(3) 

Kaç bin maaş beklentisi söylemeliyim?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1574427 
Pozisyon minimum 3 yıllık tecrübe isteyen bir kıdemli kurumsal finansman uzmanı rolü. Bir holding'te - bilindik değil ama operasyonel olarak büyük, inşaat enerji işleri vs var. 5 gün ofis, 9-6 mesai, konum İstanbul. Ekipteki diğer çalışanlar sabancı, bogazici, odtü mezunu. Ben de bunlardan birinden mezunum.

Kaç demek lazım maaş beklentisi için? Şimdi zamlı maaşları kestiremeyebiliriz ama 2023 sonu itibarıyla bir şey tahmin etsek, bu pozisyonun piyasası kaç olabilir?
(5) 

Bu el yazısında ne yazıyor?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1573537 
i.hizliresim.com

Sb. Teşekkürler.
(2) 

Saç ektirdikten sonra donor bölgeler nasıl geri çıkıyor?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1572118 
Bazı insanlar var, epey de saç ektirmisler ama donor bölgelerinde hiçbir seyreklik yok. Benim bildiğim donor bölgeden saç alınınca bir daha çıkmıyor. Nasıl oluyor bu iş?

ünlü markaların iade ürünleri nereden alınabilir?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1572018 
tekrar satışa sunmadıkları iade ürünleri nereden alabiliriz bilen var mı? toptan bir alımdan bahsediyorum
(1) 

Ankara'da ucuz yollu kalacak yer bulmak?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1571374 
Biriyle eve çıkmak dışında nasıl bir seçenek düşünebilirim? Amerika'daki tek kişilik oda tarzı kalacak yerler oluyor mu?
(6) 

Yeni girişte maaş pazarlığı? Aramızdaki ik'cılar

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1569960 
Selamlar.

Bir iş teklifi aldım. Giriş seviyesine yakın bir pozisyon. Pozisyonda şu an çalışanlara göre overqualified durumdayım (okul, geçmiş tecrübeler vs).

Sorun şu ki teklif ettikleri maaşı beğenmedim. Burada çalışan benzer roldeki bir arkadaşım 4bin fazla alıyor bu teklif edilenden. Dolayısıyla ben de bu işi pazarlığa açmak istiyorum ama daha önce hiç böyle bir maaş görüşmesi yapmadım.

Nasıl yaklasmaliyim? Ne demeliyim? Başarı şansı nedir?
(2) 

Özel sağlık sigortasına muayene parası odetme?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1569127 
Bu işi nasıl yapıyoruz? Fatura girmen lazım vs dediler sigorta sitesinden ama mutlaka fatura mı olması lazım? Fiş olmuyor mu? Allianz için konuşuyorum özellikle. Teşekkürler.
(1) 

Divan'dan aynı gün pasta siparişi veren oldu mu?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1569015 
Pasta düzgün geldi mi, vaktinde geldi mi? Teşekkürler.
(3) 

Işveren önceki çalıştığım yerleri görebilir mi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1568562 
Mülakata gireceğim şirketin rakibi bir yerde çalışıyorum. Bu yüzden bu süreçte nerede çalıştığımı bilmelerini istemiyorum. Teklifi aldıktan sonra sgk'dan çalıştığım yerleri görebilirler mi? Zaman aralıklarını görebiliyor lar diye biliyorum ama şirket bazında da görme şansları var mı?
(5) 

iş mülakatında bunu söylemek negatif midir?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1567382 
ben bir şirkete iş başvurusu yapmıştım, dedik ki iki hafta sonra görüşelim. ben de bu sırada başka bir şirketten gelen teklifi kabul ettim ve işe başladım. ama asıl istediğim şirket görüşme yapacağım şirketti, o yüzden bu görüşmeye de girmek istiyorum. şu an çalıştığım yer sektörde kulağa güzel gelen bir yer fakat ulan madem orda işe girdin sen yarın bizi de satarsın gibi bir intiba da oluşturmak istemiyorum. piyasanın durumu malum, bir iş bulmuşken kaçırmak istemedim, şirket de güzeldi ve girdim. siz ne düşünüyorsunuz burada çalıştığımı belirtme konusunda?
(1) 

mizanda kurumlar vergisi olur mu?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1567362 
selamlar.

bağımsız denetim raporlarına bakınca gelir tablosunun sonunda bir vergi kısmı oluyor ve sonra dönem net zararı/karına iniyor. ben mizandan gelir tablosu almaya çalışıyorum ama en sonuncu kaleme net kar zarar yazsam mı emin olamadım çünkü burada vergi bulamadım. gerçi şirket zararda, o durumda vergi olur mu bilmiyorum ama bağımsız denetimde yine de bir miktar vergi ödemiş.

bilenler aydınlatırsa çoook mutlu olurum. teşekkürler.
(4) 

işe girdikten iki hafta sonra ayrılmak?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1566488 
Bu işi nasıl yapıyoruz? Şirketin ortaklarıyla aram çok iyi, birbirimizi severiz. Çok tatlı adamlar da zaten. Diğer ortaklara karşı bana referans olup işe aldılar beni. Yoğun bir dönemleri. Ama güzel, istediğim bir iş fırsatı yakaladım. Şimdi ben bu adamlara ayrılacağımı nasıl söyleyebilirim?

Ankara'da kiralık ev için uygun fiyatlı nezih semt?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1566013 
1+1 veya 2+1 ev bakıyorum. Ne taraflarda kiralar uygundur ve semt de düzgündür?
(5) 

Beymen'e alternatif takım elbise markası?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1565386 
Kalite olarak en en yakın neresi var? Teşekkürler.
(4) 

Krediden gelen parayı başka bankadaki hesaba transfer etmek?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1565310 
Somut ve geçerli bir sebep olmadıkça başka bankaya transfer etmeyeceğim diye bir madde vardı sözleşmede. Başka bankadaki kredi kartı borcumu krediden gelen paranın bir kısmıyla kapatmak için bu parayı borcumun olduğu bankaya transfer etmek istesem sorunlu bir durum oluşur mu? Teşekkürler.
(4) 

Aşırı rahat ofis ayakkabısı önerisi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1565032 
Günde 12-13 saat ofisteyim ve beni yoran şey is değil eve dönerken ayakkabılarımın bana yaptığı eziyet.. Cidden aşırı rahat, ayaklarıma ekstra bir yorgunluk bindirmeyecek bir marka biliyor musunuz?
(1) 

sosyalleşmek için ne yapıyorsunuz / ne gibi hobileriniz var?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1564118 
soru başlıkta.

biraz daha ev içinde olmayan hobi ve aktivitelerinizi merak ediyorum. Hafta içi yoğun bir şekilde çalıştığım için hafta sonları dışarıda olmak ve kafa dağıtmak istiyorum.
(3) 

İstanbul'da yeni bir hayata başlamak.. Nasıl?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1563951 
Yeni mezun oldum ve İstanbul'da ilk işime başlayacağım. Hiçbir arkadaşım yok, şehri bilmiyorum, nerede ne yapılır bilmiyorum.. Daha kötüsü de Ankara adlı köyden geldiğim için İstanbul ilginç bir deneyim olacak gibi duruyor. Çalışma saatlerim yoğun olduğu için akşam 9 sonrası ve mutlaka da hafta sonları dışarı çıkıp sosyalleşmek, bir şeyler yapmak istiyorum. Evde oturdukça ve tek takıldıkça inanılmaz sıkılan biriyim..

Fakat sıfırdan başlayacak olmak içimde bir korku. Hiç kimseyi tanımıyorum bu şehirde. Bazıları oyun grupları, takılma grupları vs. oluyor diyor ama malesef amcı dolu eğitim seviyesi düşük tiplere denk gelmek canımı sıkıyor gruplarda. İş arkadaşlarımla da işim gereği samimi olmak istemiyorum.

Ne yapabilirim? Ne önerirsiniz? Benzer deneyimler yaşamış olan varsa paylaşabilir mi?

Not: Levent civarlarinda oturuyor olacağım
(5) 

Yeni işe girilecek yere zam var mı diye sormak?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1563652 
selam. Bir ay sonra işe başlayacağım. Bana teklifi verdiklerinde beş ay önceydi. Teklif de euro üstündendi. Şimdi geldim, ev bakıyorum kiralık. O yüzden de ik'ya sordum zam var mı, varsa bilgilendirebilir misiniz diye. Dönmedi. Etrafımdakiler de niye sordun, zaten euro üstündenmiş, daha başlamadan zam mı sorulur, dönmediyse bir sorun vardır vs gibi bir sürü şey söylediler.

Ben neden sorulmayacağını anlamadım veya neden cevap alamadığımı. Kiralar o günden bu yana %50 artmış ben şurada (evet, dövize rağmen) maaş zammı sormuşum bi ona göre ev bakacağım. Neden bu kadar olay yaptılar?
(3) 

yeni bir hayata başlarken ne yapıyorduk?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1562320 
üniversite bitti. kaçtım geldim İstanbul'a. Küçük bir ev tuttum. İş buldum. Her şeye sıfırdan başlıyorum gibi. İş, para, arkadaşlar.. Bir korku var içimde. Koca bir yalnızlık hissi var. Beş sene önce üniversite için Ankara'ya gittiğimde de çok benzer bir his vardı içimde. Umut da vardı, heyecan.. Şimdi de var tabi. Ama o zaman bi sarpa sarmıştı işler. Sevememiştim Ankara'yı, yeni hayatımı, çevremi. En azından sevgilim vardı. Şimdi onu da bıraktım, arkadaşlarımı da.. Bir şeyler oldu ama, iyi mi oldu, kötü mü.. Korkuyorum ya. Koca bir korku var içimde. Yine öyle olursa ya diye.. Mesaim akşam 10-11 gibi bitiyor bir de. Kiminle tanışılır, nerede tanışılır.. Ne yapılır.. Nerede kafa dağıtılır.. Ne ara..

Var mıydı bunu yaşayan? Naptınız? Nasıl kurdunuz hayatınızı? Ne yapıyorduk böyle bir şeylere yeniden başlarken?
(6) 

kanyon avm civarında nerede ev tutmalı?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1561514 
merhaba. kanyon avm civarında bir işe başlayacağım. mesai 22-23 gibi bittiği için 30dk+ bir mesafe olsun istemiyorum. 1+1 - eşyalı bir ev bakıyorum ve max limitim 17 bin civarında. gece o saatte toplu taşıma oluyor mu, ne sıklıkla oluyor emin olamadığım için yürüme mesafesinde olan ortabayır mahallesi'ne baktım. ama orası da ciddi manada uçuk. ulaşımı kolay, fiyatları dehşet uçuk olmayan bir yer var mı bildiğiniz?
(2) 

işe başlamadan imzalanan iş sözleşmesini iptal etme?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1557172 
"Bu sözleşme, aşağıda belirtilen şartlarla 01.05.2023 tarihinde akdedilmiştir. İşe başlama tarihi 01.06.2023'tür." şeklinde başlıyor sözleşme.

farklı bir yerden işe kabul aldığım durumda bu imzaladığım sözleşmeyi işe başlamadan fesh etme şansım oluyor mu? bu konuyla ilgili bir madde yok.sadece söylediği şey, işe başlangıçtan itibaren 2 ay içinde tarafların sözleşmeyi sebebsiz bir şekilde feshedebileceği. ama öncesiyle ilgili bir bilgi yok.
(8) 

dişlerinizi beyazlatmak için ne kullanıyorsunuz?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1555247 
günde 2 kere özenli bir şekilde fırçalamama rağmen bir türlü düzgün bir beyazlığa kavuşamadı dişlerim. beyazlatmak için siz ne diyorsunuz?
(9) 

bu araba alınır mı?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1554902 
hayatımda arabalarla hiç ilgim olmadı. o yüzden ne alınır ne alınmaz, kilometresi önemli mi ne hiçbir şey bilmiyorum.

www.sahibinden.com

bu tip 2000 model civarı spor arabaları seviyorum. ama eski oldukları için emin olamadım. siz ne diyorsunuz?
(3) 

borsada yeni işlem görüp tavan yapan hisse nasıl alınır?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1554631 
diyelim 1. günde %10 arttı. ben 2. günde almak istiyorum. nasıl yapacağım? açılışı hemen tavandan mı yapıyor? o zaman %10 fazlasına mı fiyat emri girmem gerekir?
(2) 

ankara'da doğum günü kutlamalık restoran önerisi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1553473 
selamlar. doğum günü yemeği için şık, nezih bir restoran bakıyoruz. lükse de kaçabilir. pasta olması şart değil ama olsa güzel olur. teşekkürler şimdiden.
(7) 

mokapotta hangi kahve yapılıyor?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1552321 
benim hangi kahveyi almam lazım mokapotta yapmak için? önerdiğiniz kahveler var mı?
(4) 

elimde iki seçenek var, hangisi? (eve çıkmak vs. araba almak)

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1552209 
selamlar.

evim işe acayip uzak olduğu (42km) ve ben de işten acayip geç çıktığım için (toplu taşıma bitiyor) böyle bir ikileme düştüm.

ofis levent'te. dolayısıyla ev de bu çevrede olmak zorunda ki bir mantığı olsun eve çıkmamın. bir kişinin yanına çıkacağım, masrafları buna göre düşünebiliriz. net masraflar kaç olur hiçbir fikrim yok. buraların yabancısıyım.

ikinci seçenek arabayla gitmek. sabah gitmek sorun olabilir (zaten toplu taşıma ile 1s 45dk sürüyor gitmem, daha ne kadar koyabilir?) ama gece yarım saatte dönebiliyorum. burada da az yakan seçeneklere yönelmek durumundayım.

sizce hangisi daha mantığa oturuyor? birikimim 100bin tl. kredi vs. bir şeyler çekilecek, veya aileden borç alınacak tabi ki ikinci opsiyonda.
(7) 

kadıköy'de şık mekan önerisi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1551800 
merhaba. doğum günü için güzel bir akşam yemeğine gideceğiz iki kişi. şık, lezzetli ve doyurucu bir mekan arıyoruz. yemeğin türü önemli değil. böyle bildiğiniz bir mekan var mıdır?
(2) 

Kadıköy ve çevresini iyi bilenler (gezi planı oluşturuyorum)

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1551559 
Kadıköy ve çevresi için nasıl bir gezi planı oluşturmalı?

-nereden başlayabiliriz?
-nerede atıştırmalık, tadımlık şeyler yenebilir?
-nerenin kahvesi iyidir?
-nerede rezervasyonsuz güzel bir yemek yenebilir?
-gezilip görülmesi gereken noktalar nerelerdir?

teşekkürler!
(4) 

4. levent'te çalışan biri yakın çevrede nerede oturabilir?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1550657 
deli pahalı olmadan. insan gibi bir ev olsun istiyorum. sırf yakın diye gecekondudan bozma, ahir gibi bir ev istemiyorum. semtin de aynı şekilde keko mekanı olmamasını istiyorum. 15 bin lira civarı kira bütçemiz var. ev küçük olabilir hiç sorun değil. toplu taşımayla yolu çok uzatmayacak ve bu kritere sahip bir yer var mı? yoksa da şaşırmam. teşekkürler.
(1) 

kredi kartı ekstresi gecikme faizi aylık mı günlük mü uygulanıyor?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1547238 
qnb finansbank'ın sitesinden baktığımda faiz %1.36 diyor ve günlük uygulanır diyor. günlük mü %1.36 demek bu?
(4) 

kaliteli/makul fiyatlı en iyi takım elbiseyi nereden alabilirim?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1502682 
ilk defa takım elbise alacağım. hangi markaya bakmalıyım? ben 1000 lira civarı bir bütçe ayırdım ama internette 600-700'e de görüyorum. tüm tavsiyelere açığım.
(1) 

internet sayfasında fiyat değişince haber veren eklenti?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1502529 
chrome'da var mı böyle bir şey?
(5) 

ankara'da remote çalışanlar...

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1502386 
çalışmak için hangi mekanları kullanıyorsunuz?
(8) 

asgari ücret günlük net kaç tl?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1501599 
30'a mı bölüyoruz o ayki mesaiye mi bilemediğim için bir türlü emin olamadım. ben haftada 3 gün çalışcaksam ay sonunda elime ne kadar net tl para geçmeli? teşekkürler.
(4) 

kitap önerisi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1499711 
bana bi kitap önerisi yapsanıza. iyi hissetmek, hayatına yeni bakış açıları getirmek, yeni hayat tarzı, pozitif olmak vs... verimli ve okumaya değer bi kitap arıyorum. teşekkürler.
(2) 

ankara'da nezih restoran önerisi?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1499227 
annemin doğum günü. güzel bir yemeğe gidelim diyoruz. fiyatları çok abartı yüksek olmazsa harika olur. nezih, şık bi restoran arıyoruz. herkese teşekkürler.
(7) 

paket filtre kahveye alternatifler? (tchibo vs.)

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1498173 
selam duyuru.

ben kahve içmeyi çok seven bir insanım fakat şimdi okullar açılıyor ve yurda dönüyorum - masraflar artıyor. tchibo alıyordum genelde ama fiyatlar dehşet. jacobs/nescafe kavanoz tarzı kahveleri de hiç sevmiyorum. daha ucuz yollu bi öneriniz olur mu?
(3) 

sıfırdan çevre nasıl kuruyorduk?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1496989 
hayatım boyunca hep bir şehirde yaşadım. şimdi Ankara'ya taşınıyorum ve her şey sıfırdan olacak. yalnız kalabilen bir insan değilim. çok da güzel bir çevreyi bırakıyorum arkamda. sinemaya, tiyatroya, gezmeye, yemeye hep birileriyle giderdim. var mı bunu tecrübe edenler?
(9) 

250gr öğütülmüş filtre kahve kaç bardak gidiyor?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1496969 
bardak, fincan.. hangisini kullanıyorsanız.
(6) 

kolay alternatif kahvaltı önerileri?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1496852 
kahvaltı yapmayı çok seviyorum. fakat yurtta kalacağım için benim için büyük bir dert olacak. buzdolabı büyük değil, mutfak pis. ne yapsam şöyle güzel, hızlı hazırlanan, beni mutfakla çok ugrastirmayacak bir kahvaltı hazırlayabilirim kendime?
(4) 

instagram beğenenler kısmında sürekli bir kişiyi görüyorum

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1495846 
xxx ve diğerleri... yazıyor ya beğenenler kısmında. işte o xxxx hep aynı. hep. bir başkası çıkmıyor. anlıyorum, ortak takip ettiklerimiz var ama hep mi aynı kişi kardeşim. bunun sebebini bilen var mı, kaldırma şansım var mı?
(6) 

f/p oranı yüksek takım gömleği?

asırlardır yandaş bir süredir çağdaş #1495658 
hangi mağazada bulunur? fiyatı insan gibi olanından..
1

mobil görünümden çık