(1) 

vfs global ankara - park yeri

a7x #1583693 
regnum sky tower'da bulunan ofisin olduğu bölgede park yeri sıkıntısı var mıdır? maps'ten bakınca binanın önünde park yeri gözüküyor fakat normal vatandaşı içeri alıyorlar mı acaba? ya da cadde de park yeri rahat bulunur mu bilen var mıdır acaba?
(1) 

hoşdere kızılay dolmuş süresi

a7x #1573347 
hoşdere üzerinden kızılay'a giden dolmuşlar, atakule'ye yakın bi yerden kızılay'a sabah trafiğinde kaç dakikada giderler tahmini sizce?
(6) 

YHT Business

a7x #1573222 
Bilet ekranında özel ikram servisi yazıyor. Acaba ikrama ne dahil? Normalde standart bilet alıp, satılan sandviç ve kahve alan biri olarak, business satın almak daha mı mantıklı olur acaba?
(4) 

ankara'da teras kapatma

a7x #1571013 
kötü işçilikle yapılmış,yağmurda aşağıya akıtan terasımızı istemeyerek de olsa kapatmak istiyoruz. öncelikli sıkıntılı yerlerin tadilatını yaptıracağız ama kiminle konuşsak geleceğe yönelik tek çözümün terası kapatmak olduğunu söylüyor. terasın güzelliğini yok etmeyen açılır kapanır teras sistemi yaptırıp fiyat performans olarak memnun kaldığınız biyer varsa ya da yaşadığımız sıkıntımıza bir öneriniz varsa duymak isterim.
(1) 

pimapen kenarındaki boya lekelerinden nasıl kurtuluruz

a7x #1569381 
kimileri tiner demiş. ama kuruduktan sonra beyaz leke bırakıyor diyenler de var, denemeye korktum. koyu renk antrasit pvc'yi hasarsız beyaz boya lekelerinden kurtarmanın yolu nedir acaba, bilen var mı?
(3) 

yağmurlu havada köpek

a7x #1568083 
yakın zamanda yetiştin bir sosis melezi sahiplendik, çok mutluyuz ve kendisine bayılıyoruz. bi yandan da köpek yetiştirme konusunda acemiyiz dolayısıyla hangi hava koşulları bu hayvanı dışarı çıkarmak için uygun ya da değil emin olamıyoruz. evden çalışan insanlarız günde 3-4 kere seve seve yarımşar saatlik yürüyüşler yapıyoruz.

2-3 gündür yağmurlar başlayınca bizim düzen şaştı. aktif yağan yağmurda henüz dışarı çıkartmak mecburiyetinde kalmadık ama yağmış yağmurun üzerine bile çıkınca bizimki kısa bacaklı olduğu için bütün göğüs bölgesi sırılsıklam oldu tabii.

yağmurluk ya da koruyucu kıyafetler mantıklı mı? ayakkabi ya da walkies denilen ürünler mantıklı mı, deneyimleyenler önerir mi? genel bi bilgi verebilen olursa çok mutlu olurum.
(7) 

köpek sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler

a7x #1566425 
eşimle uzun zamandır köpek sahiplenmek istiyoruz. 5-7 yaşında kısa bacak, çok tatlı, dakhund melezi, erkek, kısır olmayan terk edilmiş bi köpekle tanışacağız. ikimiz de daha önce hayatımızda hiç köpek bakmadık, ama çok uzun zamandır bu düşünce içerisindeyiz. hayat tarzımız köpek bakmak için uygun. sahipleneceğimiz köpeüin yavru değil yetişkin olmasını özellikle istiyorduk ki deneyimsizliğimizden dolayı zorlanmayalım, süreci mümkün olduğunca kendimiz için kolaylaştıralım. bu arkadaşın yaşça büyük olması sebebiyle başkaları için çekici gelmeyeceğini de düşünüyoruz o yüzden bize daha da sempatik geliyor tabiii. tanışıp kanımız kaynarsa "şuna kesin dikkat edin", "sahiplendirmeye çalışan kişiye kesin şu soruyu sorun" diyebileceğiniz bişey olur mu? ya da bi öneriniz vs? cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(4) 

antalya'yı bilenler, hangi bölge daha iyi?

a7x #1563868 
istanbul'dan taşınıp antalya’ya yerleşmeyi planlıyoruz ve semt/muhit araştırması aşamasındayız. keşfe gittiğimizde güzel olduğunu düşündüğümüz muhitleri harita üzerinde yıldız ile işaretledik. görsel burada www.linkpicture.com

bir kısmı şirinyalı mah, bir kısmı fener, bir kısmı çağlayan, bir kısmı da güzeloba olarak geçiyor. işaretlenen yerlerin birbirlerine çok uzak mesafeler olmadığını biliyoruz ama yine de bir bilene sormak istedik. 



-bu mahallelerin birbirinden çok bir farkı var mı?

-şu mahalleyi tercih etmeyin şu mahalleyi tercih edin gibi bir yönlendirmeniz olur mu?

tabii herkese göre iyi/güzel farklıdır ve görecelidir. biz kadıköy kozyatağı suadiye civarında yaşıyoruz. oradaki yaşantımızdan memnunuz fakat son zamanlardaki kalabalık(gerçi sanıyorum antalya'nın da istanbuldan geri kalır yanı yok artık) ve olası büyük istanbul depremi sebebiyle tedirginiz.

bunun haricinde lara tarafıyla ilgili (ya da genel) her türlü görüş ve önerinize de açığız. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
(6) 

temmuz zammıyla birlikte günlük yemek ücretiniz ne kadar oldu?

a7x #1563584 
sb
(4) 

evdeki printer'da kraft kağıt kullanılarak çıkış alabilir miyim

a7x #1559036 
Canon PIXMA E414 printer'ım var. bu printer'dan kraft kağıt kullanarak çıkış alabilir miyim? daha önce benzeri bişey denemiş olan biri var mıdır acaba?
(4) 

diş taşı temizliği ne kadar?

a7x #1553171 
yakın zamanda yaptıran var mı acaba aşağı yukarı fiyat öğrenmek istiyorum?
(6) 

trendyol yemek'ten verilen siparişlerde tab gıda fiş göndermiyor

a7x #1536620 
özelliklike istiyor olmama rağmen kesinlikle fiş göndermiyorlar. iş yeri için mesai yemek ücreti olarak göstereceğim ödemeyi gösteremiyorum. eşim gider olarak gösterecek gösteremiyor.

restoran fiş vermiyoruz diyerek kestirip atıyor, trendyol yemek restoranla konuşun diyor.

belli ki yasada bi açıklık var, ikisi de sorumluluğu birbirine atıyor ve biri rahatça vergi kaçırıyor ama kim napıyor tam anlayamıyorum. bilen var mı?
(2) 

0850'li numara

a7x #1534671 
bir e-ticaret girişimimiz var.

mümkün olduğunca az para harcayarak maksimum profesyönel gözükmek istiyoruz. aramak isteyenin ulaşabileceği 0850'li bir numara nasıl alabiliriz ve çok pahalı bişey mi? alırsak kendi kullandığımız mobil hatta mı yönlendireceğiz, ya da yıl olmuş 2022 yok mu bunun bedava bi yöntemi.(kesin yoktur)

bu konuda bazı websitelerine ulaştım ama sanki hep daha fazla para kopartmaya çalışıyor gibiler, o sebeple sormak istedim, bilen var mıdır acaba?
(1) 

Ayakkabı numarasü büyütme / boydan uzatma

a7x #1514996 
Nike air max 1 gibi bir ayakkabı yarım numara ya da 1 numara büyütülebilir mi? Boydan büyütmek pek mümkün olamıyordur herhalde diye tahmin ediyorum ama yine de sormak istedim.
(5) 

spor salonu / yüzme havuzu kullanma adabı

a7x #1507726 
hayatımda hiç spor salonuna gitmedim. bir sağlık problemim sebebiyle doktorum yüzme önerdi, bu yaşımda ilk kez spor salonuna gidiyorum, çoğunlukla havuzdan faydalanıyorum. ve aşırı derecede konforsuz geliyor. bişeylerin daha kolayı varmış da ben bilmiyormuşum gibi hissediyorum.

- ıslak mayoyu napıyoruz? bir mayo kurutucu var ama mantar vb bi hastalık bulaşır endişesiyle kullanmak istemedim. kuruntu mu yapıyorum? böyle bir imkanı olmayan salonlarda insanlar mayolarını napıyorlar?

- havuz sonrası duş kısmında havlu asma yeri dışarıda. çıplak bi şekilde ortalığa çıkmak istemediğim için kapının üzerine asıyorum, bu seferde temizliği kafamda soru işareti. duş yapmadan saçımı kurutup evimde duş almak daha mantıklı gelmeye başladı düşününce.

ama dediğim gibi bişeyleri yanlış yapıyorsam da öğrenmek isterim.
önerilerinizi beklerim.
(2) 

biontech sonrası pandemide edindiğiniz alışkanlıkları değiştirdiniz mi?

a7x #1483433 
Aşı vurulduktan sonra pandemide edindiğiniz alışkanlıkları gevşettiniz / değiştirdiniz mi?
(5) 

binance wallet'ımda birden coin'ler beliriyor

a7x #1470068 
çok fazla binance kurcalayan biri değilim. sadece sık sık girip ne durumdayım ona bakıyorum. ara ara çok küçük miktarlar da olsa birden wallet'ımda coinler beliriyor. mesela dün rose, twt, ioata, usdt, tusd gelmiş. nasıl oluyor bu acaba?
(2) 

binance'de SALT'ın delist olması

a7x #1458329 
zamanında bitcoin'e merak salmış, sonra hızlıca unutmuştum. şimdi tekrar fiyatının yükselmesiyle birlikte binance hesabıma gireyim bi' bakayım dedim. bi miktar salt isimli coin'den almışım ve bu coin delist olmuş. anladığım kadarıyla herhangi başka bi coin'e de dönüştüremiyorum. napabilirim ben acaba bu konu hakkında biligis olan birileri var mıdır acaba?
(5) 

bu böcek ne acaba?

a7x #1445936 
Evdeki balkonun telinde bu böcekten görüyoruz sürekli. Uçabiliyorlar ama genelde böyle duruyor, çok yakınına gelsen gitmiyor, peçeteyle alıp dışarı atıyoruz.

Sinek teline bir şekilde yuva mı yaptılar acaba? Her gün en az 2-3 tane atıyoruz.

Bu böceğin ne olduğunu bilen var mıdır acaba?
(8) 

açılmış şarap dolapta ne kadar durabilir

a7x #1439277 
sava'nın beyaz şarabını alıyorum, bazen açtığım gün bitmiyor. dolaba atıyorum ağzını mantarın tersiyle kapatıp. ne kadar süre daha kalsa bişi olmaz dolapta?
(2) 

Kırmızı lahana en mantıklı nasıl yıkanır?

a7x #1424651 
kırmızı lahana yaprakları hep birbirine çok fazla yapışık oluyor, yaprakları tek tek ayırmak çok güç oluyor. bunu en mantıklı nasıl yıkamak lazım? dışından içe doğru ince ince kesin suda bekleterek yeterince temizlemiş olur muyum? siz nasıl yapıyosunuz?
(1) 

İstanbul - Anadolu Yakası - İğneli Epilasyon

a7x #1344513 
selam,

anadolu yakasında iğneli epilasyon için gidip memnun kaldığınız yer var mıdır? (erenköy, göztepe yakını olsa keşke ama değilse de problem değil)
(4) 

1997 yılı Bayern Münih Beşiktaş maçında ilginç olay

a7x #1255533 
aşırı imkansız bişey arıyorum.

bu videoda, münih'e gidip mağdur olan insanlara ulaşmaya çalışıyoum. tanıdığı olan var mıdır acaba aramızda?

www.youtube.com
(4) 

İtalya'da prepaid data hattı

a7x #747508 
Şimdi İtalya'nın mobil hat markalarının ingilizce siteleri olmadığı için kesin net bilgiye ulaşamadım.
Google translate de beni tam yönlendiremedi.

Telefonda kullanmak için prepaid internet hattı var mıdır? 1 aylık ücretleri nedir?
Ya da en azından bu hizmet İtalyanca ne demektir bi araşturma yapmak istiyorum.

Var mı acaba beni yönlendirebilecek? Teşekkürler.
(6) 

Tomanın önünde duran kız

a7x #612325 
Kimmiş biliyor muyuz?
(2) 

Garanti Bankası Otomatik Ödeme Talimatı

a7x #587726 
İnternet üzerinden otomatik ödeme talimatı verebiliyor muyum?
Evetse tarif edebilir misiniz ben bulamadım.
(1) 

External hard disk'in kendini sleep mode'una alması

a7x #525716 
Samsung marka televizyonda kullandığım external hard disk'in kendini sürekli sleep mode'a almasını nasıl engelleyebilirim? Bilgisayarlar için bunu engelleyen programlar var sanırım ama tv için bir çözüm var mı?
(3) 

Terrace Fulya

a7x #524508 
Barbaros Bulvarı'ndan yürünebilecek bir mesafede midir? Yürüyerek kaç dakikada giderim? Ya da Alternatif olarak nasıl ulaşabilirim?
(1) 

Reader ve analytics çalışmıyor

a7x #470539 
Reader ve analytics bir kaç gündür kafasına göre çalışıyor. Şimdi açmıyorsa yarım saat sonra açıyor falan. Ama bunlar harici pek çok google servisine girebiliyorum google, gmail vs. Tarayıcı Chrome, acaba neden olabilir?

not. Firefox'da sorunsuz açılıyorlar.
(1) 

aerobilet / uçak bileti

a7x #432280 
Temmuz basinda Londra'ya gidecegim. İstediğim tarih ve saat için thy'nin sitesine bakinca uçuşu bana seçtirtmiyor fakat aerobilet.com üzerinden baktığımda o gün o saat için bilet alabiliyorum. Bu site güvenilir midir, bunun üzerinden satın alsam uçak biletimi?
(1) 

Hangi TV programından?

a7x #388566 
Hangi TV programıdır acaba ekteki?
(4) 

İstiklal Caddesi'nde ki ofis için catering firması önerileri

a7x #363419 
Var mıdır iyi bir catering firması bilen?
(1) 

ekşi sözlük vektörel logo

a7x #363182 
12. yıl zirvesi için ekşi'nin vektörel logosu çizilmişti sanki diye hatırlıyorum.
Vektörel logoya ulaşabileceğim bir link var mıdır?
(1) 

iPad 2 icin video player

a7x #359751 
.avi ve .mkv uzantilarini oynatabilecek tercihen altyazi gorebilen video player var midir?
(3) 

Hangi Otobüs // İstanbul

a7x #342528 
Minibüs Caddesi Ayşekadın durağından, Söğütlüçeşme metrobüsünün oraya giden otobüs hangisidir?
Sabah trafiğinde hangi sıklıkta geçiyor acaba?
(2) 

Yol Tarifi - Istanbul // Kazasker - Haskoy

a7x #331209 
Kazasker Minibus Caddesi'nden Haskoy'e nasil giderim?
Eger farkedecekse, Haskoy'de Kececipiri Mahallesine gidecegim.
(6) 

Münir Özkul

a7x #306214 
Bu fotoğrafı hangi filmden?
(1) 

Web Sitesindeki pdf Dokumanı

a7x #288916 
Web sitemi ben yapmadım fakat jquery tabanlı olduğunu biliyorum. Site google analytics'e bağlı. Fakat benim indirme sayısını görmek istediğim dosyaya site içerisinden direk link yok. Bu dokumanın kaç kere indirildiğini nasıl öğrenebilirim?
(4) 

iTunes'daki binlerce duplicate şarkıyı silmek

a7x #281911 
Var mı bunun kısa yolu? Dupin diye bir program buldum ama eziyete dönüştü, parti parti siliyor, her seferinde tekrar kapatıp açmam gerekiyor. Başka bir program bilen ya da Dupin'in register numberini bilen var mıdır?

Not. Mac kullanıyorum.
(5) 

Gmail - Additional Storage

a7x #273617 
Gmailin sürekli "alanınız dolmak üzere" uyarısından ve maillerimi sürekli silmek zorunda kalmaktan sıkıldım ve mail limitimi yükseltmeye karar verdim. 1 yıllık 20 gb'ın 5 dolar olduğunu görüyorum fakat "Gönderim ücreti ve Vergi sonraki sayfada hesaplanacaktır" uyarısını veriyor. Bu sonraki ekran da kredi kartı bilgilerimi verdikten sonraki ekran.

Daha önce gmail'in bu özelliğinden yararlanan var mı? 5 dolar mı gerçekten tutar?
(3) 

ankara da ilk mc donalds

a7x #243309 
kizilayda ki hangi yilda acildi?
(4) 

d&r kartı

a7x #233061 
geçen gün kasadaki görevliye nasıl d&r karti edinebileceğimi sordum, web sitesinden kayıt yaptırmam gerektiğini söyledi. biraz önce kayıt yaptım fakat indirimlerden yararlanmam için kartı göstermem gerekiyor, kayıt olurken de özellikle belirtmişler zaten. fakat kartı nasıl edinebileceğim belirtilmemiş. adrese falan mı göndericekler acaba?
(1) 

Kadıköy - Trafik Mahkemesi

a7x #225661 
Kadıköy'de trafik mahkemesi varmış, nerede olduğunu bilen var mı?
(3) 

Firefox hiçbir siteyi açmıyor

a7x #224348 
fakat google chrome'dan her siteye girebiliyorum. 2 gündür bu sıkıntıyı yaşıyorum, geçmişi sildim, programı sildim tekrar yükledim, update var mı diye check ettim ama hala aynı sıkıntı. neden olabilir ve nasıl düzeltebilirim?

not. mac kullanıyorum
(1) 

VLC Altyazı

a7x #223035 
Hangi altyazı indirirsem indireyim görüntüdeki gibi gözüküyor. Nasıl düzeltebilirim?
(3) 

TOMS Ayakkabısı olanlar

a7x #219684 
Converse ile aynı numara mı giydiğiniz ayakkabı?
İnteretten almayı planlıyorum, kaç numara sipariş vermeliyim emin olamadım.

edit: cinsiyet kadın
(1) 

Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenci

a7x #219049 
harçlarına bu sene zam yapılıp yapılmadığını bilen var mı? nereden kesin bilgiye ulaşabilirim?
(1) 

Bahçeşehir Üniversitesi Karşısındaki Kitapçı

a7x #218948 
Üniversitenin karşısında bir kitapçı varmış. Bir arkadaşım bahsediyor, yurtdışından gelen kitapları falan satıyormuş fakat inatla adını hatırlayamadı. Bilen var mıdır ki?
(2) 

bir video vardi

a7x #213447 
soğukta dışarda kar yağarken sigara içmeye binanın dışına çıkan bi kaç kişinin arasında geçen komik bir video vardı, yanılmıyorsam bi diziden bir sahneydi. bir buldurun be.
(2) 

Fayrouz

a7x #211954 
Fayrouz markasının vektörel logosuna ihtiyacim var. (Ektekinden)
Bulabilen var midir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık