(6) 

Dexter sürükleyici bir dizi mi?

kahver #1583868 
Selamlar. Mesela biraz hızlı şeyleri seven bi arkadaşımla izlemeyi düşünüyoruz. midhunter pek sarmamıştı ona. Hani ben izlerim de, arkadaşım daha böyle hareketli, hızlı ilerleyen şeyleri seviyor. Dexter'ı çok seviyor herkes de, bu anlattığım profilde birisi, ilk bölümü açtığımızda şey der mi "sarmadı". yani ilk bölüm önemli. o yüzden sorayım dedim.
(1) 

Fluoksetin (Zedprex) ve bira

kahver #1583001 
Selamlar. Zedprex'in bilindiği üzere etken maddesi Fluoksetin hidroklorür. 2 gündür kullanıyorum, saat 16 gibi aldım. Akşam 8 gibi 1 tane bira içsem (miller gibi bir şey) aşırı sıkıntı olur mu? yani alkolle etkileşimi olduğu yazıyor ama, kafamı kurcaladı bu konu.
teşekkürler.
(2) 

Dideral ve yoğun sigara kullanımı

kahver #1582943 
Selamlar. Doktor dideral verdi, böyle çok yoğun stres anları için. Misal uçağa binerken (uçak korkum var), ya da sunum yaparken vs.
Ancak o an bu ilaç hakkında bilgim olmadığı için ekşi'ye bakayım dedim. Koah, astım vs kullanmamalı gibi şeyler yazıyor. Benim geçmişte alerjik astımım vardı ama, şu an kullandığım bir astım ilacı ya da koahım yok (benim bildiğim kadarıyla). Fakat çok yoğun sigara içen birisiyim, 1.5 - 2 paket civarı. Bazen akciğerim kitlenmiş gibi olabiliyor ateşim çıkıyor hatta.
Şimdi ben bu diderali içtiğimde nefes darlığı şikayeti olur mu bilemedim. Hani uçağa bineceğim, binmeden 1 saat önce kullanayım diyorum. Uçakta sıkıntı yaşar mıyım endişesi başladı. Şu an tekrar ulaşabilme imkanım da yok gibi biraz, öyle tecrübesi olanlara bi sorayım dedim.
(3) 

İstanbul'da boğaza nazır kaliteli kahvaltı salonu

kahver #1582617 
Selamlar. İstanbul da, boğaz manzaralı kaliteli (fiyatlar önemli değil, salaş olmasın) güzel kahvaltı yapabileceğimiz yer önerisi alabilir miyim. Teşekkürler.
(1) 

Son yıllarda çıkan güzel romantik filmler

kahver #1582148 
Selam ahali.
Şöyle oturup bir şeyler içerken izleyebileceğim, biraz aşk acısı, biraz kavuşamama hikayesi, biraz sosyal medya soslu şeyler de olabilir. Ya da salt aşk hikayesi de olabilir. Ama tarihi, ergen ya da üniversite aşk hikayeleri olmasın lütfen. Bir de dediğim gibi son 2-3 yılda üretilmiş olsun. eskilerinin hepsini izledik.
Marija Kavtaradze'nin slow filmini mi izlesem diyorum, ya da past lives'ı mi izlesem bilemedim. Neyse ben önerilere açığım. teşekkürler.
(2) 

Adana Antalya arası otobüs firması

kahver #1582122 
Merhaba. Şimdi durum şu, gündüz yolculuk etmek isteyen birisinin, Adana-Antalya güzergahında bulabileceği firma sayısı geceye nazaran azdır.

Seçenekler:

Özkaymak
Alanyalılar Turizm
Güney Akdeniz (geçmişte olumsuz bir deneyimim var, o yüzden biraz mesafeliyim)

Bunlar dışında, daha erken saatlerde de: seyyidoğlu, yeni midyat, star diyarbakır, elazığ hazar turizm gibi seçenekler mevcut.

Bunlar arasında hangisi tercih edilebilir? teşekkürler.
(9) 

Kadıköy'deki en güzel park hangisi

kahver #1581544 
Selamlar. Kadıköy'deki parklardan, en güvenlikli, en temiz, en nezih, hello cello tiplerin çok olmadığı park hangisidir? Yani insan kız arkadaşı veya ailesi ile hangisine gitse daha huzurlu olur.
Teşekkürler.
(8) 

Yurtdışına tur düzenleyen güvenilir firmalar

kahver #1569274 
Selamlar.
Sözlükte hangi tur firmasının başlığını okusam "uzak durun!, sakın yaklaşmayın!" gibi ibareler görüyorum. elbette yemeksepeti'ndeki firmalar gibi her yerin beğeneni beğenmeyeni olabilir. ama yurtdışı gibi masrafı yüksek bir tura katılmak için de riski azaltmak gerekiyor.
sizlerin deneyimlerinden yola çıkarsak, avrupa turlarına katılanabilecek görece güvenilir tur firmaları hangileridir?
teşekkürler.
(2) 

Yurtdışı dil okulları çalışma izinleri ve yurtdışına gitmek

kahver #1567611 
Sevgili dostlar.
Uzun süredir bu konuları araştırmaya çalışıyorum. ama şirketlerin reklamlarından, yanlış yönlendirmelerden gına geldi. Sizlerin samimi insanlar olduğunu bildiğim için aslında biraz fikir almak için böyle bir soru soruyorum.

Ben türkiye'de bir yurtdışı ortaklığı olan firmada çalışıyorum. ama firmanın vize vb. konularda bize destek olması şimdilik mümkün görünmüyor (belli de olmaz bir anda davet mektubu da yazabilirler).
o yüzden bu konuyu kendi çabamla halletme girişimim var.

birkaç arkadaşım ile bu konuda kafa yoruyoruz. "almanya dil okuluna kayıt olalım. 6 aylık para ayıralım. o arada iş de ararız." "orası olmaz ise irlanda'yı zorlarız" gibi fikir alışverişi yapıyoruz.
mesleki olarak teknik sektörlerdeyiz. yani inşaat, harita, mimari vb. teknik yeterliliklerimiz var. birçok sertifika veya diplomalarımız da var. ingilizcelerimiz değişiyor. kimisi b2, kimisi a2, kimisi a1.

çalışmaktan kaçan, konfor delisi tipler de değiliz. yani kendi adıma konuşmak gerekirse şantiyede çivileri demirleri topladığım da oldu zamanında. tarlada dahi çalıştım. şu an yönetici pozisyonunda olsam da, en dibi gördüğüm için konforsuzluğu bilirim, şımarmam. hani öyle büyük beklentilerimiz yok açıkcası.
benim için toplumsal uyum, yasalara uymak, asayiş vb. konular daha önemli. yasaların uygulandığı bir ülkede zenginliğin o olduğunu düşünür, emeğimle çalışırım diye düşünüyorum.

fakat, burada ülke, şartlar, ve ülkenin seçenekleri kafa karıştırıyor. kimisi dil okuluna kayıt olursan çalışma izni veriyor, kimisi vermiyor, kimisi almanca zorlar hazır ingilizce varken onu zorlayıp öyle bir ülkeye gitmeyi tavsiye ediyor. haliyle de kafa karışıklığı çok fazla. ha şunu da biliyorum, şu sıralar vizeler vb. konular çok zorlaştı. ama en azından hedefimizin en makul olanını seçer isek ona göre çalışırız diye düşünüyorum. ve aracı şirketlere güven konusu.
yani araya şirket koymadan kendimiz mi çözsek, almanya zor olur deyip irlanda, ingiltere gibi ülkelere mi yönelsek. bilemedim ya, epey kafam karışık. arkadaş sohbeti gibi böyle fikir verecek dostlar varsa sevinirim.
(1) 

Birden çok excel dosyası içindeki bilgileri toplu olarak değiştirmek

kahver #1566279 
Selamlar.
diyelim elimde 100 tane excel dosyası var. bunların içindeki bir sütundaki bilgileri tek tek açıp değil de, toplu olarak değiştirmek istiyorum.
Python dışında bunu yapabileceğim bir program veya yöntem var mıdır varsa nedir?
teşekkürler.
(5) 

Bu profildeki birini tanımlayan psikolojik bozukluk nedir

kahver #1564066 
Selamlar.
Kişi, aynı anda çok fazla karşı cins ile iletişim kurup, gördüğü ilgi/sevgiye göre birine aşık olduğunu söyleyip, sonra diğeri daha yakın davranınca ona aşık olduğunu düşünüp, ama aşıkken ya da öyle zannederken asla ihanet edemeyeceğini düşünüp aksi davranışlar sergileyip başkaları ile de flörtleşip ya da arayışlarına devam ettirip, 5 değil 10 değil 15 Kişi de olsa bunu sürdürecek enerjiyi kendinde bulup bir yaşam tarzı haline getirmesi ne olarak adlandırılır?
Hepsi de sanalda gerçekleşiyor. Püf noktası bu. Yani İnternet bağımlılığı olarak mı tanımlanır yoksa psikoloji literatüründe tanımlanmış bir rahatsızlık mıdır eher oysa bunun adı nedir.
Teşekkürler.
(2) 

Balkan turlarında önerdiğiniz firmalar hangileri?

kahver #1562966 
Selamlar. birçok firma var, prontotur, tatilsepeti, setur, ets, joly, tatilbudur vb. firmalar. bunlardan "şununla gitme" dediğiniz var mı? bazılarının fiyatları çok yüksek, bazıları ortalama diyelim. o da sanırım güzergah ve kalınan otellerle alakalı biraz da.
misal tatilsepeti'nde henüz kontenjanı olan turlar gördüm, güncel fiyatları normal görünen. ne diyorsunuz bu konuda?
(7) 

Son yıllarda çekilmiş komedi dizisi/filmleri

kahver #1562959 
Selamlar.
dostlar, ben bu komedi dizi ve filmlerini önerenlerden biraz şikayetçiyim. Hiç bilmeyenler için evet klişe olmuş diziler ve filmler önerilebilir, izlettirilebilir. Ama hayatı komedi dizisi ve filmi izlemekle geçmiş insanlara karşı biraz daha rafine öneriler verilir.
himym, the office, friends, seinfeld, modern family...yani onedio'nun bile vereceği cevaplarda olan öneriler değil istediğim.
çok spesifik şeyler de aramıyorum artık. misal ben the office, peep show, trailer park boys gibi mockumentary tarzı şeyleri seven birisiyim ama hepsini izledim bu türün.
normal komedi de olur, hikayeli, sitcomlu çerezlik fark etmez. güzel vakit geçirtsin, ağızda hoş bir sada bıraksın yeterli. dizi film izleme sitelerine girip komediyi seçip arayıp her dizinin pilot bölümünü de izlemekten sıtkım sıyrıldı.
son yıllarda (2020, 21, 22, 23) çekilmiş, ortalama keyifli komedi dizi ve filmi önerisi istiyorum bu kadar.
(5) 

Savaş öncesi askerlere konuşma yapılan filmler

kahver #1562792 
Böyle gaza getirmek için kralların, komutanların savaş öncesi askere yaptığı konuşmalar vardır.
bu tarz filmlerle ilgili en etkili ve sert olan konuşma filmleri var mı aklınızda kalan?

misal şöyle bir şey hatırlıyorum ama filmi hatırlayamıyorum, konuşmada "to night!" diye vurguluyordu falan (300 sparta değil).
genelde modern savaş filmleri değil de, daha önceki çağların filmlerinde güzel oluyor bu. ve yabancı filmler please:)
(1) 

Mentollü şeker ve soda (maden suyu) içmek

kahver #1560494 
Selamlar. Hani bu kolalara mentollü şeker atınca köpürüyor ve fışkırıyor ya.
Aynı şey maden suyu (soda) için de gecerli mi?
Evet bunu deneyerek öğrenebilirim ama şu an hiç böyle deneyebilecek bir ortamda değilim.
(16) 

İngilizceyi geliştirmek mi sıfırdan Almanca öğrenmek mi

kahver #1560205 
Merhaba.
İngilizcesi çok da yeterli olmayan birinin, kursa gidip ingilizcesini mi geliştirmesi daha mantıklıdır. Yoksa Almanca'ya sıfırdan başlayıp Almancayı mı öğrenmesi. Almanca öğrenince gelecek planları için avantajları olabilir, o yüzden almanca spesifik olarak seçilmiştir.

Teşekkürler.
(3) 

İmaj danışmanı nereden nasıl bulunur

kahver #1559894 
Gencolar selam.

ya kafamı kurcalayan bir konu var. şimdi ben giyinmeyi, alışverişi severim. fakat şöyle bir durum var, giydiklerimi ben seviyorum diye alıp giyiyorum. öyle tişörtler, spor ayakkabılar, kotlar falan...
ama bana bunlar yakışıyor mu emin değilim. sadece ben kendime yakıştırıyorum.
hani böyle bir mağazaya gideyim de, o beni baştan aşağı yakışanı giydirsin kafasında bir şey de deneyimlemek istiyorum. bu tarz çalışan mağazalar var mı bildiğiniz. haute couture tarzı değil de, daha böyle bak şunu dene bunu giy olacaktır vs. diyebilecek. her mağazadaki satış danışmanının söylediğine güvenemiyorum. "abi harika oldu süper oldu (iç ses: oh be bu elde kalan malı da sattık)." tabii hepsinin günahını almayayım da, bi güvensizlik oluştu bu konuda. ben dürüst, bu işlere kafa yoran veya böyle çalışan dükkanlar istiyorum. ya da böyle danışmanlık şeyleri mi var, gidiyorsun "abi selamun aleyküm şu beni bi giydirelim ya" deyip post cihazından mesai ücreti kesip seni götürüyor falan...
bu konuda bi bilgi edinmem lazım dostlar.
(1) 

Körfez ülkelerinden en fazla kaç telefon getirilebiliyor

kahver #1555753 
Selam.
Abu dabi, dubai gibi yerlerden telefon alıp gelirken bunun bir sınırı var mı, var ise kaç adete kadar. Yani örneğin 3 tane aldık geliyoruz, hop kardeşim ne ayaksın diyorlar mı yoksa herhangi bir limiti yok mu?
Teşekkürler.
(3) 

İşe ayın ikinci haftası girildiğinde maaşın ödenme metodu

kahver #1554094 
selamlar.

işe başlandı diyelim. bu da tarih olarak ayın 10'u. yani ay başı değil, ay başı 1 veya 4 kabul edilen bir şirket diyelim.

bu şahsın alacağı maaş (asgari ücret veya üstü fark etmez) ödemesinde eksilme olur mu? hani 10 gün kesinti gibi. yoksa şirketin insiyatifinde mi, yoksa asgari ücret ise tam almalı, üstünde ise kesilebilir mi?
merak ettim.
(1) 

Yollanan linkin yanındaki reklamın virüslü olması

kahver #1553514 
Merhaba.
şöyle bir sorum var;
şimdi ben birine link yolladım. o linkte indirmeye basınca yanında saçma sapan reklamlar açılıyor. herkese denk gelmiştir böyle şeyler. ama biz onları kapatıyoruz.
şimdi yine böyle bir dosya indirsin diye yolladığım linkte artık yanında açılan reklamlar mı yoksa o sitenin içeriğindeki diğer reklamlar mı bir şeye yanlış tıklanıp (yani linkte bir şeyi tıklıyor ama, iddiasına göre download yazan yeri, ama farklı telefon ve bilgisayarda deneyince hiç böyle sorun olmadı. o yüzden neyi tıkladığı tam anlaşılamadı), telefon kendi kendine bazı şifreleri onaylayıp fatura üzerinden bir oyun için item satın alınmış. onaylayan numara da var, yani telefon birkaç dakikalığına ele geçirilmiş. oyunun müşteri hizmetlerini arayınca da bir defaya mahsus olduğunu söylediler bu yaşananın. yani abonelik gibi bir şey olmadığı söylendi.
yolladığım linki dr.web isimli link virüs tarama sitesinde taratınca virüs görünmüyor. linkin içindeki dosyalar da sorunlu dosyalar değil zaten. zaten aynı linki defalarca farklı farklı kişilere yolladım, kimsede böyle bir sorun olmadı. bir kişi yaşadı bu problemi, o da diyor ki sizin link virüslü sizin suçunuz. peki burada bilişim suçları ya da hukuki açıdan, bu linki yolladığım için ben mi suçlu oluyorum, yoksa linkte öyle hesap ele geçirmeyle ilgili bir dosya olmadığı için yanlış reklamlara ya da site üzerindeki diğer reklamlara tıkladığı için şahsın problemi mi, veya nedir. bir de zaten o hesabı onaylayan numara ve 3.bir taraf var asıl dolandırıcı olan.
bu konuda bilgi alabilir miyim hem bilişim hem teknik anlamda.

Microstation'a VBA yazmayı bilen veya programı iyi bilen birileri var mı?

kahver #1548325 
Selamlar. Microstation V8İ isimli bir cad programı var. bu program için VBA yazmayı bilen arkadaş var mı aranızda? ya da bu programı iyi bilen var mı diye de sorabilirim.
(1) 

Boş klasörleri tespit etmek

kahver #1545026 
selamlar. bende binlerce klasör var, bunların içinde dosya olmayan klasörleri nasıl belirlerim. empty folder finder isimli programlar gördüm ama sağlıklısını bulamadım malesef.
(1) 

Bilgisayar C de çok az yer var D yi C ye çevirmek istiyorum

kahver #1544268 
Selamlar.
DH değil burası biliyorum da, acil bir işim var.
Şimdi C de çok az yer var 30 küsür GB.
D ise 1 TB yakın. 1-2 program ile clone falan denedim, yer değiştirmek için ama bios ayarları açılmıyor ilginç şekilde.
format denedim, C de yer olmadığı için (alan da açamıyorum) format da atamıyorum. Peki ben, bu şartlarda D yi nasıl C ye çeviririm. programlı ya da programsız.
ya da nasıl bir yol izlerim ki, 2 alanı genişletip birleştirme vb. işlem yaparım.
Wizard programı olmadı çünkü "birimi sil" pasif görünüyordu.
teşekkürler.

Online üniversiteler ve akreditasyon

kahver #1542183 
selamlar.

Birkaç tane online üniversite gördüm. bunların sanırım YÖK denkliği yok. Bildiğim kadarı ile (yanlış isem düzeltin) ösym'nin belirlediği sınavlara girilmeden okunan üniversitelerin yök denkliği olmuyor (özellikle bu online üniversiteler).
kamu sınavlarına da giremiyorlar.

peki, bu üniversitelerden mezun olanlar, mesleki odalara kayıt olabiliyor mu?
özel sektör için olduğu söyleniyor ama, misal ilkkan ersoy üniversitesi mezununa bakış ile, bu üniversiteden mezun olana bakış açısı aynı olabilir mi? AÖF mezunu itibarı görmez mi? subjektif sorular gibi, aslında teknik.

Bir de, Türk online üniversiteler dışında, Avrupa, İngiltere ve ABD'de de var sanırım bunlardan. aralarındaki fark ne? yurtdışı olanlar çok maliyetli diye biliyorum.

bu konuda bilgisi, okuyan, ilgisi olanlar varsa yanıtlarsa sevinirim.
(1) 

herkese olan şeyi kendine oluyor zannetmek

kahver #1540459 
selamlar. burçlara atfedilen bir durum vardı ya hani, aslında herkese olan şeyi sadece bana oluyor zannedilmesine psikoloji de sanırım, ne deniyordu? bunun bir kavramı vardı.

Özel sohbet özelliği olmayan iletişim uygulamaları

kahver #1539161 
Merhaba.
Sadece genelde sohbet edilebilen, özele dadanıp mesaj atılamayan uygulama veya uygulamalar var mı? varsa neler? Yani bir kanal oluşturdum diyelim, oradan herkes konuşsun ama özeline gidip yazamasın.
teşekkürler.
(2) 

Bu OKR sistemi hakkında

kahver #1534844 
Selamlar. İntel, Google ve birçok büyük yazılım şirketinin ya da şimdilerde birçok firmanın kullandığı okr sistem. yani biraz araştırdım, yazılımları var, siteler var falan ama. olayı tam anladım desem yalan olur.
şimdi benim bir takımım var. bu sistemi uygulamak istediğimde, bu uygulamalar ya da sitelerden mi faydalanmam lazım.
Ya da excel ile bunu çözemez miyiz.
(3) 

Basit bir excel sorusu

kahver #1528389 
sizlere göre basit, bana göre bulamadığım bir şey.

tek sütunda 1000 tane hücre (sayı) var.
ben bunu çıktı alırken, bu 1000 tane hücre, sayfaya dağılsın. yani 4-5 sütunu kaplasın. bunu nasıl yapabilirim?

teşekkürler.
(10) 

35 yaşından sonra yazılımcı olmak

kahver #1528228 
Hello world.

Şimdi bu tarz soruları internette binlerce defa sormuşlardır. Ekşi'de de benzer sorular, tartışmalar var. Çok fazla kafa karışıklığı yaratan cevaplar...
Öznel olarak neyim eksik diyerek ben de soruyorum.

1- 35 yaşından sonra gerekli kurslara veya çalışmalara günlük kaç saat ayrılır ise, Python gibi programlar öğrenilip Data analist tarzı programcı olunur? (isteyen her yaşta her şeyi yapabilir denebileceğini bildiğim için olunur diye kati soru sordum).

2- diyelim kişi, önceki mesleğini bıraktı ve yazılım-programlama işine kafayı yordu. ve 6 ay, 1 sene sonra bu meslekte bir şeyler yapabilmek için donanım sağladı. Yurtdışında veya remote olarak start verdiğinde kazançları maddi olarak kaç dolarla başlar?

3- matematik, ingilizce yazılımcılık için önemli parametreler. Bu alanlarda eksikleri olan kişilerin de bu mesleklerde boy göstermesi, bu sektörlerdeki iş açığını gösteriyor (linkedin'deki günlük iş ilanları bile bir veri). elbette bunun böyle gitmeyeceği aşikar. dünya data science, machine learning,
artificial intelligence gibi alanlarda daha hızlı gelişirken, matematiği veya ingilizcesi eksik olanlar eksiklerini kapatmalı mıdır, yoksa kemikten yetiştim geyiğindeki gibi bir 50 yıl daha ekmeğini yiyebilirler mi?

4- kodlamadan gözü korkanlar ama bu sektörlerde de var olmak isteyenlere front end developerlık tavsiye edebilir misiniz? bu alanda da büyük yenilikler olduğu için yarın birgün gerek duyulmayabilir mi?

5-bu soruları soran kişiye "hepsini boşver. yaşın gelmiş 35'e tecrübe kazandığın mesleğinde çorban kaynasın, hiç girme, uzun vadede yıpranır ve rekabetçi ortamda silinip gidersin" mi demeliyiz.

not: yazılıma yönelmeye çalışan çevremde bu yaşlarda çok insan var. büyük tartışma konusu açıkcası. uzmanlarına bi sorayım dedim.

iyi akşamlar, sevgiler.
(4) 

Ek hesap bireysel krediden daha iyi değil mi?

kahver #1525176 
Selamlar. Bankaların ek hesapları var biliyorsunuz. Örneğin, 7000 tl bireysel ihtiyaç kredisi çekileceğine, ek hesaptan 7000 lira kullanmak daha mantıklı değil mi?
teşekkürler.
(3) 

CSV Dosyasındaki gizli tırnak işareti

kahver #1525163 
Selamlar.

Şimdi çok hücreli bir csv dosyası var. Burada ctrl+H ile Bul ve Değiştir'den " yazınca tırnak işaretlerini buluyor çok iyi.
fakat, bazı satırlarda halen kaldığı görülüyor, onları satır olarak kopyalayıp başka yere yapıştırınca görebiliyorum, hücre içinde görünmüyor. zaten veriler tek bir veri şeklinde, metni sütuna dönüştürmemem gerek, bu haliyle kalması lazım. Ama bu gizli tırnak işaretlerini de silmem lazım. ne yapabiliriz bu konuda?
Teşekkürler.
(2) 

Net ve Brüt m2 hesabı

kahver #1524466 
Selamlar. Şimdi birkaç sorum var.

1-Mimari projede dükkan var. 2 katlı. Zemin kat m2'si, o katın net m2'si oluyor doğru mudur? örneğin zemin 31, 1.kat 30. zemine net m2 girerken 31, 1.kata 30 yazmalıyız.

2-Taban alanı hesabında, zemin kat 110 diyor. tablo uzantısında neti ve toplam hücresinde 110 yazıyor. diyelim zeminde 10 dükkan var, bu mantığa göre 11 m2 olması gerekmiyor mu her biri? yoksa taban alanı, arsa payına göre hesaplandığı için mi kafamı karıştıran bir oran orantı çıkıyor?

3-taks/kaks ve arsa payı hesaplarının, net ve brüt m2 ile alakası var mıdır?

4-net ve brüt m2 alanı, projede yazmıyor ise, bu yukarıda bahsettiğim tablolardan çıkarılabilir mi, alakası yok mu?

teşekkürler.
(1) 

İki farklı klasördeki aynı isimli dosyaları bir klasörden silme

kahver #1522070 
Selamlar. şimdi CloneSpy diye bir program var, 2 klasörü seçiyorum, aynı isimlileri silebiliyorum. ama örneğin

ahmet_mehmet_ali_veli
ahmet_mehmet_ali_cumali

ben iki farklı klasörde mehmet ortak adı seçip silebileceğim bir program veya yöntem var mıdır? hani manuel ismi aratıp sil demeyiniz çünkü binlerce dosya var, tek tek yapamayacağım için toplu olarak sildirebileceğim bir yöntem lazım. Yani ortak isimleri alsın ama, illa tamamını değil, ortadaki isimden de alabilsin, o ismi seçebileyim istiyorum. Ha belki clonespy da bu özellik de vardır ama göremedim ben. yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi akşamlar.
(1) 

Hititçe bilen biri

kahver #1520537 
Selamlar. Aranızda hititce bilen birisi var mı, bir sorum olacaktı da. Hititce "özgürlük" nasıl yazılır Ve okunur? Belki o dönemlerde özgürlük diye bir kavram yoktu bilemiyorum ama, bir ümit.
(3) 

Öfkenin sembolü diye görülen emojinin kaynağı nedir?

kahver #1519566 
Selamlar. Google'da öfkenin sembolü yazınca,

www.google.com

böyle bir sembol çıkıyor. bunun mitolojik, ya da felsefi bir anlamı mı var, yoksa emoji üretilirken sallanmış bir şekilden mi ibaret?
(7) 

Mitolojide yalnızlık veya kavuşamayan aşk figürleri

kahver #1519430 
Selamlar. Mitolojide (yeryüzündeki her mitoloji olabilir) bu tarz karakterler var mı? Biraz google da baktım ama apollon çıkıyor, spesifik bilgi yok mudur aranızda bilenlerde?
(2) 

Klasörleri toplu olarak zip yapmak

kahver #1516392 
Selam. Şimdi benim klasörlerim var. bunları ziplemem lazım (rar formatı değil, zip formatı). Fakat google'da bakıp indirdiğim programlar pek yardımcı olmadı. Bir de zip yaparken aynı isim, klasör içinde olmamalı. Yani demek istediğim, 1 nolu klasörüm var, içinde de dosyalar var. Ziplediğimde 1.zip, içinde tekrar 1 klasörü olmamalı. Dosyaları olmalı. Bu mümkün müdür, mümkün ise nasıl mümkündür? şimdiden teşekkürler.
(1) 

Klasörlerin içindeki dosyaları ayıklama programı

kahver #1515569 
Selam.

Bir txt dosyasında hatalı dosya isimleri yazıyor. örnek verecek olursam, 101, 205, 903 gibi isimlendirilmiş dosyalar.
ama klasör sayısı bir hayli fazla. hatasız olanlar da var içerisinde.
ben bir program yardımı ile klasörlerin içindeki dosyaları, txt ya da exceldeki isimlere göre ayıklayabileceğim bir program var mı? manuel tek tek girip çıkarmaktansa?
(6) 

Aşırı düşünmeyi çözmeye yardımcı olacak kitap dizi film önerileri

kahver #1512465 
her şeyin sonuçlarını çok düşünüyorum. en ufak şeyde, "şunu yapsam şöyle mi olur, bunu yapsam böyle olur" ve genelde hep olumsuz sonuçları düşünüyorum. hobi, iş, ilişki. her konuda böyleyim. anksiyete denebilir ama, bu daha fazla bir şey. overthinking gibi. ve inanılmaz garanticiyim. ha bu bazı kişilere kötü bir şey değilmiş gibi gelebilir, belki de öyledir ama ben daha rahat daha sonunu düşünmeden adımlar atmak istiyorum. her yaptığımın sonucunu düşünmekten yoruldum. her konunun bin türlü kötü sonucu olacağı düşüncesi yıpratıyor. bunu kendim çözmem lazım.
bu konuda daha rahatlamama yardımcı olacak kitap, makale, dizi, film önerisi alabilir miyim?
(3) 

Vigilante dizi/film tavsiyeleri

kahver #1511598 
Selamlar. Punisher kafasında dizi ve film tavsiyeleri. Google'a yazınca bir şeyler çıkıyor ama, böyle gözden kaçan dizi vardır belki diye sorayım dedim.
(2) 

Freelancer Eleman Çalıştırmak

kahver #1506386 
Selamlar. Şimdi kafamda bir iş fikri var, biraz kolay bir iş kalemi. Fakat fazla olabilme ihtimali var, ben bunları freelancer olarak birilerine yaptırsam, bununla ilgili vergi vs. olayları nasıl oluyor? yani mevzuata baktım çok bir şey göremedim, Hani işi kurdum yaptım ve insanlara freelancer olarak yaptırıyorum diyelim, yasal durumları nasıl oluyor bilenler varsa aydınlatabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Harici HDD den silinen verinin silindiği tarihi bulma

kahver #1499131 
Selamlar. Harici bir hdd var diyelim, bu hdd üzerinde yapılmış işlemleri gösteren bir program vs. var mı?
bilgisayar D ve C deki değişimleri sistemden görebiliyoruz ama, harici HDD'ler için de var mıdır?
(4) 

Total Commander ile iki farklı dosya türünün farklılığını bulma

kahver #1497444 
Merhaba dostlar.

Şimdi klasör dizini var. örneğin 1-2-3-4-5 şeklinde,

bu klasörlerin içinde .12345-jpg, 67891.jpg, 12345.tif, 67891.tif ve böyle devam eden aynı isimlerle dosyalar var. diyelim.

bunların sayılarının eşit olması lazım. ama örneğin jpg sayısı 100 çıkarken, tif sayısı 95 çıkıyor.

ben, buradaki eksik olan farklı dosya formatındakileri Total Commander ile tespit edebilir miyim?
(2) 

Bir klasördeki dosyalarda tüm simgeleri toplu değiştirebilen program

kahver #1496076 
Var mıdır böyle bir şey? örneğin bir klasörde teknik-1, teknik-2 isimli dosyalar var. Bunların hepsini teknik_1, teknik_2 şeklinde yazdırabileceğim bir program var mıdır?

ek: söylemeyi unutmuşum,

teknik-1, klasör-2 gibi isimlendirmeler de dahil. yani benim derdim aslında simge ile, tire yerine alt tire veya başka simgeleri değiştirmek.
(12) 

Çok büyük işler yapanlar psikolojilerini nasıl koruyabiliyorlar?

kahver #1462865 
Merhabalar. kafama takıldı, şimdi devasa şirketleri yönetenler, ya da büyük bilimsel çalışmalarda yer alanlar, komplike yazılımlar, mühendislikler, tıp vb. yani kafayı çok yoran işlerde yer alan insanlar psikolojilerini nasıl koruyor olabilirler? ve o tempoya nasıl dayanıyorlar? işte günde 4 saat uyuyan büyük dijital platform sahipleri, ya da yöneticiler gibi.

şimdi ben de işim gereği çok fazla insanla ve teknik bazı çalışmalarla uğraşıyorum. yaptığım iş teknik anlamda belki çok üst düzey değil ama, beni inanılmaz yoran, bütün zamanımı işe ayırmamı gerektirecek yoğunlukta ve streste. bu çalışma şeklimden şikayetçi değildim (kimse böyle çalış demiyor, ben istediğim için böyle çalışıyorum), çok kafa yorup saçma sapan şeylerin kafamı meşgul etmesini önlediğimi düşünüyordum. ancak, uyurken bazı reflekslerimin olduğunu öğrendim. araştırdığımda da (uyku terörü deniyormuş galiba), günü çok stresli ve yorucu geçirenlerde olabileceğini okudum.

bilemiyorum kafama takıldı sorayım dedim.
(3) 

Bilgisayarımı ne zaman açtığımın loglarını görebilir miyim

kahver #1454235 
Görebilirsem nasıl? Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Usb 2.0 dan 3.0 a atılırken mi hızlı yoksa tersi mi?

kahver #1453327 
Selam dostlar.

Şimdi diyelim 2 tane HDD var, biri 2.0'a takılı, diğeri 3.0'a. aktaran mı 3.0'da olmalı, yoksa aktarılan mı? bunun hız karşılığı nedir?
(4) 

Harici HDDden bip sesi gelmesi

kahver #1453042 
selam dostlar.

6 TB bir HDD var, sürekli veri aktarımı, alımı yapıyoruz. 5TB doldu. Dün gece veri aktarırken birden hedef CD yok benzeri bir uyarı verdi. Güvenli çıkardık geri taktık. Bilgisayar görüyor, açılıyor da. Ama o andan itibaren "bip, bip, bip" diye ses gelmeye başladı. Şu an görebiliyoruz içini. Korktuğumuz için şu an kullanmıyoruz. Bu neden yapıyor olabilir. Bir de artık güvenli çıkar deyince anında çıkarıyor. Düne kadar biraz bekliyordu.
(3) 

Tasvirlediğim bu uçan hayvan sizce nedir?

kahver #1445068 
Sevgili dostlar. Bir gün evde otururken, çıt çıt çıt diye bir ses duydum (ses, sinekliğe uçup konma sesi). daha sonra pencereye baktığımda, sinekliğe bir hayvanın konduğunu gördüm. ön tarafı sarı-gri gibi, vücut boyu 16-17 cm civarı, parmak kalınlığında, kendi boyundan büyük siyah antenleri olan, uçabilen bir şeydi. uçmaya çalışıyor, geri geliyor konuyor, sonra pencereyi tırmanıyordu. ama inanılmaz korkutucuydu. daha önce hayatımda ne gördüm ne duydum. tropikal bir hayvan mı acaba diye düşünmeden edemedim.
bu konularda bilgisi olan biri var mı, merak ettim, neydi bu insan azmanı?

çekirge değil, olsa tanırım.
(3) 

Ankara Ayrancı’da yemek yenilebilecek yerler

kahver #1442357 
Merhaba. Çankaya’da aşağı Ayrancı da aspava dışında ne yemek yenir nerede yenir tavsiye alabilir miyim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık