(1) 

Bursa takı malzemesi (toptancı olmayacak

Mossy #1591664 
Bursa'da takı malzemesi satan Eminönü'ndeki gibi pasajlar vb var mı? Daha çok çelik zincir, çelik papağan, halka, dayanıklı altın kaplama uçlardan alacağız. Toptan değil sadece 10 20 adet alabileceğimiz şekilde önerileriniz varsa bekliyorum.
(8) 

Anne babayı tatile yollamak

Mossy #1590264 
annemle babam 55 yaşlarında hayatlarında hiç deniz tatiline gitmemiş bir çift. 1 hafta 30-40 bin arası bir bütçeleri var kendi arabalarıyla gidecekler. ben egede bir yer olması taraftarıyım çünkü ikisi de fazla sıcağa dayanamıyor. çanakkale dedim, babam balıkesir dedi annem tarafsız. spesifik bir yer önerir misiniz? ne kadar uygun fiyat olursa muhtemelen babam o kadar memnun olur teşekkürler :D
(10) 

küçük işletmemize (takı) isim bulalım mı :)

Mossy #1589707 
selam herkese
annem el sanatları öğretmeni, bir iki yıldır el emeği takı ve çantalar yapıp satıyor. makrome de yapıyor ama daha az. bulunduğumuz yerde talep de görüyor yaratıcı bir kadın. ben de bu işi instagrama ya da sophiere taşıyalım diye düşündüm, ön hazırlıklarını yaptım. isim halen bulamadım. önemli nokta şu, annemim yaptığı inci çantalar çok profesyonel olduğu için işletmeyi ilerleyen zamanlarda gelin aksesuarlarına çevirme fikrim var. şimdi hem takılara hem bridal olayına gidecek şık bir isme ihtiyacım var. aklımda bir isim fikri var ama şimdi yazmayacağım sizin önerileriniz etkilenmesin diye. buyurun meydana.....
(13) 

tiroid ve açlık

Mossy #1587324 
tiroid hormonlarımın yüksek çıkması sebebiyle ilaç tedavisine başladım. ve bir süredir dindiremediğim bir açlık hissim var. yemekten kalkar kalkmaz acıkmaya başlıyorum. şu anda da açlıktan öldüğümü hissediyorum ama gerçekten de aç mıyım? yoksa bu sadece bi his mi :(
(1) 

bana yatak (baza ve sünger) önerelim

Mossy #1579418 
çift kişilik alacağım. güzel bir sünger ve normal idarelik bir baza işimi görür. bu ikiliyi 10 bine kapatabilir miyim sizce? alıp memnun kaldığınız ürünler var mı tavsiyelerinizi bekliyorum.
(4) 

protez bacaklı adama yardım etmek istiyorum

Mossy #1578869 
selam, uygun başlığı seçemedim ama durumu şöyle açıklayayım: işe giderken bazı günler protez bacaklı bir adamı yere oturmuş mendil satarken görüyordum. bir gün kendisine gidecek yeri olup olmadığını, neyle nasıl geçindiğini sordum. adamcağızın emekli olmasına 3 yıl varmış ama bacağını kaybedince bu duruma düşmüş. cimere yazmış malulen emekli olabilmek için ama olumlu bir cevap gelmemiş. belediyenin yaptığı aylık erzak yardımı vb şeylerle hayatını idame ettiriyormuş. bu adama yardımcı olmak istiyorum, bilgilerini aldım. sizce ne yapabilirim. etrafımdaki insanlarla aynı zamanda cimere yazsak biz de mesela ciddiye alınır mı?
(12) 

"Gülce" ismi sizce nasıl

Mossy #1570137 
Güzel mi, kulağa hoş geliyor mu?
(18) 

Sevgilimin mesajlaştığı kız

Mossy #1569642 
Sevgilimle 1 buçuk yıldır beraberiz. Başta uzak mesafeydik 8-9 aydır o da İstanbulda yaşıyor genelde boş vakitlerimizi beraber geçiriyoruz.

Gel gelelim o buraya yeni taşındığı için hiç arkadaşı yoktu. Kendisinin öyle bir kaygısı yoktu ama bütün zamanını benimle geçirmesi başka hiç sosyal ortamı olmaması falan bana uzun vadede mantıklı gelmedi ve sevgilimi arkadaş edinmeye teşvik ettim. Neyse bu arada kıskanç bir insan değilim normalde. Ama benim sevgilim instagramdan kendisini takip eden (kendisi çok iyi bir elektrogitarist olduğu için bir takipçi kitlesi var) bir kızla müzik muhabbeti yapmaya başlamış sonra da bestelerini atmış, Instagram o formatları desteklemeyince whatsappa geçmişler vesaire. Bana da kızdan arkadaşım arkadaşım diye bahsedipduruyordu. Bugün dikkatimi cezbetti sordum kaçtır bahsediyorsun kimmiş bu arkadaş diye. Anlattı işte, sen bana arkadaş edin diyordun ben de insanlarla sohbet ediyorum ilgi alanlarımı paylaşıyorum falan dedi. OKEY HER SEY COK GUZEL BU NOKTAYA KADAR. Sevgilim yokken bi whatsappını kurcaladım içime kurt düştü. Yapacağım iş değil normalde. Ama kızla 2 haftadır her gün kısa kısa da olsa muhabbet etmişler, herrr gün. Bunların bazılarında sabah uyanır uyanmaz kıza yazmış günaydınlaşmışlar. Mesaj yerine ses kaydı atmış ki huyu değildir ses atmaz. Zaten hobileri müzik olduğu için bir dünya şarkı atılıyor karşılıklı. Atılan emojiler affedersiniz bi hoşuma gitmedi anlatabiliyor muyum. Okurken bi kıskandım, ilk kez kıskandım kendisini.

Sevgilim de şöyle bir insan çok iyi tanıdığım için söylüyorum, iyi niyetli cidden bazen saf denecek kadar. Etik değerleri çok güçlü ve bana aşık olduğunu herkesin bildiği bir adam. Bugüne kadar hiçbir güven sorunu yaşamadık. Simdi durup dururken yılmazı msnden sileceksin triplerine girmek istemiyorum ama rahatsız oldum yani yeni tanıştığı biriyle bu şekilde samimiyet kurmasına. Sevgilimi tanımasam ve gelip kendisi bana anlatmasa şüphe edicem ama edemiyorum da.

Ne tepki vermeliyim sizce çok asabım bozuldu.
(19) 

Ev arkadaşının sevgilisi

Mossy #1568373 
Ara sıra gelip kalıyor diyelim, bazen 2 3 haftada bir gün bazen de daha sık gelip birkaç gün boyunca kalıyor. Kaldığı süreçte odadan sadece tuvalete gitmek için çıkıyor, onun dışında su almaya bile çıkmıyor. Yemeği odada yiyorlar vb. Evde siz varken duş falan almıyor. Bu kişinin varlığından rahatsız olur musunuz?
(1) 

UI/UX tasarıma sıfırdan başlamak

Mossy #1567782 
hiç alakası olmayan bir sektörde çalışan, tasarım öğrenmek isteyen birine neler tavsiye edersiniz?
-Öncelikle bu sektöre girilir mi, iş imkanları nasıldır?
-İş aramaya başlamak için hangi seviyeye gelmiş, neler öğrenmiş olmam gerekir?
-İş arayacak raddeye gelmem (her gün ciddi bir çalışma ile ilerlediğimi varsayarak) takribi ne kadar zamanımı alır?
-Bir tasarımcıda olsa iyi olur dediğiniz özellikler neler?
-Önereceğiniz kurslar, kitaplar vb neler olur?
ve paylaşabileceğiniz herhangi bir bilgiye açığım.

Teşekkürler
(8) 

temiz içerikli abur cubur önerileriniz

Mossy #1567648 
neye elimi atsam glukoz şurubu, fruktoz şurubu, trans yağ vb görüyorum içindeklerde. halbuki biscolata olsun, tutku olsun, topkek olsun insan görünce canı istiyor :( yok mu bana önereceğiniz, kimyasal dolu olmayan normal pancar şekeri kullanılmış bir şeyler.

bir de invert şeker şurubu ne oluyor sağlıksız bir şey mi o da diğerleri gibi
(4) 

Diz kireçlenmesi ve damarlarda genişleme

Mossy #1560422 
İşim gereği fazlaca ayakta kalıyorum. Bir süredir yogun bir diz sızlaması yaşıyordum ve doktora gittim. Dizlerimde hafif kireçlenme oldugunu söyledi. Kalp damar cerrahına da göründüm o da bacaklardakj damar genişliğin 5.1 olmuş dedi bilmiyorum anlamı ne, varis ile ilgili konuştu ama damarlarımda tıkanıklık yok.

Sonuç olarak kolajen, glukosamin, c vitamini vb bir sürü şey içeren bir takviye kullanmaya başladım. Hafif egzersizlere başladım. Çalışırken varis çorabı ve zorlanırsam dizlik kullanıyorum. Eve gelince mutlaka yarım saat dizlerimi duvara dikip dinlendiriyorum, mutlaka soguk suya tutuyprim 5 10 dk. Yaşım 28 bu arada.

Sizce yapabileceğim herhangi bir şey kireçlenmeyi geri çevirebilmemi sağlar mı? Çok üzülüyorum, bazen yürüyemez hale geliyorum 4 saat falan ayakta durmuşsam. Önerileriniz kıymetli, teşekkürler.
(6) 

hayatı demi az olmuş ve soğumuş çay tadında yaşamak

Mossy #1546332 
1 yıl öncesine kadar kronikleşmiş bir depresyonum ve bir sürü içsel meselem vardı. hayatı zeki demirkubuz filmlerinde gibi yaşıyordum bir nevi. sonra korkularımın üstüne gittim, hayata atıldım. param var, istediğimi alıyorum, istediğimi yiyorum. işten geriye bolca zaman artıyor, kendime ve ilgilerime zaman ayırabiliyorum. hayatımda beni daima destekleyen, yargılamayan, tatlı bir adam var. psikolojik açmazlarımdan sıyrıldım.

AMA

bu yaşıma kadar bir şeylerin tuhaf ve kendine özgü lezzetleri vardı. üzgünsem üzülmenin, neşeliysem neşeli olmanın, özlemenin, eğlenmenin, bunalmanın... çok yoğun lezzetleri vardı. o lezzetler bana ne olursa olsun, en kötü günlerimde bile derin bir haz veriyordu.

şimdilerde bunların hiçbiri yok diyebilirim. duygularım seyreldi. eskiden mesela bir müzikale gidip onun güzelliğine hayran olurdum, bir saniyesini bile kaçırmamak için gözümü kırpmadan izlerdim. şimdi tv'den bir dizi açmışım gibi hissediyorum normalde beni çok etkileyecek şeyler karşısında bile. bir şeyler görmek, yeni şeyler tatmak şöyle hissettiriyor: "hmm, iyiymiş. tamam." kimseye karşı çok derin duygular besleyemiyorum, çok eğlenemiyorum, çok üzülemiyorum. her şeyin yoğunluğu çok çok düşük. sadece memnun ya da memnuniyetsiz hissedebiliyorum.

acaba bunun sebebi yaş almak mı (27 bitti 28 oldum) yoksa ülkenin genel havasından mı yoksa benim kişisel deneyimlerim mi beni bu noktaya getirdi? sizlerde de olmuş muydu böyle şeyler. normal olan bu mu? heyecansızlık ve tutkusuzluk içimde bir oyuğa dönüşüyor her geçen gün. acaba hayatım boyunca dengeli şeyler hissetmeye alışık olmadığım için şimdi sağlıklı olan bir şey bana tuhaf geliyor olabilir mi?

sizlerde durumlar nasıl?
(11) 

Mantarlı kişinin yattığı nevresim+ giydiği terlik

Mossy #1546196 
ayağına çorap giymeden yatmış, ayağında mantar var. Şimdi bu nevresimi alıp yıkıyoruz ama içimiz rahat etmiyor kullanmaya. Yine de geçer mi geçmez mi emin olamıyoruz. Geçer mi arkadaşlar? Nevresimi çöpe atalım mı? He bir de giydiği terlik yıkanıp tekrar giyilir mi, en sevilen terlik oymuş çünkü. Yıkamakla geçmiyorsa o da atılacak.
(5) 

Istanbul'da hangi plaja gidelim?

Mossy #1530015 
Adalardan birini düşündük ama hic bilgimiz yok. Ilk kez burada denize gideceğiz. Temiz ve tenha bir yer olsun istiyoruz, tavsiyelere açığız.
(3) 

2- aynı kök ya da ek ile oluşan kelimeler (ingilizce)

Mossy #1527938 
bunları dikkatimi çektikçe not alıyorum. diyelim regress, progress, digress. ya da homicide, genocide, suicide, insecticide gibi...

bunları google'da arattığımda aynı kökten gelen ya da aynı eki almış tüm kelimelere genelde ulaşamıyorum, karşıma çıktıkça bilgi edinebiliyorum. en azından belli yapım eklerinin bulunduğu bir liste falan bulabilir miyim?
(7) 

kelimelerin nüansını açıklayan sözlükler (İngilizce)

Mossy #1527920 
diyelim prize, award, reward ya da develop, improve, progress arasındaki fark gibi benzer anlama gelen ama birbiri yerine kullanılması uygun olmayabilen kelimelerin farkını anlamak için nereye başvurabilirim?
(1) 

İnstagram butikleri nasıl ödeme alıyor ve Ptt akıllı esnaf

Mossy #1523328 
Annem takı ve makrome yapıp kadın kooperatifinde satıyor. Pos cihazı ve ya da başk bir ödeme yöntemi kullanmıyor, sadece nakit para. Şimdi instagram sayfası da açmış ama şehir dışından yazanlara nasıl satış yapacağını düşünüyor. Ben pek internet alış verişi yapmadığım için bilgim yok. Bu işi nasıl hallederiz?

Bu esnada biri kooperatife broşür bırakmış, Ptt akıllı esnaf diye bir şey önermişler. Bana makul göründü aslında ama kullanan ve bilgi verebilecek olan var mıdır? Bu ödeme yolunu seçelim mi yoksa başka şekilde halledebilir miyiz?
(3) 

squat yaparken

Mossy #1520457 
aynı anda hem direnç lastiği hem dumbell kullanmanın zararı olur mu? ikisinin bir arada kullanıldığını görmedim daha önce. bugüne kadar ikisiyle de ayrı ayrı çalışıyordum. lastik orta sertlikte (6kg), iki elime de birer kiloluk dumbell alıyorum şimdilik.
(7) 

iletişim gurusu tatlı dilli ve saygın insanlar???

Mossy #1519720 
hani bazı insanlar vardır haliyle tavrıyla herkesi mest eder, iletişim gurusudur adeta. tatlı dillidir, ona hayır demek içinizden gelmez. ama böyle çok naif çıtkırıldım da değil, kesinlikle saygı duyulan, bir duruşu olan insanlar... onlarla vakit geçirirken kendinizi iyi hissedersiniz falan. aura mı ne bu bilmiyorum ama, nasıl böyle biri olunur? var mı etrafınızda böyle birileri, karakterleri hakkında neler söylersiniz?
(7) 

Duolingo Almanca

Mossy #1518015 
Duyuruda arattım, çok fazla kötülendiğini gördüm uygulamanın. Bir aydır kullanıyorum en azından kelimelerin telaffuzlarını burası sayesinde iyi öğrendiğimi düşünüyordum. Bununla beraber yine burada önerilen static.nadirkitap.com şu kitaptan gramer çalışıyorum. Önerebileceğiniz başka kaynaklar var mı? Bugün giriş seviyesi için okuma kitabı almayı düşündüm. Duolingo'nun faydasızlığı hakkında duyuruda yapılan yorumları gördükten sonra uygulamadan da bir soğudum. Yine de telaffuz için kullanmaya devam etsem mi bilemedim. Vaktimin boşa gitmesini istemiyorum.

Kitap olur, youtube kanalı olur, uygulama olur her türden öneriye açığım. teşekkürler.
(7) 

telefonumun ekranı çatlayıp kırıldı

Mossy #1517865 
zaten 5-6 yıllık bir telefon. Samsung galaxy note 4. Bunu İstanbulda en uygun nereye yaptırırım ve bana ne kadara patlar tahmini?

Bildirim ışığı yanıyor ama ekranın diğer köşesi ufalandı resmen. açma kapama tuşuna basında yeşil bir parlaklık belirip yok oluyor.
(5) 

Sorum Tarkovsky severlere

Mossy #1514946 
Bir ay önce Solaris'i ve Stalker'ı izledim aralıklarla. Stalker'ın etkisinden bir aydır çıkamadım, inanılmaz beğendim. Hem filmin felsefi yönü beni çok etkiledi hem de sanatsallığından gözümü alamadım. Bir aydır üstüne başka film izlemek gelmiyor içimden. Solaris'i de çok beğenmiştim ama Stalker göz bebeğim oldu. Neyse sorum şu, bana benzer duygular yaşatacak filmler önerir misiniz? (Bergman filmlerinin çoğunu izledim. Birbirilerinden etkilendikleri için belki Bergman önerisi gelir diye not düşeyim.)

Popüler yönetmenler olmasına gerek yok, sadece benzer bir tatmin yaşamak istiyorum. Sinema kültürüm pek yok, o yüzden sizlerden gelecek öneriler benim için önemli. Teşekkürler.
(11) 

Ev sahibi bizi çıkarmak istiyor

Mossy #1511745 
Kendisi 26 yıldır Belçika'da yaşayan, orada kazandığı parayla buradan bir sürü ev alan biri. Söylediğine geçen yaz ev arkadaşımla bizim oturduğumuz evle beraber 5 6 tane ev almış. Az önce bir sebepten emlakçı ile görüştük laf arasında sene sonu ev sahibimizin kontratı yenilemeyeceğini söyledi. Kendisi oturacakmış.

Ev sahibinin temelli türkiyeye döneceğini hiç sanmıyorum. Eğer burayı gerçekten kendisi için bile istiyorsa 4 5 ayda bir geldiğinde bir hafta kalmak için belki kullanacak. Ya da cok daha büyük ihtimalle başkasına kiralayacak çünkü biz piyasaya göre şu an çok düşük bir fiyata oturuyoruz. Enflasyon ölçüsünce zam yaptık, yine piyasanın yarısı kadarda kaldı para. Bu yüzden çıkarmak istediğini düşünüyoruz.

Bizim evi tuttuğumuz daha 1 yıl 2 ay oldu. En başta girerken konuştuk, ne kadar kalırsınız tahmini dedi, biz evlenene kadar burada otururuz gerek 5 yıl gerek 10 yıl dedik. Evden 1 2 yılda çıkmak gibi bir planımız yok dedik, ona göre anlaştık.

Bu pahalılıkta tekrar emlakçı parası, depozito, taşınma masrafı kaldırabileceğimiz yükler değil. Ne öyle bir bütçemiz var ne zaman var.

Ne yapabiliriz? Böyle istediği gibi çıkarıyorum sizi diyebilir mi?
(1) 

B12 metilkobalamin/siyanokobalamin

Mossy #1511046 
B12'nin bu şekilde iki çeşidi olduğunu öğrendim. Yakın zamanda dodex kullandım bu hangi gruba giriyor acaba? Hangi gruptaki b12'den kullanmak gerekir daha etkili olması için ve bunu hangi markadan ya da ilaçtan edinebilirim?
(9) 

Özdisiplin sorunları

Mossy #1508892 
Özdisiplin konusunda son derece başarısız bir insanım. Zorunda olduğum şeyleri bile yapmayıp erteliyorum. Çalışmıyorum. Günlük işlerimi bile düzenleyemiyorum. Hiçbir şey yapmıyorum. Depresyonda değilim sanırım çünkü hayatım boyunca genelde böyle bir insandım. Başarılı olmak için buna ihtiyacım olduğunu biliyorum, mantıken disiplinli ve iradeli bir insan olmak istiyorum ama içimden bu gelmiyor. Canı gönülden hiçbir şeyi istemiyorum. Hiçbir şey için emek vermek ve çaba harcamak bana cazip gelmiyor. Gerçekten de hiçbir şey yani... Bu arada istanbulda iyi bir okulda yüksek lisans yapıyorum ama yapamıyorum onu da, 2 yıldır tez dönemindeyim. Hiçbir şey çok da ilgimi çekmiyor. Bunun ölü olmaktan ne farkı var bilmiyorum açıkçası. Sadece telefonla ve bilgisayarla vakit geçiriyorum. Napabilirim yaşamayı istemek için acaba? Lütfen bilgili insanlar yorum yapsın, kendi kendimi zaten yeterince yargılıyorum. Teşekkürler.
(5) 

Eskisi kadar fazla şekerli gıda tüketemiyorum

Mossy #1507395 
Ergenlik zamanımda cikolataya tatlıya çok düşkündüm. Sonrasında da uzunca bir süre böyle devam etti. Son bir iki yıldır canım hiç şeker istemiyor ve yiyemiyorum da. Mesela ev arkadaşım bir tane karam gofret almış bana, birer ısırık birer ısırık ala ala 3 günde bitirdim ufacık şeyi. Meyve deseniz onu da istemiyor canım. Açlık kan şekerim 70 civarında çıkıyor genelde, son zamanlarda kan tahlilleri yaptırdım birkaç kez orada gördüm.

Bu neye alamet olabilir? Bu kadar şekersiz beslenmek de kötü değil mi, kafam da çalışmıyor zaten enerji alamıyor herhalde beynim.

Edit: kalıp çikolata olduğu zaman onu bir günde bitirebiliyorum bu arada, daha hafif geliyor sanırım. Ama canım çekerek almıyorum varsa yiyorum sadece.
(3) 

Anksiyete ve tırnak diplerinde morarma

Mossy #1503317 
10 gün kadar bir süredir sürekli nefes darlığı ve nadiren çarpıntı yaşıyorum. Bazen kollarım bacaklarım uyuşuyor, bazen romatizma ağrısı gibi ağrıyor. Bunların anksiyete belirtisi olduğunu düşünüp psikiyatriste gittim. Fulsac reçete etti. Ben halihazırda dehb sebebiyle Concerta 36 mg kullandığım ve sinir sistemime bu kadar uyarıcı ilaçları dayamak istemediğim için fulsaca başlamadan önce kendim bununla mücadele etmek için neler yapabilirim diye düşünmeye başladım. Öte yandan vücudumda oksijen dolaşmıyor ki tırnaklarım morardı, bu beni korkutuyor. Kendi başıma yapacağım şeyler etkili olur mu bilmiyorum, bu duyuruyu bunun için açtım.

Muhtemelen 3 yıldır kronikleşmiş bir depresyonum var. Dikkat eksikliği yüzünden 2 yıldır bitiremediğim bir tezim ve bir gününü bile düzenleyemediğim bir hayatım var. Muhtemelen bunlar anksiyeteye sebep oldu.

Bunun için ne yapıyorum: dün pilatese başladım ve haftalık plan çizelgeleri hazırlamaya çalıştım. Bir günde yapılacak her şeyi komut olarak yazıp tamamlamaya ve süresini ölçmeye çalışıyorum. İse yarayacak gibi duruyor. Ama bunlar anksiyeteyi azaltır ve engeller mi? İlaçsız üstesinden gelebilir miyim? Başka neler yapabilirim? İlacı satın aldım bu arada, başlamam gerektiğine karar verirsem hemen başlayabilirim de.
(3) 

Bu listedekilere benzer şarkılar arıyorum

Mossy #1501171 
open.spotify.com

Böyle bir liste var elimizde. Sb. Teşekkürler.
(11) 

Naber

Mossy #1498681 
Neler yapıyorsunuz bu aralar? Ruh haliniz nasıl?
(1) 

Morhipo iade

Mossy #1492670 
Siteye kayıt olmadan bir ayakkabı aldım. Olmadı ve iade etmek istiyorum ama kayıt olmadığım için iade kodu nasıl alacağım bilmiyorum. Müşteri hizmetlerini aradığında bant kaydı çıkıyor ve "giriş yapıp kod alın" diyor. Giriş yapamam çünkü kayıt olmadım :( ikinci sorun da Boyner express diye bir kargo ile geldi. Böyle bir kargo hiçbir yerde görmedim. Nereye götüreceğim iade etmeye? Kafamda deli sorular gerçekten.
(5) 

Tülay German

Mossy #1490002 
Bu kadının tarzına bayılıyorum. Bu çeşit müzik yapan başka birilerini daha önerebilir misiniz? Mutlu Günler en sevdiğim şarkısı. Ekstra bilgi olarak Türkçe Tango müzikleri (Zehra Eren, Şecaattin Tanyerli vb) dinlemek de hoşuma gidiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
(12) 

sineklik taktırma masrafını kim karşılar

Mossy #1488719 
ev sahibi mi kiracı mı?
(16) 

Bugün benim doğum günüm

Mossy #1488383 
İyi dilekler kabul edilir ^-^
(1) 

İlik bağışçısı olmak

Mossy #1487990 
Hiç ilik bağışlayan oldu mu aranızda? Nasıl bir süreç? Yıllardır istiyorum bunu yapmayı ama cesaret edemiyorum nedense. Önümüzdeki günlerde bağış için form doldurucam Kızılay'a gidip. Biraz bahsedebilir misiniz?
(8) 

Muhteşem hamburger tarifleriniz

Mossy #1487190 
Bu akşam evde hamburger yapıcam ve bu ilk denemem olacak. Karamelize soğan ve mantar içerikli burgerler tercih ediyorum genelde. Var mı şunu yaparsan daha güzel olur, bu işin püf noktası budur dediğiniz şeyler. Ya da soğan ve mantar dışında bir şeyler, soslar falan da tavsiye edebilirsiniz. Bu aksam muhteşem bir hamburger yapmak istiyorum. Teşekkürler ^^
(21) 

doğum günleriniz nasıl geçer?

Mossy #1487096 
Herkesin cevabını merak ediyorum ama özellikle o günü yalnız başına geçirmeyi sevenler varsa aranızda, onların cevaplarını daha çok merak ediyorum. (Öncelikle yalnız geçirenler neden yalnız geçirmek istiyor?) Bugüne kadar doğum günleriniz genelde nasıl geçti ve o gün neler yaparsınız?

Bonus: En güzel doğum günü anınızı paylaşır mısınız?
(5) 

Doktora sonuç göstermek için randevu almak gerekiyor mu

Mossy #1486143 
Gittiğim doktor birkaç test istedi ve bunların sonuçları tahmini 3 günde çıkacak dendi. Testleri yaptırdım, bugün sonuç göstermek için geldim. Sekretere "sonuçlarım vardı" dedim, "randevu aldınız mı?" dedi. Randevum olmadığını söyleyince giriş yapamayacağını, sonuç göstermek için tekrar randevu almış olmam gerektiğini söyledi. Ben ilk kez böyle bir şey duyuyorum. Gerçekten çok şaşırdım, pandemide de defalarca doktora gittim, hatta yine aynı testleri yaptırdım ve hiçbir zaman ikinci bir randevu almadım. Sonuç göstereceğim deyince zaten barkod veriyorlar. Ne zamandır böyle bir uygulama var dedim, 2 yıldır böyle dedi. Ben 2 yıldır nasıl randevusuz girmiş olabilirim?

Sizin bu uygulamadan haberiniz var mıydı? Tekrar randevu alıp mı gidiyorsunuz sonuçlar için?
(2) 

İstanbul'da kültür-sanat etkinlikleri

Mossy #1485537 
Önümüzdeki günlerde/haftalarda/aylarda gitmeyi planladığınız, tatminkâr olacağını düşündüğünüz etkinlikleri paylaşır mısınız? Özellikle SSM ve Pera'da yapılan sergilerin müptelası olarak sizlerden yine bu yönde tavsiyeler bekliyorum. Ama illaki sergi olmasına gerek yok elbette, sadece kendi planlarınızı paylaşmanıza da sevinirim. Yeni bir şeyler keşfetmek istiyorum *-*
(4) 

Almanca A0 birine kaynak

Mossy #1484739 
Anadolu lisesi mezunuyum ama okul bitince dille ilgilenmediğim için öğrendiğim her şey sadece kulak aşinalığı seviyesine indi. Şimdi en baştan başlamak istiyorum ama hiçbir fikrim yok kaynaklar konusunda. yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

Cambridge Grammar in Use pdf

Mossy #1484116 
Bunu indirebileceğim virüssüz mirüssüz güvenilir bir site tavsiye edebilir misiniz, bir türlü bulamıyorum. İntermediate gerekli bana.
(12) 

Ekmek süt vb olmadan kahvaltı

Mossy #1481751 
Yapanlar varsa aranızda, bunlar olmayınca ne yiyorsunuz? Gluten tüketmeyi bırakmayı düşünüyorum. Ekmek olmayınca yulaf süt akla gelir ama inek sütünü de hayatımdan çıkarmış durumdayım. Alternatif bir kahvaltı menüsü oluşturmakta zorluk çekiyorum şu sıralar. Söz sizde.
(1) 

Yüz yogasına başlamak istiyorum

Mossy #1480383 
Youtube'ta bakındım düzgün anlaşılır bir video göremedim. Hangi hareketlerle ne kadar süreyle başlamak gerek? Her gün devam edilmeli mi ara vererek mi gitmeli? Daha önce hiç denememiş birine neler önerirsiniz?
(11) 

dikkat eksikliği teşhisi - concerta kabusu

Mossy #1480143 
Az önce psikiyatriste gittim bazı şikayetlerimi anlattım. Hiç test mest bir şey yapmadan bam diye dikkat eksikliği tanısı koydu 10 dakika dinleyerek. Concerta yazdı 27 mg. Bu böyle anlaşılacak bir şey mi sevgili Romalılar? Bana biraz baştan savmak gibi geldi.

Şikayetlerimden de bahsedeyim, belki aşırı derecede bariz, tanı koyması normal dersiniz.
-akla gelecek her şeyi ertelemek (çocukluğumdan beri böyle)
-her yere geç kalmak (çocukluğumdan beri...)
-özdisiplin sağlayamamak (hiçbir konuda ki bu da çocukluğumdan...)
-kitapları alıp alıp yığmak, okumak istesem de başlayamamak
-hobileri devam ettirememek (hep böyleydi)
-telefon ıvır zıvır bağımlılıkları
-dürtüsellik
-bir şeylere başlayıp başlayıp bırakma ya da hiçç başlayamama şeklinde gidiyor.

Bu arada yaşım da 26, devlet baba vermiyormuş bu ilacı 25 yaş üstüne. 125 lira vereceğim buna her ay -hangi bütçeyle bilmem- ve bu tarz ilaçlardan çok korkuyorum. Doktora sordum herhangi bir nörolojik sorun yaratmasın ileride dedim, yok yok bişicik olmaz sen al bunu hatta yetmezse 2 tane at 54 mg denemiş olursun dedi. Biraz sinirli hissediyorum her şeye canım duyurucular :/

Şu anki halimle de güzelim hayatımı mahvediyorum :/

edit: Bugüne kadar kendimi hep tembelim disiplinsizim bilmem ne diye suçladım suçladım. Sonunda çarpıntı sahibi bile oldum. Bu sorunların içinde bile süper okullarda okudum mesela bu nasıl olmuş olabilir? Dikkat eksikliğim varsa son dakikalara bıraktığım o şeyleri bile nasıl halletmiş ve içinden çıkmış olabilirim? İnanmak mı istemiyorum acaba? Terapi falan alıyorum ama 6 seans oldu ne kadar ilerleme kaydettin derseniz neredeyse hiç. Bu ilacı alıp yoluma mı bakmalıyım ki :( Çünkü geldiğim şu noktada artık zorlamayla son dakikalarla falan da halledemiyorum. Elimdeki her şeyi kaybetmek üzereyim ve çok mutsuzum. Biraz dertleşme gibi oldu LÜTFEN DERTLEŞİN BENİMLE BİRAZ çünkü ağladım ağlayacağım öyle bir durumdayım...
(16) 

140journos cehape zihniyeti videosu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Mossy #1479891 
Sb
(4) 

Hangi polikliniğe gitmem gerek

Mossy #1479831 
Ciğerlerim düşecek gibi öksürüyorum ve boğazım acıyor :(
(7) 

Meditasyon yapanlara birkaç soru

Mossy #1478791 
Meditasyon yapmaya yeni başladım ve biraz tekniğe ihtiyacım var sanırım.

Yaptığım şey şu, bağdaş kuruyorum ya da uzanıyorum bir mat üzerinde. Burundan nefes alıp ağızdan veriyorum. Nefesime odaklanıyorum. Seslere ve düşüncelere karşı koymamaya çalışıyorum. Aklımı bir düşünce meşgul edecek olursa bunun farkına varıp uzaklaştırmaya çalışıyorum ve tekrar nefese dönüyorum. Bazen de bir ışığın baştan ayağa bedenimde süzüldüğünü düşünmek ki bu beni ilginç bir sekilde aşırı rahatlatıyor.

Bu teknik doğru ve verimli mi ve bunun dışında siz ne şekilde meditasyon yapıyorsunuz?

Diğer sorum ne zamandır yapıyorsunuz ve ciddi bir faydası oldu mu hayatınıza? Benim başlama sebebim o kadar yoğun stress ve kaygı hissediyorum ki artık bunu kontrol edemiyorum. Bir de dikkat sorunlarım...

Aslında yeni başlayan birine verebileceğiniz her tavsiyeye de açığım. Teşekkürler.
(3) 

İlişkileri kendi içinde halledememek

Mossy #1477967 
Biriyle birkaç ay flört ettiğimde, belirsiz bir şekilde bittiyse, veda edilmeden azalarak biten ya da soğuyan bir iletişim olduysa bu insanları özlüyorum. Acaba dönsem olur muydu, o son mesajı ben atsaydım falan diyorum. Genelde hiçbir kopmada adım atan ben olmadığım için ve flört/ilişki boyunca ben kendini mahrum bırakan taraf olduğum için en sonunda karşı taraf da salıyor beni haklı olarak.

Bu durumun sorunlu bir şey olduğunu düşünüyorum. Sanki bağımlı olduğum bir madde elimden alınmış gibi oluyorum belirsizce biten ilişkilerde. Ne diyorsunuz ne yapılabilir? Size de oluyor mu? Normal mi? Anormal mi?

Ek: 2 aydır konuştuğum biriyle iletişimimiz benim tat almadığım bir hale gelmişti. Sonunda buz gibi konuştum ve bi daha da yazmadım. O da yazmadı ama bozulduğunu biliyorum. Benim kendisine olan ilgimin farkındaydı ve beklemiyordu bunu. Bir haftadır konuşmuyoruz. Ama özlüyorum kendisini. Yazmalı mıyım bilemiyorum. En azından güzel bir veda etmek için ne bileyim
(8) 

covid-19 hastasının ağrı kesici alması sorun olur mu?

Mossy #1476175 
favimol adlı bir ilaç kullanıyor. evde arveles var. sorun olur mu?
(4) 

Bağlanma teorisi psikoloji

Mossy #1474229 
Eski ilişkilerinde kaygılı bağlanma stiline sahip olan bir insanın bu ilişkilerde yaşadıkları sebebiyle ya da başka sebeplerle kaçıngan bağlanam birine dönüşmesi mümkün mü?

Bağlanma kuramına bakıyorum kesinlikle kaygılı bağlanmışım önceki ilişkilerimde, her şeyi benim o dönemki hallerimi tanımlıyor. Ama su an öyle hissetmiyorum. En son ilişkimin üstünden 2 3 sene geçti ve bu süreçte çok fazla değişim yaşandı hayatımda. Şu an flört ettiğim biri var ve ilişki düşündüğümde emin değilim ama güvenli bağlanma ile kaçıngan bağlanma arasında karışık bir yerde gibi hissediyorum kendimi.

Mümkün müdür?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık