(3) 

Paspası en iyi robot süpürge?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1591314 
Selamlar,
Yurtdışındayım ve öyle temizlikçi çağırma işleri çok meşakkatli oluyor. O sebepli iyi bir robot süpürge alayım diyorum. Evde şu ürün; ty.gl var ama paspaslaması inanılmaz yetersiz kalıyor. Sadece tozu alıp gidiyor, ayak izleri varsa kahve izini bile geçirmiyor.
Ne önerirsiniz ?
(13) 

İş takibimi geliştiremiyorum, tavsiyelere açığım …

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1577285 
Selamlar ahali,
Yurtdışında uluslararası bir şirkette çalışıyorum, yakın zamanda yönetici oldum. İş tanımı olarak bir ürüne bakıyorum ve ürünü geliştirmek için satış ekibi, ürün geliştirme ekibi, data science ekibi ile birlikte toplamda 30 kişi ile çalışıyorum. Bizim ekip de 9 kişilik.
Kişisel olarak hayatım boyunca hiç not tutan bir insan olmadım. Lisede defterim hep eksikti, ünide kırtasiyelerdeki notlardan ve kitaplardan çalışırdım. Çalışırken sadece kafama daha iyi girsin diye not alır tekrarları yine kitaptan yapardım. Jr ve sr dönemlerinde bir şekilde götürüyordum ancak şu an çok fazla paydaş var ve işler sadece hafızamdan ilerliyor. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım ancak bir yerde patlayacak bu farkındayım.
To-doist, notion, asana, one note, trello hepsini denedim ancak yok olmuyor. Düzenli tutamıyorum notları, alışmamış organda durmuyor don. Benim gibi bu süreci yaşayanlar nasıl yürüttü süreci çok merak ediyorum.
Her türlü önerinize açığım, beni düzenli bir insan yapın :(
(1) 

Planör Eğitimi Nasıl Alınıyor?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1576022 
Bir süredir Almanya'dayım. Burada tanıştığım 1-2 kişiden hobi olarak planör kullandıklarını öğrendim. Açıkçası benim de hoşuma giderdi böyle bir hobi ancak bunu anadilimde almayı tercih ederim. Türkiye'de böyle bir kurs veriliyor mu ? Baktım ancak hiçbir yerde göremedim.
(4) 

Yine bir Ev sahibi- Kiracı Sorusu

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1572491 
Selamlar ahali,
İzmir'de iyi sayılacak muhitte kirada oturuyoruz. 1.5 sene önce depremden sonra yeni ev olsun diyerek bu eve çıkmıştık. Çıktığımızda piyasanın üstündeydi, şimdi ise piyasanın %60-70'ine kalıyoruz diyebiliriz. Emsal kira 30k diyelim biz de 20k ödüyoruz. (Rakamlar sallama)

Ev sahibim de başka lokasyonda kirada kalıyormuş bu sebeple Temmuz ayındaki zam döneminde %25 zam yerine %45 zam yaptık. Evden memnunuz, uzun süre de kalmak istiyoruz diye üstüne önceki kiracının bırakmış olduğu izlerden dolayı boya badana da yaptırdık.

Bugün bana kendi ev sahibinin önceden kiralama sırasında imzalattığı tahliye sözleşmesini kullanarak dava açtığını Mayıs'ta davalarının olduğunu iletti. Daha sonra mahkeme dosyalarının fotoğraflarını da iletti. Davayı kaybetmeleri durumunda evi boşaltmamı istediklerini iletti.

Duruma biraz sinirlendim çünkü henüz eve çıkalı 2 sene olmamış, bir dünya taşınma masrafı, tadilat masrafı verdim. Hali hazırda yurtdışında yaşadığım için taşınma işleri benim için ekstra zor oluyor. Bir de tahliye taahhüt'ü tarihi benle zamma anlaştıktan 2 hafta sonra. Bilseydim ekstra zam da yapmazdım...

Mevcut durumda evden çıkmak zorunda mıyım ? Zaten ben kiralarken de kendisi tek mülkü olsa da kirada oturduğu için mahkemeyi kaybeder miyim ?
(3) 

Yönetici oldum, iş takip uygulamaları önerir misiniz?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1563147 
Gondorlular, Rohanlılar, kardeşlerim!
Uzun süreli senior tecrübesinden sonra 14 kişilik bir ekibin yöneticisi oldum. Göstereceğim performansa göre 1-2 yıl içinde direktörlük imkanım olacak, eskiden beri yapamadığım konular hakkında destek istiyorum. Liseden beri not tutmayı beceremiyorum o yüzden online olması gerek.

* Proje toplantılarının çıktılarını not alabileceğim, to-doları takip edebilieceğim

* Kişi bazlı atadığım task'leri benim takip edebileceğim bir uygulama arıyorum. Notion'a baktım ama biraz karışık geldi, var mı tavsiye ?
(1) 

Yırtılan Kayak Pantolonu Nerede tamir edilir?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1550772 
Selamlar,
Geçen ay kayakta pantolonu yırttım ufak bir delik oldu. Haftaya istanbula geliyorum Karaköy’de falan tamir yapan yerler var mı?
(14) 

KK ve popülist politikaları sizi endişelendiriyor mu ?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1545713 
Burada sabah 8.00, kalktım bir baktım ki EYT çıkmış. Konuyu gündeme getiren kişi KK, bunu da Erdoğan'ı tehdit ederek yaptı. Önceki seçim döneminde asgari ücrete hayvan gibi zammı getirtti ve resmen halkın büyük bir kısmı şu an asgari ile çalışıyor. Hala Türk vatandaşıyım ve çocuğumun geleceğinin satıldığını düşünüyorum artık. Siz ne diyorsunuz KK başarılı bir cb olacak mı ?
(2) 

Budapeşte'de Yaşanır Mı?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1543999 
Farkındayım çok genel bir soru, hali hazırda Polonya'da yaşıyorum ancak eşim İzmir'de olduğu için sık sık TR'ye geliyorum. İşimin bir ayağı da istanbulda. Varşova-İstanbul-İzmir döngüsünden biraz sıkıldım, yoruldum. Eşim de ben de Budapeşte'de iş bulduk. Gezerken çok beğenmiştik, Türklere de iyi davranıyorlar gibiydi. Ama aklımda 3 soru var, orada yaşamış olanlar cevaplarsa süper olur:

*İki kişi için aylık kaç euro maaş iyi sayılır? 3k euro, tek maaşla yaşanır mı ?
*İngilizce ile temel işlerimi halledebilir miyim , en azından bir süre ?
*Budapeşte vs İzmir vs İstanbul kim alır ? Şehir sakinliği,sosyal aktivite, güvenlik, yaşam standartı olarak.
*Türklere ön yargı var mı?
(11) 

Damat'a Takılacak Saat Önerisi

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1533325 
Sb.
Bu hafta sonu ablam evleniyor. Annemle babam ayrılar, annem altın takmayı tercih etti. Babam ve ben de ortak bir saat alalım istedik. Bütçe max 10k. Giyim markası olmayan güzel f/p saatleri alabilirim.
Beklediğim özellikler:
-Damat bey spor giyiniyor çok klasik bir model olmasın ama takımla da giyilebilsin.
-Bilekleri ince olduğu için kalın bir saat olmasın.
-İzmir'de görerek almayı tercih ederim ama şart değil. Olursa güzel olur.
(7) 

Her evde bulunması gereken temel ilaçlar/malzemeler

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1500225 
Selamlar duyuru ahalisi,

Yeni eve çıktık evde eşimle ben iki kişi yaşıyoruz. Şimdi bir ecza dolabı gibi bir dolap yapacağız,sizin aklınıza gelen (reçeteli/reçetesiz) evde bulunması gerek ilaçları/tıbbi malzemeler yazar mısınız? Pazartesi toplu olarak alalım. İkimiz de yılda maks 1-2 gün ilaç içtiğimizden genellikle evde ilacımız bulunmuyor.

Bizim aklımıza gelenler;
-basit kanama gibi şeyler için baticon, sargı bezi, değişik boyutlarda yara bandı, pamuk, ateş ölçer
-Hafif ağrılar ve hafif yüksek ateş için: Parol
-orta ve şiddetli ağrılar için(diş vs): Apranax
- Şiddetli grip vs için: Benical
-Mide yanması için: Rennie
- Hafif/ orta derecede kas ağrıları için(Halısaha /tutulma vs): Elektra Plus

Gerekmedikçe supplement kullanmıyoruz o yüzden vitamin vs yazmadım. Ek olarak evde bulunması gerek dediğiniz birşey var mı ? Bu gereksiz de diyebilirsiniz.

Not:İkimiz de sağlıklı, düzenli kontrollerini yaptıran ve kronik hastalığı henüz olmayan insanlarız.
(9) 

Pırlanta alırken kazıklanmak zorunda mıyız?

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1497246 
Selamlar,
Bu aralar eşime yüzük bakıyorum. Ne zamandır hediye almayı düşünüyordum. Beğendiğim bir tasarım var ancak nereye gitsem çok fahiş fiyatlar görüyorum. Daha kötü taşları daha pahalıya satmak isteyenler var. Bu işi kazıklanmadan ya da en az kazık ile nasıl halledebilirim ?
Konum istanbul/İzmir
(2) 

İzmir Psikiyatrist/Psikolog Tavsiyesi

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1486943 
Merhaba,

Babam için major depresyon tedavisi konusunda Psikiyatrist/Psikolog arıyoruz. Emekli olduktan sonra eve kapandı, ağlama krizlerine giriyor, dışarı çıkamıyor herkesin ona baktığını düşünüyor, bütün gün uyuyor. Daha önce Dokuz Eylül'de bir süre yatarak tedavi gördü. Şuan öyle bir durumdaki içtiği ilaçlardan sonra kelimelere dili dönmüyor hale geldi. Bazı durumlarda prof,doç vs hocaların daha iyi yaklaşımları olduğunu duyduk ancak bildiğimiz biri yok. Her türlü doktor, akademisyen, psikolog, alternatif tedavi tavsiyelerinize açığım.
(4) 

Evlilik Yıldönümü için Pırlanta Yüzük

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1486022 
Selamlar,
Evlilik yıldönümü için tasarımsal anlamda güzel yüzükleri olan bir yer arıyorum. İnstagramdan ya da yüz yüze kuyumculardan nereyi tavsiye edersiniz?
Reis ve inza hariç.

Evlilik teklifi sırasında güzel yüzük alamamıştım o yüzden evlilik teklifi yüzüğü gibi olacak.

Teşekkürler

Not: ince hoş tasarımlı yüzükler tercihimdir:)
(2) 

Doğası Güzel Yer Önerisi

Omelas'ı Terk Eden Köylü #1401332 
Hafta sonu için çok da kalabalık olmayan orman, göl vs güzel bir yer önerebilir misiniz?

Aranan şartlar:
*Romantik olması (evlilik yıl dönümü)
*Doğa olması
*Ankara'ya yakın olması
*Mümkünse Bolu olmaması
1

mobil görünümden çık