Öksürük ilacı

yürümeyin #1540911 
2 küsür hafta önce boğaz burun ne varsa hasta olup yattım. 5-6 günde düzeldim ama boğazımdaki gıcık ve öksürük hala geçmedi. Eczaneden alabileceğim bir ilaç var mı bunun için? Teşekkürler.
(3) 

Yağlı radyatör tavsiyesi

yürümeyin #1539757 
Odanın soğukluğundan hasta oldum. Marka-model tavsiyesi olan var mı? Yoksa bilinen markalardan birini (Beka vb.) alıp geçeyim mi?

Teşekkürler.
(3) 

Corolla'nın beyaz boyaları metalik değil değil mi?

yürümeyin #1531139 
Şu linkteki boyalar standart değil mi? www.toyota.com.tr

* Kar beyazı (040)
* Galaksi beyaz (080)

Yoksa galaksi olan metalik mi?
(1) 

Banyo mutfak vs. yaptırmak için uygun nereleri var

yürümeyin #1521355 
Annemlerin evinin mutfağı ve banyosu çok eski. Yeniletmek istiyoruz ama esnaf milleti beni katil edecek. Parasında marasında değilim, insan gibi işini yapıp insan gibi muamele edecek bir firma vs. önerebilir misiniz?

Konum: Bursa
(7) 

400 bin TL altı sıfır araba tavsiyesi

yürümeyin #1519550 
Şu an Clio Symbol var. Clio'nun touch donanım seviyesini düşünüyoruz.

Fiyat limitinden ötürü segmentler arası pek seçeneğimiz yok. 5-10 sene sorunsuz kullanmak istiyoruz. Sorun çıktığında da servisi yaygın ve parçası ucuz olsun. Bir de güvenli olsa iyi olur (hoş Symbol'e kıyasla ne koysan daha güvenli ama :))
(1) 

Yurtdışı uçuşlarda havalimanında checkin zorunlu mu oldu?

yürümeyin #1519480 
Türkiye'ye gelirken online checkin yapıp biniş kartımı alarak havalimanına gitmiştim. Uçağa binerken görevli checkin'e girip girmediğimi sordu. Sonra aşı cart curt gibi kontrolleri kendisi yapıp uçağa aldı.

Ne havalimanı ne de havayolu sitesinde böyle bir zorunluluk görmemiştim. O yüzden direkt kapıya gittim.

Bu her havayolu için böyle mi?

Havayolu: THY
Havalimanı: Helsinki
(4) 

Halkbank'tan bu oranlarda ev kredisi alabilen var mı?

yürümeyin #1519185 
Diğer bankalara göre epey düşük ama gerçekten bu oranlarda kredi veriyorlar mı merak ediyorum: www.halkbank.com.tr

Şöyle bir not var:

"Kredi faiz oranları; Bankamızdan en az kredi taksit tutarı kadar Açık Hesap açtırmayı, kredi kartı başvurusu yapmayı ve onaylanmış kredi kartı olması, en az üç adet otomatik ödeme talimatı vermeyi, Bankamızdan Hayat Sigortası, Zorunlu Deprem Sigortası ve Konut Sigortası yaptırmayı ve İnternet/Mobil/Dialog şube üyeliklerinden en az bir tanesini yaptırmayı talep eden müşterilerimiz için geçerlidir.

**İlgili ürünleri bulunmayan veya başvurusu olmayan müşterilerimiz için 1.El konutlar için kampanyalı faiz oranı; 1 Milyon TL 120 ay vadeye kadar %1,40, 1 Milyon TL üstü 120 ay vadeye kadar %1,49 olarak uygulanmaktadır.
"**İlgili ürünleri bulunmayan veya başvurusu olmayan müşterilerimiz için 2.El konutlar için kampanyalı faiz oranı; 1 Milyon TL 120 ay vadeye kadar %1,49, 1 Milyon TL üstü 120 ay vadeye kadar %1,54 olarak uygulanmaktadır.

Ama yine de diğer bankalara göre yüzde yarım düşük.
(1) 

Kabinde taşımak için laptop çantası

yürümeyin #1518489 
Eskiden sırt çantasına laptop ve diğer elektronik eşyaları koyuyordum. Bu sefer el bagajını kısıtladıkları için her şeyi kabin bagajına koydum ama güvenlik kontrolünde bu eşyaları çıkartmak dert oldu.

Şu ölçülere uygun tavsiye edebileceğiniz laptop, şarj aleti, telefon vs. koyabileceğim bir çanta öneriniz var mı?

cdn.turkishairlines.com

Şu ana kadar en beğendiğim çanta: www.mediamarkt.com.tr
(2) 

İDO e-biletleri yazdırmaya gerek var mı?

yürümeyin #1515960 
PDF olarak telefona kaydettim ama sitede e-biletlerinizi yazdırabilirsiniz demişler. Binerken direkt telefondan okutabilir miyim?
(2) 

Yurtdışında yaşayanlar için Türkiye'de kullanmalık hat

yürümeyin #1515773 
Arama süresi ve mesaj sayısı önemli değil. Çoğunlukla internet lazım olacak.

Kullanmadığım zamanlarda hattımın kapanmayacağı, lazım olduğunda ödeme yapıp kullanacabileceğim bir hizmet arıyorum.

Vodafone Simple işimi görüyor gibi. Başka buna benzer şeyler var mı?

Teşekkürler.

THY uçuş saatini değiştirmiş

yürümeyin #1508121 
Mart ayı için Türkiye biletim var.

THY uçuş saatiniz değişti diye SMS atmıştı. Saat uygun olduğu için iyi bari deyip geçtim.

Biraz önce bagaj hakkımı kontrol etmek için siteye girince şu uyarı çıktı:

=======================

Uçuşunuzda/uçuşlarınızda zorunlu nedenlerle (sivil havacılık otoritelerinin seyahat kısıtlamaları, operasyonel sebepler vb.) birtakım değişiklikler meydana gelmiştir. Güncel durumu kontrol ederek yapmak istediğiniz işlemi seçebilirsiniz.

Uçuşu iptal et - Uçuşu değiştir

=======================

Saati değişmiş uçuş bilgileri "Yeni uçuşlar" altında görünüyor.

Mobil uygulamaya girince "bu değişikliği onaylıyor musunuz?" diye soruyor. Onaylayınca da "olmadı müşteri hizmetlerini arayın" diyor.

Uçuşu değiştir seçeneğini seçince de müşteri hizmetlerini arayın diyor.

Uçuş saatinden memnunsam check-in gününü beklemekten başka bir şey yapmama gerek var mı?
(7) 

The North Face'den parka aldım bu dikim hataları normal mi?

yürümeyin #1507120 
-15'lere 10 yıllık montum çare olmayınca şu parkayı alayım dedim: www.thenorthface.eu

Yakından inceleyince yüklediğim dikim hatalarını farkettim. Bunlar en fazla olanları. Buna benzer 4-5 foto daha çektim. Bunlar kabul edilebilir sınırlar dahilinde midir yoksa müşteri hizmetlerine yazayım mı?
(3) 

Altın yatırımı yapan var mı?

yürümeyin #1505350 
Yatırımımın büyük bölümü dünya endeksini takip eden bir ETF'de. Biraz da kripto bulunduruyorum. Altın Türkiye'de epey popüler ama Avrupa'da pek tutulmuyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Biraz daha çeşitlendirmek için ayda 3-5 gram alsam mı?

THY açık biletini sorun yaşamadan normale çevirebilen var mı?

yürümeyin #1497972 
Pandemi nedeniyle açığa aldığım yurt dışı biletimi normale çevireceğim. Son zamanlarda bu işlemi sorunsuz ve soyulmadan yapabilen oldu mu? Olduysa her türlü taktik alırım.
(5) 

Bu oranlarla uzun vadeli konut kredisi çekerek oturma amaçlı ev alınır mı?

yürümeyin #1494067 
Anneme babama sıkılınca yürüyüşe çıkacakları fazla insan olmayan bir yerde emekliliklerini geçirebilecekler bir ev almak istiyorum.

Ailede babamın emekli maaşı dışında geliri olan sadece benim. Ev fiyatları ve faizler malumunuz olduğu üzere uçmuş durumda. Benim alım gücüm tamamen euro'ya endeksli. AKP başta olduğu sürece faiz-enflasyon-kur üçlüsünde iyileşme beklemiyorum ama önümüzdeki 10 sene boyunca AKP rejiminin devam etme ihtimalini de pek görmüyorum.

Haliyle 120 ay vadeli kredi çekip 4-5 yıl sonra euro 5-6 TL olduğunda kredi taksidini ödeyememe riskiyle karşılaşabilirim. Bu şartlarda böyle uzun dönemli riske girmeye gerek var mı?

(Bu arada bu evi almazsam açta açıkta kalmazlar ama daha mutsuz olurlar. Öte yandan yaşadığım ülkede şu anki birikimimle yıllık %0.50 ile mortgage'a girebilirim.)
(1) 

Gurbetten sılaya ev kredisi - Başka bankalar da böyle kredi veriyor mu?

yürümeyin #1493605 
Kuveyt Türk yurtdışında yerleşik vatandaşlara TL cinsinden 5 yıllık kredi veriyormuş: www.kuveytturk.com.tr

Buna benzer kredi veren başka bankalar biliyor musunuz?

Bildiğim kadarıyla bankalar Türkiye'deyken alınmış kredilerin yurtdışına çıktıkta sonra ödemelerini yaparken bile kıllık çıkartıp bir sürü belge istiyor.

Bu dayıların böyle geniş olmasına şaşırdım.
(18) 

2 senede bir Türkiye'den ev alan gurbetçi tipi gerçek mi mit mi?

yürümeyin #1492482 
Gerçekse nasıl alıyorlar? Düzgün bir şehirde en kötü ev 600 bin olmuş. Öyle veya böyle kredi çekmesi lazım. Türkiye'deki bankalar yurtdışında oturumu olana kredi vermez. Avrupa'daki bankalar Türkiye'yi geçtim AB içindeki yatırıma bile o kadar kredi vermez.

Akrabanın adına kredi çekse bankalar adına tapulu 1-2 evin yoksa yüzüne bile bakmıyor.

Emlak balonu başlığında sıklıkla bu tipten bahsedilmiş ama bana pek mümkün gelmedi.
1

mobil görünümden çık