(3) 

Bu araç alınır mı-Kia sorento ex 2006

potsdamer #1586678 
Bu ilanı örnek olarak koydum. 2.el suv bi araç bakıyorum bu fiyat aralığında. uzun zamandır bu model çok dikkatimi çekiyor. trafikte vs.de çok görüyorum. ilan sayısına baktığımda da piyasası olan bir araç gibi.
istanbul-tekirdağ arası 2 haftada bir gidip gelmem gerekiyor. uzun yolda sorun çıkarır mı?

www.sahibinden.com
(2) 

bi şarkının hangi filmlerde kullanıldığını gösteren site

potsdamer #1548968 
parçanın adını yazalım. hangi film,dizilerde kullanıldığını,hangi dakika ve sahnede kullanıldığını göstersin. var mıdır böyle bi site?
(3) 

Çizim bu şekilde nasıl renderlanır

potsdamer #1533109 
Konunun cahiliyim o yüzden terimlere çok hakim değilim.
mücevher çizimine başlayan arkadaşım modellerini bu şekilde sunmak istiyor. Bunlar, benim anladığım çizilen modelin render edilmiş hali ama bunu nasıl yaptıklarını bulamadım. Hangi programla yapılıyor. ilk Linkteki kadar profesyonel olmasına gerek yok ama daha güzel gözükmesi için ne yapabiliriz.
2.linkteki gibi daha basit de olabilir.

www.turbosquid.com

www.turbosquid.com
(1) 

Izopropil alkol niye saflığını kaybeder?

potsdamer #1532523 
Olay biraz karışık ama belki bilen vardır.
Şimdi biz parafinle bir miktar kirlenmiş ipayı 110 derecede sıcaklıkta damıtma yöntemiyle temizliyoruz. Parafin kazanda kalırken, temizlenmiş İpa boruyla damıtılarak bidona doluyor. 50 litrelik kirli ipadan 42 litre temiz İpa çıkıyor.
Bu temizlenmiş ipayı da yine aynı maddeleri temizlemek için kullanıyoruz. fakat niyeyse ipanın etkinliği azalıyor. örneğin normalde kimyacıdan aldığımız İpa 5dakikada bir maddeyi temizlerken bu kirli ipadan damıtılarak elde edilen İpa 8 dakikada temizliyor. işte benim anlamadığım ne oluyor da İpanın saflığı azalıyor. Bu saflığı nasıl koruruz.
(7) 

Dolarlara el koyarlar mı?

potsdamer #1530850 
iş bankası hesabında usd biriktiriyorum. sermaye kontrolü vb önlemler alınırsa bu paralar yalan olur mu?

Tekirdağ Yeniçiftlik f1 izlenecek yer

potsdamer #1529231 
Tekirdağ Yeniçiftlik tarafında nerde izleyebilirim? Ricayla da olsa s sport açabilecek Bi yer de olur.
(2) 

Otoyolda vurup kaçana ne yapılır

potsdamer #1519821 
Babam otoyolda sağ şeritte düz giderken Bi kamyonet arkadan gelip soldan direksiyonu üzerine kırmış. Babam farkedip emniyet şeridine kırmış. Bu sayede hafiften yandan çizip aynayı kırmış. Adam da O anın heyecanıyla ne polisi aramış ne kaza yerinin konumunu almış. Vuran kamyonete yoldan çıkacakken zor toparlayıp 100 metre ötede 15 sn kadar durup kaçmış. Bu saatten sonra bu kazaya dair ne yapabilirz adamın yakalanması için? Kaza yeri tam belli değil ama hangi aralıkta olduğunu biliyorum. Fotoda görebilirsiniz. Bu yolda mobese olur mu?
(1) 

Usb ismini nasıl sabit tutarız

potsdamer #1517037 
Bir muhasebe programı var laptopta. bunun yedeklerini almak için programı kuran adam komut dosyası oluşturmuş. çalıştırınca y sürücü ismine sahip usb'ye direkt kopyalıyor. fakat ben her usb'yi çıkarıp taktığımda usb'nin harfi değişiyor.y olması gerekirken d oluyor mesela.Her seferinde disk yöneticisinden y olarak yapıyorum tekrar.sonra yedekleri alıyorum. Bu usb harfini sabit tutmanın bir yolu yok mu?
(2) 

Talep azalması nerden görülür?

potsdamer #1511828 
aklıma takıldı. benim nispeten maddi durumum iyi olmasına rağmen marketten en temel ihtiyaçlar dışında bir şey almıyorum. aşırı pahalı. herhalde benim gibi milyonlar vardır. bunun da talebi azaltması lazım.bu talebi istatistik olarak nerden görebiliriz?
(4) 

Bakaya durumda askerlik ertelemek

potsdamer #1510567 
Benim tecil geçen yılın sonunda 31 aralıkta bitti.ben tezsiz yüksek lisansa başvurur uzatırım diyordum ama bakaya durumdayken yüksek lisansa kabul edilmediği için öyle bir seçenek yokmuş. üniversite görevlisi askerlik şubesine gidip söyleyebilirsin dedi ama gidip ne söyleyeceğim? tecil ettireceğim için 1 ay uzatın desem saçma olur sanki. ne yapabilirim bu durumda?
(1) 

Bu defterden nerede bulunur

potsdamer #1505379 
Fotodaki gibi çizgisiz ve kapağı kağıt mukavva olmayan defter nereden bulurum?
(2) 

Gezilecek yer

potsdamer #1493394 
İşten bunalıp patrondan zar zor 1 haftalık izin aldım yıllık izni kullanarak ama şu an tek yaptığım yatıp TV izlemek. 3 4 günlüğüne kafa dinlemek ve gezmek için nereye gidilir? Pasaport süresi geçtiği için sadece yurtiçi.zaten yurtdışına adım atsam yıllık maaşım gider. Hep ölü denizi görmek isterdim ama araba da yok.
Sırf bir yeri görmek için de gitmek saçma olur.tavsiye bekliyorum.
(10) 

Mülteci sorununu nasıl çözerdiniz?

potsdamer #1491807 
Yetkiyi size verdiler diyelim nasıl çözerdiniz bu sorunu?
Ben afganları komple gönderirdim ülkesine.sınır güvenliğini sağlardım tekrar gelmesinler diye. Suriyeliler için almanların yaptığı gibi göç programı başlatırım. 6 ay içinde kayıtlı bir işe girecek. Temel düzeyde de olsa Türkçe bilecek. İkametgahı belli olacak. Suça karışmayacak.
Bunları sağlayamayanları suriyedeki güvenli bölgelere gönderirdim.

Bir de Hatay gibi artık Suriyelilerin çoğunluk olduğu yerlerdeki mültecileri
Başka şehirlere dağıtırdım güvenlik sorunu riskini azaltmak için. Yeni mülteci alımını tamamen durdururdum.
(2) 

Bu hangi oyundu?

potsdamer #1491326 
10 yıl kadar önce oynamıştım. Başlangıçta çok karanlık bir sahnede kilise veya benzeri bir yere giriyoruz. Biz de asker olarak oynuyorduk sanırım. Silahımız vardı. Sonra arkadan sanki birisi konuşmaya başlıyordu. Sonra ortalık karışıyordu.Çok distopik bir tarzı vardı oyunun.
O dönemlerde çok oyun çıkmıyordu zaten. Ben de oyunu cdciden almıştım.Bilen var mı?
(2) 

Fuar desteği nereye yatar?

potsdamer #1485640 
Yurtdışında fuara katıldık 1.5 yıl önce. destek için başvuru yaptık.evrakları vs.gönderdik. sonra onaylandı falan ama nereye yattığı belli değil. muhasebeye soruyorum bilmiyor. nereye yatar bu para?
(5) 

İran ambargosunu delen firma nereye şikayet edilir?

potsdamer #1483751 
firma amerikan firmasının türkiye'deki distrübitörü. benim tahminim,distrübitörü olduğu firmanın haberi olmadan 'biz sizin malları türkiye'de satıyoruz' diyerek irana kaçak şekilde satıyor.ancak teknolojik ürün olduğu için ambargo dahilinde.hatta teknik servis vs. de veriyolar gizli şekilde.
şimdi bu distrübitör firmayı amerikadaki asıl firmaya şikayet etsem bir şey çıkmama ihtimali var. usa devletine şikayet etmenin tam olarak yolu nedir?
ambargo ihlalleri için şikayet etmemiz gereken özel bir yer var mı?
(5) 

Person of interest sonradan mı düzeliyor

potsdamer #1483342 
Herkes övdüğü için başladım ama bölümlerin çoğu kötü aksiyon filmi gibi. Arada bir tam anlamlı şeyler yaşanacak derken bölüm bitiyor. Neredeyse ilk sezon bitti ama hiç beklentimi karşılamadı. Bu dizi sonradan mı düzeliyor?
(3) 

tüm ailenin ikametgahını değişebilir miyim?

potsdamer #1480945 
normalde edevletten adres değişikliği yapılabiliyor fakat taşındığımız yerin iskanı alınmadığı için sanırım nüfus müdürlüğüne gidin diye hata veriyor sistem.
Ben nüfus müdürlüğüne gitsem annem-babam ve kardeşimin adresini de yeni adrese taşıyabilir miyim? yoksa onların kendisinin mi gelmesi gerekiyor?

bir de küçükçekmece'de oturan birisi başka ilçe nüfus müdürlüğünden adres değişikliği yapabilir mi? küçükçekmecede randevular dolu gözüküyor.
(5) 

Migros marketler dolu mu?

potsdamer #1477837 
Migros marketlere gidiyorsanız kasada sıra oluyor mu gittiğinizde?
Özellikle haftasonu yasaklarına ve bu son yasaklar için soruyorum.
(6) 

Yine pozitif çıktı

potsdamer #1475371 
Bu ayın başlarında belirti gösterip test yaptırmıştım. Pozitif çıktı
10 gündür bütün belirtiler geçti. Çok iyiyim. Garanti olsun diye test yaptırayım
dedim yine pozitif çıktı. Yine mi 10 gün karantinada kalacağım şimdi?
İşten atacaklar bu gidişle. Zaten evde kalmaktan psikoloji falan kalmadı.
Şu an keşke yaptırmasaydım diyorum:(
(7) 

Bilim kurgu kitap tavsiyesi

potsdamer #1473579 
Vakıf ve dune serisini çok seven birine tavsiye edebileceğiniz kitap var mıdır?
(3) 

Kalp niye şiddetli atar?

potsdamer #1473540 
Son 1 aydır oturduğum yerde bile kalbim çok şiddetli atıyor.
Hızı normal ama sanki göğüs kafesim sıkışmış gibi hissediyorum bazen.
Başka bir belirti olsa hastaneye gideceğim ama sadece bu sorun var.
İnternette bakıyorum, hızlı atması, düzensiz atmasıyla ilgili bilgi var ama
Şiddetli atmasıyla ilgili bir şey bulamadım.
(2) 

Kasparov- & Deep blue maçı

potsdamer #1470668 
Satrançta ilgili araştırma yaparken bu olaya denk geldim ama anlamadığım bir şey var. Kasparov ibm maçında Kasparov yenilince aşağıdaki gibi konuşmuş. Burada
Eğilimden kastı nedir?satranç matematiksel hesaplamalara dayanan bir oyun
değil mi? Neden yapay zekanın bu hesaplamalar dışında bir eğilimi olsun?

"Böylece insanlık tarihinde ilk kez bir bilgisayar, dünya satranç şampiyonunu yenmiş oldu.[13] Kasparov 2. oyunun 37.Be4 hamlesinde Deep Blue'ya insanlar tarafından müdahale edilerek yardım edildiğini iddia etti.[14] Çünkü böyle bir durumda bir bilgisayarın 37.Qb6 hamlesini yaparak bir piyon kazanma eğiliminde olması bekleniyordu ve bu beklentisi pek çok satranç otoritesi tarafından da onaylandı.[14] Fakat IBM bu iddiayı ve Kasparov'un yeniden maç önerisini reddederek Deep Blue projesini sona erdirdi.[15]"
(3) 

Askerliği nasıl erteliyoruz?

potsdamer #1466805 
Lisans mezunu olarak 2yıl erteleme hakkım 5.ayda bitiyor. Aöfde okuyorum ama
onun sanırım lisans mezunları için bir geçerliliği yok.
Şu an İstanbul'da çalışan birisi için en kolay ve en ucuz şekilde nasıl askerliği erteleyebiliriz? Yüksek Lisans için bir sürü seçenek var.
Bunlardan hangisi en mantıklı?
(5) 

Beylikdüzü 1+1

potsdamer #1464999 
Birikmiş parayla Beylikdüzü nde ev almak istiyorum. Sonra oturmasam bile kirasını alırım diye.150 200bin civari buralarda düzgün bir sitede ev bulabilir miyim? İlanlara baktığımda fiyatlar çok dengesiz.bu fiyatlara önerebileceginiz bir site yer vvar mi Beylikdüzü'nde?
(6) 

arçelik tv'ye twitch yüklemek

potsdamer #1460981 
55 inç arçelik smart tv aldık 6 ay kadar önce. youtube netflix blu tv vs. var . kendi uygulama bölümünde birsürü saçma sapan uygulama var ama twitch yok. bu tv'ye usb'den başka uygulama yükleyebilir miyiz? internette android tv'lere play storedan yüklendiğini gördüm ama bunda öyle bir seçenek de yok.
(17) 

Prestige filminde anlamadığım

potsdamer #1456725 
Spoiler
Yıllar önce de izlemiştim. Tekrar izledim ve tam
Çözemediğim bir şey var. Alfred(c. Bale) in ikizi olarak
Ortaya çıkan kişi aslında teslanın cihazıyla ortaya çıkan
Bir kopya mı? Eğer öyle değilse ne alaka sır olarak
Kağıda tesla yazdı? Ama eğer alfred teslanın bu aletinden
Haberdarsa Angier(h. Jackman) bu aleti kullanarak gösteri
Yaptığında neden bu adam bunu nasıl yapıyor diye deliriyor?
Çözemedim şu filmi.
(2) 

İngilizce imza sirküleri ve distribütörlük

potsdamer #1450335 
Çindeki bir firmadan İTHALAT yapıyoruz ve bu ay distribütörlük
alacağız. Kendilerinden çoğu gerekli evrağı aldık. Son olarak imza sirküleri istiyorum fakat bir Türlü açıklayamıyorum. Bunun yurtdışındaki karşılığı ne
Oluyor? Nasıl açıklayabilirim? Br de distribütörlük alırken
Nelere dikkat etmek gerek? Özellikle ithal ettiğimiz
Ürünün patent haklarını nasıl araştırabilirim?
Kendileri evrak vs gönderiyor bu konuda ama güvenemiyorum.


Not:İmla hataları telefon yüzünden.
(5) 

kiptaş'tan ev almak mantıklı mı

potsdamer #1429413 
kiptaş 2+1 ev çekilişine başvurdum. sizce çıkarsa mantıklı mı? 2 yıl sonra teslim edecekler. ödeme ise kurayı kazandığın ay başlıyor.


hizliresim.com
(3) 

Yurtdışını aramak için ucuz yol

potsdamer #1417274 
Amerika'daki bir bankanın müşteri hizmetlerine bağlanmam gerek. tek bir arama yapacağım. türk telekom kullanıyorum. yüzlerce lira ödemeden nasıl halledebilirim?
(5) 

sahibinden'de keriz mi avlıyorlar?

potsdamer #1412954 
bu aralar telefon almayı düşündüğüm için internette araştırıyorum. sahibindende bakarken farkettim bir sürü hesap internetteki satış fiyatının üzerinde fiyatlara satıyorlar ama telefon sıfır da değil. 6 ay garantisi kalmış. adamlara soruyorum bak hepsiburada'da 500 lira daha ucuz bu telefon. hem de sıfır. git ordan al o zaman diyor:=)
bunlara gerçekten kanıp telefon alan var mı? hayır internetten alan insan en azından bilindik sitelere bakmaz mı niye sahibinden üzerinden sıfır olmayan telefona daha fazla para versin.
interntetteki satış fiyatından daha aşağıya satanlar da 100 lira en az aşağıya satıyor. 6 ay kullanmış telefonu. trendyol-hepsiburada fiyatından 100 lira aşağıya koymuş manyak.
(17) 

2 haftada 1 tam yıkanmak yeterli mi?

potsdamer #1408098 
Hergün duş alıyorum ama sadece suyla. bir de tabi kafayı şampuanlıyorum.
2 haftada 1 de hacı şakir sabunla komple vücudu 2 defa keseliyorum. sizce temiz olmak için yeterli mi?
(2) 

Bulgaristan üzerinden bosna hersek'e gitmek

potsdamer #1402872 
bulgar Transit vizesi veya turist vizesi alarak özel araçla bulgaristan üzerinden önce sırbistan sonra bosna hersek'e gitsek, dönüşte ise sırbistan-kosova-bulgaristan şeklinde dönsek vize açısından bir problem çıkar mı? Tüm yolculuk 8-9 gün sürecek. sırbistan-kosova ve bosna vizesiz diye biliyorum.bir sorun çıkar mı sizce?
(5) 

mezun olduktan kaç yıl sonra askere gidiyoruz?

potsdamer #1402325 
Ben 5 ay önce mezun oldum. internette araştırdığımda 2 yıl boyunca lisans mezunlarının sebep göstermeksizin gitmeme hakkı var yazıyor ama e devlete baktığımda ' en yakın askerlik şubeisne müracaat edin' yazıyor. bunun doğrusu nedir? şu an asker kaçağı mıyım?
(3) 

Harici Ssd'ye windows kurabilir miyiz?

potsdamer #1393967 
Ofiste bir bilgisayarımız var. Bu bilgisayarda kullanmamız gereken bir yazılım programı var fakat ücretli ve ücret çok fazla. ilerde alacağız fakat şu an mümkün değil.Şu an sahte versiyonu kullanıyoruz mecburiyetten ama denetleme olduuğu için hafiften tırsıyoruz. şöyle bir çözüm düşündüm.

harici ssd'ye windows kurup,içine de bu programı kurayım. Her işe gittiğimde ssd'yi usb kablo ile bilgisayara takıp harici ssd ile windowsu ve programı açayım. işim bittiğinde ssd'yi çıkarıp, bilgisayarı kapatıp açarak bilgisayarın kendi windows'undan devam edelim.

Fakat burda asıl sıkıntı şu. Bu denetçi arkadaşlar ellerinde usb ile gelip,bir program çalıştırarak daha önce bilgisayarda bu program kullanıldı mı diye kontrol ediyorlar. harici ssd ile bilgisayarı ve programı kullandığımda bu denetçiler bunu farkederler mi? Bu kayıtlar tam olarak nerde tutuluyor yani? Bu kayıtların tutulmasını engelleyebilir miyiz?
(8) 

ithalat vergi oranı

potsdamer #1393793 
Çinden aylık 1 konteyner civarı bir ürün sipariş edeceğiz fakat gümrük vergi oranlarında kafamı karıştıran bir şey var. şimdi bakanlığın sitesinde
'gümrük giriş tarife cetveli' olarak gözüken yerde GTİP Kodundan baktığımda vergi yüzde 50 çıkarken ülkelere göre ayrılmış ithalat rejiminde 0 olarak çıkıyor. bunların hangisine bakmamız gerek acaba? haftasonu olduğu için gümrükçüler de kapalı. umarım bilen birisi vardır.


burdan 2'sini de inceleyebilirsiniz.

www.ticaret.gov.tr
(12) 

Çinden gelen numuneye vergi çıkar mı

potsdamer #1392953 
Çinden faturasız şekilde numune olarak gelen 4-5 kiloluk iplik için gümrük vergisi vs. çıkar mı? gümrüğe takılıyor mu numuneler?
(5) 

İhracat yapan-süreci bilen var mı?

potsdamer #1389122 
Şimdi ben normalde içeriye devamlı mal satan bir firmayım. daha önce dışarıya satmadım. sonra yurtdışında güzel kar getirecek müşteriler buldum. fiyatta vs. anlaştık. ayda ortalama 20.000 dolarlık ihracat yapacağım.bundan sonraki süreç nasıl işler.bir firmada ihracatla ilgilenen vs varsa aydınlatabilir mi?ürün en standart tekstil ürünü ve tek ürün gidecek hep.

internette akreditif,menşe vs her şey anlatılmış fakat pratiği nasıldır öğrenmek istiyorum.
(5) 

Burda tam ne demek istiyor -ing-

potsdamer #1388334 
I wanted to try here some positions.
I'll see what time will quit will be a big order.
Please see what you can do the latest prices and write me a proforma invoice.


2.cümlede tam olarak ne diyor?
(4) 

İhracatla ilgilenen var mı?

potsdamer #1377456 
sormak istediğim bazı sorular var.cevaplarsanız çok sevinirim.

1-şimdi biz uzun yıllar iç piyasada iş yapmış bir firmayız diyelim. mallarımızı avrupaya'da satmak istiyoruz. en kolay nasıl müşteri bulabiliriz? ticaret bakanlığında vs.. ihracatçı'ya bu konuda danışmanlık veren herhangi bir yer var mı?ben kişisel olarak potansiyel müşterileri internetten bulup mail atıyorum fakat geri dönüş çok az. ayrıca bu malı diğerlerine göre kar marjı düşük olarak satacağız. bunun avantajını nasıl kullanabiliriz.

2. avrupa'da müşteriyi bulduk ve 1 tır tekstil malzemesi göndereceğiz diyelim.
ihracatçı birliğine üyeyiz. bundan sonrasını gümrük müşavirlik firmasıyla mı halletmemiz gerekiyor? akreditif,banka vs.. bunların genel aşamalarını basit olarak anlatabilirseniz çok sevinirim. internette bazı bilgiler var fakat fazla teorik.dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?
(3) 

Speaking için özel tavsiyeniz var mı?

potsdamer #1366863 
ingilizce konuşurken eksik kaldığım tarafları geliştirmeye çalışıyorum da daha önce hiç gramer çalışmadığım için bazı yapıları çok önemli olmasına rağmen hiç kullanmadığımı farkettim. son 1 aydır falan ancak kullanıyorum.
özellikle relative clause diye bilinen gramer yapısını kullanmaya alıştıktan sonra konuşmamın akıcılığı çok ilerledi. ingilizce biliyorsanız komik gelecek ama yıllardır ingilizce içerik tüketmeme rağmen daha önce hiç kullanmamıştım diyebilirim:)
- ı received the report which you had sent.-- gibi

sizin ingilizce öğrenirken, şunu öğrendikten sonra konuşmamın akıcılığı çok ilerledi dediğiniz bir nokta var mıdır? speaking geliştirmeye yönelik önereceğiniz bir metin de olabilir.
(7) 

Çinden gelen 1000 dolarlık malın süreci

potsdamer #1360334 
Çinden 3 boyutlu yazıcıların malzemelerinden getireceğiz. yaklaşık kargo 750 ile 1000 dolar arasında. fedex ile door to door olarak gösteriyor ancak bunun vergi ve teslim süreci nasıl oluyor. daha önce bu şekilde bir şey almışsanız anlatabilir misiniz? ben mesela fedex'e gidip vergiyi ödeyip malı çekebilir miyim?
(9) 

Yurtdışı için en mantıklı yol

potsdamer #1358701 
üniversiteden yeni mezun oldum. ingilizce konuşulan herhangi bir ülkeye gitmek için tavsiye edebilecğeiniz bir yol var mıdır? ingilizcem mükemmel değil ama idare eder.gitmeye kesin karar verirsem daha iyi hale getireiblirim.gitme sebeplerimden birisi de native seviyesine gelmek. dil kursu vs..başka bir yolla, en az 6 ay kalmak üzere gitmek istiyorum.

benim aklıma gelenler yüksek lisansa başvurup gelecek yaz wat ile amerika
veya diğer 6 aylık dil kursları.
1

mobil görünümden çık