Merhaba. Deprem merkez bölgesine yakın bir yerde müstakil ev inşaatı yaptıracaktık. 1 Mart tarihinde deprem sonrası fiyat artışından etkilenmemek için 4 bağ toplamda 8 ton demir aldım ve inşaatın yanına döküldü. Ancak sonrasında belediyeden inşaatların deprem nedeniyle durdurulduğuna dair yazı geldi. Geçenlerde arsaya gittim demirler yağmurdan dolayı bir miktar paslanmış. İlk etapta üzerini kapatmak aklıma gelmemişti. Gördüğümden bu yana canım sıkkın ve 25 metre ebatlarında naylon bulamadığından ve temini için de vaktim olmadığından halen üzerini kapatamadım. Bu pas konusu herhangi bir sorun oluşturur mu çöp mü oldu şimdi bu demirler?
Merhaba. Yakın zamanda bir müstakil ev inşaatına başlayacağım. İşçilerin Sgk ödemelerinin yapılması gerekiyor. Bu işlemleri muhasebeci ile anlaşmadan kendim veri girişi yaparak halledemez miyim? İnşaat için çok sınırlı bir bütçem var bu sebeple yapılacak en ufak bir harcama bile benim için ekstra yük oluyor. Elime nakit geçtikçe parça parça devam edeceğim için inşaat süreci en az 1 yıllık bir zamana yayılacak. YouTube üzerinde birkaç videoya denk geldim ancak kafamdaki sorulara cevap bulamadım. Konu hakkında bilgisi olanların cevabını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Satın almış olduğumuz araziye müsatkil bir ev yaptırmak istiyoruz. Şuan ruhsat işlemleri tamamlandı. Kısa zamanda şantiye elektriği ve su aboneliği için başvuru yapacağım. Bütün birikmiş paramı arsa alımı için harcadığımdan evi yapabilmek için krediye ihtiyacım var. Konut kredileri müstakil inşaatları kapsamıyormuş. İnşaat tamamlama kredisi adı altında verilen bir kredi var ancak inşaatın %70'inin tamamlanması gerekiyormuş. Zaten inşaatın %70 ini tamamlayabilsem geri kalanı için krediye ihtiyacım kalmaz ki. O saatten sonraki işlemler için toplu para gerekmiyor parça parça yaptırabilirim. Bu seçenek benim işime yaramaz malesef. İhtiyaç kredileri de 12 ay vadeli ve 200 bin Tl civarı çıkıyor. 200 bin Tl ile ancak evin temeli yaptırılır. Bana daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda bir kredi lazım. Alternatif krediler var mıdır veya bu işi nasıl halledebiliriz ? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Yaklaşık bir ay kadar önce bir ilçe merkezinde, 750 m2 genişliğinde, dört kata imarlı bir arsa aldım. Arsa için eşimle beraber çektiğimiz kredilerin ödemesi halen devam etmekte ve 1 yıl sonra bitecek. Asıl amacımız buraya betonarme bir ev yapmak ancak şu anda betonarme ev yapana kadar bahçeyi ekip biçmek ve hobi amaçlı kullanmak istiyoruz. Arsada ruhsata tabi herhangi bir yapı olmadığından su aboneliği alamıyoruz. Belediye ile görüştüğümde hobi bahçelerine su aboneliği verilmediği, ruhsatın olması gerektiği söylendi. Bizim merak ettiğimiz buraya 3*7 metre ebatında ruhsata tabi bir konteyner koysak 2 sene sonra bu konteynerı müştemilat gibi kullanıp buraya ek olarak betonarme ev yapıp yapamayacağımız konusu. Belediye çalışanlarına durumu izah ettim ancak yeterli bilgi almak bir yana kafamı daha da karıştırdılar.Yakalayabildiğim kısmı 2 yıl sonrası için konteynerın yıkılması-kaldırılması gerektiği ve tadilat ruhsatı ile tüm masraflar yeniden yapılarak betonarme ev yapılabileceği. Konteyner kaldırılacaksa 2 sene için bu kadar masrafı etmek mantıklı olur mu ? Özellikle su-tuvalet-kanalizasyon ihtiyacı için konteyner düşünmüştük ama 2 sene sonra durumlar bu şekilde olacaksa boşuna masraf gibi. Elektrik için kullanabileceğimiz güneş panellerimiz mevcut o konuda bir sıkıntımız bulunmuyor. Benzer durumu yaşayan veya konu hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Hobi olarak balkonda sebze yetiştirmeye çalışıyorum. Sinek yapabileceği düşüncesiyle sebzelerin toprağına hayvan gübresi koymadım. A101 de satılan genel bitki besini isimli bir ürün buldum ve bir süredir bu ürünü kullanıyorum. Ürünün kullanma kılavuzuna göre 1 litre suya 5 ml karıştırarak sulama şeklinde kullanmaktayım ancak sebzelerimde pek bir gelişim yok gibi. Bu tarz ürünler gübreden farklı mıdır ? Normal hayvan gübresi gübre kullanmak daha mı mantıklı olur ? Alternatif önerilerinize de açığım. İlgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Geçtiğimiz günlerde kuvvetli bir fırtına çıktı ve balkonda bulunan plastik kombi dolabının kapağının ikisi kırıldı. Bu plastik dolaba uygun fiyatlı kapak nasıl temin edebilirim? İnternette araştırdım tam boy pvc dolapları var ancak bacayı nasıl söküp monte edeceğimi bilmiyorum. Yetkinlik gerektiriyor galiba. Sadece kapak değiştirmek benim için kolay ve uygun fiyatlı olacak gibi ancak bulunduğum ilçede bu şekilde kapak yapan bir yer bulamadım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Merhaba. Kilo vermek amacıyla bisiklet satın almak istiyorum. Çünkü yürüyüş yapmak sıkıcı geliyor.1.86 boyunda 94 kiloyum. Max 1500 Tl bütçem var. Kendimce 3 model buldum ancak hangisi iyidir, boyuma hangisi uygun olur veya bu bütçe az geldiği için bisiklet yerine kondisyon bisikleti alıp evde mi çalışsam karar vermekte zorlanıyorum. Benim gibi sıradan bir kullanıcı için bütçeyi de gözeterek bu üç bisiklet arasından veya alternatif olarak tavsiye edebileceğiniz bir bisiklet var mıdır?
1) RIVERSIDE 100 - Fiyatı: 1500 TL
2) Corelli Trivor 1 - Fiyatı: 1316 Tl
3) Bisan CTS 5200 - Fiyatı: 1261 TL
1) RIVERSIDE 100 - Fiyatı: 1500 TL
2) Corelli Trivor 1 - Fiyatı: 1316 Tl
3) Bisan CTS 5200 - Fiyatı: 1261 TL
Merhaba. Babamdan kalan bir adet tek tapu ev, bir adet tek tapu ancak 139 hissedarlı tarladan yarım dönüm tarla hissesi ve bir miktar hisse senedi var. Biz bu kalan mirasın paylaşılması için babamın sonraki eşi ile kardeşler kendi aramızda anlaştık. Alacağımız ücret karşılığında evdeki ve tarladaki haklarımızda vazgeçeceğiz, evi ve tarlayı ona bırakacağız. Bayandan alacağımız paranın dışında sadece hisse senetlerindeki hakkımızı alacağız. Bunun için notere sözleşme yapmaya gittik ancak noter paylaşımın bu şekilde yapılamayacağını, hakların önce üzerimize geçmesini, paylaşımın tapuda yapılması gerektiğini söyledi. Eğer paylaşım noterde olabilseydi tapu işlerinin bayan tek başında halledecekti ve evi üzerine alacaktı. Hem biz uğraşmayacaktık hem de her iki tarafında da tapuda bulunması ve işlemlere dahil olması gerekmeyecekti. Biz bu mirası dediğimiz şekilde noterde neden paylaşamadığımızı ve en kolay şekilde nasıl paylaşabileceğimizi öğrenmek istiyoruz. Fikirde paylaştık ama prosedürler yoruyor maalesef. Nereyi atlıyoruz neyi tam olarak bilmiyoruz, işlem adımları nelerdir öğrenmek için sizlere sormak istedik. Tikler en kısa zamanda gelecek.
Babam 25 Eylül 2020 tarihinde vefat etti. Araştırdığım kadarıyla kendisinden kalan yeni satın alınmış 1 adet 3+1 ev, bir miktar hisse senedi, 503 m2 de hisseli tarla var. İki taraflı 2+2 toplamda 4 mirasçı kendi aramızda anlaşmaya varıp mirası paylaşamadık. Ben hem mirasın tespiti hem de mirasın paylaştırılması için aynı anda tek bir dilekçe ile dava açıp açamayacağımı merak etmekteyim. Sadece dava giderlerini karşılayabilecek durumdayım avukat masrafı için durumum yoktur. Bu sebeple davayı kendim açacağım. Talebim önce mirasın mahkeme tarafından araştırılması (Belki bilmediğim şeyler vardır diye) sonra da mevzuata uygun bir şekilde paylaştırılması. Bu konuda ne yapmam lazım? Biraz bakındım ama kafam çok karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba. Bir okulumuzun Yks sınavında gösterdiği başarıyı gösterir düzenlenebilir örnek şablonlara veya tasarım dosyalarına ihtiyacımız var. Teknik bilgimiz yok bu sebeple kendimiz hazırlayamadık. İstediğimiz şeyin benzerleri ektedir. Grafiker forumlarına baktık ama resimdekiler gibi örnekler bulamadık. Belki gören duyan arşivinde olan vardır diye sormak istedik.
Bir diyet uygulamasının çevirisi için aşağıdaki * işareti ile başlayan 9 adet kelime/cümlenin çevirisi konusunda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
*Very severely underweight
*Severely underweight
*Underweight
*Measure the circumference of the neck below the larynx.
*Measure the circumference of your waist at a horizontal level around the navel for men, and at the level with the least width for women.
*Measure the circumference of the hips, at the largest horizontal measure.
*Tap on the search icon to search for foods in our public library.
*in the public library
*Treadmill
*Very severely underweight
*Severely underweight
*Underweight
*Measure the circumference of the neck below the larynx.
*Measure the circumference of your waist at a horizontal level around the navel for men, and at the level with the least width for women.
*Measure the circumference of the hips, at the largest horizontal measure.
*Tap on the search icon to search for foods in our public library.
*in the public library
*Treadmill
Merhaba. Creative Inspire T3300 2.1 ses sistemim vardı. Bunun içindeki amfi devresi veya trafo elektrik kesilip gelmesinden dolayı bozuldu. Ben de tüm elektrik devreleri söktüm. Şuan elimde Kanal başına 5.5 W RMS 2 adet uydu hoparlör ve 1 adet 16 watt RMS Subwoofer var. Bu 3 hoparlör için Aliexpress'den Ac adaptör girişli Çip modeli: TPA3116D2 * 2 Besleme gerilimi: DC12-24V Çıkış kanalı: 2.1 kanal Çıkış gücü: 100 W + 2*50 W (4Ω) teknik özelliklerine sahip bir amfi modülü siparişi verdim. Bu amfi modülünde bahsetmiş olduğum hoparlörleri sorunsuzca kullanabilmem için hangi değerlerde bir güç adaptörü satın almalıyım? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Bugün Fiat Egea aracımı özel servise götürdüm. Aracın yakıt filtresini çıkarmış değişiyorlardı. Araç camlarının açık olduğunu fark ettim. Bu konuda biraz hassas olduğum için toz girmesin diye aracın kontağını göstergeler yanacak şekilde çevirdim ancak motoru çalıştırmadım. Elektronik camı kapatırken ustalar önden abi kontağı kapat diye bağırdılar. Meğer o esnada araç yakıt hortumundan mazot pompalamış ve ön kısma bir miktar mazot fışkırmış. Su getirip üzerine döktüler. Aracı teslim ederken de abi motor kısmını yıkatman lazım koku yapar dediler. Yıkamacıya götürdüm motorun beyni var o kısımda yıkamayalım kalsın kendisi buharlaşır dedi. Kokuya burnum alıştığı için araç içersinde mazot kokusu var mı hissedemedim. Merak ettiğim bu mazotu nasıl temizleyebiliriz. Kendi kendine buharlaşır mı acaba. Araca zarar vermekten korkuyorum. Durduk yere kendime dert edindim bu konuyu.
Merhaba. Kız arkadaşımla yaklaşık 1 sene kadar sonra düğün yapmayı planlıyoruz. Aile desteği yok bütün masraflar bize ait. O tarihe kadar her ay maaşımdan artırdığım miktar ile 15 gramlık altın alabiliyorum. Parayı Tl de tutarsam enflasyon karşısında eziliyor. Dini hassasiyetleri yüksek olan birisi değilim ama yine de faizden çekiniyorum. Bu sebeple faiz seçenek dışı olacak. Katılım bankasında katılım hesabıyla birikim yapmak ile altın veya dolar almak arasında kararsız kaldım. Düğün için de 6 adet kadar bilezik sözü verdim. Siz olsaydınız paranızı katılım hesabında tutup düğün zamanı masraflara ve altın alımına mı kullanırdınız yoksa şimdiden parça parça altın veya döviz mi alırdınız. Başka fikirlerinize de açığım gelen cevapların hepsini dikkatle okuyacağım. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
1