(10) 

Şarapsever kişiye ev hediyesi ne almalı

engelbert humperdinck #1590083 
Şarap ve kadeh hariç:) kalite ve marka dikkati olan bir kişi, şarapla ilgili iyi ki sahibim dediğiniz tool gadget ne varsa yardırırsanız çok mutlu olurum teşekkürler
(7) 

almanya'da ehliyet alınca türk ehliyetinin teslim edilmesi zorunluluğu

engelbert humperdinck #1579882 
böyle bir şey varmış ama anlamakta ve kabul etmekte zorluk çekiyorum. bir ülkenin verdiği uluslararası geçerliliği olan belgeyi, başka bir ülkenin otoritesi nasıl teslim alıyor ve geri de vermiyor? bu belge pasaport değil, bu kişi iltica filan etmemiş sonuçta, çalışan expat, sadece orada araba kullanacak ve bunun için gerekli şartları da yerine getirmiş. zamanı gelince de dönecek ülkesine. neden ve hangi sebebe dayanarak adamın mevcut ehliyetini elinden alıyorlar?
(3) 

izmir çeşme alaçatı kış vakti

engelbert humperdinck #1575844 
Merhaba, eşim ve 6 yaş oğlumla üç gün çeşme'de olacağız, buralara hiç gitmedik daha önce. kahvaltı akşam yemeği otelde geri kalan tüm zamanda tarihi doğayı mimariyi güzel bi keşfedelim istiyoruz, anıtsal yapı sahil koy endemik bitki vb ne tavsiye ederseniz olur, zaman kısıtlı ama çok motiveyiz minimum fotoğraf maksimum gezi. kış vakti açık mekan tavsiyeniz olursa oralara da gidebiliriz. aklınıza sağlık şimdiden teşekkürler :)
(1) 

bulgaristan'da meta quest 3 nereden

engelbert humperdinck #1570903 
alabilirim? 1-2 hafta içinde Sofya'ya gitme durumu var, ama bir ihtimal Plovdiv - Harmanlı buralardan da dönebilirim. Sofya ve/veya bu saydığım yerler içinde sattığını bildiğiniz bir teknomarket var mı? Türkiye'de fiyatı 20k+ olmayan bir yer varsa onu da paylaşırsanız çok güzel olur :) teşekkürler!
(4) 

dört katlı eve asansör yaptırmak

engelbert humperdinck #1564478 
Merhaba,

Ailemi ziyarete gidince kaldığımız baba evine 4-6 kişilik güzelce bir asansör yaptırmak istiyorum ama iş boyumu aşar mı hiç kestiremiyorum. Zemin dahil beş duraklı, güvenli sorunsuz, tahminim dış cepheden olur ama belki merdivenler kesilip içeriden de yapılabilir emin değilim. anahtar teslim nasıl fiyatlar var, yaptıranınız ve önerileriniz varsa almayı çok isterim.

Teşekkürler
(3) 

projeksiyon perdesi açıp kapatırken aşırı ses yapıyor

engelbert humperdinck #1563315 
cayır cuyur yırtılan muşamba gibi yüksek bir ses, evde yankılanıyor resmen. bunun bir çözümü var mı? bir yerlerini yağlamak mı gerek, çocuk aşırı korkuyor yanında açamıyoruz. çözüm olursa değiştirebilirim, benimki mi dandik yoksa hep böyle mi bunlar?
(1) 

Nintendo Wii konsol oyunlarını nereden bulabilirim?

engelbert humperdinck #1563312 
Merhabalar,

Zamanında çok oynadığım sonra oyunlara para yetiremeyince softmode crack eylenmiş bir Wii cihazım var. Bununla bir dönem çok güzel vakit geçiriyordum. Şimdi oğlumla da oynamak istiyorum ama hiç oyun bulamıyorum, torrentlar hep ölü. İndirdiklerim WBFS'ydi diye hatırlıyorum ama emin değilim, indirip klasör şeklinde HDD'ye atıyordum, Red_Steel[NJHQZ] filan gibi isimleri oluyordu. Böyle oyunları nereden bulabilirim, ya da başka ne formatta indirip nasıl yapabilirim bir öneriniz var mı?

Çok teşekkürler
(2) 

deniz araçları veya deniz yolculuğu simülasyon oyunu

engelbert humperdinck #1561243 
amatör denizciliğe hevesi olan, kitaplar okuyan ama kısa sürede tekne gemi edinemeyecek bir arkadaşım için motoryat, yelkenli vb belli başlı modelleri kullanabileceği gerçekçi simülasyon oyunu arıyorum, tek bir gemi türü olup böyle denizcilik tabirleri terimleri öğreten tayfasıyla erzağıyla mavi yolculuk tecrübesi gibi de geçiyor olabilir. var mı böyle bir oyun duyan bilen? teşekkürler!
(3) 

Ancestry DNA sonucundan FMF analizi

engelbert humperdinck #1560241 
Merhabalar,

Yangılı seyreden bi rahatsızlık nedeniyle Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalığım ya da taşıyıcılığım var mı diye bir üniversitede genetik test yaptırmıştım, net sonuç çıkmamıştı; taşıyıcılık kesin gibi ama sende FMF var denememişti. Bu taşıyıcılık durumu da oldukça yaygınmış. Ancestry DNA'dan aldığım ham DNA testi sonucum da var, bunu bir yerlere yükleyip FMF durumumu daha netleştirecek bir veri elde edebilir miyim?

Teşekkürler!
(2) 

şelasyon tedavisi

engelbert humperdinck #1559640 
garip hastalıklarla uğraşıyorum. romatolojik şeyler var, yıllardır kötüleşen bölgesel saç dökülmesi var, amalgam dolgu ve etrafımda kırılan projeksiyon lambalarından bir miktar civa maruziyetim mevcut. vücutta birikmiş ağır metallere karşı bu şelasyon işini denemek istiyorum. yapanlar veya yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilir mi, nerede yapılıyor, sonuçlar nasıl? teşekkürler.
(3) 

Rusya - Ukrayna savaşında millet ittifakının tutumu?

engelbert humperdinck #1556457 
Türkiye'nin konumunda bir değişiklik bekleniyor mu, bu konuda net bir konsensusları var mıydı? Siyasi konularda daha önce pek arama yapmadığımdan bulamamış olabilirim, link paylaşırsanız o da olur teşekkürler!
(3) 

at yarışlarına nasıl gidilir

engelbert humperdinck #1503295 
merhaba,

4 yaşındaki oğlumla birlikte bir aktivitemiz olsun diye at yarışına götüreyim istiyorum (kocaeli) ama daha önce kendim de hiç gitmedim. tjk sitesinden yarış programına bakıyorum, fazla duramayız zaten, akşam 4-6 arası gibi düşündüm. izleme adabı nedir, bilet nasıl alınır, nasıl oturup kalkılır, daha iyi bir deneyim için ne yapmalıyız, filmlerde gördüğümüz gibi dürbün götürelim mi :) biraz anlatabilir mi bilen arkadaşlar?

teşekkür ederim :)
(4) 

Telekom'un Tilgin modemi ile port forwarding

engelbert humperdinck #1462762 
yapabilen var mı acaba? Tilgin AB HG2331 modem. admin ve root ikisinin port forwarding menülerinden de denedim, internet 0.0.0.0/0 (any)den içeri bir local ip'ye bir TCP port yönlendirilecek. ayarlar tamam görünüyor, firewall disable ettim sonuç yok. deneyip de aşabildiyseniz öneriniz var mı? teşekkürler
(3) 

projeksiyon cihazını sabitleme

engelbert humperdinck #1451019 
Merhaba,

Led olmayan eski tip bir projeksiyon cihazım var 2 kg civarı. koltukların arkasından öndeki perdeye doğru yansıtıyorum. uzun süredir tripod üzerinde idare ediyordum ama koltukların arkasında çok dar bir yerde, tripod ayakları yeterince açılamadığından ayarı sürekli bozuluyor.

duvar askı aparatlarına biraz baktım ama hepsi terminatör kolu gibi bir de üç beş iri delik açmam lazım. klasik duvar rafı düşündüm o da ortada şekilsiz kalacak öyle. aklıma lambader gibi yerden tek bir sağlam çubukla çıkan bir düzenek geldi, böyle bir şey hazır var mıdır? nasıl yapabilirim? ya da başka göze batmayacak montaj öneriniz var mı?

çok teşekkürler
(1) 

bu kaya fosil ise ne fosili acaba

engelbert humperdinck #1435935 
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

resimdeki kayada gayet organik görünen dalgalı bir yapı var, etrafında benzer bir taş da olmayınca çok ilgimi çekti, yaklaşık 35-40cm. bilenler bir göz atıp yorumda bulunabilirse müteşekkir olurum.
(4) 

Bepanthol eski Bepanthen krem/merhem muadili

engelbert humperdinck #1409846 
Eskiden Bepanthen alırdım 3tl, 5tl, birden bir şey oldu bunların fiyat uçtu gitti. Son yillardaki artışları kastetmiyorum ondan önce birden bi hızla fırladı sanki bu. Şimdiye kadar tam muadil ve daha uygun bir ürün çıkmıştır/vardır diye size sormak istedim. Sudocrem vb değil de tam bunun içerik muadili var mı bildiğiniz?

Teşekkürler
(1) 

epic games launcher'ı kuramama

engelbert humperdinck #1409158 
bunu söylemekten utanıyorum ama epic games'in msi installer'ını windows 10'a bir türlü kuramıyorum. administrator haklarıyla mı girmedim, powershell'den, komut satırından mı denemedim, yapmadığım şey kalmadı. internete bakıyorum benim gibi bir sorun yaşayan da yok. dll kütüphanesi eksik gibi bir uyarı vardı ama .net framework vb her bir şey kurulu şimdi evde değilim ekran görüntüsü atamıyorum ama nolursunuz benim de başıma böyle bir şey geldiydi deyin yaw. heavy rain ve diğer quantic dreams oyunlarını alacaktım sırf şu yüzden alamıyorum.
(3) 

zatürre ve akciğer boyutunda küçülme

engelbert humperdinck #1404127 
Merhaba,

2018 yılında bir zatürre geçirdim, şimdi de geçiriyorum. bu biraz daha ağır geçiyor, ağrıdan ambulanslık oldum, CRP 157, zar iltihabı ve bir miktar sıvı var o yüzdenmiş. ikisinde de tedavinin ortalarında çekilen xray ve tomografilerim var.

i.hizliresim.com

şimdikinde sağ akciğerim ciddi küçülmüş görünüyor. çeşitli detaylı tetkikler yapıldı, doktorlar bu boyut meselesinden pek bahsetmiyorlar, herhalde daha sıra gelmedi yada önemsiz ama benim kafama şu anda bu takıldı.. lütfen bu durumu yorumlar mısınız, tedavi sonrası eski haline gelecek mi bu ciğer? ne yapsam iyi olur?

Çok teşekkürler, siz de dikkat edin kendinize.
(2) 

android tablette çizim / illüstrasyon

engelbert humperdinck #1392628 
merhaba,

eski galaxy tab s 10.5 tabletimle kendi amatör masal kitabım için doğa temalı indie illüstrasyonlar yapmak istiyorum. hangi yazılımları kullanabilirim? bir de bu işler için basit stylus kalemler iş görüyor mu yoksa başka bir kalem mi almam lazım? daha önce basit illüstrasyon ve renklendirmeler yaptım ama tablet tecrübem hiç yok.

çok teşekkürler!
(5) 

ATM'den dolar çekim ücreti (Payoneer)

engelbert humperdinck #1389738 
Eylül ortalarına kadar Payoneer mastercard debit kartımla TEB'den çekiyor peşinden cepteteb hesabıma aynı atm'den yatırıyordum, bu arada 10-12 $ komisyonu paşa paşa ödüyordum. Sonra bu komisyon haricinde bir de çekim ücreti gibi bir hede çıkmış, ATM'de uyarı da yazdı ama boşluğuma geldi tamam deyip çekmiş bulundum, ikinci kez bu kadar bir meblağ daha düştü hesaptan toplam 25 dolar gibi bir masraf oldu.

Yakın zamanda (1 ay içinde) bu işlemi yapan var mı, bu durum her bankada böyle mi oldu acaba? Bildiğiniz alternatif hangi bankamatikler kullanılabilir. Enpara için buralarda (Kocaeli) QNB bankamatiklerinde içinde dolar olana rastlamadım ama bunda ekstra ücret yok derseniz arar bulurum.

Teşekkürler
(6) 

diş etlerinde aniden ortaya çıkan sorunlar

engelbert humperdinck #1378616 
diş etlerimde 1-2 gün içinde üç beş farklı yerde şişme, kızarma, fırçalarken kanama gibi sorunlar ortaya çıktı. şu anda da hafif hafif acıyor buralar. aniden ne oldu böyle hiç anlayamadım. düzenli fırçalıyorum, diş ipi ara ara kullanıyorum, beslenme düzenim miktarlar açısından çok sağlıklı olmasa da meyve, yeşillik, et-yoğurt tüketiyorum. uyku düzenim biraz bozuk. bir tahmin veya tecrübeniz var mı acaba?
(14) 

kimya çok güzel değil mi?

engelbert humperdinck #1378405 
örneğin reçineyi klasik temizleyicilerle saatlerce uğraşıp çıkaramazken alkollü bir kağıt havluyla zart diye temizleyebiliyorsun. izoamil asetat, muz aroması. vitaminler, karbonhidratlar, şunu yiyelim bunu içelim diye peşinde koştuğumuz ya da uzak durduğumuz her şey birer kimyasal formül. hormonlar, feromonlar, sular sabunlar.. 2 senelik okullar filan hayatın bu gizemli alanını bir parça aydınlatabilir mi benim için? yada yalnızca meraklıların edinip okuyabileceği kimyagerin başucu kitabı gibi bir şey var mı?
(3) 

yeni istanbul havalimanında kaybolur muyum

engelbert humperdinck #1376762 
yarın akşam antalya'dan gelecek yabancı misafirleri almaya gideceğim, maps'ten bakıyorum gta san andreas haritası gibi yer. bebekleri de var fazla yürüsünler istemiyorum, iç hatlar gelen yolcu çıkışına en yakın park yeri için yönlendirme var mı, rahat bulur muyum bunları? bir sürü soru kafamda. kocaeli'den geleceğim bi kısaca bahsetseniz minnettar olurum.
(4) 

numaralı deniz havuz yüzücü gözlüğü

engelbert humperdinck #1371646 
nerede yaptırılabilir arkadaşlar, biraz acil yarın gözlükçülere soracağım ama istanbul'da değilim o yüzden duyan bilenlerden destek almak istedim. illa hazır modellerden mı seçilmeli (zaten çok az var bir şeye benzemiyorlar) yoksa bir gözlük seçilip ona uygun yaptırılıyor mu. misal şu gözlüğü alıp numaralı cam taktırılabilir mi?

www.adidas.com.tr

5 ve 10 senelik iki adet duyuru var, yanıtlar negatif, güncel bir sormak istedim teşekkürler
(5) 

ev arıyorum, siz de arıyor musunuz

engelbert humperdinck #1365673 
güzelce bir sitede oturuyorum, yeşil alanımız çok, küçük çocuk için güzel ortamı var ama altın üstün gürültüsünden çok yıldım artık. gözü karartıp müstakil (ikiz olmayan) tek yada çift kat binalı, bina araları uzak hava kalitesi yüksek yeşili bol yerde bir siteye zıplamak istiyorum. satıp edip kredisiz 400-500k'ya çıkabiliyorum. çok şey mi istiyorum? sizin de var mı böyle planlar?

yer izmit ve civarı, yalova ve sapanca dahil
(2) 

tahlil yorumu - bu çocuğu nereye götürsünler

engelbert humperdinck #1351740 
merhaba sağlık profesyoneli arkadaşlar, alerji gibi görünen cilt reaksiyonundan sonra dermatolojiye giden bir çocuğa ait tahlil sonucu. hangi doktora gitsin bundan sonra, bir öneriniz tespitiniz var mı acaba?

i.hizliresim.com


teşekkürler
(1) 

kvas yapımı

engelbert humperdinck #1349608 
evde kvas yapan var mı? hangi tahılla denediniz sonuç nasıldı? yapımı kolay bir şeyse denemek istiyorum bunu.

rusya'da mayalı çavdar ekmeği kabuğundan evde yapılanı denemiştim, buzdolabından kavanozla getirdiler, bol asitli şahane aromalı bir içecekti, lezzetine bayıldım, yapılışını da tarif ettiler ama hiç kalmadı ki aklımda :(
(7) 

uv'den koruyan cam filmi var mı?

engelbert humperdinck #1348344 
Cam filmi sorusunu görünce aklıma geldi, bunların UVA UVB'den koruyanları oluyor mu, en iyisi hangisidir? yazın direksiyon başında cayır cayır yanmaktan bıktım. yaptırdım artık yüzüm gözüm yanmıyor dediğiniz marka var mı?

bir de bu güneş işi tehlikeli abi cidden, bebeğiyle seyahat eden var hassas ciltli olan var.. bir amaca hizmet ediyorsa yasaklanmasının düşünülmesi saçma değil mi sizce?
(2) 

midi klavyeden pc'siz ses çıkışı

engelbert humperdinck #1345225 
merhaba,

eski bir USB çıkışlı MIDI klavyeden arada laptop/pc olmaksızın ses almak istiyorum en ucuz yollu. müzikal bir geçmişim olmadığı için hiç bilgim yok bu konuda. Midiplus Miniengine diye bir ürün var $60 civarı aliexpress'te, iki kez sipariş ettim bir türlü gönderemediler. başka ve daha ucuz bir öneriniz var mı bu iş için? ses kalitesi çok önemli değil.
1

mobil görünümden çık