evde ortaya çıkan değişik bir sinek

veri #1586272 
uzuvları sivri sinek gibi ama tipi daha çok kara sinek gibi. kolay ölmüyor, uçarken aptal aptal çarpıyor. çarptığı yerde ses çıkarıyor aq. acayip tiksiniyorum şu yaratıklardan bana bu sineği bulalım duyuru ahalisi. her gün 2-3 tane çıkıyor evde nereden giriyor bilmiyorum.

bulundu: hamam böceği yumurtası parazitoid yaban arısı
(3) 

tıraş makinesi yağı sorunsalı

veri #1537814 
selam. makinenin başlıklarında katı top şeklinde beyaz yağ mevcut. bunun ne olduğunu bilen var mı? tıraş için kullandığım başlıkta bu baya azaldı fakat sipariş veremiyorum çünkü yağın ismini bulamadım. bu arada cihaz için yağlama işlemi gerekmiyor sadece her başlığında bu beyaz toplardan mevcut. cihaz şu: www.amazon.com
(3) 

binance tr vergi kesiyor mu

veri #1536983 
amacım usa üzerinden her ay düzenli usd almak ve western union, wise veya transfergo gibi yöntemler söz konusu değil artık. zira 3 gündür wise parama çökmüş durumda. paranın kaynağını istiyorlar fakat paranın kaynağı olan kişinin banka dökümlerini gönderdiğim halde oyalıyorlar. binance üzerinden usdt alsam bunu liraya çevirip banka hesabıma transfer etsem vergi kesintisi oluyor mu? bunun dışında otomatik vergi kesintileri söz konusu mu? demek istediğim transfer etmeden önce onayıma sunulmuş şekilde şu kadar vergi kesilecektir onaylıyor musunuz gibi gibi..
(2) 

doktor yazısı okumaca

veri #1503310 
saat 10 yazıyor değil mi?
(7) 

bu çanta nasıl?

veri #1466915 
sırt çantası kullanmak istemiyorum ve şık dursun istiyorum. çapraz şekilde duran çantalar için pek alternatif bulamadım. daha önce kullandığım bir marka olduğu için buna yöneldim, alternatiflere açığım.

mbp 16"

ipad pro 13"

harici ssd ve ıvır zıvır taşınacak o yüzden çapraz olanları için fazla alternatifim yok.

www.sfbags.com

özellikle kadınlar nasıl gözüktüğü konusunda fikir verirse sevinirim. (erkeğim)
(6) 

yurt dışında şirket kurmak ve türkiye'de vergi durumu

veri #1430040 
türkiye'de yaşayarak yurt dışında bir şirket kurduğumuzu farz edelim. şirket kurma işlemleri için bile yurt dışına çıkış olmayacak ve kazanılan gelir yine yurt dışında bir banka hesabına transfer edilecek. bu parayı türkiye'de olan kişisel banka hesabıma çektiğim zaman herhangi bir yasal sıkıntı yaşar mıyım? burada bir şirket kurmak seçenek bile değil ve olurda kurmak zorunda kalırsam en fazla 1 yıl içinde yurt dışında şirket kurmam gerekecek işlerimi devam ettirebilmem için.
(2) 

ebay.de almanca yardımı

veri #1425682 
ebay.de dışında başka bir yerde bulunmayan bir ürün yüzünden alışveriş yapmak durumunda kaldım ve ödeme seçenekleri olarak sadece hesaba gönderebiliyordum. neyse bunu hallettik fakat çeviri ile bir yere kadar geldim. "Als bezahlt markieren" kısmını seçmem gerekiyor sanıyorum doğru mu? başka bir yerde "Ihre Zahlung steht noch aus" yazıyor.
(1) 

ptt yarın dağıtım yapar mı?

veri #1423605 
sb.
(1) 

trt arşiv 1981

veri #1422477 
yaşar güvenir'in sunuculuğunu yaptığı imbat adlı programın kayıtlarına nasıl ulaşabilirim? trt arşiv bir ara sitesinde yayınlamıştı fakat sonradan kaldırdılar bir çoğunu. hangi bölüm olduğunu bilmiyorum fakat birinde 20 dakika boyunca annem ile beraber türk sanat müziği söylüyordu. özetle manevi değeri çok yüksek benim için.
(1) 

macbook pro için kablosuz klavye ayarlamaca

veri #1392003 
başlıkta belirttiğimin dışında usb alıcısı olmadan çalışmasını istiyorum. şu küçük bağlantı kurucu usb alıcısı olmadan. www.logitech.com www.logitech.com bu ikili ile bunu yapabilir miyim? bluetooth özelliği var yazıyor fakat emin olmak istiyorum.
(3) 

bu dans hangi bölgenin?

veri #1385420 
(6) 

cialis ve apranax

veri #1365296 
20mg cialis ile beraber apranax içilir mi? bunları yaparken alkollü olacağım.
(1) 

pet sonuçları yorumlama

veri #1363322 
selamlar annemin pet sonuçları çıktı. yarın doktora gidiyoruz fakat gidene kadar içim içimi yiyor. 7 ay kadar önce melanom yüzünden sağ göz enükleasyon yapıldı. buradan kesin bir sonuç alma niyetinde değilim fakat bu raporu insani bir dil ile nasıl yorumlarız? eklem için mr isteniyor yanlış anlamadıysam kemiğe metastaz mı yapmış yani?

---

ICD tanı kodu: C43 ----------------------------------------------------------------Endikasyon: Evreleme
Gönderen klinik: Dermatoloji BD--------------------------------------------------Açlık kan şekeri: 97 mg/dl
FDG dozu: 9.4 mCi-----------------------------------------------------------------Tarama alanı: Verteks-ayak ucu
Ek görüntüleme: (-)----------------------------------------------------------------Pre-medikasyon: (-)



Serebral ve serebeller alanlarda FDG dağılımı fizyolojik sınırlardadır.

Baş ve boyun yapıları incelendiğinde; patolojik boyutta ya da artmış FDG tutulumu olan lenf bezi mevcut değildir. Sağ gözde enükleasyon öyküsü bulunan olguda sağ orbitada yumuşak dokularda hipermetabolik görünüm (SUVmax: 10) mevcuttur.

Toraks kesitlerinde; akciğer parankim alanlarında hipermetabolik nodül veya infiltrasyon alanı izlenmemektedir. Mediastende patolojik boyutta ya da artmış FDG tutulumu olan lenf bezi mevcut değildir.

Abdomino-pelvik görüntülerde; karaciğer her iki lobunda büyüğü segment 6'de 1.5cm boyutlu, kist ile uyumlu olabilecek hipodens lezyonlar FDG tutuluşu göstermemiştir. gastrointestinal yapılar, dalak, adrenal bezler ve üriner sistem yapıları fizyolojik sınırlarda FDG tutulumu göstermektedir. Hipermetabolik özellikte lenf nodu ayırt edilmemektedir.

Görüntüleme alanına giren kas ve iskelet yapılarının değerlendirilmesinde; Sağ alt ekstremitede femoropatellar eklem düzeyinde lateral yerleşimde 1.2cm boyutlu nodüler yumuşak doku lezyonu belirgin hipermetabolik özelliktedir (SUVmax: 11.2). Buna komşu femurda da kortikal yerleşimde kontur düzensizliği oluşturan sklerotik bir kenarlı bir lezyon izlenmektedir.


SONUÇ

Malign melanom tanılı olguda evreleme amacıyla istenen PET/BT tetkikinde;

- Sağ gözde enükleasyon öyküsü bulunan olguda sağ orbitada yumuşak dokularda hipermetabolik görünüm mevcuttur. Öncelikle post-operatif değişiklikler ile uyumlu olabileceği düşünülen bulgunun takibi önerilir.
- Karaciğer her iki lobunda büyüğü segment 6'de 1.5cm boyutlu, kist ile uyumlu olabilecek hipodens lezyonlar FDG tutuluşu göstermemiştir.
- Sağ alt ekstremitede femoropatellar eklem düzeyinde lateral yerleşimde 1.2cm boyutlu nodüler yumuşak doku lezyonu belirgin hipermetabolik özelliktedir. Buna komşu femurda da kortikal yerleşimde kontur düzensizliği oluşturan sklerotik bir kenarlı bir lezyon izlenmektedir. MR korelasyonu önerilir.

---

petten 7 gün önce mr çektirmiştik sonuçları ise şöyle:

---

Üst Abdomen MR[Mr Üst Abdomen Kontrastsız,MR Dinamik,MR ERKEK/DİŞİ LİNE ilaçlı her hasta için (2852)]

Çekim Tarihi : 13.06.2019, 22:07

Klinik ön tanı: Uveal melanom tanılı olgu. Karaciğerde hemanjiom? Metastaz?

ÜST BATIN MRG, DİNAMİK MRG, DİFFÜZYON AĞIRLIKLI GÖRÜNTÜME, HEPATOSİTSPESİFİK KONTRASTLI ÇALIŞMA:

İnceleme üst batına dahil organları kapsamaktadır.

Multiplanar, T1 ve T2A, pre ve postkontrast seriler ile üst batın değerlendilmiştir. IV yoldan 15 cc gadolinium türevi kontrast madde kullanılmıştır. Muhtemel lezyon tespiti ve karakterizasyonunda başarıyı arttırmak amaçlı dinamik kontrastlı T1 izotropik inceleme yapılmıştır.

Karaciğer normal boyutlarda, düzgün konturlu ve homojen sinyal intensitede izlenmiştir. Segment 2, 3, 8 ve 5 düzeyinde en büyüğü 5 cm çapa ulaşmış hemanjiom açısından tipik bulgulara sahip lezyonlar dikkati çekmiştir. Yanı sıra her iki lobda küçük çaplı basit kist lehine oluşumlar tabloya eşlik etmekte olup metastaz lehine değerlendirilen lezyon ayırt edilmemiştir. Portal ve hepatik venöz sistem açıktır. Portal venin ekstrahepatik segmenti ile splenik ven patenttir. Dalak, pankreas, sürrenal bezler, her iki böbrek normal morfolojik görünüm ve sinyal intensitede izlenmiştir. Sol böbrek alt polde kortikal kist ile uyumlu oluşum göze çarpmıştır.

Safra kesesi ve safra yollarına ait MRG' ye yansımış bulgu ayırt edilmemiştir.

Kemik yapılarda yer yer hafif düzeyde dejenerasyon lehine değişiklikler izlenmiştir.

SONUÇ:

Uveal melanom tanılı olguda karaciğerde hemanjiom ve basit kiste ait lezyonlar dikkati çekmiştir. Metastaz lehine değerlendirilebilecek lezyon ayırt edilmemiştir.

KARACİĞER HEMANJİOMLARI.

---
(4) 

aöf ve baraj

veri #1362552 
sadece askerliğimi erteleyebilmek için 5 matematik 5 türkçe sorusu yaptım tyt'de. alanım yazılım hiç uğraşmadan geçebilmek için web tasarımı ve kodlama seçecektim fakat baraj ve taban puan varmış galiba aöf için. aöf sitesinde 150 yeterli bilgisi vardı galiba. sonuç olarak ben giremeyecek miyim? :) buraya giremiyorsam girebileceğim ve hiç zaman ayırmadan geçebileceğim nereleri var? çalışıyorum hiç vaktim yok.
(1) 

yurtdışı gümrük vergisi

veri #1360142 
ne oldu bu en son? almanya'dan gelecek 30 euro fiyatlı bir ürün için toplam ne kadar para öderim?
(7) 

klima ve daikin

veri #1359647 
selamlar. daikini nasıl bilirsiniz? samsung, lg ve baymak modellerine baktım hepsi benzer. aynı özelliklere sahip daikinler ise biraz daha pahalı. fakat daikin dışındaki markalar tam anlamı ile ürünlerinin arkasında durmuyor anladığım kadarıyla. samsung için başka cihazlarda bunu deneyimledim ve tövbeliyim.

lg: www.sikayetvar.com

samsung: www.sikayetvar.com

baymak: www.sikayetvar.com

daikin: www.sikayetvar.com

sizce yaptığım yaklaşım doğru mu? adamların %72 memnuniyet oranı var ve bence türkiye standartları için çok yüksek. doğalgaz kombimde daikin ve çok memnunum fakat servis ile daha önce hiç muhatap olmadım.

aranızda daikin ile kötü tecrübeleri olan varsa yazsın lütfen. yahut bu markalar dışında bildiğiniz ve servis konusunda başarılı olan marka varsa yazın lütfen.

alacağım model şu: www.daikin.com.tr malezya ve türkiye üretimi
(14) 

burnum kadınsı mı?

veri #1354154 
evet garip bir soru oldu farkındayım. 1 yıl önce estetik ve deviasyon ameliyatı oldum. doktorum 1 yıl sonra burnumun tam anlamıyla oturacağını söyledi ve şu an deviasyon olayından tamamen kurtuldum. laz burnum vardı ama şimdi kadın burnuna benzer var gibi hissediyorum. hangi kadınla konuşsam çok güzel burnun var diyor ama güzelden kasıt nedir çözemedim. ön taraftan bakınca çok düzgün duruyor ama yan profilden sanki biraz şeymiş gibi hissediyorum. lütfen cevaplar dürüstçe olsun.

drive.google.com
(4) 

aliexpress kargo sorusu

veri #1353342 
kargo süresi ortalama 20-30 gün diyor fakat ben o sürede şehir değiştireceğim. nerede kalacağım kesin olmadığı için açık adres veremiyorum. açık adres yerine ptt şubesinin adını yazsam sorun çıkar mı?
(16) 

hiv şüphesi acil yardım

veri #1345780 
dün gece ilişki yaşadım ve prezervatifin yırtıldığını çok geç fark ettim.

şimdi baktığımda en kesin sonuç için 1 ay sonrasında test öneriyorlar fakat yanlış hatırlamıyorsam ilişkiden hemen sonra bir ilaç alıp bu riski atlatma gibi bir olay vardı sanki?

nereden kalmış aklımda bilmiyorum fakat arayınca bulamadım var mı böyle bir ilaç? yoksa en garanti sonuç için nasıl bir yol izlemeliyim?

edit: partnerimin hiv pozitif olup olmadığını bilmiyorum fakat sorduğumda yok dedi. ben sanki hiv pozitifmiş gibi davranıyorum çünkü dediğine güvenecek kadar tanımıyorum.

edit 2: gün içerisinde ege üniversitesine gideceğim. duyuruda bahsettiğim ilacın ismi truvadaymış. bilgiler için herkese teşekkürler.
1

mobil görünümden çık