(4) 

idrar testi

antheros #1590945 
Kardeşimin temizlik takıntısı var. Böbreklerinde bir sorun olabileceğini düşündüğü için idrar testi verecek. Bu idrar testi evden götürülebilir mi? İdrar teste girmeden 1.5 - 2 saat beklemiş olacak. Bu, idrar testi sonucunu değiştirir mi?
(3) 

mutfak fayanslarını boyamak

antheros #1589533 
Sizce mutfak fayansları su bazlı boya ile mi boyansa iyi olur yoksa üzerleri alçıyla sıvanıp normal boya ile boyansa mı iyi olur?
(2) 

yer fayanslarının üzerine yeni fayans döşemek

antheros #1589532 
Otuz küsür yıllık fiyansların üzerini yeni fayansla kaplamak sıkıntılı olur mu? En sağlıklısı eskilerini sökmek mi? Eski fayansların üzerine döşendiğinde kapılarda sorun yaratır mı?
(3) 

instagram sorusu

antheros #1589320 
Küs olduğum bir arkadaşım vardı. İkimiz de birbirimizi bloklamıştık. Bloklu olduğum sürece onun profiline girdiğimde "Something went wrong" yazısı içeren sayfa çıkıyor, profili göstermiyordu. Instagram açıldıktan sonra artık bu yazı çıkmıyor ve profilini gösteriyor. Bu sanırım bloğu kaldırmış demek oluyor.

Ben Instagram'ı uygulama üzerinden değil web üzerinden kullanıyorum. Onda iki türlü blok kaldırılabiliyor:

1. Profile giderek (Bunun için karşı tarafın sizi bloklamamış olması lazım çünkü profilin açılması gerekiyor.)
2. Ayarlardan, bloklu hesaplar kısmına girip orada kullanıcı isminin yanından "Unblock" tuşuna basarak

Uygulamada toplu blok kaldırma gibi bir özellik var mı, yani kazara mı bloğu kaldırmış yoksa bilinçli mi onu tahmin etmeye çalışıyorum.
(5) 

amazon.com.tr'nin yurt dışından getirttiği ürünler

antheros #1588955 
Şu an hala 30 euro üzeri ürünleri satışa sunuyor. Bu 30 euro'yu geçen ürünlerden aldığımızda eğer ürün 21'inden sonra Türkiye'ye giriş yaparsa gümrük müşaviri mi tutmak gerekecek?
(2) 

temu ve 30 euro sınırı

antheros #1588420 
Temu vergiyi peşin olarak alıyor. Gümrükten geçerken ürünün fiyatı vergiden bağımsız şekliyle gösteriliyor mu?
Bu 30 euro sınırı vergi dahil fiyat mı vergi harici mi? Ben 150 euroyken vergi hariç ürünün bedeli olarak biliyordum ama şimdi durum nedir?
(2) 

kredi kartı ve fatura

antheros #1588417 
2 Ağustos'ta alınan karara göre fatura kesilen kişi ile kredi kartı sahibi aynı olmalı gibi bir sonuç çıkıyor. Bu her türlü faturada böyle mi? E-faturada zorunlu da E-arşiv faturada olmasa da olur sonucu çıkarılabilir mi?

eksisozluk.com
(7) 

eski mobilyaları boyamak

antheros #1588285 
Elimde farklı farklı dolaplar var, hepsi ayrı renklerde ve uyumlu değil. Bunları aynı odaya koymayı planlıyorum ve koyduğum zamanki görüntünün pek hoş olmayacağını düşünüyorum. Bunları boyamak için zımparalamak gerekiyor mu? Ne tür bir boya ve renk seçimi şık olur?
(5) 

ev boyatırken renk seçimleri

antheros #1588284 
Tüm evi boyatmayı düşünüyorum. Bu sefer farklı bir şeyler olsun istiyorum. Duvar kağıdı kesinlikle düşünmüyorum. Sizin denediğiniz ve memnun kaldığınız ya da başka evlerde görüp güzel olmuş dediğiniz renkler var mı? Odalar farklı renklerde olabilir.
(2) 

e-ticaret sitelerinde ürün iade ederkenki kargo süreci

antheros #1587964 
Uzun zamandır ürün iade etmiyordum. Eskiden iade için başvurunca site kod veriyordu, onla kargocudan ürünü yolluyorduk.

Şimdi firmalar evden iade alıyorlar mı? Kargo özelinde deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim.
Bir de iade ederken TC kimlik numarası vermek zorunlu mu?
(3) 

iade faturası (e-fatura) kesmek için bir zaman aşımı var mı?

antheros #1587852 
s.b.
(12) 

miras sorusu

antheros #1587599 
Bir siz olsanız ne yapardınız sorusu. Toplamda beş evlat var. Baba bir evladına yaşarken sözlü olarak şu arsa senin olsun diyor. Miras paylaşımındaki diğer mallarda da diğer kardeşlerle eşit paya sahip olacak. Diğer kardeşler babalarının sözüne riayet mi etmeli yoksa malların hepsinin yasadaki şekliyle bölünmesinde ısrar mı etmeliler?

edit: Bu arsayı bırakma mevzusunu babasından duyan kardeşler var. Daha ayrıntıya girersek bu arsanın üzerinde bir dükkan var ve bu dükkan senelerce bu arsa bırakılan kişi tarafından kardeşlerine herhangi bir bedel ödemeden kullanılıyor. Dükkan yıkılma aşamasında ve müteahhite verilmesi düşünülüyor. Kardeşlerden bu duruma razı olanlar da var olmayanlar da var.
(1) 

kurumsal fatura ve teslimat adresi

antheros #1571664 
1. trendyolda şahıs şirketine fatura kestirilecekse fatura tipi bireysel mi kurumsal mı seçilmeli? kurumsal fatura olacaksa firma adı şahsın adı oluyor değil mi?

2. faturanın adına kesileceği kişi yaşlı biri olduğu için onun telefon ve iş yeri adresi yerine başka bir telefon numarası ve teslimat adresi vermek sıkıntı yaratır mı? (kargo hareketlerini takip etmek ve kargoyu hafta sonu da teslim alabilmek için)
(1) 

korumalı gelmeyen telefonu iade edip etmemek

antheros #1570838 
Daha önce telefon aldığımızda telefon kutu içerisinde telefonu bir nevi darbelere karşı tamponlayan hava dolu iki şeffaf poşetle gelmişti.

Daha sonra başka bir yerden telefon aldığımızda telefon orta boy bir zarfın içerisinde herhangi bir koruma olmadan gönderilmiş. Paketin üzerinde içerisinde hassas bir ürün veya telefon olduğuna dair hiçbir ibare yok. Telefonun kutusunu açmadan da hehangi bir hasar olup olmadığını bilemiyoruz. Açınca da iade edilemiyor.
Kargocuların zaman zaman ürünleri nasıl kötü taşıdıklarının videolarını düşününce telefonu açıp açmamakta tereddüt ettik.

Siz bu durumda hiç risk almayıp ürünü iade mi edersiniz, yoksa kullanır mısınız?
(3) 

kamera boşluklu vs. kamera boşluksuz telefon ekran koruyucusu

antheros #1570106 
Çekim kalitesini etkilememesi açısından tercihim kamera boşluğu olan bir ekran koruyucusu ama bu sefer de kameranın çizilmesi, zarar görmesi gibi ihtimaller var.

1. Ön kameranın çizilmesi kolay mı?
2. Sizin tercihiniz ekranı tam kaplayan ekran koruyucuları yönünde mi yoksa kamera boşluklu olanlar mı?
(3) 

xiaomi, poco telefonlarda kameranın en son kullanılma zamanı

antheros #1557403 
En son çekilen fotoğrafın zamanına bakmak yanıltıcı olabilir çünkü en son çekilen fotoğraf silinmiş olabilir. Kameranın tam olarak en son kullanılma zamanını öğrenebilir miyiz?
(2) 

whatsapp internet yokken gruba gönderilen ve silinen mesaj

antheros #1547783 
whatsappta internet yokken bir mesajı whatsappta gruplarınızdan birine gönderdiniz ve saat gibi bir sembol çıktı yanında. sonra o mesajı internete yeniden bağlanmadan sadece kendinizden sil dediniz, herkesten sil demediniz. mesaj, telefon internete bağlandığında sadece kendinizden sil dediğiniz için gruptakilere ulaştırılacak mı?

bunu android bir telefon ile bir gruba mesaj atarak deneyebilecek var mı?
(2) 

anelt hisse senedi

antheros #1545461 
kardeşimde bu hisse senedi vardı, ve senet kottan atıldı. hakkında da internette forumlarda son zamanlarda konuşan yok gibi. hisse senedi hala yatırım hesabında gözüküyor. borsada da şu an için satılamadığı için bu para çöp mü oldu?
(1) 

internet servis sağlayıcılarının veri çözümleme kapasitesi

antheros #1496843 
mesela https üzerinden önemli bir doküman yüklüyorsunuz. internet servis sağlayıcısı isterse o dokumanı çözümleyebilir mi?
(4) 

araba kilitlenince içeride yakılan ışık söner mi? (volkswagen polo)

antheros #1494259 
arabada ışığı bir ara kullanmıştım ama arabadan çıkarken kapatıp kapatmadığımı hatırlamıyorum. arabayı kilitleyince arabadaki tüm ışıklar otomatik kapanır mı?
(4) 

yüzdeki koyu lekeler için çözüm

antheros #1483995 
bu genelde çözülmesi zor bir cilt problemi ama yine de "bende şu işe yaradı" diyebileceğiniz çözümler var mı?
(1) 

iade edildiğini düşündüğünüz ürünü iade eder misiniz?

antheros #1479604 
kardeşim klavye aldı. fiyatı 150 lira civarındaymış. klavye değişik bir marka, söyledi de tam hatırlamıyorum. bilinen bir marka değil. muhtemelen çinden ithal edip kendi markalarını basmışlar. çok ince bir kutuda gelmiş, hani maket bıçağıyla koruma bantlarını ayırırsınız ya kutuyu açmak için, o bantlar kesik şekilde değilmiş ama koruma bantları kutudan ayrılmış olarak gelmiş, yani koruma bantlarının pek işlevi yokmuş. içinden de kullanma kılavuzu çıkmamış, bazı klavyeye özel kısa tuşlarını da o yüzden öğrenmek pek mümkün değil ama bu durumların dışında klavyede sorun yok gibi.

kullanma kılavuzu olmadığı ve koruma bantlarındaki durum için ürünü iade eder miydiniz?
(4) 

gitar akor okuma sorusu

antheros #1479270 
mesela dsus 4'ün alttaki son iki notası neden çizgi şeklinde gösteriliyor da, nokta şeklinde gösterilmiyor?
(2) 

tam kapanmada eft saatleri değişti mi?

antheros #1477863 
internetten kaça kadar yapabiliyoruz?
(10) 

yeni tablet aldım, kullanmadan önce %100 şarj mı etmem gerekiyor?

antheros #1477710 
s.b.
(7) 

Linkteki şarkıda kullanılan üflemeli çalgılı ne?

antheros #1474308 
(3) 

uzun süreli ishal

antheros #1468206 
nadiren de dışkıda belli belirsiz kan oluyor. bu ne olabilir?
(2) 

whatsapp mesaj gelmeme ve foto indirmeme sorunu

antheros #1463578 
mesajlarda zaman aşımı 30 gün diye biliyordum. kesin olarak gönderildiğini bildiğim bir mesaj gelmedi, bir de 20 gün önce gönderilen fotoyu indirmiyor, yollayanla iletişim kurun diyor. normalde whatsapp serverda 30 gün tutmuyor muydu mesajları?
(3) 

e-devletten türk telekom internet aboneliği kapatan var mı?

antheros #1460674 
süreç nasıl işliyor, hemen faturalandırma duruyor mu?
(1) 

akustik gitarın ön yüzündeki renk faklılığı

antheros #1458971 
masif ladin, solid top diye ifade edilen bir gitar aldık. ben solid top kavramından ön kapağın tek parçadan yapıldığını anlıyorum ama bize gelen gitar aynen aşağıda attığım linkteki sağdaki gitar gibi. bu da bana gitarın söylenen gibi solid top olmadığını gösteriyor. gitardan anlayanlar bu durumda ne yapalım, ürünü iade edelim mi?

www.rod-neep.com
(2) 

boş eve elektrik faturası gelmesi

antheros #1446983 
evden çıkmadan elektriği evin içindeki sigortadan kesmiştim. hiçbir tüketimin yapılmadığı son iki ay endeksinde 0.468, 0.258 gibi oynamalar olmuş ve faturalandırma yapılmış.

eskiden de bu şekilde elektriği kapattığımda herhangi bir fatura çıkmıyordu. şimdi 35 kuruşluk, 25 kuruşluk faturalar çıkıyor.

şimdi geldiğim yerde apartmanda olmayanların elektrik faturalarında endekslerde hiç oynama yok, hep fark 0 olarak gözüküyor. benim evimde bu duruma ne yol açmış olabilir?
(1) 

antalya'da millenicom iyi midir?

antheros #1444694 
başka ne alternatif olabilir, turk.net fiberin olduğu yerde sadece adsl sunuyor. siz ne tavsiye edersiniz?
(3) 

eft'nin ulaşıp ulaşmadığını kesinleştirme

antheros #1441789 
kardeşim internet bankacılığı üzerinden işlem yaparken eft ekranından para transferini onayla tuşuna basmış, normal beklediği süreyi geçince işlem olmadı herhalde diye iptal tuşuna basmış, ekranda çıkan onaylama ekranı bunun üzerine gitmiş ama hesap hareketlerinde işlem gözüküyor.

müşteri hizmetleri eft'nin karşı bankaya geçip geçmediğini bilebilir mi yoksa sadece kendi bankasından çıktığını mı görebilir?

kardeşim eft askıda falan kalmış mıdır diye korkuyor. askıda kalınca da para diğer hesaba geçmeden günlerce askıda kalabiliyormuş.

not: alıcı ile diyalog kurulamıyor, o yüzden alıcıya sorun demeyin.
(1) 

uçak yolculuğunda sırt çantası dışında enstrüman da alınabiliyor mu?

antheros #1430280 
covid nedeniyle valiz el bagajı alarak alınmıyormuş, sadece bir tane sırt çantasına izin varmış, arkadaşım seyahat edecek ve ukulelesini de yanına almak istiyor laptop koyduğu sırt çantası dışında. bu durumda iki tane el bagajı oluyor. hava yolları buna izin vermez mi?
(2) 

bluetooth kulaklık şarj olmuyor

antheros #1430034 
150, 160 tllik bir şeydi, garantisi de yok. atayım mı yoksa bir çözümü var mıdır?
(6) 

m6 vida için gereken tornavida linki verebilecek var mı?

antheros #1427367 
vida şöyle bir şey: tr.aliexpress.com
(6) 

bu vida nasıl bir tornavidayla açılır?

antheros #1427332 
uploads.tapatalk-cdn.com

edit: alttakini soruyorum.
(5) 

çıkmayan kapı bareli

antheros #1426842 
kapı barelini sökmeye çalışıyorum, içten mandallı. barel vidasını çıkardım yalnız mandalla sağ sol yapıp çıkartmaya çalıştığım halde barel bir türlü çıkmadı.
barel vidasının hemen üzerinde de normal tornavida ucu dışında başka bir uç isteyen vida var. tam yıldız değil ama yıldıza benzeyen dört köşeli bir uç istiyor. bu ucun numarasını veya bareli nasıl çıkarabileceğimi bilen var mı? aynı uç anahtar simgesinin altında diğer mandalsız olan kilidi açacak vidanın üstünde de var.
(1) 

iş bankası kumbarası

antheros #1424998 
bankaya gitmek istemiyorum. anahtarı da yok. tokayla falan açılabiliyor mu?
(1) 

burada ne diyor (ingilizce)

antheros #1422573 
www.youtube.com

today my friend vivi is .... wedding ....
(5) 

evde dolap yetersizse

antheros #1422094 
evi nasıl düzenleyebiliriz? dolap almak şimdilik ihtimal dışı. ev ıvır zıvır (atılamayacak şeyler) bir sürü şeyden dolayı toplu gözükmüyor.
(3) 

android arama kaydı simgeleri (görüntülü aramalar)

antheros #1421636 
ios kullandığım için çok bilmiyorum. giden çağrı yeşil, gelen çağrı mavi, cevapsız arama kırmızı. peki gelen ve giden çağrıların görüntülü yapılıp yapılmadığını anlayabiliyor muyuz?
(1) 

sadece covid testi yaptırılabiliyor mu?

antheros #1421049 
arkadaşımda nefes darlığı ve ishal var. ateş yok. tomografi çektirmek istemiyor ailesinde kanser öyküsü olduğu için. nefes darlığını 1.5 aydır, ishali de 3 haftadır devam ediyor. test yaptırıp yaptırmama konusunda kararsız.
covid-19 hiç ilaç kullanılmadığında 45-50 gün devam edebiliyor mu?
(1) 

çörek otunun miadı geçer mi?

antheros #1416600 
minimum bir yedi yılı vardır.
(2) 

ingilizce listening sorusu

antheros #1404174 
www.youtube.com

"once upon a time two romantic souls meet" in ... "called Seattle" nokta nokta olarak belirtilen kısımda ne diyor?
(5) 

klima vs başka alternatifler

antheros #1394004 
evde vasat bir klima var ve bu klima bozuk uzun süredir. sadece normal hava üflüyor, sıcak veya soğuk hava üflemiyor. bunun tamiratı pahalı mıdır? daha önce sorduğumuzda 400-500 gibi bir fiyat çıkarmışlardı ama zaten klima dandik olduğu için o parayı vermek istemedik.

bunun yerine yağlı radyatör veya konvektör ısıtıcılar elektrik faturası ve ısınma açısından nasıldır?
(4) 

fişlerdeki barkod numaraları

antheros #1388425 
ne işe yarıyor? barkod uygulaması ile okuttuğumda hiçbir şey çıkmadı.
(1) 

klozetteki çiziklere çözüm var mı?

antheros #1388046 
muhtemelen hayır ama sorayım dedim. yeni taşınılan evde tuvaletteki lekeler bir türlü gitmeyince bulaşık teli ile klozetin taban kısmını temizlemeye çalışmışlar, eski lekeler gitmiş ama şu anda da tabanı muhtemelen çizildiği için gri renkte. bu duruma bir çözüm var mı? çamaşır suyu, porçöz, sirke hepsi denendi ama grilik gitmedi. yine de sorayım bir çözüm var mı?
(1) 

iphoneda kamera ekranında güç tuşu ne yapar?

antheros #1386495 
iphoneu olan biri kamera ekranında, güç tuşuna bastığında klik diye bir ses geldi. fotoğraf çekmiş mi oluyor böyle yapınca?
(8) 

finansal tavsiye

antheros #1374736 
Geçen temmuz başında çok sevdiğim bir abimden 50000 borç aldım. Bu parayı bu ay içinde iade etmem lazım. Geçen yıldan beri bankaların ay ay faizlerini öğrenbilir miyim?
Ayrıca şunu öğrenmek istiyorum. Geçen sene temmuz ayında %25'ten faize bir yıl süreli faize verebilir miydi? Kendim açıkçası aldığım parayı borsada değerlendirecektim ve girdiğim kağıttan şu an epey zarardayım ama parasını da hakkaniyetli bir şekilde iade etmek istiyorum. Bir hafata içinde ödeme yapmam lazım. Ne kadarlık bir tutar vermek adil olur?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık