(3) 

Bir takim parasal mevzular

kirlipam #1591023 
Selam duyuru

Diyelim ki toplu olarak odenmesi gereken 10.000 dolar borcunuz var ama odeyecek bir finansal gucunuz yok.

170.000 170.000 iki ayri bankadan 12 aylik kredi cekip taksitleri sabitler miydiniz bu faizli ortamda?
(3) 

Pub/bar onerisi ankara

kirlipam #1590005 
Selam duyuru,

10 yil sonra tekrar ankaraya tasindim.

Mekanin tam ortasinda bole bari olup tek basina takabilecegim alani olan sigaraya da musaade eden bi yer oneriniz var mi?

Mesela eskilerden varuna gezgin vardi bahcelide barina oturur takilirdim.

Var mi oyle yerler?
(1) 

Borcun geri odemesinde olusabilecek vergi

kirlipam #1589593 
Merhaba duyuru.

Diyelim X isminde bir anonim sirket var. Bu sirket bir patron sirket. Tek yetkili var.

Bu yetkiliye sahsi bir borcu olan( yazili resmi bir borc degil) bir kisi parayi sirket hesabina attiginda, sirketin karsilacagi bir vergi yükü var midir?

Yoksa neden yok? Sirkete belirsiz bir para girisi var.

Var ise hangi dayanaga gore var?

Ikileme dustuk de buradaki muhasebecilere de bir danisal istedik.
(6) 

İcra/Haciz Meselesi Hakkında Bilgi

kirlipam #1543597 
Merhaba sevgili duyuru ailesi,

Uzun yıllardır çalıştığım iş yerinden maalesef çıkarıldım ve sektörde iş bulmak çok zor olduğundan hali hazırda mesleğimde bir iş bulamıyorum.

Çalışırken çekmiş olduğum aylık ödemesi yaklaşık 8 bin tl olan kredimi de doğal olarak ödeyemedim ve avukata devredildi. Devredilmesiyle de vekalet ücreti faiz vs. bir sürü ücret de eklenerek haciz işlemlerini başlattılar.

Mernis sisteminde görünen adresime tebligat gitmiş ancak orada yaşamadığım için muhtara vermişler ve tebliğ edilmiş sayılmış dolayısıyla işlemler başlamış.

Uyaptan takip ettiğim kadarıyla da hesap sahibi olduğum tüm bankalara bloke için tebligat hazırlanmış(89/1) ve diplomamı kullandırttığım ve sigortamı yaptıkları iş yerine de (5500 tl alıyorum buradan başka gelirim yok) tebligat yazısını çıkmışlar sanırım.

İş yeri zaten haciz kağıdını gördüğü gibi muhtemelen sigortamı vs sonlandıracaktır. Benim sormak istediğim bir kaç konu var bu hususla ilgili.

Şu anda kendime ait hiç bir şeyim yok. Banka hesaplarında param da yok. Mal, para vs. kaçırmıyorum çünkü yok. Mernis adresimde değil arkadaşlarımda kalmaktayım. Adam akıllı bir iş bulmadıkça bu borcu ödemem mümkün değil.

- Bundan sonra beni neler bekliyor olabilir yasal anlamda?
- Avukatın veya icracıların adresimde olmadığımı anlamasına müteakip bulunduğum konumu telefon operatorlerinden vs bulup bulunduğum adrese bir haciz işlemi başlatabilir mi?

Teşekkür ederim.
1

mobil görünümden çık