(8) 

yurtdışına fatura kesme

nickimineyapsam #1579750 
yurtdışında bir şirket için iş yapacağım (mal alım-satım işi değil), evraklık bir iş. şirket de invoice olmasını istiyor. sürekli de olacak bir iş. gelir idaresindeki e-fatura ile test portalından denemelik olarak baktım fakat yabancı firmanın bilgileriyle halledemedim. hata verdi. bu işleri nasıl çözüyorsunuz? gelir idaresinden yapılınca bize uygulanan vergilendirme vs nasıl oluyor?
(7) 

fotoğraf makinesi önerisi

nickimineyapsam #1569670 
fotoğraf makinesinden anlayan kişilerin yardımına ihtiyacım var. yarı profesyonel/profesyonel f/p ürün arıyorum. bu tarz makinelere yeni girişeceğim. artık sadece hobi olarak değil de belki profesyonel işlere de girişebilirim diye düşünüyorum ufak çaplı. o anlamda da işimi görsün isterim.
önerebileceğiniz uygun fiyatlı makineler neler olur?
(5) 

vize başvuru sonucu gecikmesi

nickimineyapsam #1540153 
planlanan gezim bu pazar başlayacak ama hala vize sonucundan ses yok. istanbul konsolosluğunu aramaya çalışıyorum asla birine ulaşamıyorum. mail attım geçen ona da dönen olmadı. napabilirim, napmalıyım bilen var mıdır?
(3) 

hollanda'ya girişte covid aşısı

nickimineyapsam #1529482 
yakın zamanda hollanda'ya seyahat vizesiyle giriş yapan olduysa üçüncü aşı gerekli mi?
hollanda covid ile ilgili bilgilere baktığımda eu dışında olduğumuzdan istisnalarla giriş var. bu istisnalardan biri de aşı olduğumuzun kanıtı (proof of vaccination). baya baktım ama üçüncü aşı gerekli mi onunla ilgili bir bilgi bulamadım. sadece giriş belgesi doldurma kısmında hatırlatma dozunu oldunuz mu gibi bir soru var ama yine de olmadan da oluyor mu? teşekkürler
(4) 

ispanya gezisi

nickimineyapsam #1494913 
iki doz biontech aşısı oldum ve üzerinden 14 gün de geçti. pandemi öncesinde alınmış schengen vizem de var. ispanya'ya gitmeyi düşünüyorum, ispanya'nın sağlık bakanlığı sitesindeki formu doldurmam lazım, ekstra otel rez.leri, dönüş bileti gibi belgeleri de alacağım yanıma. ama malum pandemi dönemi. nolur nolmaz diye yakın zamanda deneyimlemiş olan/deneyimlediği tanıdığı olan varsa nedir ne değildir paylaşabilir mi?
(5) 

filtre kahve makine önerisi

nickimineyapsam #1395705 
işi bilen ve kullandığı üründen memnun olan arkadaşlar fiyat performans canavarı önerebileceği filtre kahve makineleri var mıdır?

ben sinbonun şu modelini buldum baya ucuz ama olumsuz yorumlar da var.
:www.trendyol.com

bir de fakir marka şu model var baya indirime girmiş. malum iyi bir marka olduğu için ve normal fiyatına göre de indirim oranı da güzel diye biraz daha fazla verip bunu mu alayım?
www.hepsiburada.com

veyahut başka uygun fiyatlı önerileriniz varsa onları bekliyorum. teşekkürler şimdiden
(4) 

Suriyede yaşananlar sonrası Antep'in durumu

nickimineyapsam #1386143 
merhaba arkadaşlar. iş dolayısıyla antep'e gitmemi gerektiren bir durum var. ben gitmekte sıkıntı görmesem de etrafımdaki insanların şu zamanda gidilir mi saçmalama vs demeleri beni gerdi. içime su serpin ya da cidden vahim olduğunu düşünüyorsanız o şekilde yorumlarınızı belirtin istedim.

tabi her an ne olacağını bilemeyiz ama şu sıralar durum nedir? gitsek bir sıkıntı olur mu?
(4) 

TESOL- TEFL sertifika

nickimineyapsam #1381389 
arkadaşlar yurt dışında kullanma amacıyla TESOL-TEFL sertifikası almak için İstanbul'da önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mıdır? Fiyatlar hakkında bilginiz varsa bir de, ortalama ne kadar bir fiyat uygundur sizce? (kimi yerler euro-dolar bazlı ücret sunuyor, geniş bir aralık var fiyatlar için. çok ucuz olan yerler de acaba güvenilir değil mi? yurt dışında geçerli olmaz mı? vs diye düşündürüyor insanı). öneri, tavsiye vs açığım
(7) 

İstanbulda yabancı gezdirme

nickimineyapsam #1350076 
Türkiye aşığı yabancı bir arkadaşım ilk kez İstanbula gelecek ve bu sevgisi karşısında hayal kırıklığı falan yaşasın istemiyorum ama şöyle minik bir sorunum var, ben de istanbula yeni taşındığım için çok fazla bilgim yok şehir hakkında.

Tabi ki az çok nerelere gitmemiz gerektiğini biliyorum (dolmabahçe sarayı, ayasofya, sultanahmet, kapalıçarşı,yerebatan vs) ama bunun dışında bir de yeme-içme rehberi de çok iyi olur. Kendisi adana kebap hastası mesela nerede güzel bir adana kebap yiyebiliriz? Türk kahvaltısı edebileceğimiz güzel mekan önerileri nelerdir? (maltalı olduğu için malta köşküne de gitmek istiyor, kahvaltıyı bu köşkte mi çıkarsak diye düşündüm tavsiye eder misiniz serpme kahvaltı için?) Anadolu/Avrupa gidebileceğimiz güzel bar tavsiyelerine de açığım. Elbette internette de aratıyorum, bakıyorum ama buradan da fikirler almak güzel olur.

Bunların haricinde de her türlü ulaşım, gezip görmeye değer yer-müze önerileri, yeme içme için mekan önerilerine açığım. Siz güzel ekşi duyuru insanlarının yardımına muhtacım.

Yer:Kadıköy (olur da şurası da var burdan buraya şöyle gidilir tavsiyesi vermek isteyen olursa swh)
(8) 

yabancı için türkiye tarihi/atatürk hakkında belgesel

nickimineyapsam #1341783 
türk tarihi ile yakından ilgili ve atatürk hayranı yabancı bir arkadaşım bu konular üzerine belgeseller izlemek istiyor. Öyle bir düşündüm de birkaç kısa video dışında ha diyince gelmedi aklıma. İngilizce altyazısı vs olan güzel önerileriniz varsa müteşekkir olurum efenim.
1

mobil görünümden çık