne kadar olur

northern eagle #1565812 
Benim linkedinde 85 bağlantım var sadece. Daha önce staj hariö tecrübem olmasa da yl bitirmiş, ingilizcesi akademik sevşyede biriyim yani bi işe girmemde yaşımın 25 olması ve tanıdığım olmaması hariç handikap yok. Şimdi ben bu iletişim sayısını atıyorum 1000 yapsam bunun bana yardımcı olma ihtimali ne kadar olur.
(4) 

Aklımda Çok Fazla İnovatif Uygulam Fikri Var Bunlarla İlgili Ne Yapabilirim

northern eagle #1565583 
Merhaba. Aklımda hayata geçirme konusunda bilgi sahibi olsam da profesyonel olmadığım için yatırımsız veya uzmanlar olmadan hayata geçiremediğim çok fazla inovatif mobil uygulama fikri var. Bunları hyata geçirmek için nasıl bir yol izleyebilirim? Kendim mi start up denemeleri yapmalıyım ve yaparken nelere dikkat etmeliyim veya bu konuda çalışabileceğim bir şirket varsa onlara nasıl ulaşabilirim?
(1) 

Yurtdışından saat almak

northern eagle #1565453 
Yuerdışından basit bir antika saat almak istiyorum 6 7 bin tl ye çünküTürkiyede bu konuda çok ciddi kazıklama derdinde herkes birbirini ve bu beni baya rahaysız ediyor.
Bu konuda önerebileceğiniz, saati getirtirken çok fazla vergi ödemeyeceğim bir gönderi yöntemi veya site var mı?
(1) 

İlk iş tecrübesi sıkıntısı. Ne yapmalıyım?

northern eagle #1564933 
Merhaba. Ben yarı ingilizce reklam mezunuyum ve istanbul'da bir devlet üniversitesinde iletişim ve teknoloji üzerine bir alanda tezli yl yapıyorum. Görsel ve video içerik tasarımı, arayüz gibi konularda da kendimi geliştirmeye çalışıyorum son zamanlarda ama şöyle bir sıkıntı var, yaşım 26 oldu ve şu ana kadar arkadaşımın intiharı, covid sürecim gibi tonla konunun psikolojimi altüst etmesinden dolayı 23 den sonra staj dahil bi çalışma tecrübesi edinemedim.
Bununla birlikte en az yetkinlik gerektiren genel işlerden bile bi cevap gelmiyor olumlu olumsuz ki yabancı firmalara da başvuru yaptım.
Şubatta askere gitmeyi planlıyorum ama gitmeden en azından bir iş tecrübesi edinmek istiyorum mümkün olduğunca bilişim ve reklam alanlarına yakın bir alanda. Nerelere başvursam sizce? Sorun özgeçmişime yazdıklarım olabilir mi? (göndermemi isteyen olursa gönderebilirim de) yani geçim sıkıntım da çok yok şu an o yüzden parasında da değilim ama ona rağmen hiçbir dönüş gelmedi.
(3) 

Reklam senaryolarımı veya tasarımlarımı ne yapabilirim

northern eagle #1564783 
Ben reklamcılık alanından mezun olduktan sonra bilişime yönelmiş olsam da arada reklam senaryoları yazıyorum veya görsel içerik tasarlıyorum.
Bu konuda hevesliyim ama mezuniyetten sonra kendi alanıma yönelip tecrübe kazanmamış olmam sebebiyle muhtemelen herhangi bir ajansa girme ihtimalim yok. Yazdığım senaryolarla veya görsellerle ne yapabilirim? öylesine ilgili markalara mı atmalıyım?
(2) 

Basit bi uygulama yapıyorum test edecek kişileri nerden bulabilirim

northern eagle #1564323 
Google play de yayınlandı ama amatör işi oldu gene de test edip öneri verecek olan kişileri bulmak istiyorun.
(2) 

Depremle İlgili Güvenlik Çalışmamı Üniversitelerin Hangi Departmanlarına Gö

northern eagle #1564042 
Benim geçen seneden beri üzerine çalıştığım bir deprem güvenlik çalışmam var ve bu konuda istanbuldaki devlet üniversitelerinin bu konuya bakabilecek teknoloji atölyesi vb. departmanlarıyla iletişime geçmek istiyorum.
Sizce fikrimin detaylarını üniversitelerin hangi departmanına atabilirim?
(2) 

Trakyada 3 günlük bir gezi rotası oluşturma

northern eagle #1563438 
Trakyada tercihen trenle gidiş dönüş yapılacak şekilde nasıl bir 3 günlük gezi rotası oluşturulabilir?
(1) 

İstanbul'da yabancılar pazarı gibi yerler var mı?

northern eagle #1561939 
İstanbul'da yabancılar pazarı gibi yerler var mı?

Çakmak metro istasyonundan metroya inerken gördüğüm reklam

northern eagle #1558675 
Merhaba. Deprem konulu, üzerinde QR kod olan bir reklam vardı dün Çakmak istasyonunda metroya inerken alelacele çıkış yönündeki yürüyen merdiven duvarında gördüm ve uzakta olduğumdan, acelem olduğundan fotoğrafını çekemedim. Bu reklamı nasıl tekrar bulabilirim? Bu reklamı gören bilen varsa bana ulaşabilir mi?
(7) 

Aklımda çok güzel bir applikasyon fikri var nasıl güvenle ortak olurum

northern eagle #1558169 
Selamlar. Aklımda çok iyi bir aplikasyon fikri var ve ben bu fikrin yapılana kadar çalınmamasını istiyorum. Fikri sunacağım yerle, kişilerle anlaşma yapıp güvenle fikri hayata geçirmek ve fikir sahibi olarak bir miktar pay almak istiyorum. Bu süreci nasıl en gaeantili şekilde sağlarım?

Tezimi ekime kadar sunmam gerek ama sunum teslimi onayı tarihi ayarlanması

northern eagle #1554335 
falan derken süreyi yetiştiremem diye korkuyorum. Yaşadığım bazı psikolojik sıkıntılar, uzaktan da olsa bir arkadaşımın vefatı ve işlerim sebebiyle 2021 başından beri tez araya kaynadı gitti (gerçi ders dönemi de vardı ama) normalde konusu hazır ve gayet nisan ortasından itibaren boş kalacağım iki iki buçuk ayda geceli gündüzlü sıkı bir yazımla tamamlayabileceğim bir konu. Tezi ekimden önce teslim etmiş olsam sunum ve eğer sunum kabul edilmezse tekrar bir sunum için ek süre alabilir miyim bir şekilde veya okulun tanıdığı bir program için hazırladığım projeyi vs bir konuyu bahane gösterebilir miyim bir dilekçeyle? Teşekkürler.
(3) 

Türk Hava Yolları mülakat sonrası olumlu olumsuz kesin mail geliyor mu

northern eagle #1553034 
Mülakata girdim ama olumlu olumsuz kesin bir mail gelir mi? İnsan kaynaklarına bu konuda soru sorup mesaj atsam dikkate alırlar mı?
(1) 

Melek Yatırımcı Ağı Tavsiyesi

northern eagle #1551128 
Hangi lokal melek yatırımcı ağlarına projemle başvurmalıyım? Bu konuda tecrübeli birileri var mı? Varsa melek yatırımcı ağlarıyla ilgili aydınlatabilir mi beni?
(1) 

Hayat kurtarma amacı güden çalışmaya sponsor bulma

northern eagle #1550350 
Merhaba. Halkın ciddi bir kesminde alıcı bulabilecek bir patent başvurusu yaptım ama sponsor firma nasıl bulunur bilmiyorum. Firmalara fikrimi nasıl sunup prototip üretimi, seri üretim konusunda projeyi beğenip sponsor olabilecek firma-firmalar bulabilirim? Böyle firma var mı bildiğiniz hayat kurtarma gayeli inovatof girişimlere sponsor olan? Bu firmalara fikrimi sunacağım zaman iş planını da hazırlamam şart mı?
(2) 

Patent inceleme raporu veya araştırma raporu ne kadar önemli

northern eagle #1550054 
benim için önemli ve kritik bir patent başvurum var fakat bunun için bir öğrenci olarak her birine 800 er lira verip araştırma veya inceleme raporuna başvurma konusunda çok emin değilim. Sizce ne yapmalıyım? Hangisine başvurmam patentimi daha çabuk almamı sağlar?

Hayat kurtarma temalı projemle ilgili nasıl iş ve bütçe planı oluşturabilir

northern eagle #1549983 
Merhaba. Patentine de başvurduğum hayat kurtarma temalı bir projem var ve ilgili bir hibe programına da başvuru yaptım, bu programın ilgilileri projeyle ilgili hep olumlu yorumlar yaptı. Bu programa katılma nedenlerimden ilki projenin prototipini hayata geçirmek için dahi yüksek bir maliyete ihtiyaç duymamdı, bu programdan yüzde 100 hibe kazanır mıyım bilemiyorum ama anladığım kadarıyla projemin tek zayıf noktası iş planı, bütçe planı ve birim üretim maliyetini detaylandıramamam.
Sizce bunları nasıl yapabilirim? İnternete bakıyorum ama fiziksel projelerden ziyade sanal ortam projelerine odaklı cevaplar yazılmış hep.
(3) 

Tübitak başvuru durumu olarak "BE Görüş İstenmiş" l

northern eagle #1549815 
Tübitağa bir hafta önce önemli bir patent çalışmamla ilgili başvuru yaptım ama dönüş yapılmadı onun yerine başvuru durumu olarak "BE Görüş İstenmiş" diyor. Bu ne demek?
(1) 

Godaddy Tarayıcınız biraz tuhaf durumda uyarısı

northern eagle #1549722 
Saçma bir şekilde siteye giriş yapmaya çalışırken durduk yere bu uyarıyı veriyor. Altına da yazmışlar:
Reklam engelleme uygulamalarını ve diğer uzantıları devre dışı bırakmayı, JavaScript’i etkinleştirmeyi, farklı bir web tarayıcısı kullanmayı ya da VPN’inizi kapatmayı deneyin.
Bunların hepsini yapıyorum ama ona rağmen hesabım açılmıyor. Büyük bir site diye hesap açayım dedim ama dolandırılmamışımdır inşallah.
Neyi yanlış yapıyor olabilirim?
(1) 

Afad'a konteyner başvurusu

northern eagle #1549419 
Arkadaşlar ailem İskenderun'da mahsur ve bahçelerine bir konteyner yerleştirtmek istiyorlar, dediklerine göre bir yere bu konuyla ilgili başvuru yapılıyormuş ama ben bulamadım, bu konuda başvuru nereye yapılıyor bilen var mı?

Patent çalışmasının prototip üretimi için hangi kurum sponsor olur/bulur?

northern eagle #1549092 
Merhaba. Hayat kurtarma tipi bir patent çalışmam var o yönlü bunun prototipini ürettirebilmem önemli fakat bunu tek başıma ürettirebilecek bir imkanım yok. Bu konuda nerelere yazmam lazım? (Ürünün içeriğinde karbon elyaf ve çelik işçiliğinden yararlanılacak bu arada)
(1) 

yatak mobilyadan anlayan var mı

northern eagle #1547697 
youtube.com
şu tarz yatakların hidroliği nasıl tanımlanıyor?
babamın evdeki yatağın bazası böyle açılmıyor ve böyle açılır bir baza almak istiyoruz ama ismi nedir bunun?
(3) 

Patent çizimi nasıl yapılır hangi uygulamadan yapabilirim?

northern eagle #1547316 
Patent çizimi yapmak istiyorum karalamamda tüm detayları var ama hiç çizim uygulaması denemedim. Hepsi de aşırı komplike ve zor duruyor. Fikrimi kimseye de güvenemiyorum, tek başıma yapmak istiyorum. Sizce hangi uygulama patent çizimi için en kolay ve efektif olanı ve o uygulamada yapılan patemt çizimleriyle ilgili bir youtube videosu da var mı?
(3) 

Patentini almak istediğim fikrin çizimi çok detaylı

northern eagle #1546731 
Merhaba. Patentini almak istediğim bir fikir var ama fikir aşırı detaylı ve üzerine uzun süredir düşündüğüm için emek hırsızlığına kurban gitmesini istemiyorum. Öte yandan çizim olayı çok karışık, bazı parçalarını çizemedim bile programla sadece dışını hazırlarken dahi. İçeriğinde elektronik olmasa da detayca fazla bir proje yani.
Şimdi patent şirketlerinden birine başvuracak olsam fikrimin güvenliği için bana ne tür garantiler verilebilir? Öneriniz var mı?

Renkli lens tavsiyesi (Numarasız)

northern eagle #1545430 
Merhaba. En az 3 aylık olmak üzere renkli bir kozmetik lens arıyorum. Gözlerim açık kahve olduğundan hareki koyu gri renk bir lens takıp kendime yakıştırmıştım baya ama uzun süredir takmıyorum.
Şimdi bakınca çok sayıda marka var ve gittiğim optiklerin bazısı 3 aylık lens var derken bazısı öyle lens olmaz bile diyor.
Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
(7) 

Hiç yemek yememek

northern eagle #1544421 
Hayatımdan yeme düzenim de dahil olmak üzere çok sıkıldım. Uzun bir süre hiçbir şey yemeyip sadece vitamin hapları ve sıvı takviyesiyle devam etmek istiyorum. Böyle bir deneyim yaşamış olan var mı?
(3) 

En basit teknik resim çizim uygulaması

northern eagle #1544287 
Patent almaya çalıştığım bi icat fikrim var ama çok detaylı olduğu için detaylarını çizemiyorum. Teknik çizim konusunda bana fayda sağlayabilecek basit bi uygulama var mı?
(1) 

Patent veya yararlı tasarmı başvurusunda çizim

northern eagle #1543836 
Çok önemli mi? Aklımda güzel bir proje var ama çizim yeteneğim çok detaylı değil ve projedeki çok spesifik yerleri basit çizimle veya sadece orada bir daire bırakarak tariflendirmek istiyorum. Mümkün mü bu? Ne yapayım?
Ayrıca bunların fikirsel güvenlik olarak çok farkı var mı resmi evraklarda dile getirilmeyen?
(2) 

İlk defa araba kiralıyorum köprüden geçme ve il değişikliği

northern eagle #1543769 
Nasıl oluyor? Bunlarda sorun yaşar mıyım?

Wordpress konusunda acil yardıma ihtiyacım var

northern eagle #1539893 
Bir tema indirdim ve tema tüm düzenlemelere izin veriyor. Temanın duvar sayfasında beğenme özelliği var ve ben bunu başka bir sayfada paylaşılacak içeriklere de eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
(3) 

Wordpress konusunda ne yapsam

northern eagle #1539526 
Minik çapta bir sosyal mecra kurmak istiyorum ve her şey ücretli olduğu için artık birine para koyacağım.
Önümde 40-50 dolara sosyal medya temaları var
bir de 50 dolara senelik elementor var
Hangisini tercih etmem daha mantıklı?
(2) 

Deniz bank faizsiz kredi veriyor denmiş ama faizsiz kredi vermiyor?

northern eagle #1539420 
i.ibb.co
Bi sitede faizsiz kredi veriyor diye deniz bank kayit sayfasina yonlendiriyor ama kayit olunca faizli kredi gosteriyor?
Bunun asli astari nedir?
(1) 

Akşamlarımı nasıl değerlendirebilirim

northern eagle #1538791 
Tüm günümü tez ve makalelere ayırmış olsam da akşamları birkaç saat bilgisayar içerik düzenleme, yazı çevirme gibi şeylerle biraz olsun kazanmak istiyorum ama bu konuda böyle küçük uğraşılar sunan site bilen var mı?
(3) 

Site geliştirme konusunda güvenilir firma

northern eagle #1538254 
Aklımda bir site var en ince detayına kadar konseptini yazdım ve sitenin nasıl görüneceğini görsele döktüm. Şimdi bu siteyi hayata geçirtme aşaması kaldı ama sitenin yapımı meşakatli olacak yani muhtemelen birden fazla geliştiriciye ihtiyaç duyulur.
Bana bu konuda net fiyat verip, güvenilir bir sözleşme sağlayabilecek olan ciddi bir firma söyleyebilir misiniz?

Hangi uygulamaların veya programların, organizasyonların serfitikaları?

northern eagle #1538226 
25 Yaşında olmama ve akademik anlamda başarılı bir insan olmama karşın bir takım psikolojik sorunlarımın da etkisiyle uzun zamandır araştırmalarımı, çalışmalarımı kayda değer serfitikalar vs vadetmeyen yerlerden sağladım iş başvurularında serfitikalar kısmını gördükçe çok boş biriymiş gibi hissediyorum.
Serfitikalar konusunda beni aydınlatabilecek biri var mı?
Hangi uygulamaların, programların, organizasyonların serfitika programlarına yönelmek en mantıklısı?
Bilgi-İletişim başlıkları içeriğindeki her türlü serfitika (Yazılım, Kitle İletişim, Haberleşme vs farketmeksizin) için geçerli sorum.
(2) 

Pazardan aldığım CAT telefonun sim takılan yeri yokmuş taktırsam maliyeti

northern eagle #1538085 
Ne olur? Değer mi?
Telefon CAT S50 baya eski ama sağlam bir telefon. Bir tek sim takılan yerini çıkarmışlar benim anladığım.

Paintball gibi etkinliklerde tek seferlik takım olmak için birileri nasıl b

northern eagle #1537368 
Sevgilimle yapmak istediğimiz etkinlikler arasında takım gerektiren etkinlikler de var paintball gibi ama bu etkinliklerde tek seferliğine iki kişi olunca nasıl takım bulunuyor? Bi platformu vs var mı yoksa telefonla arayıp bizi bi takıma atın vs diyebiliyor muyuz?
(1) 

Tez süresinin bitişi ve askere gitme

northern eagle #1536611 
Psikolojik sorunlarım nedeniyle tezime olması gerekenden bir sene sonra başlıyorum ne yazık ki. Tezimin son tarihi 2 ekim 2023 olarak gözüküyor ve o tarihe kadar (o tarihten en az birkaç ay öncesine kadar diyeyim daha doğrusu) tamamlayabilir miyim bilmiyorum (aslında günde rahat 3 4 saat üzerine uğraşabilirim, elimde konum da var ama ôzgüvenim yok.
Herneyse, okulu dondurmam durumunda 2024 şubata tecil ettirdiğim askerliğim ve bu tezi sunmam gereken süre konusunda nasıl değişiklikler olur? Mesela önce askere gidip sonra bu tezi 2024 te sunabilir miyim dondurduğum okulu devam ettirip? Bu arada ders dönemim bitti.

Rinoplasti ve bişektomi ameliyatları için hastane/doktor tavsiyesi

northern eagle #1535066 
Merhaba. Sevgilim rinoplasti, bense bişektomi ameliyatı olmayı planlıyoruz. Bu ameliyatlarda olabildiğinde fiyat/performans bir sonuç alabilmiş olanınız varsa doktor/hastane tavsiye edebilir mi?
(4) 

Kendi sitemi kurma aşamasında profesyonel programcılara güvenebilir miyim

northern eagle #1534281 
Aklımda çok iyi bir site fikri var fakat siteyi yapacak bilgi birikimim yok. Sitenin yapılışında alacağım profesyonel desteğe güvenmek için hangi kıstasları dikkate alabilirim? Büyük sitelerin başındaki isimler her zaman kendi sitelerinin her detayını kendileri yapmış isimler mi?
(1) 

Tmon uygulamasından para çekme

northern eagle #1532254 
Sevgilimin Tmon uygulamasındaki USDT sini Bep 20 ağı üzerinden benim binance Bep 20 usdt adresime attık ama 4 gündür para gelmedi. Ne yapabiliriz? Aynı sorunu yaşamış olan var mı?
(1) 

İngilizce gramer kontrolü için en iyi platform

northern eagle #1532250 
Grammarly'nin belirgin gramer hatası bulamadığı bir metin var elimde ve sağlamasını yapmak istiyorum. Nerede yapabilirim?
(4) 

20 günde kpss den 70 üstü alınır mı

northern eagle #1529258 
Halihazırda ales ve yökdil puanım yüksek ama kpss puanım yok ve sınavda çok sayıda bilgi sorusu da olduğu söylendi. Ben de cebimde kalsın diye bi 70 puan almak istiyorum kpss lisansüstüden. Sizce 20 günde *dikkati dağılmayan bir insan olduğumdan saatlerce çalışabiliyorum öyle bir artım var* nasıl bir çalışma şekli ve temposuyla 70 i geçebilirim en temelden başlayarak?
(1) 

Saatimi altın kaplatmak istiyorum, nerede yapabilirim?

northern eagle #1524481 
Elimde eski bir isviçre saati var. Saat genel olarak güzel ama kasasındaki kaplama çoğu yerde kendini gümüşe bırakmış.
Kasayı nerede altın kaplatabilirim?
(1) 

Telefonum akıllı tartıyı görmüyor

northern eagle #1524263 
Yeni bir akıllı tartı aldım ama telefonum okok international uygulamasından akıllı tartıyı naparsam yapayım görmüyor. Bu konuda yardımcı olabilecek olan vR mı? Akıllı tartının pilleri kötü diye böyle olabilir mi?
(7) 

Nasıl ev arkadaşı bulunur

northern eagle #1523448 
Kız arkadaşım için kendisi gibi kamu personeli kadın ev arkadaşı bulmaya çalışıyoruz ama bir türlü bulunmuyor. Aslında evi eşyalı, merkezi konumda ama bi türlü denk gelmedi.
Sahibinden'e ilan vermek hariç bu konuda neler yapabiliriz? Aklıma çözüm gelmiyor.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık