(8) 

Karantinam Bitti

bitchesaintshit #1513007 
Son gün bugün. Karantina bitişi Devlet hastanesine gidip test olmak istesem yapıyorlar mı? Yapmıyorlar diye duydum birkaç yerde.

edit: 1-2 cevap alırsam silebilirim.
(2) 

Devlet Hastanelerinden Rapor Almak

bitchesaintshit #1512355 
Neden zor? Belirli nedenler var mı vermenin/vermemenin? Ya da zor değil de ben mi öyle zannediyorum.. Şu anda sesim çok kötü çıkıyor ama 2-3 gündür çalışıyorum hasta hasta(bugün test verdim) Doktora sormadım bile rapor yazar mısınız diye.

İlla özele gidip 200 lira verdikten sonra rapor almak çok içime sinmiyor.
(2) 

Gitmek Zorunda Mıyım?

bitchesaintshit #1511679 
Bu hafta içinde 3 günlük bir kesintiden dolayı sanayilerde çalışma olmadı. İşveren gelmediğimiz 3 gün için ücretli izin verdi. Bizden hiçbir şekilde böyle bir istek çıkmadı. Kendi kendilerine ücretli izin verdiler. Vermeseler ya yıllık izin kullanırdı isteyenler ya da ücretsiz.

Bugün de izinliyiz(3. ve son gün) Dün sendika temsilcisi diyor ki Bugün işverenle toplantı yaptık. bildiğiniz üzere gelmediğiniz günler ücretli izin verildi. üretimde geri kalmışız. 45 saat dolmadı, telafi isteniyor. o yüzden pazar günü mesaiye gelinecek. 3 yevmiye üzerinden değil tek yevmiye olacak(normali hep 3) -iş kanunu mevzuatı böyleymiş-

biz de diyoruz ki gelmek zorunda mıyız ya pazar günü! ne demek tek yevmiye. hadi 3 yevmiye olsun, yine farketmez. zorunlu diye bir şey mi var? diyorlar ki gelmek zorundaymışız. işveren bir aksiyon alsa kendimizi savunabilir miyiz acaba? sendikamız her zamanki gibi işveren ne derse onu yapıyor.
(1) 

Teniste Sporcuların Kalitesi Düştü Mü?

bitchesaintshit #1511442 
Kalite düştü mü yoksa Serena, nadal, federer, djokovic gibi sporcular çıtayı çok yükseğe çekti de bana mı öyle geliyor?

Ne bileyim dünya ilk 10 sıralamasına bakıyorum, tanımıyorum çoğunu ve birçoğunun en iyi derecesi yarı final oynamak grand slamlerde. berrettini, aliassime, medvedev(tamam bu grand slam kazanmış ama ne ara 2.sıraya çıktı) kim bunlar? tamam böyle deyince sanki yeteneksizler diyor muşum gibi algılanıyor ama amacım o değil. yeni jenerasyonun parlaklığı konusunda tam emin olamadım. birkaç sene daha mı beklememiz lazım acaba bilmiyorum.
(4) 

Ukrayna-Rusya Gerginliği

bitchesaintshit #1510891 
Tamam Rusya çok güçlü bir ülke ama bugüne kadar hangi Ukraynalı ile konuşsam hepsi Rusça konuşuyor. Neden Ukraynaca konuşmuyorsun deyince de Ukrayna ve Ukraynaca bir hiçmiş gibi davranıyorlar. Ülkelerine zerre önem vermiyorlar(biraz abartı tabi bu)

Geneli böyle mi halkın? Kendi halkı böyleyken Ukrayna'nın ne kadar şansı olabilir ki!
(5) 

Sorsam mı acaba?

bitchesaintshit #1506324 
Bir siteden alışveriş yapmıştım. Bir sorundan dolayı birkaç kere mail attım ama dönmedikleri için en son çare şikayetvar sitesine yazdım. Bugün aradılar ve şikayetimi kaldırmamı rica ettiler. Ayrıca hesabıma puan yükleyeceklerini de söylediler.

Puanı hala yatırmamışlar. Ben bunlara 'hayırdır puanlara ne oldu' tarzı bir mail atsam(kibarca tabi) olur mu? Ne bileyim hafiften ayıp olur gibi geliyor. Sonuçta sırf puan karşılığı kaldırmadım şikayetimi. Rica ettiler ve ek olarak onu söylemişlerdi.
(7) 

Getir mi Daha iyi Banabi mi?

bitchesaintshit #1506237 
Getir'i ilk defa birkaç gün önce kullandım. Kampanya olarak Getir diğerinden kat kat daha iyi. Banabi biraz cimri kalıyor ama Getir inanılmaz yavaş. Acil bir işimiz olduğunda sipariş versek, boşuna çağırmış olacağız.
(2) 

Nasıl Yapsam?

bitchesaintshit #1505967 
Bugüne kadar sokağımın kedilerini hep yaş mama ile besledim. Artık hem onlar için daha sağlıklı olsun hem de paramı bilinçli harcayayım diye yaş+kuru almak istiyorum..(arada et filan da vereceğim)

Yaş mama seçimini ben yaparım ama kuru olarak hangi marka ve kaç kg olanından alayım bilmiyorum. Bir de kuru mamayı aldıktan sonra kaç gr kaç gr dökeyim? Bunu ölçmem elbette 200 oldu, 300 gr oldu diye ama göz kararı ne dökeceğimi bileyim. Daha planlı olur her şey.

Bu arada tam olarak bir sayı veremem ama en az 10-15 kedi besliyorumdur(bu sadece kendi sokak çevremde)
(5) 

Onu Verme, Bunu Verme.. Ne Verelim ....?

bitchesaintshit #1503838 
Kedi mamaları konusunda internetten tavsiye alayım diyorum ki tavsiyeye de ihtiyacım yok ama yine de bazen bakayım diyorum.. Birçok kişi 'O markayı almak kedinizi öldürür.. Kedinizi öldürmek istiyorsanız alın' yok işte efendime söyleyeyim 'Kedinizde şu şu sorunlar çıkaracak. Veterinerinizin önerdiği mamaları alın'' Ne veterineri ya :d Benim kedim yok evde. Sokaktakileri besliyorum. Ne diyeyim ben veterinere gidip. Ne demesine bekleyeceğim ki? onu alma, bunu alma.. Marka öner, bir şey de... Yooook. Anca 'O öldürür' hangisi öldürmüyor söyle de bilelim. Boş bilgelik satıyorlar.

Ben de isterim en sağlıklı bir biçimde besleyeyim bu arkadaşları ama büyük çoğunluğu aynı değil mi arkadaşlar bu mamaların? Hangisini alayım siz söyleyin. İnsanın durduk yerde canını sıkıyorlar. Bir şeyi söylüyorsunuz. İyi güzel ama devamını getirin.
(2) 

Doktor Faranjit Demiş

bitchesaintshit #1500997 
Ailem 3-4 gündür öksürüyor ve gerçekten hiç halleri yok.. Sürekli yatıyorlar. Arada yemek yemek için kalkıyorlar. Gidip test de oldular ve negatif çıktı. Doktor 'Boğazlarınızda kızarıklık var. Faranjit gibi gözüküyor' ve aile hekiminin ilaçlarına devam edin demiş(ilk önce aile hekimine gitmişlerdi)

Ben bizimkileri uzun zamandır böyle hasta yatarken görmemiştim. Bu nasıl bir hastalık? Salgın mı var? Öksürmekten halleri kalmadı. İkisinin de aşıları tam. İlk ben hastalandım geçen hafta ve öksürmeyle başladım. Burnum tıkandı. Hem öksürme hem burun tıkanıklığı devam ediyor ama tabi belli oranda geçti.

Cahil gibi konuşuyor filan demeyin ama aşılardan önce hayatımızda hiç böyle bir hastalık geçirmiyorduk. Niye bu kadar uzun sürüyor? Yataktan çıkamıyorlar hastalıktan. Acaba bu aşılar covid olsanız bile negatif mi göstertiyor nedir anlamadım. Ne zaman geçer hiçbir fikrim yok.
(3) 

Nerede Bu Kedi?

bitchesaintshit #1499415 
Kedidir bu çıkar gider ama sokakta 2 senedir beslediğim kedi yok ortalarda. 1 haftalığına tatile gittim ama 2 gündür yok, göremedim. Kötü ihtimali düşünmek istemiyorum. Vereceğiniz cevapları tahmin ediyorum ama yine de dönme ihtimali var mıdır(?) diye sorayım dedim. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum işte.. (Kısır bir kedi)
(6) 

Murda

bitchesaintshit #1496099 
Bu adamı ciddi ciddi anlayabilen var mı? Hangi dilde, neresinden konuşuyor bu arkadaş? Biraz sert oldu ama gerçekten anlayamıyorum bu adamın ne dediğini. Aya ve Gece Gündüz şarkılarını dinleyeyim dedim ama gerçekten rahatsız ediyor insanı.. Türkçe değil, Almanca değil.. Hollandaca mı nedir o öyle?

Ne diyon abi sen? diyorum sürekli.
(2) 

Yeni Doğan-Enfeksiyon

bitchesaintshit #1492281 
Dün yeğenim oldu. Normalde yarın çıkacaktı ama bugün kanında enfeksiyon çıkmış. Sürekli uyuyormuş ve emmiyormuş. 1 hafta kadar filan hastanede kalacak. Doktor, Yeni doğan bebelere oluyor korkmanıza gerek yok demiş ama insan yine de endişe ediyor.

Böyle bir şeyi tecrübe eden var mı aramızda? Tecrübelerini aktarırsa sevinirim.
(12) 

Tinder'daki Garip Kişi

bitchesaintshit #1491955 
Biriyle eşleştim. Konuşmalarımız güzel, sağlamdı(anlayın-sexting işte) Neyse atlıyorum ve bugüne geliyorum..

Yine konuşurken dedim ki 'Foto at' O da bana 'Önce para gönder' dedi.. Ben buna bir iki şey sıraladım dolandırıcı tarzında. Yok işte ben öyle değilim, bir şeyler sıraladı. Kabul de etmedi dolandırıcı olduğunu. Engelledi beni. 1 saat Sonra engeli açıp direkt fotoyu attı. Yok ben gerçekten öyle bir değilim. Konuşmalarımızdan sonra öylesine istedim onu. Düşündüm ve sana hak verdim falan filan bir şeyler söyledi.

Bana sürekli 'Videolu görüşme yapalım' diyen insan, birden bire 'Bence mesafemizi koruyalım' dedi(videoyu ve fotoları attıktan sonra) 1 dk içinde değişti, yine engelledi.. amacı ne cidden anlamadım. Hayır dolandırıcı diyeceğim ama bayağı bir şeyler attı ben bir şey demeden :d sanki affettirmek istiyormuş gibi. E şimdi de video atınca artık pişman mı oldu ne oldu anlamadım yine saçmalayıp engelledi.

Dengesizin birine mi denk geldim yani ben şimdi? (Bu arada bu kişi Türk değil)
(14) 

Yüzüklerin Efendisi-En Sevmediğiniz Karakterler

bitchesaintshit #1488877 
Birçok kişi Gollum'u seviyor ama ben Gollum'lu bölümleri hep atlayarak geçiyorum seriyi her izlediğim zaman. İlk izlediğim zamanda da sıkılarak izlemiştim. Sevemedim gitti. Pippin ve yanındaki diğer eleman da çok itici. Komiklik olsunlar diye koymuşlar ama sinir bozucu. Önemli birkaç sahneye aptalca eklemişler.
(1) 

Kedi, Göz Problemi, Veteriner

bitchesaintshit #1488304 
2 senedir beslediğim kediyi(sokak kedisi) veterinere götürüyordum. Daha önceden gittiğim bir veterinerdi(İyi de bir doktor) Gözünde problem vardı ve akıyordu.. Belli aralıklarla gittim 2 hafta. Operasyon lazım ve en azından 2 gün evde bakılması lazım deyince başka bir veteriner aradım ve buldum.. Oraya gittim ve doktor küçük bir müdahalenin ardından gözünün içinden yaklaşık olarak 1 cm kadar ot parçası çıkardı. 'Bunu çıkarınca kedi rahatlamaya başlar.. Diğer vet görmek isteseymiş bulurdu bunu. 1 hafta boyunca gel enfeksiyon iğnesi yaparız. Operasyonluk bir şey yok. İnşallah düzelecek' dedi.

Acayip sevindim. Şu anda kedinin gözü kırmızı renkli hemen hemen ama doktor öyle deyince rahatladım.. Anlamadığım şey diğer doktor o ot parçasını nasıl görmez? Üstelik ilk gittiğim vet, bu doktordan daha tecrübeli. 'Cidden gözünden mi çıktı şimdi ya?' gibi tepkiler veremedim çünkü yanlış anlamasını istemedim. Sadece acayip şaşırdım.

Nasıl görmez ilk vet bu ot parçasını? Sonradan filan mı girdi acaba? İlk gittiğim yer 'Yavaş yavaş bu kedinin gözü sonlara yaklaşmış(bunun gibi bir şey diyordu)' derken, nasıl bu vet 'İnşallah rahatlayacak ve eski haline dönecek 1 hafta içinde' diyor? Kafam çok karıştı açıkçası. İnşallah bugün gittiğim veteriner işini biliyordur ki biliyor gibi..
(4) 

Avrupa Dışındaki Yerlere Seyahat

bitchesaintshit #1476102 
İnsanlar Afrika ülkelerine, Asya ülkelerine nasıl gidiyorlar.. Aklım almıyor. Yav 10 bin tl'ye bilet mi olur Allah aşkına.. Herkesi saymıyorum elbette ama giden oralara nasıl gidebiliyor? Para biriktirilmesine biriktirilir ama ne olursa olsun o kadar biriktirip her şey dahil 15 bin tl vermek normal mi geliyor size bilmiyorum artık. Hadi diyelim çok uçtum. Her şey toplam 10 bin. Biz sürekli Avrupa ekseninde mi dönüp duracağız ya.. Sadece 9 bin tl uçak bileti nedir..
(7) 

Siz Olsanız Nasıl Tanışırsınız?

bitchesaintshit #1474512 
Biri ile konuşmak, tanışmak istiyorum ama yok arkadaş bir yalnız yakalayamadım gitti. Sürekli arkadaşlarıyla. Tek çalışırken yakalayayım diyorum ama o da yok. Arkadaşlarım diyor ki ''Tek yakalaman biraz zor. İnstagramı varsa bulalım oradan konuş'' Ben bunu kesinlikle yapmam. Garip geliyor bana.

Ne önerirsiniz?
(26) 

Eşcinsellik-Dizi

bitchesaintshit #1470848 
Bu tarz sahneler çıktığında geçiyor musunuz yoksa izlemeye devam mı? Mesela Shameless.

The Haunting dizisine başladım(6.bölümdeyim) Korku dizisinde bile var. Senaristler için artık eşcinsel karakter eklemek zorunluluk mu?
(8) 

Kedi İçin Hediye

bitchesaintshit #1469667 
Arkadaşımın kedisi için hediye alacağım. Malt macunu alacağım(kendi dedi) ama hangi marka alayım ve bunun yanında başka ne alabilirim?
(2) 

Muhabbet Kuşu ve Vitamin Kullanımı

bitchesaintshit #1468890 
Bir önceki duyuruda belirtmiştim kuşumun tüy dökümü yaşadığını. Bugün gittim vitamin aldım Petshop'tan. Vitamini veren kişi ''4-5 damla damlat'' dedi. Kutusunda 15 damla diyor ama ben yine de onun dediğini yaptım. Daha önceki kullanmalarımda da 4-5 damla yaptığım için boşver kutuyu dedim.

Sorum ise bu seferki vitamini damlatınca suyun rengi değişmedi sanki hiç damlatmamış gibi. Önceki kullandığım Avidiar markada hafiften değişiyordu ama bu seferki değişik geldi. Bu markadan markaya değişiyor mu? Normal mi yani? Bunun üzerinde Vitamin B+ yazıyor(Nova diye bir marka) Önceki ise dediğim gibi Avidiar'dı(avidiar olması lazım)
(9) 

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme

bitchesaintshit #1468568 
Normalde bu duyuruyu açmazdım çünkü kuşumuz ilk kez tüy dökmüyor ama yine de açayım dedim. İnsanın içi rahat etmiyor :)

Kaçıncı gün emin değilim ama hadi bugün 3.gün diyelim. Kuşumuz çok tüy döküyor. Normal bir tüy dökümü olabilir ama ben en son ne zaman böyle döküldü hatırlamıyorum. Daha önce buna benzer olmuştu. Öyle aman aman çok mu şu anda? Değil, normaldir belki. Keyfi yerinde mi? Evet yerinde. Konuşuyor, uçuyor, her zamanki agresifliğinde yerine göre :d Fazla meyve takviyesi ile mideyi bozmayalım diyorum. Geriye vitamin kalıyor ama o da kimyasal sonuçta. Yine de hangi birini(herhangi bir şey de olur) yapmalıyız söylerseniz sevinirim.
(7) 

Steam'de Alabileceğim Oyunlar

bitchesaintshit #1467918 
Teknik konulardan vs hiç anlamam. Yok bilgisayarının ram'i ne, yok işlemci.

Özellikleri; Yüklü Bellek Ram: 6 Gb
64 Bit işletim sistemi(x64 tabanlı)
i5-4200M Cpu @2.50 ghz

Başka yerden detaylı bakılıyor mu bilmiyorum ama benim bulabildiklerim bunlar. Mesela bu özelliklerle Football Manager 2021 alınır mı? Bu özelliklere göre alabileceğim en güzel oyunlar hangileri? The Long Dark'ı en son 1.5 sene önce oynamıştım. Hatta Steam'e o kadar süredir girmiyorum. Galiba 2. bölümü çıkmış uzun süre önce. Onu indiririm(Galiba o da parayla iniyor. Belki 1.bende yüklü diye parayla indirmeme gerek kalmaz. Bilmiyorum artık)

Oyun türü farketmez. Aksiyon olur, dövüş olur, korku olur vs vs.. Sadece strateji olmasın yeter. Ne bileyim işte World of Warcraft gibi şeyler olmasın.
(6) 

Bebek İçin Hediye

bitchesaintshit #1463992 
Kuzenimin oğlu için ne alayım bilemedim. Doğalı 7-8 ay oldu diye tahmin ediyorum. Acayip kafam karıştı ne alsam diye. Çok basit bir şey almak istemiyorum. İlla bir bütçe istiyorsanız 500 olsun(üstü olursa da olur) Ya da direkt altın mı taksam?
(3) 

Hayvanlar Nerede?

bitchesaintshit #1463035 
Mama vereyim diyorum(Sadece bir yere kuru mama döktüm. O kadar) ama soğuktan dolayı yoklar ortada. O kadar yürüdüm ama sadece 1 tane gördüm. Favori kedimi de göremedim. Nereye saklanıyor bu kadar kedi(köpek vs) Yazık günah. İnşallah bir yerde idare ediyorlardır.
(4) 

Muhabbet Kuşu Yem Değiştirme

bitchesaintshit #1462511 
Bonnie marka yem alıyordum. Ya yok arkadaş kesin değişmiş bu yemin içeriği. İki farklı yerden aldım, ikisine de baktım ve yemler bir değişik geldi. Bu ne böyle ya anlamadım.

Yemi değiştirme kararı aldım. Kolayca bulabileceğim en kaliteli marka nedir ve çat diye değiştirince bir zararı olur mu acaba kuşa?

Hayır yani iki farklı aldığım yerdeki yemlerin içeriği aynı. 10 paket yem var elimde :d İade edemedim bir öncekini, zamanım yok. Ya da ''Demek ki Bonnie geneli bir değişiklik var. Ben bu 10 paketi kullanayım'' mı diyeyim bilemedim ki(?)
(10) 

Mal Komşu

bitchesaintshit #1462483 
Başlık çok basit. Fazlasına gerek yok gerçi. Bu saatte beşik sallama sesine benzer bir ses geliyor. Spor aletine biniyor olabilir. Tam anlayamadım. Şimdi böyle bir malın kapısına çıkmaya ne gerek var? Zaten mal olmasa bu saatte öyle ses çıkarmaması gerektiğini bilmiyorlar mı?

İyilikle söyle filan demeyin ya ne olur. Bu mallar laftan anlasa bu saatte öyle ses çıkarmaz. Bunlar var ve bir de yan komşu gelecek yakında. Tam problem olacak gibiler. Kalabalık olacaklar. Beklemek lazım, belki iyi çıkarlar ama aynı binada oturan akrabalarından onların da nasıl olacaklarını tahmin ediyorum. Belki yanılırım.

Nasıl çıldırmadan duruyorsunuz??
(9) 

Zararlı Olmayan Kedi Maması

bitchesaintshit #1459523 
Genellikle marketlerde satılan mamalardan alıyorum(yaş mama) kendi kedim yok, sokaktakileri besliyorum. Mesela Whiskas zararlıymış. Sözlükte başlığı var ama kimse de doğru düzgün açıklamasını yapmamış.. Neymiş kedilere en büyük kötülüğü yaparmışız, yok veterineri öyle demiş. Ya arkadaş ''şu şu yüzden'' başla ve açıkla ki bilelim. O zararlı bu zararlı.. İçi boş konuşup millete mama aldırmıyor.

Ya neleri var da zararlı bu mamalar? Şeker mi? Baklagiller olunca mı zararlı oluyor? Tahıl olunca mı? Ne ya.. Zararlı değil demiyorum, zararlıdır ama bir söyleyin öğrenelim. Hangi marka mamayı alalım, onu söyleyin bari :d Mesela şimdi ben sipariş verecektim sokaktaki kediler için ama hevesimi kaçırıyor bu tarz insanlar.. Yok en büyük kötülükmüş de yok şuymuş da.
(2) 

Mesafe Gerçekten Her Şey Mi?

bitchesaintshit #1458045 
Ya mesela düşünüyorum karşıdaki kişi sizinle zamanında bir şeyler yaşamış, bir şeyler olmuş ve bitmiş. Sizinle birlikteyken ya da ayrıldıktan sonra ne zaman olduğu önemli değil bir süre sonra tekrardan iletişim kurmuşsunuz ama sanki ruh gibi, yolda görse şöyle kafa selamı verip geçecekmiş gibi davranıyor.

Mesafe kısmı ne alaka diyecek olursanız eğer ki ya düşünüyorum bu kişi bana olduğu gibi diğer kişilere bu kadar soğuk değil. Birlikteyken bile arkadaşları daha kıymetliydi(Çünkü onlar yakındı diye mi?) Hatta 'eskisi' ile iş bile yaptı zamanında. Yani arkadaşlık seviyeliklerini bilemem ama ''Hadi bir şeyler içelim'' deseler buluşabilirler hala ama bende ne sorun varda bu kadar ruhsuz ve nötr anlamıyorum. Neden hep yakın olanlar daha kıymetli?

Sen git bu kişiden zamanında(Bu kişi sadece bir örnek) ufak çaplı şiddetleri yaşa ama hem iş yap hem de bir şey olmamış gibi yoluna devam et. Gitsen sorsan ben daha değersizimdir :d Kendimi garip hissediyorum bazen arkadaşlar. Bendeki sorun ne anlamıyorum. Birkaç sene iyi kötü bir şeyler yaşadığınız insanın hayatında şiddet yanlısı insan kadar da mı yerimiz yok anlamıyorum(Bu arada uzak mesafe ilişkisi pişmanlıktır diyerek konuyu kapatıyorum) Normal arkadaşları bile benden değerli(değerliydi)
(8) 

Uzun Zaman Sonra Mesajlaşma

bitchesaintshit #1456157 
2 sene sonra gelen bir mesaj vardı karşı taraftan, eski sevdicekten. 1 haftadır umursamaz bir tavırla konuşmayı akıtmıyordu. Tam yine ''Lan madem konuşmayacaksın ne diye yazdın be vicdansız'' diye düşünürken bu gece yazdı ve biraz konuştuk.

Anlatmak, dertleşmek istediğim çok şey var ama hiç uzatmayayım. Ben salak gibi ''Biri var mı?'' diye sordum. O da ''Evet, belki. Bilmiyorum, emin değilim'' dedi. Moralim bozuldu ne yalan söyleyeyim. Büyük ihtimalle anlamıştır. Belki beni kendince ''fazla umutlanma olmasın aramızda'' diye susturmuş olabilir. Neyse artık. Mutlu olmana sevindim vs dedim.

Biraz muhabbet bile ettik telefonda arayarak. Bazı durumlarına azıcık üzülmedim de değil. Sesi ruhsuz ruhsuz geliyordu. Gerçi ruhu olsa... Neyse. Arada dengesizce bir öyle yazdı bir böyle yazdı(iyi-kötü) Klasik ruh hali bu olduğu için takmıyorum şimdi.

Muhabbeti devam ettirmek istiyorum ama bir yandan da her devam ettiğinde üzülebilirim diye düşünüyorum(Bilmiyorum. Belki yanlış bir düşünce) Nasıl devam ettireyim onu bile bilmiyorum. Siz de böyle uzun zaman sonra iletişime geçip konuştuğunuz oldu mu? Nasıl hissettiniz, ne yaptınız? vs Ben şu anda ne hissettiğimi açıklayamıyorum tam olarak. Garip ya.
(3) 

Yurtdışı Seyahat-Karantina

bitchesaintshit #1455637 
En başta söyleyeyim de sonradan giydirmeyin bana(Virüs varken otur oturduğun yerde gibisinden) Yapacağım demiyorum ama Şubat gibi yurtdışına 2-3 günlüğüne gidip gelmek istiyorum. Gittiğiniz yerden geri dönünce 14 gün karantina olayı hala devam ediyor mu? Ona göre hafiften hafiften bir şeyleri ayarlamayı düşünebilirim yoksa iş olduğundan dolayı 14 gün karantinaya gireceğimden gidemem.

İnternette bir bakayım dedim ama bir yerde o uygulama kalktı diyor, bir yerde başka bir şey.
(3) 

Yapışmaz Tava

bitchesaintshit #1454972 
Yiyeceklerin hiçbir şekilde yapışmadığı tavalar varmış(Kristal tava mı?) Bunları online mağazada aratırken adını ne diye aratıp bakmalıyım? Bu tarz konularda hiçbir bilgim olmadığımdan size çok basit gelebilecek bir soru olabilir ama dediğim gibi gerçekten bilmiyorum.
(5) 

En İyi Yabancı Rap Müzik Grubu

bitchesaintshit #1454652 
Gönül işi duyurusu açmaktan bıktım :d Hayır yani kendimi rahatlatamıyorum da.

Çok fazla rap dinleyenin olup olmadığını bilmiyorum ama yine de sorayım. Çok fazla düşünmedim ama sanki Mobb Deep bir adım önde gibi. Sizce hangisi?
(2) 

Az Önce Kediye Ne Oldu?

bitchesaintshit #1449933 
Kedilere mamamlarını verdikten sonra kedilerden biri mırlamaya başladı hafiften. Birden şahlanarak yüksek sesle bağırmaya başladı. Kendiyle kavga ediyormuş gibiydi. Birkaç saniye sonra ağzından küçük bir parça çıktı. Taştı galiba. Göremedim çünkü karanlıktı. Son olarak beni birazcık takip etti ve bıraktı. Bir şey yok gibiydi. Mamaları kaldırıma döktüm. Acaba taş yuttu da o yüzden mi öyle hareketler yaptı? İlk kez bir kediyi öyle gördüm. Anlamadım ne olduğunu.
(6) 

Hamile Kedi(Doğum Sonrası)

bitchesaintshit #1438602 
Uzun zamandır beslediğim kedilerden biri hamileydi ve yaklaşık 1 ay kadar önce(attım kafadan) doğurdu. Az önce bu kediyi gördüm. Karnı, vücudu(ne desem bilemedim) bir garip geldi bana. Belki garip olan bir şey yoktur ve bilgisiz olduğum için böyle düşünüyor da olabilirim.

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama diyelim kilolu bir insan bir yere oturur ve yanlardan yağlar çıkar ya hani, hah işte öyleydi bu kedi de. Kedi yürürken karnının iki tarafındaki fazlalıklar bayağı belirgin bir şekilde yürüyordu. Vücut normal ama yağlar sarkmış gibi.

Birkaç gündür besleyememiştim. Bunun nedeni yeni süt verdi o yüzden mi böyle yoksa başka bir problem mi var(az önce besledim kendini) Başlığı nasıl açacağımı bilemedim, o yüzden böyle açtım.
(2) 

Sizce bu normal mi?

bitchesaintshit #1434533 
Tam olarak kaç sene bilmiyorum ama hadi atayım 10 sene olsun. Alt komşumuzu 10 senedir tanıyorum(komşu olmadan önce de tanıyordum) Bu komşumuzun çok tatlı 2 tane çocuğu var. Komşumuzun kendisini de severim. İyi insandır. Yaşlarından emin değilim ama biri galiba okul çağına gelmiştir, diğeri de daha 2-3 yaşında filandır herhalde(Belki de daha büyüklerdir)

Size abartmıyorum bu çocukları 10 sene içinde dışarıda 3-4 kere bile görmemişimdir. 3-4 bile yoktur belki. Abartmıyorum. Neden sokağa çıkıp oynamazlar(site içi vs) bilemem artık. Oturup bunu düşünmüyorum senelerdir :D ama aklıma geldi yazayım geldim. Şimdi diyeceksiniz ki ''Sana ne?'' Ya tamam bir şey dediğim yok zaten ama birazcık garip geliyor durum bana. Sizce bu durum normal mi? Çocuklar evde büyüyor resmen.

Ortam kötü diye belirtebilirsiniz belki ama bu kadarı da abartı geliyor.
(3) 

Prematüre Bebek

bitchesaintshit #1430033 
Kuzenim yarın doğuracak galiba(Doktor 1-2 gün bekleyin demiş dün) Yanlış anlamadıysam 1,5 kilo civarı doğacak. Sürekli ağlıyormuş bir şey olacak diye. Doktorlar yeterli ilgiyi gösteriyor tabi.

Bu tarz bebeklerin karşılaşabileceği problemler nelerdir? Ne gibi riskler var? Ben kendim için soruyorum bu soruları aslında. Kendisine nasıl yaklaşmam gerektiğini, onu nasıl rahat hissettirmem gerektiğini tam bilmiyorum.
(4) 

Snowpiercer(Küçük Bir Eleştiri)

bitchesaintshit #1425383 
Az önce ilk bölümünü izledim. Benim canımı sıkan ve artık ''Yeter la. Bıkmadınız böyle karakterlerden'' diye söylendiğim, klasik kötü karakter olan bir herif var bu dizide. Dizideki ya da gerçekteki adına bakmaya tenezzül etmedim. 40-50'li yaşlarında bıyıklı, hatta The Walking Dead'te de oynamıştı. Gta karakterine benzeyen adamdan bahsediyorum. Ben bu adamı görünce soğudum diziden. Klasik ve artık sıkan kötü dizi karakteri. Gördüğüm ilk an aha dedim bu mal dizinin baş ağrısı olacak. Bu salak üzerinden bir sürü mallık döndürecek senaristler. Zorunda mısınız arkadaş böyle karakterleri koymaya diziye? Bıkmadınız mı artık? Tipine bakınca güvenilmez bir karakter olduğu ve birkaç bölüm sonra bile nasıl hareket edeceğini tahmin edebilirsiniz.

Ben mi abartıyorum acaba bilmiyorum ki?
(3) 

Migros Sanal Market Soru

bitchesaintshit #1424231 
Buradan yeğenime oyuncak göndereceğim.. Kendime alsam, geç gelse veya gelmese bile takmam ve iadesini talep ederim ama başkasına göndereceğim için ''Ya kusura bakma.. Seçtiğim oyuncak kalmamış'' deyip boşuna bekletmiş olmaktan çekiniyorum..

Buradan oyuncak alıp gönderilir mi? Başka bir oyuncakçıdan seçip göndersem olmaz çünkü onlar 1 hafta filan diyor kargoya teslim süresi için.. Başka önerilere de açığım.
(2) 

Wounds

bitchesaintshit #1423183 
Hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biri. Ne diyeceğimi bile bilmiyorum. Şaka gibi. Biri bana filmi anlatabilir mi? Ben ne izledim böyle ya? Gülsem komik değil. Bu insanlar dönüp bir bakmamış mı filme 'Biz ne yaptık böyle' diye acaba?
(4) 

The OA

bitchesaintshit #1420069 
Şu anda 3.bölümdeyim. Bu dizi ne anlatıyor Allah aşkına? The Outsider'a başladığıma pişman olmuştum ama bitirdim(keşke hiç başlamasaydım) The Oa'ya başlayayım dedim ama dizinin konusu, amaç ne hiçbir b.k anlamadım. Sarışın bir kadın var, oturmuş ve almış etrafına 4-5 kişi hikaye anlatıyor. Ne diye uzatıyorsunuz hikayeyi amünyüm. Konuya gir ya.

Büyük ihtimal ilk sezonu bitiririm ama ilk sezonu bile bitirmesem mi acaba diye düşünmeye başladım? The Outsider gibi kötü bir diziyi izlediysem bunu da izleyeyim diye düşünüyorum ama karar veremiyorum açıkçası.
(2) 

The Outsider

bitchesaintshit #1415852 
Hayatımda bu diziden daha ağır diziler izledim ama bu dizi akmıyor be arkadaş. Bu ne ya. Dizinin konusu ne, ne anlatılmaya çalışılıyor belli değil. 4 bölüm izledim ama sıkıla sıkıla. Oyuncu ekibi berbat zaten. Hiç konuşmaya bile gerek yok. Sezonu bitireceğim ama Hbo'ya hiç yakıştıramadım.

Ben mi abartıyorum acaba ya da yanlış düşünüyorum? Bilmiyorum ki ya.
(2) 

Hamile Kedi

bitchesaintshit #1415670 
Oturduğum yere yakın bir kedi hamile. Üzgün bakışlı, çok tatlı bir kedi. Başka bir kedi bu hamile kediyi ağaç dalında sıkıştırmış. Nereden baksanız 3-4 metre yükseklik. Neredeyse düşecekti hamile kedi. Diğer kediyi korkutup kaçırttık. O kedi nasıl bir kediyse zaten yüzünden çirkinlik akıyordu(Tövbe estağfurullah tövbe ya)

Bir süre sonra yavaş yavaş indi kedi. Mamasını vermek için(yaş mama) çağırdım ve bana doğru gelirken poposunda bir gariplik gördüm. Kirliydi. Anlamadım hiçbir şey. Çamur muydu, kan mıydı yoksa dal parçası mı yapışmıştı anlamadım. O ne olabilir sizce? Ben gerçekten hiç anlamam böyle durumlarda ne, ne değildir vs..

Hadi diyelim doğurdu yavrularını. Nereye doğurduğunu bulmam zor olacak. E hadi yavruları gördüm diyelim. Yavrularını bir tık daha güvenli yere mi taşıyayım, ne yapayım bilmiyorum? Hayatım boyunca yavru kedi/köpek elime aldım mı hatırlamıyorum. Doğru düzgün hayvanlara dokunamıyorum bile. Yani o kadar tecrübesizim.
(4) 

Hayvanlara Yardım

bitchesaintshit #1413244 
Bu durumu sözlükte de birkaç kişi söylemişti. Hayvanlar normalden de çok aç gibiler. Bizim buradaki kediler ve köpekler kaçardı benden ama az önce 2 kiloya yakın kedi maması döktüm ve hiçbiri kaçmadı, bana doğru geldiler.. Çok aç gibi geldiler bana(Sularını da koydum)

Özellikle şu geçirdiğimiz zor günlerde sokak hayvanlarını da unutmayalım. Bu soru sorduğum duyuru değil. Sadece insanları teşvik etmek için açtım. Eğer imkanınız varsa hayvanları unutmayalım ve besleyelim(Eğer imkanınız varsa dedim çünkü bazı insanlar ''Bu krizde ben bir de hayvan mı besleyeceğim'' diye çıkışabilir)

Mama alamayacak olanlara ise mama yerine geçebilecek yiyecekleri tecrübeli yazarlar paylaşırsa güzel olur.
(4) 

Muhabbet Kuşu-Kafes

bitchesaintshit #1412542 
Kuşum talihiz bir olaydan dolayı en azından 1 hafta kafeste kalmalı ama çok hareketli olduğundan çıkmak istiyor. Bu kuşu kafeste nasıl tutabilirim? Çıkart beni diye yırtınıyor ama yapamam. İçim gidiyor kafesin kapısını açamıyorum diye. Veterinere sormayı unuttum.

Bu 1 haftayı(en azından) nasıl en az şekilde normal geçirebiliriz kuş için kafesin içinde? Tecrübesi olanlar lütfen paylaşsın.
(4) 

Kadıköy Vegan Tatlı

bitchesaintshit #1408039 
Kadıköy'de en güzel vegan tatlılar nerede/nereden yenir, alınır?
(8) 

Kadınların Rap Yapması

bitchesaintshit #1372683 
Kadınların rap yapması itici geliyor mu?

En baştan söyleyeyim de sonradan linç yemeyeyim :D Ben öyle düşünmüyorum. Ha bazen garip geldiği oluyor ama tınısı güzelse şarkıların neden olmasın diyorum.

Mesela böyle bir kızın videosunu buldum www.youtube.com

Tek bir kelime bile anlamıyorum ama iyi sardı :D
(9) 

Duyurudaki Kriterleriniz

bitchesaintshit #1367839 
Duyurudaki kriterleriniz nelerdir?

Mesela yeni üye olup duyuru açanlara cevap girmiyorum artık çünkü büyük çoğunluğu troll oluyor. Her yeni üyeye troll demiyorum. Sonra saldırmayın bana :) Sadece nerede saçma sapan duyuru var anlıyorum yeni üye mi değil mi. Bir bakıyorum ve hoooop yeni üye. Ayrıca sürekli duyuru açıp silenlere de cevap vermiyorum. Keşke üye engelleme olsa. Siz beni, ben sizi engellesem :D Bu özellik gelirse çok güzel olur.
(5) 

Stranger Things İle İlgili Eleştri

bitchesaintshit #1367442 
Aynı şeyi 2.sezonu izledikten sonra da demiştim. 3.sezonda sadece tek bölüm izledim ama az çok gidişatı tahmin edebiliyorum.

Yani demek istediğim bence dizi 1.sezondaki başarıdan sonra iyice 'şımarıp' kötü bir biçimde bozdu. Bana göre 2.sezon çok kötüydü. Sırf çocuklar var diye çocuk dizisi demiyorum fakat 3.sezonu da gördükten sonra(1 bölüm izlemiş olmama rağmen) diyebilirim ki dizi hakikaten çocuk dizisine dönmüş durumda. Senaristler ''Nasıl yazarsak yazalım nasıl olsa izlenecek'' kafasıyla yazıyorlar sanırım. 2 ve 3.sezonun konuları çok çok kötü bence. Bilmiyorum artık bir tek ben mi böyle düşünüyorum...
(4) 

Aldığınız/Alacağınız Hisseler

bitchesaintshit #1367417 
Yakın zamanda almış olduğunuz(alacağınız) veya almasanız bile kısa/uzun vadede değer kazanacağını düşündüğünüz hisseler var mıdır?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık