(8) 

Mülakatın Ertelenmesi ve Dönüş Yapılmaması ?

caffeinecontent #1591417 
Selamlar,

Geçen hafta perşembe günü büyük bir holding ile bir mülakatım vardı fakat mülakata hiçbir ik yetkilisi katılmadı ve dönüş yapılmadı. Ben de bu durum için mail attım ve aradım yine dönüş yapılmadı.

Bir sonraki gün ulaşabildim o gün elzem bir durum olduğu ve katılamadıklarını, bu hafta için yeni bir gün için görüşme yapmak istediklerini belirttiler. Ben de daha fazla vakit kaybetmemek için pazartesi dedim ve hala dönüş yok.

Bu durumda sürekli bu konu için aramalı mıyım ? Çok mu darlamış olurum?
Yoksa olması gereken midir bu belirsizliği gidermek ? Ek olarak yeni bir ilan daha açmışlar tecrübemin olduğu bir alanda ona da başvurmalı mıyım?

Bu işi ve şirketi çok istiyorum :( Yorumlarınızı rica ediyorum.
(3) 

Tazminat alıp işsizlik ödeneğinden yararlanmak?

caffeinecontent #1497860 
Selamlar,

Nişanlım şu an bulunduğu işten ayrılıp tazminatını almaya düşünüyordu askere gideceğinden dolayı. Askere şubat ayında gidecek.

Çalıştığı yer de ona şu an ayrılırsa tazmiat+işsizlik ödeneğinden faydalanabileceğini söylemiş. Bunun dışında, maaş vermeye de devam edecekler şubat ayına kadar.

Şuanki işinden ayrılıp işsizlik ödeneği ve maaşa devam etmesi mantıklı mı? Yoksa askere gidene kadar normal şartkarda devam edip tazminatını o zamana mı bırakması mantıklı?
(2) 

Tuzla ve çevresinde otel önerisi?

caffeinecontent #1497214 
Selam,

Tuzla'da 2 günlük konaklamayı düşünüyoruz. Otel önerisi gerekli, tripadvisordan ets'den vs. baktım çok fazla var. İşin içinden bi türlü çıkamadım.

Pendik ve ataköy de olabilir. Formula1 için gelicez. Sadece akşam uyumak ve duş almak için kullanıcaz.Nişanlımla ben kalıcam.

Yardımcı olursanız çok sevinirim :(
(1) 

Kapadokya konaklama yeri?

caffeinecontent #1497067 
Selamlar, İstanbul yolculuğundan önce bir gece kapadokyada konaklama fikrimiz var. Nişanlımla birlikte kalıcaz.İstanbulda çok para harcayacağımız için, kapadokyada otel için çok para harcamak istemiyoruz.

Şehir manzarasını rahat görebileceğimiz, ulaşımda zorluk çekmeyeceğimiz ve sabah kahvaltısının güzel olduğu bi yer arıyoruz.Öneriniz var mı??
(11) 

Intercity istanbul park'a daha önce gidenler?

caffeinecontent #1496835 
Selamlar herkese,
Nişanlımla birlikte bi sonraki f1 yarışı için İstanbul'a gelicez.İlk deneyimimiz olucak. Bilet alırken otoparkı seçmeyip daha sonra alırız diye bir hata yaptık. Şimdi de satışı tek yok. Dışarda arabayı park etsek içeriye doğru yürümemiz imkansız mı?

3 gün boyunca İstanbul dışından gelecek olanlar nerede konaklamayı düşünüyor? Çadır vs. yasak diye biliyorum. Bu konularda aydınlanmaya ihtiyacımız var :)
(9) 

26 yaş için sinovac veya biontech?

caffeinecontent #1483259 
Merhabalar herkese,

umarım herkes iyidir. benim bi sorum olucak aşı hakkında. nişanlım gıda sektöründe müdür olduğu için aşı olma hakkı kazandı. kendisi 26 yaşında, sigara kullanmıyor, ve astımı var. Ben sinovac olması tarafındayım. Annem ve babam bu aşıyı oldular ve şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Evet, koruyuculuğu bionteche göre düşük ama; mRna aşısı değil. Biontechin o yönü beni biraz korkutuyor açıkçası. Bu arada nişanlım 4 ayda önce covid geçirdi.

Bu yaş aralığında aşı olanlar hangisini tercih etti acaba?
(4) 

asemptomatik covid?

caffeinecontent #1465824 
herkese merhaba, nişanlım 9 gün önce pozitif birisiyle temas halindeydi. aynı iş yerinde çalıştıkları için 2 gün boyunca aynı ortamda kaldılar. kendisi, 3. günde test yaptırdı ve testi negatif çıktı fakat ertesi gün kuru öksürük, hafif üşüme ve halsizlik oldu. bunları da 3 gün içinde atlattı. şu anda çok iyi, herhangi bir sorun yok ama bizim içimiz hala rahat değil acaba asemptomatik olarak atlattı mı yoksa hala devam mı ediyor bunun çelişkisi içerisindeyiz.dediğim gibi olay 9 gün önce oldu ve biz 2. test daha yaptırmak istiyoruz 14 gün geçmesini beklemeli miyiz? ve kan vermeyi düşünüyoruz, başından böyle bir şey geçti mi diye.
bahsettiğim şeyler asemptomatik belirtiler olabilir mi?
ilk test negatif olmasına rağmen, 2. test için 14 gün beklemek doğru mu?
(1) 

Üniversite için laptop

caffeinecontent #1418682 
Arkadaşlar merhaba, üniversite öğrencisiyim ve bildiğiniz gibi uzaktan eğitim şeklinde devam ediyoruz. Laptop’ım bozuldu yeni almayı düşünüyorum office programlarını rahat kullanabileceğim, spss gibi istatistik programlarını yükleyebileceğim uygun fiyatlı laptop önerileriniz var mı?
(4) 

Ipad 7. Nesil Vs. Laptop?

caffeinecontent #1418468 
Arkadaşlar merhaba, üniversite öğrencisiyim sürekli sunum hazırlıyorum ve bölümümden dolayı SPSS gibi istatistik programları kullanıyorum. Şu an yeni bi laptop ya da ipad alıcam.
Ipad düşünme sebebim sürekli yanımda taşıyabilirim ama bu saydığım şeyleri ipad üzerinden yapabilir miyim? Ipad yerine laptop mı tercih etmeliyim. Kararsız kaldım :/
(9) 

İşletme bölümü/Seçmeli ders?

caffeinecontent #1376515 
Arkadaşlar merhaba, ders kaydı yapıyorum ama seçmeliler arasında kararsız kaldım.
Hukuk, anayasa hukuku, stres ve kriz yönetimi, proje yönetimi ve döngüsü gibi seçmeli dersler var. Hangisini alsam daha avantanjlı olur? Hepsinin kredisi de aynı.Bölümüm %100 ingilizce.
(2) 

Üniversite topluluğuna konferans davetlisi

caffeinecontent #1374562 
Merhaba, genç girişimciler isimli bir topluluğun başkanıyım. Her yıl iki veya üç konferansla dönemi bitiriyoruz. Bu dönem kimleri davet etmeliyim? Yazın çoğu firmaya mail gönderdim ve olumsuz dönüş aldım. Erhan Erkut'u davet etmeyi düşündük en son skype ile görüşme yapacağını söyledi. Öneride bulunacağınız kişiler ya da firmalar var mıdır?
(6) 

Almanya’da geçim?

caffeinecontent #1353153 
Arkadaşlar erasmus için almanya yı seçtim. Ama geçim sorunu olacağını düşünüyorum. Aylık giderler ne kadar olur? Normal giderlerden gezme fırsatı kalır mı? Eğer çok büyük sorunsa bunlar polonya yı ilk sıraya alacağım.
(10) 

Erasmus icin Almanya mı Polonya mı?

caffeinecontent #1352705 
Arkadaşlar merhaba, erasmus ülke seçimi için çok ikilemdeyim.
Almanya’nın avantajları; prestijli bi ülke, eğitimi kaliteli, gezilip görülecek yeri çok, en yakın arkadaşım da orda.
Dezavantajları; pahallı, kalacak yurt kampüs dışında.
Polonya’nın avantajları; ucuz bi ülke, çoğu yere yakın, yurt kampüsün içinde.
Dezavantajları; erasmus için seçilecek en kolay ülkeyi seçmek.

İkisi arasında çok gidip geliyorum ve 3 gün vaktim var fikirleriniz nelerdir?
(11) 

Erasmus mu staj mı?

caffeinecontent #1351087 
Merhaba, bu yıl erasmusa gitme fırsatım var ama çevremdeki birkaç kişi erasmusun kariyere pek bi katkısı yok, sosyal anlamda var dediler. Bu şansı stajda kullanmak daha mantıklı mı sizce?
Yoksa, erasmustan döndükten sonra da staja bi kez daha gitmek mi?
(14) 

Erasmus ülke seçini

caffeinecontent #1351050 
Merhaba, erasmus için iki ülke arasında kaldım. Bi vakıf üniversitesinde ingilizce işletme okuyorum.
Okullardan birisi, OFFENBURG UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES (Almanya)
Diğeri, UNIVERSITY OF LODZ (Polonya)
Polonya ekonomik anlamda iyi, pek zorluğu olmaz ama ülke olarak pek iyi değil.
Almanya, eğitim anlamında iyi ekonomik anlamda biraz zorlayabilir.
Sizce hangisi bi adım önde?
(5) 

Tez ve seminer?

caffeinecontent #1346099 
Arkadaşlar merhaba, işletme yüksek lisansı yapan bi tanıdığım çar. Tez ve seminerin 3 ayda yetişmesi mümkün mü sizce?
(5) 

Üniversite topluluklarına sponsor?

caffeinecontent #1339577 
Merhaba, bi vakıf üniversitesinde girişimcilik kulübünün başkanıyım. Kulübüm için nasıl sponsor bulabilirim? Sponsor olacak belli firmalar var mıdır? Belli yerlere girip öyle bize sponsor olabilir misiniz diye sormak ne kadar mantıklıdır?
1

mobil görünümden çık