(10) 

Kaçak kat şikayet

galileo figaro magnifico o o o o #1585300 
Merhaba, 4 daireli bir binayız, en üst kat dubleks. Komşular üst katı bölüp, inşaatla daireyi büyütüp ailesini getirtip oturtmuş. Tatsız insanlar, geldiklerinden beri bir sürü sorun yarattılar. Biz diğer komşular olarak bu kaçak katı şikayet etmek, mümkünse yıktırmak istiyoruz, yeter ki gitsinler. Ancak bizim başımıza bir iş gelir mi, emin değiliz. Yıkım kararı çıkar mı? Çıkarsa sadece kaçak olan kısım için mi olur? Bize bi şey girer çıkar mı? Bilen kişiler yorumlayabilirse çok sevinirim, teşekkürler.

Not: ben bu evi almadan önce başlamış inşaat, bölen eleman diğer ev sahiplerini tek tek dolaşıp vekalet verin tapu alıcaz demiş, komşulardan biri reddedince kadının kapısına dayanmışlar, yine de vermemiş vekalet. Böyle tipler özetle.
(2) 

Dilde şişlik, hangi birime gidilmeli?

galileo figaro magnifico o o o o #1531359 
Merhaba, dilimin altındaki dil bağı denen şeyin üzerinde (dil ve alt damağı bağlayan deri parçası) daha önce orda olmadığından emin olduğum bir şişlik çıktı, su toplamış gibi ama tam değil. Hemen yanında da siyah bir leke var. 1 ay önce çok susuz kaldığım bir dönemde ağzımda yaralar çıkmıştı, sanıyorum o dönem çıktı ama hala iyileşmedi.

Ben bunu dpktora götürmek istiyorum ama hangi birim bakar? Dahiliye? Cildiye? KBB?

Şimdiden teşekkürler
1

mobil görünümden çık