(4) 

iPhone’da arayınca karşı tarafta fotoğrafın görünmesi

garavel #1591162 
Ben bunu zamanında yanlışlıkla açtım herhalde, şimdi ne yaptıysam değiştiremedim. Fotoğrafım görünüyor aradığım insanlarda hoş olmuyor çok.

Telefon > contact photo poster’ı disable yaptım ama olmuyor düzelmiyor. Ne yapmak lazımdır ?

ibb.co
(22) 

Kreatine ara vermek gerekir mi ?

garavel #1590897 
Kutu bitince mesela 3-4 ay kullanım sonunda 1 ay vs ara vermek gerekir mi ?
(8) 

Bu not sizce troll mü ?

garavel #1588079 
Bir insan niye böyle not bırakır anlamadım, arka sayfası da vardı baya laf sokmalı da çekemedim. 1 ay aynı yerde kaldı araç bu arada oturduğum sitenin özel otoparkında.

eksiup.com

eksiup.com
(4) 

Yeni başlayan birisine gym öğretmek.

garavel #1587524 
Merhaba, ben 5 seneden uzun süredir fitness yapmaya çabalıyorum, hiç yapmamış bi arkadaşıma gel sen de başla yardımcı olurum teklifime direkt beklemediğim şekilde olumlu bir cevap aldım ve salonuma yazıldı. Şimdi bana hadi ne zaman başlıyoruz vs yazıyor sürekli, buraya kadar sorun yok.

Ben izole çalışıyorum, 4-5 hareket göğüs 2 hareket kol, diğer gün 4-5 hareket sırt 2 hareket kol, diğer gün 4-5 hareket omuz 2 hareket kol gibi. Bacak çalışmıyorum hiç mesela gerek duymuyorum vücudumla orantılı ve iri bacaklarım var. Kardiyo yapmıyorum, karın çalışmıyorum vs. Aslında çok düz çalışıyorum oluşan fizikten memnunum öyle karın kasım vs olmasa da giydiğim t-shirt, kazak dolu duruyor. Haftada da 4 gün gidiyorum bana yetiyor. Veriler bunlar. İşin çok tekniğinden ziyade tarzan misali çalışıyorum.

Soru : Ben bu arkadaşla nasıl çalışayım ? Kendi programımla bench başlayıp, incline , decline vs akalım mı yoksa full body mı yaptırayım kardiyo mu yaptırayım ne yapayım. Daha önce böyle bi tecrübem olmuştu başka bi arkadaşım hareket formları komple yanlıştı uyara uyara çocuk spordan soğudu bıraktı. O yeni başlamış psikolojisii de unuttum yani.

Lateral raise mesela, ben bunu fix yapıyorum ama bu başlangıç için uygun mu ? Formu zor bir hareket.

Nasıl yapayım ?
(22) 

Türkiye'de işler rayına mı girdi ?

garavel #1582613 
Öncelikle durun vurmayın, girmediğini ve hala çok kötü olduğunu biliyorum.

Ama şunu da farkediyorum, 1-2 sene önceye kadar toplumun çok büyük çoğunluğu yurt dışına göç etmeyi konuşurken ve tek hayat amacı bu gibi iken sizce de bunda bir azalma yok mu? Ya da benim mi karşıma çıkmıyor artık, eskisi kadar twitter'da ekşi'de vs konuşulmuyor gibi.

Ülke döviz olarak pahalı kesinlikle evet kabul, ama maaşlar da saçma bir şekilde döviz olarak yüksek gibi. Asgari ücret mesela, tr'de döviz olarak daha yüksek olduğu bi dönem yok galiba. Yazılımcılar, memurlar, doktorlar vs avrupa'da yaşayacağından daha iyi bir hayat yaşıyor gibi.

Doktor grevleri olurdu mesela, bıçak gibi kesildi. Doktor ortalaması 70k-120k arası diyorlar şimdi ne kadar doğru bilmiyorum ama deli para. Almanya - ingiltere vermiyor yani bu paraları kiraları vs de cabası. ( abartı da olabilir )

İstanbul hariç her yerde karı koca memur 40-40 alsa 80 bine gayet iyi yaşar gibi. Öğretmen maaşı mesela full ek dersler dahil 45i geçiyor diyorlar.

Anadolu'da bu rakamlarla yaşamayı saymıyorum hele.

Ben mi yanlışım ? Ne oldu birden böyle ?

Not : Türkiye'de değilim, dışarıdan gözlemdir.


Edit: Arkadaşlar sosyal çürümeye dair içinizi dökmeniz için açmadım ki postu? Ekonomik olarak bir soru sordum. Doktordan, memurdan , yazılımcıdan bahsettim. Ne diye cinayetlerden emeklilerden bahsediyorsunuz anlamadım anne babamın tek gelir kaynakları emekli maaşları ben de biliyorum emekliler için cehennem olduğunu. Sorunun hangi yerinde emekli geçiyor ? Türkiye hakkında '' bazı '' meslek gruplarına olumlu bir şey dedik diye akp'li olmuyoruz hemen.
(2) 

Ağzı açık protein tozu

garavel #1572839 
Merhaba, 4.3 kiloluk büyük poşetlerden aldım bir tane ama tam kapanmıyor bu poşet tarzı olanlar, ön tarafını eğiyorum vs ama illa ki hava giriyordur . Sıkıntı olur mu ?
(1) 

İyi bir deadlift eldiveni var mıdır ?

garavel #1570873 
Sadece sırt günlerinde eldiven kullanıyorum deadlift ve diğer hareketler vs. Şuankini kullanmama rağmen elimin içi tamamen yara, yara olması da sorun değil de tutuş kayıyor ve elimi yine de baya acıtıyor. Bi de şimdi soğuklar geldi elimin kendisi de soğuk hiç yapamıyorum.

Tutuş hissine yönelik biraz da eli koruyan var mıdır öneriniz ?
(3) 

Kamusal alanda video çekimi

garavel #1567892 
Bugün birisiyle küçük bir konuda tartıştık, o kamusal alanda video çekmenin yasak olduğunu eğer yüzü görülen kişiler şikayet ederse ciddi bir ceza unsuru oluşturacağını belirtti.

Ben ise youtube’da her şehir ile ilgili tonla video ( vlog ) olduğunu, orada binlerce kişinin alelade görüldüğünü ( yürürken etrafı çekerken, bir manzarayı çekerken vs ) ve bunu sorun olmaması gerektiğini belirttim. Şayet öyle bir şey olsa yüzü görülen herkes şikayet eder ve video kalmazdı sanki ortalıkta. Bana yüzlerin blurlanması gerektiğini ve örnek olarak da google maps street views’ü öne sürdü.

Konum ingiltere bu arada ama her ülke için kanunlar aynıdır diye düşünüyorum. Kaldı ki her şehirden vlog’lar vs var. Birisi özellikle yüzüne zoomlamamışsa seni çekmiyorsa videoda görünmenin problem olmayacağını savundum.

Bir de ek olarak, markette fiyatları ve rafları çekmenin yasak olduğuna da geldi konu, kendisi market müdürü ve böyle birşey görürse uyarıp videoyu sildireceğini belirtti falan. Ben yine market fiyatları vlog örneğinden gittim bunun nasıl yasak olabileceğini söyledim.

Ben mi yanlış biliyorum o arkadaş mı acaba?
(4) 

İyi bir sakal traşı makinesi

garavel #1566944 
Merhaba, sakallarım genel olarak seyrek ve bıyıklarım yoğun, mevcut makinemi yaklaşık 7-8 sene önce almıştım cayır cayır çalışıyor ama tek başlığı var ve 1 den 10 a kadar uzunluk ayarlanabiliyor, o da benim gibi seyrek sakallılar için çok iyi sonuç vermiyor 2 yapsam fazla kısa 5 yapsam çoğunu almıyor falan istediğim oranı tutturamıyorum. Şayet derdimi anlatabilldiysem, daha böyle detaylı, istediğim uzunluğu verecek bir makine tavsiyeniz var mı ? Sadece sakal için kullanışacak.
(3) 

Macbook - iphone fotoğraf eşzamanlama

garavel #1561816 
Macbook'da görülen fotoğraflar o kadar saçma ki, telefonuma bir kere gelen ne kadar fotoğraf varsa doluşmuş macbook'a. Fotoğraflara basınca hepsi görülüyor ve ben bu görülsün istemiyorum, hepsini iphone'dan sildim bi eşzamanlama yapmayı denedim ama fotoğrafları icloud'da tuttuğum için son güncel olarak iphone'da ne varsa mac'de de o olsun diye çabaladım ama olmadı.

Başka bir yöntemi var mı ?
(9) 

DSG şanzıman arızası

garavel #1559191 
Maalesef ki benim de başıma geldi ilk kez vag grubu aracım oldu ve ne yapacağımı bilemiyorum. Araba d- r- manuele geçiyor ama hiçbirinde zerre kıpırdamıyor. Yani bazı yazıları okudum manuelde gidiyormuş falan ben de o da yok evin önünde kaldı araba.

eksiup.com

Aynısı başına gelen var mıdır ? Sorun büyük mü :/
(1) 

Macbook wallpaper ayarlama

garavel #1558949 
Şimdi bir wallpaper'ı dinamik olarak seçtiğimde o duvar kağıdının gün içerisinde otomatik olarak 4 -5 farklı hali oluyor, gece karanlık akşama doğru güneş batımlı vs. Onun haricinde sadece light ve dark olarak seçip kalıcı yapabiliyorum. Ben istiyorum ki o güneş batımındaki tonu hep dursun fakat ayarlanmıyor.

yok mudur bunun bir yolu ? internette de bulamadım da bulsam da kalitesi düşük oluyor genelde. duvar kağıdı big sur.
(11) 

Türkiye'de kavşaklarda üstünlük

garavel #1554381 
Yaklaşık 6 sene türkiye'de araç sürdüm, şimdi 1 senedir ingiltere'de araç kullanıyorum. Bugüne kadar kavşak kurallarını bilmiyormuşum ben, burada araç kullanırken sağdan gelen araç her zaman öncelikli ki buna alışmam uzun sürdü. Mesela karşıdan bir araç dümdüz geliyor diyelim ( bana göre yolun sağından geliyor ) ve ben kavşakta sağa sinyal verdim, araç duruyor. Yolu dümdüz olmasına rağmen duruyor. Kavşaklarda da %100 bir şekilde sağdan gelen araç bekleniyor, o yüzden kafamda zerre düşünce olmuyor acaba yola atlar mı yavaşlasam mı vs. Farkettim ki türkiye'de bu sanırım pratikte uygulanmıyor ya da ben uygulamıyormuşum. Pratikte türkiye'de bu işin doğrusu nasıldır ? Tıpkı buradaki gibi x aracı dümdüz gitse dahi y aracı sağa veya sola ( şuan kafamda oturtamadım ne taraf üstün ) sinyal verdiği an düz giden araç durmalı mı ? Pratikte karşılığı var mı ve teoride nasıldı bu ?
(21) 

Arabanızı kilitlerken tuşa bir kere mi basıyorsunuz ?

garavel #1553582 
Soru basit, yoksa benim gibi dönüp dönüp 3-4 kere basıyor musunuz eve girene kadar kilitlendiği halde..
(4) 

Godfather sorusu

garavel #1552686 
Michael sicilyaya kaçtığında malum orda bir kızla tanışıp aşık oluyor evleniyor falan, tam net hatırlamıyorum şuan durduk yere aklıma geldi de zannediyorum o kız sonra birden ortalıktan yok oluyor ve geri döndüğünde amerikaya diğer kadınla evleniyordu. O kadın öyle nasıl birden bire yok oldu ve michael onu çok severken çat diye bıraktı ? Bir şeyi mi atlıyorum ben ?

Diğer soru da kızın babasıyla andili italyanca olmasına rağmen neden tercüman aracılığıyla konuştu ?
(16) 

Bir Türk'ün sonradan böyle ingilizce konuşabilmesi mümkün mü ?

garavel #1549133 
youtu.be

Şimdi videodaki türk kardeşimiz gayet mükemmele yakın konuşuyor, hiçbir sıkıntı yok. Ama sonra verdiğim dakikadan itibaren giren native abi olayı farklı bir boyuta çıkarıyor ve fark çok bariz belli oluyor. 10 yaşından önce ingilizce konuşulan bir ülkeye yerleşmiş birisi elbette çok daha iyi konuşur ama benim merak ettiğim 15-20 yaşından sonra öğrenmiş birisi bu seviyeye yaklaşabilir mi ? Bu mümkün mü ? Bu arkadaş mesela sonradan kendini çok çok geliştirmiş gibi.

Bu arada kompleks meselesi değil, konuşamamak çok normal evet farkındayım. Merak ettiğim mümkün olup olmayacağı.
(16) 

Numbeo saçmalık değil mi ?

garavel #1547350 
Londra ile izmir kıyaslaması yaptım, şu an £2550 net kazanıyorum londra’da ve aynı standartları izmir için kıyasladığımda 15.500 tl gibi absürt bir rakam çıkıyor. Burad 2+1, özel otoparklı biraz şehir dışında bir evi bir arkadaşımla kullanıyorum ( içi baya yeni ) £700 kiram var her şey içinde, kiradan sonra elime £1850 net kalıyor ve ben çok rahat birikim bile yapabiliyorum istediğim şeyi yeme, içme, gezme, giyim cabası.

İzmirde kira vermesem bile 15.500 tl nin alım gücü ne kadar olabilir ki ? izmir için kira ödediğim hususta bile 15.500 tl diyor, ben izmirde ödemesem bile burada kiradan sonraki alım gücümden dahi çok uzakta olmam mı izmirde ? Kira ödesem min 5 kiraya gider zaten

İstanbul için kira ödediğim hususta da 21.000 tl diyor bu arada. Ya bu numbeo deli saçması ya ben bir şeyleri atlıyorum. Rakamlar doğruysa boşuna yurt dışına geldik :)
(4) 

iPad 10.nesil vs iPad air 5.nesil

garavel #1540613 
Annem için alacağız, ipad'de okey oynuyor, netflix, youtube falan takılıyor başka da bir şey yapmıyor. 2.nesil ipad vardı 10 seneyi doldurunca artık kendisini 3 evetle uğurladık, mecbur şimdi değiştirmek gerekecek ama hangisi daha uzun ömürlü olur, daha mantıklı ?

edit : detaylı baktım da m1'den dolayı air bariz iyi gibi, soruyu şöyle sorayım fiyat farkına değer mi ?
(2) 

Şarkının ismi nedir?

garavel #1539903 
twitter.com

Bu sanırım yabancı versiyonu ama türkçesi de vardı sanki, iki versiyonunu da bilen var mıdır ? Ya da belki sadece yabancı dilde olanı vardır türkçesi yoktur bilmiyorum:)
(9) 

Oje süren erkekler gay mi ?

garavel #1537731 
Ev arkadaşı olmak için evi görmeye birisi geldi, honofobik falan değilim tartışma başlatma amacım da yok. Sadece merak ediyorum, dışarıda da gördüğüm ve ilk defa oturup konuştuğum için bir çeşit tarz mı değil mi yoksa gaylik sembolü mü merak ettim. Lokasyon londra, sarı uzun saçlı film karakteri gözlüklü tam avrupalı diyebileceğimiz bir arkadaş geldi elinde mavi ojeler. Gay gibi de değildi de hafif bi feminenlik de vardı. Bunu gayler mi yapıyor özetle yoksa tarz mı?
(6) 

Erkek ic camasir tavsiyesi

garavel #1536516 
Merhaba, %100 pamuk ve sentetik olmayan kullandiginiz memnun oldugunuz markalar var mi ? Tercihim duz siyah boxer, mumkunse global marka olursa yurtdisinda da alabilecegim cok guzel olur, bir kac markaya baktim ama epey pahali ( ck ) gibi, tesekkur ederim.
(3) 

İnsan zamanı durdurmak istediği yere mi aittir ?

garavel #1531659 
Yaklaşık 1 senedir yurtdışındayım, sanırım hala daha tam olarak alışamadım. Ailemle aşırı sık görüşüyorum oradayken ve sürekli türkiye gündemi takip ediyorum etrafım da türk zaten. Maddiyat hariç motivasyonum yok, belki aşık olsam birine tutulsam sorunu halledicem ama yapamıyorum olmuyor. Bu durumda da aklımda hep türkiye oluyor, şimdi 18 temmuz’dan beri türkiye’deyim ve özlemişim ben ya, vallahi özlemişim. İşin kötü kısmı günler çifter çifter gidiyor. Durumu acıtasyon yapmak kurulu düzene getirmek istemiyorum çok mutsuz da değilim ara ara çok güzel günlerim de geçiyor yurtdışında ama tam şuan zamanı durdurmak isterdim. Burda da her zaman mutlu değilim ama en azından etrafımda sevdiklerim var. Ailen, sevdiklerin, arkadaşların eşin dostun vs. Resmen tatili beklemek tatilin kendisinden daha iyi. Bu arada şöyle bir yanılsama içindeyim onun da farkındayım, bozduğum döviz sayesinde çok rahat yaşıyorum ve o beni yanıltıyor. Arkadaşlarımın hepsi borç içinde. Eskiden aklımıza ne gelirse yapardık şuan ayak uyduramadıklarını farkediyorum.

Ne bileyim niye yazdım da bilmiyorum dönücem ve 2 hafta depresyondan sonra alışıcam oraya da. Ama şuanda da böyle hissediyorum, öyle işte. Olay tamamen tatil bitmesinden kaynaklı da olabilir. Sizce ?
(12) 

F1 araçları

garavel #1527177 
Yahu bu arabaların yakıtları nasıl bitmiyor ? 2 saat boyunca hızlı fren sonra ani yapıştırma yapa yapa sürüyorlar yani maksimum yakıt sarfiyatı ile. Tam emin değilim ama hepsi en az 4-4.5 L motorlu araçlar, 700 beygir ölüsü. Hayır araçlar da küçük.

Yahu bu yakıt nasıl bitmiyor?
(6) 

Bu ampül sarı mıdır ?

garavel #1525197 
Amazon Basics LED E14 Small Edison Screw Golf Ball P45 Bulb, 5.5W (equivalent to 40W), Warm White, Non Dimmable - Pack of 2 www.amazon.co.uk

Masa lambası için alıyorum, sarı mı beyaz mı ışık verdiğini hangi infodan anlayabiliriz acaba ?
(1) 

Maçkolik tarzı canlı skor takibi yapabileceğim site

garavel #1524375 
İngilizce olsa da olur
(24) 

Türkiye’de cumartesi çalışmak yaygın mı ?

garavel #1522977 
Özel sektör / beyaz yaka için soruyorum. İşi masabaşı olup da cumartesi çalıştığını bildiğiniz birisi var mı etrafınızda ?
(3) 

iPhone önbellek temizleme

garavel #1522371 
Tüm uygulamaların böyle toptan bi önbelleğini temizleyebiliyor muyuz ? Telefon iPhone 12, kasmaması gereken 2-3 uygulama cayır cayır kasıyordu sildim yükledim düzeldi. Bunun kısayolu var mıdır silme hariç?
(5) 

Bir mucize olsa ve dolar düşse

garavel #1518970 
Diyelim dolar bugün yarı yarıya değer kaybetti ve 7 oldu. ( Sanıyorum 1.5-2 sene önceki haline geri geldi yani ) 4250 tl alan adam $610 asgari ücret mi alacak yani? Türkiye tarihinde hiç asgara ücretin $610 olduğu oldu mu ? Şu an standart maaş 5-6 desek mesela 6 bin alan yeni mezun ortalama birisi $857 mi alacak ?

Öyle bi merak ettim sadece. Fiyatlar da düşer mi sonra sizce restaurant vs ?
(3) 

Bi tane caps vardı

garavel #1518729 
Bi adamla kızın konuşması, kız dalga geçiyordu adam da farkında ama soruları cevaplamaya devam ediyordu.

kız : xxx sorusu
Adam: 8, sen benle dalga mı geçiyosun
Kız : xx sorusu
Adam : hadi kafa bulma benle, 9

Falan böyle bişeylerdi
(2) 

Paypal’ın olayı

garavel #1518191 
Şimdi bulunduğum ülkede paypal legal, banka kartım var ama kredi kartım yok henüz. Ben bu paypal ile taksitli alışveriş yapabilir miyim ? Açtım bi paypal da en çok neye yarar bu acaba ? Yurtdışı para transferi - alımı için mi daha çok ?
(10) 

Thank you diyen birisine ne denir ?

garavel #1516718 
Şimdi biliyorum you're welcome var ama o biraz resmi değil mi ? Yani benim demek istediğim kapıyı gelen için tutuyoruz mesela 3-4 sn türkçede buna karşılık ' ne demek ' gibi bir şey var ve cuk oturuyor. İngilizce'de tek versiyonu you're welcome mu ? Kimi zaman it's okay, no worries dediğim de oluyor ama ( ingilizce eksperi değilim belki de yanlış kullanıyorum ) tam böyle oturan bi kelime var mı yoksa its okay falan tamam mı ?
(2) 

Netflix - batman sorusu

garavel #1515866 
Arkadaşımın netflixinde batman- joker gibi filmler varken bende yok. İkimizin de hesap tr ama ben yurtdışında yaşıyorum ondan olabilir mi ? Yine de olması gerekmiyor mu ama ?
(8) 

Kaliteyi bozmadan fotoğraf atmak

garavel #1511743 
Whatsapp malum çok bozuyor, airdrop en iyi çözüm ama atmak istediğim kişi yakınımda değil. Mail’de kalite düşer mi gerçek boyut olarak işaretlediğimde ? Sizin yönteminiz nedir ?
(19) 

Homesick durumu

garavel #1511271 
Merhaba, geçen yaz üniversiteden mezun oldum ve hayatımda ilk kez ailemden ayrılıp başka bir ülkeye göçtüm tek başıma ve iş hayatına atıldım. Ara sıra ‘ benim burada ne işim var ’ diye düşündüğümde bir şekilde kendimi motive edebiliyordum fakat şu sıralar motivasyonum çok düştü. Türkiye’de ortalama üstü bir üni hayatı yaşadım, çalışma ve maddi kaygım olmadı hiç. Şimdi ise o hayattan çıkıp birden başka bir ülkede çalışmaya başlayınca sudan çıkmış balığa döndüm. En basitinden 2 aydır ev arıyorum ev bile bulamıyorum adam akıllı, kiralar uçuk ( londra ) ve başkalarıyla evi paylaşıyorsun birikim yapmak yeni mezun tecrübesiz biri için zaten imkansız. Ben böyle hep kira mı vereceğim düşüncesi var, maaşımda ortalamanın altı tabii ki şuan onun da etkisi var. Her ne kadar artma potansiyeli olsa da kısa vadede 2-3 yıldan önce istediğimi yakalamam mümkün değil.

Şimdi tartıya koyuyorum, türkiye’de ev var, iyi kötü bi araba da çekebilirim altıma aile desteği ile üç beş bişey kazansak en azından istediğimde ailemi görürüm, yazın dostlarla 2 saatte denize kaçar kafayı sıfırlarım diyorum.

Böyle zorlanan, geri dönen ya da kalıp devam eden vardır belki aramızda. Her türlü yoruma açığım, türkiye’den başka yerde yaşayamam diyenleri de dinlerim manyak mısın kal diyenleri de.

Bu arada ingiltere tek şansım değil, döndükten sonra ileride yarın bir gün yine avrupa’ya göçebilirm. Tek kurşunum olsa kesinlikle kalırım onu belirteyim maalesef onun da rahatlığı var.
(10) 

Deliksiz uyuyabiliyor musunuz ?

garavel #1509753 
Sb. Hiç yoksa gece 3-4 kere uyanıp bilinçli olarak sağıma soluma dönüyorum, oh daha sabah olmamış diyorum. İşe başladığımdan beri ( 3 ay ) neredeyse böyle deliksiz bi uyku çekemedim, sabah erken uyanıcağımı bilmek çok geriyor ( kafada başka düşünceler de var tabi salt iş değil )

Sizde durumlar nasıl ? Zamanla alışılır mı buna, bi çözümü var mıdır.
(4) 

Faizler %14 değil miydi ? / döviz korumalı mevduat

garavel #1508066 
Geçen atilla yeşiladayı dinledim, döviz korumalı mevduatı kesinlikle tavsiye ediyorum dedi, hükümete her ne kadar zerre güvenmesem de şuan faizlere bakayım dedim ve %21 i görmemle şok oldum. Hem %21 verip hem döviz farkını verecekse mantıklı değil mi ? 1-2 seferlik yapılabilir sanki.

Ama dediğim gibi hükümete zerre güvenmiyorum, yapanlar ve yapmayanlar sebebini söyleyebilir mi acaba? Paramı vereceğinden ve döviz farkını kapatacağından emin olsam mantıklı gibi.

Sizce?
(13) 

Her gün 50 dk bisiklet çok mu ?

garavel #1507804 
Merhaba, yeni bir eve taşınacağım ve işime yakın olsun diye özellikle o bölgeden ev bakıyorum. 1-2 beğendiğim ev var bisikletle 25 dakika diyor en beğendiğim ev. 25 geliş 25 gidiş sizce ideal mi ? Normalde düzenli spor yapıyorum ( bacak günlerine çok ağırlık vermiyordum bu manada iyi olur ) ama 25 dakika da çok mu sanki ?

Bu arada bulunduğum yer londra. Tam merkez değil ama şehir dışına yakınım. Yani trafik az gibi düşünebilirsiniz bisiklet yolu vs var ama hava genelde yağmurlu 7-8 derece. Teşekkür ederim şimdiden.

25 çok ise sizce max kaç olmalı ?

Baktım şimdi 7.5 km imiş bir gidiş. 6.2 km lik bir yol da var 20 dk gösterdiği ama ilk niye 25 lik yolu tavsiye etti ben de anlamadım.
(5) 

Nft, metaverse, değişik coinler

garavel #1507676 
Bi anda patlamadı mı bunlar ya ? Oturdum bi cumartesi günü bunları araştırayım dedim beynim zonkluyor allak bullak oldu her şey. Yok metaverse dünyası, yok metaverse arazisi yok metaverse'den ev yok metaverse coinleri patlama yapıcak vs vs. Bitcoin ve altcoine yeni alışmıştık bunlar nereden çıktı şimdi ? Ne derece takip ediyorsunuz ne derece ilgileniyosunuz bunlarla ciddi bir gelecek ve gelir olarak görüyor musunuz acaba ? 10 sene sonra kafamızı dağlara taşlara vurur muyuz ?

Nft'yi hiç anlamıyorum zaten bu arada. Ünlülerin işi galiba o eserlerini falan mı satıyorlar ?

Bu genç yaşımda kendimi 70 lik dede gibi hissediyorum bu nedir ya.
(8) 

Apple watch kullananlar memnun mu ?

garavel #1502645 
Selam, series 7 almayı düşünüyorum genel olarak apple watch kullananlar memnun mu acaba ? Haftada 4-5 gün spor yapıyorum tam olarak ne kadar kalori yaktığımı doğru bilebiliyor mu acaba ? Onun haricinde aramalar geliyor, mesajlar görünüyor vs diye biliyorum şimdi harita falan da görünüyor çok güzel özellikler bunlar haricinde görünce sizi şaşırtan ya da gün içerisinde çok sık kullandığınız özellikleri neler ?

Not : macbook , iphone, airpods var aynı zamanda.

Maksimum verim alırım diye ümit ediyorum.
(2) 

Baş ağrıtmayan erkek parfümü

garavel #1501170 
Merhaba, şimdiye kadar tamamen çakma kullandığımdan olsa gerek artık sıktığım anda başım ağrıyor. Öyle ki orjinal parfümler bile bazen başımı ağrıtmaya başladı. Bilmiyorum fark eder mi ama, kokusu çok ağır olmayan ve kışlık bi erkek parfümü öneriniz var mı ?

Klasik bir koku olabilir, şimdiye kadar dior sauvage kullandım güzel bi koku ama o da yani sıktı diyebilirim artık biraz. Tabi çok çok da pahalı olmazsa güzel olur. Tenk yu.
(3) 

Yurtdışı konser / etkinlik takip

garavel #1499427 
Merhaba, biletix gibi böyle sadece türk sanatçıların konseri / performansını takip edebileceğimiz bir sitre var mı yurtdışı turneleri için ? Yani sevilen sanatçıların programına tek tek bakmak çözüm ama bazen akla gelmeyenler olabiliyor.

Londra için mesela varsa öğrenmek isterim. Teşekkürler.
(17) 

İkametgahı yurtdışına almak ve askerlik

garavel #1498797 
Merhaba, yaklaşık 3 hafta önce ingiltere’ye yerleştim, çift vatandaşlığım var ve bunları türkiye’de eşleştirmedim çünkü çok uzun bir işti ve kime sorsam gerek yok dedi. Ülkeden çıkış yaparken türk kimliğini de istiyorlar tabi ama, etkisi var mı bilmiyorum. Şuan ben diğer vatandaşlığım üzerinden burada olduğum için ( soyad farklı ) ikametgahımı buraya aldırıp seçimlerde vs oy kullanabilir miyim ? Veya ikametimi aldırmayıp bunlarla uğraşmazsam hiç ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim ?

En çok kafama takılan mevzu ise askerlik, üni’den yeni mezunum ve min 3 sene yurtdışında kalınca dövizle askerlik yapılabiliyor, dövizle yapmak istiyorum bunun için yine ekstra bir işlem falan yapılıyor mu acaba ?

Oy moy yine neyse de askerlik işini napıcaz ya :/
(6) 

İzmir’de kaliteli dövmeci

garavel #1492131 
Merhaba, kaliteli ama yaşını başını almış egosu kendinden büyük olmayan dövmeci tavsiyeleriniz var mı ? Koluma omuzdan başlayıp dirseğe kadar çok yoğun olmayacak şekilde heykel dövmesi yaptırdım mesela 6.5 verdim arada tanıdık olmasına rağmen, normalde 7-8 dedi. Kime sorsam çok fazla dedi, ben de daha uygun fiyatlı arıyorum.

Tarz olarak büyük dövme, kol kaplamalı falan o tarz çalışan birisini arıyorum.

Can gurgul’u nasıl bilirsiniz mesela fiyatları abartı mı ?
(6) 

Sınırları korumak bu kadar zor mu ?

garavel #1491875 
Selam, şimdi türkiye sınırı malum kevgire dönmüş durumda. Kasıtlı veya kasıtsız bir şekilde on binlerce kaçak giriş oluyor. Peki avrupa'da da durum böyle mi ?

tr.euronews.com

Mesela şu haberde, Letonya OHAL ilan etmiş ve 670 km'lik sınırı var. Şimdi nasıl korunabilir ki 670 km 'lik sınır ? Yani 5 değil 10 değil nasıl oluyor bu işler bilmediğimden soruyorum, belli aralıklarla nöbetçiler vs mi oluyor ?

Haberde şöyle bir cümle geçiyor

'' Litvanya parlamentosunda yapılan oylamada ise 670 kilometrelik Belarus sınırının 508 kilometresine 4 metre yüksekliğinde dikenli tel duvar örülmesi onaylandı. Reuters'a konuşan Litvanya İçişleri Bakanı Agne Bilotaite, tel duvarla ilgili "Bu fiziksel bariyer olmadan sınırlarımızı korumanın imkanı yok. Bu çok açık ve net." ifadelerini kullandı. ''

Yani her geçen zamanda sanki gelişmiş ülkelere bi göçmen akını artarak devam ediyor ve sanırım şuan avrupa'nın iklim krizi ile birlikte en büyük sorunu bu. Ne olacak peki ? Her ülke kendine böyle 1000 km lik duvar mı inşa edecek ?

Yani düşünüyorum aklım almıyor, mesela tr sınırını şuan nasıl koruyabilir ki ? Ki tr'nin sınırı çok çok daha fazladır tahminim. Ne yapılabilir ?

Ek olarak bir şekilde sınırı geçmiş kişileri neden kamplara yerleştiriyorlar ? Topluca götürüp uçağa bindirip geldikleri yere gönderemiyorlar mı ? Burada tek aklıma gelen o kişinin geldiği ülkeyi söylememesi ve kimliği vs yırtıp atması. E bu bug gibi bir şey mi o zaman avrupaya gitmede ?
(4) 

Google araması hakkında soru

garavel #1491454 
Eskiden x ülke nüfus yazınca direkt olarak aradıktan sonra karşıma çıkardı ekstra bir sayfaya girmeden, ya da gsyih sini falan yıllara göre gösterirdi vs şimdi çıkmıyor hiçbir şey. Sizde de öyle mi ? Bi ayarı falan mı kapattım naptım.
(3) 

TR’den yurtdışına para gönderimi

garavel #1490672 
Merhaba, türkiye’deki bankamdan ingilteredeki hesabıma para transfer etmek istiyorum, transferwise en iyi seçenek mi ? Ek olarak buradaki sterlin hesabımdan direkt olarak sterlin şeklinde aktarabilir miyim ? Son bi soru, banka bu para nerden geldi diye sorar mı ? Çünkü oradayken atm üzerinden dahi para yatıramıyordum 6 aylık 1000 sterlin sınırı vardı elden yatırma için.

Banka monzo.
(2) 

Bi ingiliz dizisi vardı netflix’de

garavel #1490561 
Manchester’da geçiyordu, ilk sahnesinde adam futbol sahasının barındaydı yanına bir kadın yaklaşıp gizemli bişeyler anlatıp sonra yok oluyodu. Neydi ismi ?
(14) 

Emlakçı kira komisyonu

garavel #1490525 
Merhaba, bir ev kiralıcaz diyelim 3.500 tl kirası olsun ve emlakçıdan kiralıcaz, bu durumda ilk kirayı hem ev sahibine hem de emlakçıya mı veriyoruz yoksa bizimle alakası yok direkt olarak ilk cebimizden ilk kira 3.500 çıkıyor o da emlakçıya mı gidiyor ? Yıllık kiranın %12 si diyen de var 3.500 x 12 = 42.000 yıllık toplam ev sahibine desek + 5k emlakçıya mı oluyor ? Nasıl oluyor ?

Öyle olursa tutma ihtimalimiz 0, ev sahibi ilk kiradan feragat eder mi ?
(5) 

Premier lig stadyumda maç izlemek

garavel #1490344 
Merhaba, dün bir arkadaşla konuşurken böyle bir muhabbet geçti. Londra’da yaşamaya başlayınca herhangi bir takımın maçlarını izlerim falan ( tottenham, arsenal, chelsea ) arkadaş da gülerek izleyebileceğini mi sanıyorsun onların tamamı kombine ve belki 2025-2026’ya kadar bitmiştir dedi. Doğru mu bu ? Manu için duymuştum tamam manu normal de saydığım takımlar da mı öyle ? İzleyemez miyiz :/
(6) 

Aşı ve hastalık

garavel #1490095 
Merhaba, cumartesi biontech 2. doz olmak istiyorum fakat 4-5 gündür yaz gribine yakalandım galiba büyük bir salgın var gibi. Burun akıntısı / tıkanıklığı, hafif halsizlik, boğaz ağrısı ve sesim komple değişti semptomlarım bunlar. Ateş vs hiçbir şey yok, korona değilimdir herhalde diye düşünüyorum. Bu durumda 2. doz aşı olunur mu ? Daha da kötü yapar mı ?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık