(2) 

Google Vignette

en bi orijinal #1591390 
Merhaba,

Son bir aydır ekşisözlük sayfasında alttan bir reklam barı çıkıyor. Adres çubuğundan anlayabildiğim kadarıyla adı "google vignettte".

Adblock kurulu, reklam barı boş geliyor ama yine de sayfanın yarısını kapatıyor. Bunu hiç açılmayacak şekilde engellemenin yolunu bilen var ise müteşekkir olacağım.
(8) 

Araç içi kamera önerisi

en bi orijinal #1591004 
Merhaba,

Aracım için bir kamera almayı planlıyorum. Bilgi ve tecrübelerinizden faydalanabilirsem çok sevinirim.

Çoğunluk incelemelerde 70mai görüyorum ama çok versiyonu var gibi. En optimal modeli hangisidir? Veya Xiaomi dışında önereceğiniz kamera var mı? Park modu olursa iyi olur ve mümkün olduğunca geniş açılı olmasını istiyorum.

Bir de aracım Skoda Octavia ve usb veya çakmak soketi yok. Yalnız c tupe soket var. Kutu içeriğinden direk orijinal c type kablosu çıkan kamera var mı?

Öneriler için şimdiden çok teşekkürler
(3) 

Samos’a seyahat

en bi orijinal #1588884 
Selamlar duyuru ahalisi,

Yakın zamanda Samos seyahatimiz olacak. Araba kiralamayı geciktirdiğimiz için fiyatları azıcık arttı. Oralarda Vathy limanına yakın önerebileceğiniz kiralama firması var mı? Önceden kiralamadan gitsek çok mu pahalıya çıkarız?

Bir de önereceğiniz müzikli mekanlar var ise pek bi hora geçer.

Şimdiden teşekkürler

Infrared ısıtıcı önerisi

en bi orijinal #1576166 
Merhaba,

Cam ile kaplı balkonumuzda kısa oturma sürelerinde kullanmak üzere infrared ısıtıcı arayışım var. Aklımdaki markalar Veito ve Ufo. Duvara asacağımız için mutlaka uzaktan kumandalı olması gerekiyor. Kullanıp memnun kaldığınız modeller var ise duymak süper olurdu:)

Şimdiden çok teşekkürler.
(3) 

Evde kullanılabilecek hoparlör.

en bi orijinal #1573304 
Merhaba,

Evde gerek arka planda çalacak, zaman zaman da balkon oturmalarında müzik dinleyebileceğimiz kaliteli sesi olan bir hoparlör arayışım var.

Soundbar tarzı fişe takarak kullanılabilir ama oda değişikliği de yapabilmek adına şarjlı olması işime gelir. Bütçe esnek ama 10.000-15.000 aralığında olması güzel olur. Bu bütçe ile önerebileceğiniz net ses verebilecek bir hoparlör öneriniz var mı?
(6) 

Skoda vs Seat

en bi orijinal #1572507 
Merhaba,

İkinci el araba ararken aracın sıfırına yakın fiyat isteyen arabaları leş durumda olan satıcılar sebebiyle sıfır araç almaya karar verdim.

Bütçeye uyan b-suv arayışım sonucunda Seat Arona ile Skoda Kamiq arasına kadar geldim.
Skodanın orta paketi fiyatından az daha düşüğüne en üst paket Seat Arona alabiliyorum. Araç farkları çok minimal, Seat'ın yakıtı daha düşük.

Seat ile Skoda arasında malzeme kalitesi çok mu fazla? İki araçla da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?

Çok teşekkürler.
(1) 

Kızılay/Tunalı simitçi

en bi orijinal #1570812 
Merhaba,

Çok uzun zamandır ilk kez Ankara’da bulunuyoruz. Çocukluğumdan hatırladığım simitçiler vardı, simitler tezgaha üst üste yığılmış kapkara anlara simiti satılırdı. Kızılay veya Tunalı’ya yakın bu şekil önerebileceğiniz oturup simit vs. ile kahvaltı yapabileceğimiz mekan önerileriniz varsa harika olacak.

Teşekkğrler.
(4) 

Playstation Nettork kullanımı

en bi orijinal #1570375 
Merhaba,

Oğluma PS4 aldık, yanında gelen oyunlara ek olarak da bir aylık bi PSN üyeliği aldık ama orada da adamakıllı bir oyun bulamadım sanki. PES artık Playstation'da yokmuş sanırım. Önereceğiniz PSN dahilinde ücretsiz başta futbol olmak üzere güzel oyunlar var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(12) 

8GB ram yanına aynı frekansta 16GB ram?

en bi orijinal #1563273 
Merhaba,

Başlıkta yazılı olduğu gibi 8Gb 4800 Mhz ram yanındaki ikinci slota 16Gb 4800 MHz ram eklesem sorun olur mu? Yoksa Dualchannell meselesinden dolayı 8 Gb mi eklemeliyim?

Ekip Mobil kullanan var mı? (Turkcell telefon üzerinden takip uygulaması)

en bi orijinal #1548709 
Merhaba,

Aktif olarak bu sistemi kullanan var mı? Harita üzerinde gösterme hassasiyeti hangi seviyede? Eskiden baz istasyonu temelli takipler yaklaşık konumu veriyordu. Halen o şeklide mi durum?

Teşekkürler şimdiden
(2) 

Türkiye'de satılmayan Laptop fiyat belirleme

en bi orijinal #1542168 
Merhaba,

Linkteki bilgisayar şirket tarafından kullanımıma verilmişti ama şirket Türkiye'den ayrılmaya karar verdiği için işten ayrılıyoruz ve cihaz da bir miktar bedel karşılığı bize bırakılacak. Benzer özellikte cihazlara baktım ama bu şekil hem tablet hem klavyeli kullanılabilecek benzer cihaz bulamadım. Bu cihaza ne kadar fiyat belirlemeli?

www.dell.com
(2) 

İşten ayrılma, tazminat durumları.

en bi orijinal #1541797 
Merhaba,

Çalıştığım firma Türkiye’den çekildiği için bizi de işten çıkarıyorlar. Kıdem tazminatına ek olarak birkaç maaş da ekstra ödeme var. Bildiğim kadarıyla kıdem ve ihbar tazminatları gelir vergisinden muaf. Bu ödenecek ek faydaların vergisel durumu ile ilgili bilgi sahibi olan varsa destek olabilir mi?
(1) 

Amazon indirim kodları

en bi orijinal #1537553 
Merhaba,

Arada donanımhaber.com’da indirim kuponları satılıyor. Bu satan arkadaşlar kodları nereden bulup satıyor? Bu tip kod dağıtımlarının takip edilebileceği bir site var mı?
(6) 

Borç ödeme yöntemi

en bi orijinal #1535786 
Ev tadilatında her birey gibi hesaplanan masrafın çok üzerine çıktım. Gelecek hafta son bi 40.000 civarı ödemem kaldı. Bu ödeme için fikirlerinize ihtiyacım var.

1: altın sat tüm borcu öde(altın çok düştü, işime gelmiyor gibi)
2: dolar sat tüm borcu öde(doların yönü açısından belirsiz)
3 kredi çek öde(yaklaşık maliyet %20 gibi, ekonomi bu şekil giderse en mantıklısı bu sanki)

Siz olsanız ne yapardınız?
(1) 

Fatma Turgut&Yaşlı Amca konserine gitmiş olanlar

en bi orijinal #1517971 
Merhabalar,

14 yaşındaki kızım Fatma Turgut'u Model zamanlarından beri çok seviyor ve dinliyor. Hanımefendi ile grubun yolları ayrıldı malum ve bu hafta sonu Antalya'da Fatma Turgut ile Yaşlı Amca birlikte konser verecekler.

Kızım bir taraftan gitmek istiyor ama bir taraftan da hangi şarkıları söylediklerinden emin olamadığı için tereddütlü. Model döneminden şarkılar var mı repertuarda? Yoksa ayrılık sonrası çıkan şarkıları mı söylüyorlar? Yakın zamanda gitmiş olan var ise bilgi verebilir mi?

Teşekkürler şimdiden
(8) 

Hamburg gezi önerisi

en bi orijinal #1505381 
Merhabalar,

Hazır noel pazarları açılmışken kısa bir kış gezisi yapalım dedik ve 16-19 Aralık tarihlerinde Hamburg'da olacağız. Gezi programı konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı?

-Web'de çok aradım ama bulamadım, şehirde outle AVM var mı?
-Opera binası, belediye binası ve 3 kilise dışında mutlaka gör diyeceğiniz tarihi bir yapı var mı?
-Reeperbahn ve St. Pauli, Elbe Tüneli, Alster gölü dışında görmeden dönme dediğiniz bir bölge var mı?

Çok teşekkürler şimdiden.
(2) 

Yurt dışı alışveriş sitelerinden plak bulma

en bi orijinal #1452299 
Merhaba,

Plak çevirisi record olarak geçiyor ama bu anahtar kelime ile pek bir sonuca ulaşamadım. son dönemin modası plak meraklısı arkadaşım Dropkick Murphys I'm shipping up to Boston plağını almak istiyor. Özellikle bu tip ürünlerin satıldığı bir site veya aramada kullanabileceğim anahtar kelime önerisi olan çıkarsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Apple Tv alternatifi yormayacak cihaz.

en bi orijinal #1424057 
Merhabalar,

Evde salonumuzda 4. nesil Apple Tv kullanıyoruz, tüm platformların uygulamaları sorunsuz çalışıyor ve çok memnunuz. Misafir oturmalarında genelde mutfakta veya m utfak balkonunda oturuyoruz ve mutfaktaki televizyonumuz için de bu tip bir cihaz alalım dedik ama Apple Tv fiyatları neredeyse televisyon fiyatına gelmiş. Xiaomi Mi Box s baktım ama sözlükte çok gömmüşler cihazı. Youtube, Netflix ve Turkcell Tv+'yı sorunsuz çalıştıracak deneyiminiz olan ve fiyatı makul bir Android box öneriniz var mı?

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

2000-2004 civarı klip

en bi orijinal #1414189 
Selamlar,

Başlıkta belirttiğim tarihlerde çok popüler olan bir klip var idi. Gece karanlığında ağır çekimde karacandan atlayan, sandalye ile yine ağır çekimde geriye doğru düşülen bir klip idi. Bir hatırlayan çıksa ne hoş olur aslında:)

Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Fotoğraflardan video

en bi orijinal #1403934 
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 100 kadar fotoğrafı arka planda çalan şarkı ile toplantıda göstermem gerekiyor. Şarkıyı Youtube'dan mp3 olarak indirdim ama photo story 3 geçerli bir müzik dosyası olarak görmüyor mp3'ü. Önerebileceğiniz farklı programlar var ise çok yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Eskişehir gurmeleri

en bi orijinal #1334326 
Selamlar arkadaşlar,

Hafta sonu için 3 aile Eskişehir gezisi planladık. Kabataslak olarak

Cumartesi günü

Sazova parkı(öğlene kadar)
Lokomotif fabrikası
Odunpazarı
Balmumu heykel müzesi
Akşam yemeği

Planladık. Bunların tamamı aynı gün yetişir mi? Şunu Pazar gününe at, yanına x ekle gibi tabsiyeleriniz olur mu? Bir de en güzel çi börek nerede yenir?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık