Kurban Bayramı için tatil önerisi

retarder #1583637 
Tek başıma şöyle 3 4 gün kafa dinlemelik yer arıyorum.
Ankara çıkışlı olacak
Akdeniz-Ege tarafları kalabalık ve pahalı diye pek bakmadım açıkçası.
var mı tavsiyeniz?
Dipnot:Araç var

Satılık Marshall Majör 3 kahverengi

retarder #1583547 
İlanı paylaşıyorum
shbd.io

Satılık Bilgisayar/Iphone 15/Tablet vs.

retarder #1579408 
Merhaba,
Satılık ürünlerin özellikleri aşağıda verilmiştir. İlgilenenlere güzellik yaparım.

12400F/Rtx 4060ti 16 gb/32 gb ram (sıfır)
İphone 15 256 gb Tr garantili (6 aylık)
Samsung galaxy A6 S-pen
Naber Dergi

Anıtkabir bugün kaça kadar açık?

retarder #1569879 
Bilen var mı?
(2) 

Ankara Kas rotasi

retarder #1566802 
En uygun en yormayacak yol rotası hangisidir
(6) 

Kaş vs Fethiye ?

retarder #1566739 
5 günlük tatil pllanim var bu Çarşamba baslayacak.
Tek başımayım hangisine gideyim?
Böyle etkinlik olarak çok yanlız kalmaycagim
Çok pahalı olmayan nereyi önerebilir siniz?
Otel vs tavsiyeleriniz var mıdır?

Çıkış Ankara'dan
Tesekkyrler
(3) 

Ankara Stand up tavsiyesi

retarder #1565904 
Hangsini tavsiye edersiniz?

Anlatanadam
İlker Gümüşoluk

Ayrıca Berlin Pub da tavsiye edebileceğiniz stand up gösterisi varsa o da efsane olur?
(8) 

Yurtdışında iş bulanlar

retarder #1541420 
Merhaba,

mühendislik adına soruyorum. Süreç ortalama ne kadar sürüyor?
Şuan çalıştığım yerle szöleşmem var elim kolum bağlı bazen bir şeyler geliyor ama görüşme bile yapmıyorum bu yüzden sözleşme sonlarına doğru başlayacağımda bakınmaya, ortalama işe alım süreci ne kadar süre buluyor?

Teşekkürler
(2) 

Küçük Cem

retarder #1541271 
bu adam şimdi nerededir napıyordur?


Diziden keşfettik ama gayet hoşuma gitti araçta, işte vs sürekli diniliyorum bağımlısı yaptı vicdansızz:)

Bonus:
www.youtube.com
Keyifli dinlemeler:)

Sysml ile ilginen var mı?

retarder #1538297 
MBSE üzerine yoğunlaşmaya karar verdim de, bu alanda çalışan veya çalışabileceğim biri var mıdır en azından öğrenmede biirbirimize destek olması adına.
(1) 

Yüksek lisans kayıt sildirme

retarder #1489632 
Merhaba herkese,
Şimdi ben farklı ünilerin yüksek lisans programlarına başvurdum da şuan bir tanesi açıklandı, kazanmisim fakat ben diğerini istiyiroum asıl. Fakat daha aciklanmadi. Şimdi ben buna kayıt yaptırsam diğeri açıklanınca kaydımi sildirip ona başvurabilir miyim? Çünkü açıkta kalmak istemiyorum
Teşekkürler
(1) 

Gölbaşı semt tavisyesi

retarder #1424847 
İş yerim gölbaşında, gölbaşında ev bakıyorum ama hangi semtler iyidir bilemedim. Tavisey edebileceğiniz iyi mahalle ya da semt var mı ?
(11) 

Honda CR-V aile arabası mı?

retarder #1424204 
Suv araştırmasındayım, Bunların 2008 sonrası modelleri hoşuma gitti. Bekar olarak ne dersiniz? Mesela Rav4'te hoşuma gidiyor. 120-130 bandında siz ne düşnüyorsunuz? Ya da genel olarak bu fiyat aralığında SUV tercihinizi kullnsaydınız ne alırdınız?
(15) 

Arkadaşa maddi olarak yardım etmek istiyorum fakat biraz çekiniyorum.

retarder #1421660 
Yakın arkadaşım evlendi geçen sene şuan karı koca işsiz. Yakın arkadaşımın (erkek) ailesi yardımı ile geçiniyor. Aslında ev ve arabaları var ama ne bileyim iki senedir işsiz çocuk. Bu yüzden yardım etmek istoyrum fakat nasıl söyleyeceğimi bilemedim. Normalde yabancı tanımadığım biri olunca çekinmem ama yakın arkadaş olunca biraz çekiniyorum nasıl anlar diye. Nasıl söyleyiym sizce?
(4) 

Hisse senetlerinin değerini dolar olarak görebileceğim site?

retarder #1417275 
beleş böyle bir site var mı? yoksa paralı mı?
(1) 

Kulaklık tavsiyesi

retarder #1405339 
Selamlar,

Kulaklık kırıldıktan sonra amazon parayı iade etti. Şimdi tekrar bluetooth kulaklık arayışı içindeyim. Birkaç tane beğendim ama tam emin olamadım Varsa sizin memnun olduklarınız onları da değerlendirebilirim.
www.amazon.fr
www.amazon.fr

Limit 100 Avro
(6) 

Araç konusu arada kaldim

retarder #1403034 
Merhaba arkadaslar,
2 ay sonra Türkiye'ye dönüş yapacağım. Şimdiden bizimkilere söyledim araba bakın diye ben de bakıyorum bazen ama fiyatlar uçmuş durumda 100.000 TL limitim var. Bu paraya da saçma sapan bir araba almak istemiyorum. Bende şöyle düşünüyorum kucukluktuen beri off-road a ilgim vardi. Fakat daha once sadece bir kaç defa gittim orada da ben kullanmadım zaten aracı, fakat sürekli takip ederim off-road kanallarını vs.
Dün de peder aradı 96 model Kia Sportage bulmuş 33bin TL fiyatinda. Ben de düşünmeye başladım bir tane böyle bişey alayım 60 bin TL ye de normal bineceğim bir araba bakayim. Sportage doğa geziler küçük off-road başlangıcı yani haftadonlari kullanayim diyorum.
Sizce bu fikir mantıklı mı?
Off-road baslangici için sizin tavsiyeleriniz var mı?
Yoksa hiç heyecan arama al bir tane Clio geç mi dersiniz?
Bu arada 2 yıldır Türkiye'de yaşamıyorum. Az çok ekonomiden haberdarim fakat yine de bu off-road çok mu pahali olur tam kestiremiyorum
(4) 

Yardım etmek istiyorum

retarder #1399232 
Selam Romalılar,
Elimden geldiği kadar bir öğrenciye (mühendislik) burs veya kitapları için yardım etmek istiyorum. Allah'a şükür şuan durumum iyi fakat bu durum değişebilir yani düzenli olmayabilir. Miktar biraz düşük olabilir ama öğrenci için fakat en azından küçük bir harçlık olabilir. Asıl istediğim şey ise kesinlikle ihtiyacı olan ve başarılı olan birini bulmak.Hatta gerekirse mentorluk bile yabailirim. Ayrıca vakıf veya platformlara biraz ön yargılıyım fakat sizin bildiğiniz güvenilir bulduğunuz organizasyon varsa söyleyebilirsiniz. Ya da şurdan bulabilirsin dediğiniz bir yer var mı?
Ayrıca böyle durumlar da dikkat edilmesi gerekn durumlar var mıdır? Yasal problemler vs
İyi akşamlar
(3) 

Prag döviz bozulacak yer tavsiyesi

retarder #1398424 
Arkadaşlar yarın sabah Prag'da olacağım bir aksilik olmaz ise, tavsiye edebileceğiniz bir döviz burosu var mı euroyu donusturebilecegim. Aslında birde kredikartim var euro ekstreli (teb)sizede onu kullansam dahami zararda olurum? Birde 3 gün için ortalama ne kadar bozdurmaliyim?
(4) 

Krismıs için strazburg ve prag

retarder #1397102 
Merhaba Sayın Romalılar
2 gün strazburg ve 3 gün prag olmak üzere 5 günlük tatil planım var
Strazburg ve Prag için yapılacak neler vardır. Varsa tavsiyelerinizi alırım.
(4) 

Yurtdışından konsol getirmek

retarder #1393401 
Arkadaşlar merhaba,
Bildiğiniz üzere yarın black friday yarın iyi bir indirm yakalarsam PS4 almayı düünüyorum. Bir kaç ay sonra ise Türkiye ye döneceğim. Girerken sıkıntı olur mu vergi falan çıkar mı ?
Teşekkürler
(4) 

Fransa Vize

retarder #1389628 
Selam Schengen vizesi canavarları,

Fransa'da (5 aylık oturumum kaldı) yaşıyorum, annem ile ablamı yılbaşı için buraya getirmeye çalışıyorum. Şimdi annem ev hanımı, ablamda özel bir şirkette çalışıyor. Zamanın kısıtlı olması sebebi ve annem ablamın bu işlerde daha önce uğraşmaması sebebi ile bütün iş bana kaldı. ben de daha önce hiç schengen almadım. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1)Annem için ben veya babam sponsor olabilir mi? Ablam ise 10 yıldır çalışıyor ama bankada hiç parası yok sadece üstüne araba var bunun için napılabilir maaş bordrosu dışında kredi kartı olur mu mesela (Ayrıca ben bugün bir miktar para gönderdim ama anlaşılır galiba durumu vizede)

2)Şimdi yılbaşında gelmek istiyorlar ama herhangi bir durum olur sa 1 ay da sarakbilir schengen verince 90 günlük verilir mi yoksa uçak rezervasyonunda gözüken tarihler ararsında mı verirler vizeyi mesela 10 günlük ?

3)Ablam özel bir şirkette çalışıyor şimdi bazı siteler de imza sirküleri vergi levhası gibi şeyler yazılmış bunlar olması gereken belgeler dimi yoksa internet kirliliği mi? (Annem için bu süreç nasıl işleyecek ev hanımı sonuçta)

4)pasaporta bugün başvuruldu e devletten pasaport numarası çıkınca pasaportun gelmesini beklemeden vizeye başvrabilirmiyiz?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden
(6) 

Coursera, Edx sertifikaları

retarder #1385722 
Selam Romalılar

Daha önce Edx, ve coursera dan birkaç tane kurs bitimiştim ama audit olarak yani herhangi bir onaylı sertifka almadım. Şimdi yeniden bir kaç kursa kayıt yaptırmayı düşünüyorum ama bu sefer kayıt olup olmama konusunda terddütlerim var. Yani para vermeye değer mi sertfika için bu konuda şüphelerim var tamam eğitimler kaliteli olabilir fakat işte..

Şimdi CV hazırladğım zaman ben bu aldığı kursları yazmıyorum doğal olarak sertifika yok diye, sizce alsam çok büyük bir avantajı olur mu yoksa benim gibi olmasa da olur mantığında mı bakıyorsunuz? Bir de eskiden aldığım kursalrın parasını yatırırsam sertfikaları alabilirmiyim?
(4) 

Banka işlemlerinden anlayanlar

retarder #1351701 
Arkadaşlar merhaba, bugün eve geldiğimde banka hesabımda 2 gün içindeki değişimleri farkettim. Şuan yurtdışındayım hesabı kayıp çalıntı işelmi yapıp hesabı kapatmak istemiyorum . Ama bilgim olamdan hesaptan fon alım/satımı yapılmış. Bunun dışında bir de 50 tl ve 60 tl tutarında ''yatırımdan para çekme '' adında işlem yapılmış . Bunlar tam olarak nedir? Bu paralar iade edilecek mi daha sonra tam anlamadım. Ayrıca hesap hareketleriinin screenshot aldım. bilen arkadaşlar yardım ederse sevinirim
ibb.co
1

mobil görünümden çık