(22) 

Arkadas sorusu

songforsomeone #1591184 
Selam herkese, hemen konuya girecegim
2 kadin arkadasiz, yaslar yeterince buyuk.yaklasik 7-8yildir tanisiyoruz, tatillere filan gideriz, yakiniz epey.
Ben ozel hayatimi kimseyle pek paylasmam, buyuk seyler olursa 2-3ay, belki daha fazla, sonra yakinlarima soylerim, kalanlarin da normal akista ogrenmelerini beklerim, kendi kendime kalmak, bakmak, icinde kalmak isterim, etrafimdaki herkes bilir bu huyumu, bir suru nedeni var, dedikodu malzemesi olmak istememekten tutun, olaylari sindirmemin kendimi anlamamin zaman almasina, kararlarimi genellikle tek basina vermeme kadar bana iyi gelen bu, ama bu huyum insanlarin bana iclerini dokmesini engellemez, kimseyi yargilamam, kimsenin ozelini biriyle paylasmam, bana soylenen bende kalir, kimin ihtiyaci olsa dinlerim, yanindayimdir, genellikle mantik ve kalbin dengelendigi bir ses olmaya gayret ederim, kimsenin hayatina mudahil olma cabam yoktur, aldigim feedback bu yonde. En fazla dalga gecerler kara kutu diye. Tek takilmayi da severim, kimseyi arayip sormadigim zamanlar da olur, arar sorarim da. Orta karar yasarim.
Arkadasim, her seyini hemen herkesle paylasir, herkesin her seyini ilk onunla paylasmasini, en cok paylasilan (insanlarin paylastigi) kisi olmayi, birlikte oldugu (sevgili olarak) insanin tum dikkatini ve enerjisini ona vermesini isteyen ve tum bunlari acik acik dile getiren biri. Agzi da cok asiri siki degildir ve genel olarak yargilayici bir dili var
Bir suredir biriyle birlikteyim, bu arkadasa da yaklasik 3-4ay sonra soyledim, bilen cok az insandan biriydi.
Onunla paylasmadigim/gec paylastigim icin benimle arkadasligini bitirme karari aldi. Baya boyle travmatik bir deneyim yasamis bu olayla, tum guvenini yitirmis bana karsi, kafasinda da dogru olmayan baska hikayeler yazmis anladigim. Eyvallah dedim, konusmaya hazir hissedersen bir gun, beni duymak istersen (benim tarafimi) buradayim. Bir suredir kafamda soru isaretleri olusmustu arkadasimla ilgili, biraz da bu nedenle bi tik uzaktik ama kendisinin haneri yok nedenlerinden. Neyse, Oldu bitti.
Soru, hakli haksiz degil de, zira dostluk anlayislarimiz farkli bence,cok mu yanlis yapmisim? Yapmis miyim? Ben kendi karakterim icinde tutarli oldugumu dusunuyorum, hatam arkadasligimla ilgili soru isaretleri olusmaya basladigi anda konusmamakti ama bu bu olaydan bagimsiz.
Cevaplar icin tesekkurler.
(1) 

sesli dosyayi yaziliya cevirmek

songforsomeone #1577615 
merhabalar, ilk kez boyle bir sey deneyecegim sesli ingilizce ya da turkce ses dosyalarini ing - ing ya da turkce - turkce yaziliya cevirmek icin kullandiginiz bir program ya da site var mi?

Tesekkurler
(3) 

tablet kaydettirmek zorunlu mu?

songforsomeone #1572205 
arkadaslar, yurtdisindan anneme tablet almak istiyorum, sim kart taktirmayacagiz, sim kart ozelligi olsa bile sadece evdeki internete girerek kullanacak. yine de kaydettirip 20000 tl odemek mi gerekiyor yoksa direk sorunsuz kullanabilir mi?

tesekkurler
sevgiler

yurtdisindan para gondermek

songforsomeone #1565822 
arkadaslar yurtdisinda yasiyorum, bu nedenle Turkiye'de Wise ile ilgili duzenlemeleri takip edemedim.
Wise hesabim var halihazirda, yurtdisindaki adresim ile, bugun ya da yarin Turkiye'de bir hesaba para gondermek istiyorum, normal banka hesabi, Wise uzerinden normal turk bankasina gonderecegim, bugun bunu yapabilir miyim yoksa hesaplardan para gidisi yapilmiyor mu artik?
cok tesekkurler. selamlar.
(5) 

Bunlari seven birine ne tavsiye edersiniz

songforsomeone #1555628 
Cok severek izledigim ve bayildigim animasyonlar

Soul
Inside Out
Encanto
Luca
Moana
Coco
Klaus
Deniz Canavari

Hepsi cok anlamli benim icin
Bunlara ek tavsiyeniz var mi?
Tesekkurler, sevgiler
(23) 

erkekler iltifat almaktan hoslanir mi//hatirladiginiz iltifatlar

songforsomeone #1394656 
Dun reddit'te denk geldigim icin bir de buraya sormak istedim, tartisma su sekilde; kadinlar ozellikle birbirlerine ve erkekler de kadinlara siklikla iltifat ediyorlar, giyimleri, dis gorunusleri vs. uzerinden. Ancak erkeklere genellikle iltifat edilmiyor. Ve tartismada erkeklerin geneli iltifat aldiklarinda cok mutlu olduklarini ve mutlaka, eskiden olmus olsa bile, o iltifati hatirladiklarini soyluyorlardi.

siz ne dusunuyorsunuz? erkeklere gercekten nadiren mi iltifat ediliyor?
bu sekilde aldiginiz, hatirladiginiz ve cok hosunuza giden iltifat var mi?

ikinci olarak tartismanin bir diger boyutu vardi; kadinlar genellikle dis gorunusleri uzerine iltifat alirken erkekler genellikle karakterleri ya da basarilari uzerine aliyorlar. bu konuda da varsa dusuncelerinizi merak ediyorum.

sevgiler.
(42) 

kadinlarin kol killari

songforsomeone #1391779 
oncelikle kadinim, kol killarimi almiyorum, almayi da dusunmuyorum pek cunku hic aklima gelen bir yer degil, ne kendimde ne baskasinda bakmam, dikkat etmem vs..

siz ne dusunuyorsunuz? kadinlarin kol killarina bakar misiniz? alinmali mi?
kadin erkek herkes yazabilir, sadece merak ettim acikcasi.
(1) 

Kitap sorusu

songforsomeone #1368265 
Arkadaslar, Elinde bu kitabin turkce veya ingilizce pdf'i olan var mi acaba?

Hayatı Yeniden Keşfedin - Jeffrey Young
(9) 

insan iliskileri

songforsomeone #1368008 
Ya son zamanlarda sanki kimse kimseyi dinlemiyor gibi geliyor, bir sey anlatiyorsunuz - iyi ya da kotu - hemen herkesin 'o da bir sey mi bana su su su oldu' ya da hii diyip kendisiyle ilgili bir sey anlatmasi durumlarina sahit oluyorum. Sanki kimse ne karsisindakinin hayatiyla ilgileniyor, ne samimi bir sohbet derdinde, ne de anlamaya calisiyormus gibi geliyor. Hemen herkes ya kendi hikayesini, ya anlamadan dinlemeden yaptigi alakasiz bir yorumunu ya da kendi derdini araya sikistirmaya calisiyormus gibi geliyor.
Size de boyle oluyorsa neden boyle oldugunu dusunuyorsunuz? sabrimiz mi yok? emek mi vermek istemiyoruz?

Bu arada epey iyi bir dinleyiciyim, yani sen de karsindakini dinlemiyorsun degil olay. Yani bu kadar zor mu kendinden bahsetmeden, olayi kendine cevirmeden, kendin hakkinda yapmadan, konuyu sacma sapan bir yere getirmeden dinlemek?
(4) 

yemek takimi

songforsomeone #1357445 
Guzel insanlar, yemek takimi daha dogrusu sanirim yemek seti almak istiyorum. Boyle corba tenceresi falan olan ceyiz isi degil, genc bir insan icin, 6 ya da 8 kisilik bir takim arayisindayim.

Bu ara dukkanlari gezen varsa en keyifli takimlar icin en fazla alternatifli nereye bakmam lazim isim soyleyebilir misiniz? fazla vaktim yok ve internette aklima gelen bilindik markalarin 'hah bunu cok begendim' diyebilecegim bir seyini pek bulamadim (su an kullandigim takimi tam boyle bir hisle almistim da), kendi magazalarinda muhtemelen daha coktur. siz gidip gezdiyseniz bu aralar hangi markaya bak illa ki bir sey bulursun dersiniz? cok tesekkurler simdiden

ornek vermesi bakimindan da bir iki link birakiyorum;

kutahyaporselen.com

kutahyaporselen.com

www.krc.com.tr
(4) 

netflix turkiye

songforsomeone #1353995 
arkadaslar, asagidaki netflix sorusunu gorunce aklima geldi. ben uye degilim, olmayi dusunuyorum ancak merak ettigim su ki, turkiye'den uye olursam, yurtdisinda yasadigim yerde izlemek istersem bu ulkede olup, turkiye'de olmayan filmler/diziler varsa goremeyecek miyim? ya da her ulkede ayni yayinlar mi oluyor zaten?
1

mobil görünümden çık