(17) 

Ülkedeki suç olayları psikolojinizi etkiliyor mu?

norules #1592121 
Güçlü kuvvetli adamım ama buna rağmen geceleri sakin, tenha ara sokaklarda yürürken bir tedirgin olmaya başladım artık. Her an her şey başıma gelebilir gibi bir psikoloji hakim.

Ülkede her gün manyak manyak adam vurmalar, bıçaklamalar, cinayetler, gasplar vs. gırla gider oldu. Belki de hep böyleydik ama artık mobese güvenlik kameralarının artmasıyla daha somut bir şekilde haber olarak karşımıza çıkar oldu bunlar.

Etkileniyor musunuz ülkedeki bu tip artan suç olaylarından?
(9) 

Skolyoz dogustan gelen bir hastalık mı?

norules #1589286 
Skolyoz hastalıgım oldugunu dusunuyorum ve bir doktora gorunmek istiyorum. Tamamlayıcı saglık sigortam var. Skolyoz dogustan gelen bir hastalık tipi mi acaba? Dogustansa sigorta muayene ve tetkik karsılamaz malum. Dogustansa devlete gideyim kafadan.
(3) 

Saç ektirenlere soruyorum: Değiyor mu?

norules #1587743 
Saçımın üst tarafları komple kel bir durumda değil ama üstlerin ön kısımlarında kayda değer düzeyde seyrelmeler mevcut, önlerde saç derim net görünüyor.

Bir taraftan saç ektirmek istiyorum, diğer yandan da süreç gözümde büyüyor. Zira ekim öncesi, ekim işleminin kendisi ve ekim sonrası meşakkatli bir süreç.

Saç ektiren arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Sonucu o meşakkatli süreçlere değiyor mu sizce? "Aşırı kellik yoksa hiç bulaşmamak lazım o işlere" demişti tanıdığım ekim yaptıran tek arkadaşım. Deneyim sahibi olanlar, siz ne düşünüyorsunuz?
(7) 

Sokak hayvanları kanununu uygulamamak?

norules #1587355 
Yeni sokak hayvanları kanununu bazı belediyeler uygulamazsa bu durumun bir karşılığı olacak mıdır acaba? "Biz uygulamayacağız" deyince bu mümkün olabilecek mi?

Çimtur Devremülk'te kalmış olan var mı?

norules #1584161 
Tatil için Alanya Okurcalar'da Çimtur devremülkte kalmış olanlar var mıdır acaba? Önerir misiniz?
(4) 

Göğüs kıllarını tıraş makinesi ile almak gürleştirir mi?

norules #1580512 
Merhaba. Çok aşırı olmayan ama bu dönemler itibarıyla kısa tutmak istediğim göğüs kıllarım var. Merakım şu; tıraş makinesiyle göğüs kıllarımı almaya başlarsam, bir süre sonra makineyle almayı bıraktığımda eskisinden daha da gür bir hale ulaşmış olurlar mı acaba?
(6) 

Vücut kılları ve saçlar arasında doğru orantı olmaması?

norules #1572369 
Vücudumda göğüs kılı, kol kılı, bacak kılı ve en nefret ettiğim sırt kılı eksik olmuyor, hayli gürler. Ama öte yandan da saçlarım dökülüyor. "Vücut kıllarım gür+Saçlarım gür" olsa veya "Vücut kıllarım seyrek+Saçlarım seyrek" olsa gam yemeyeceğim. Ama şu an böylesi aşırı sinir bozucu bir tezat oluyor.

Vücudumdaki diğer kılları bolca üreten ve benden eksik etmeyen genlerim, aynı cömertliği neden iş saçlara gelince göstermiyor ki? Şanssızlık mı, adaletsizlik mi? Ne demek lazım? :/
(1) 

Göz damlasını merkeze damlatmak sorun yaratıyor mu?

norules #1570963 
Doktor göz damlası verdi. Damlanın prospektüsünde alt kapağı elle aşağı doğru çekerek bir kese oluşturup, damlayı da o aşağıdaki keseye damlatmak gerektiği yazıyor. Ama muhteşem el yeteneğimle 10 defa denedim, bir türlü denk getiremiyorum, dışarıya dökülüyor :)

Hiç uğraşmadan şak diye şunu gözün merkezine doğru damlatsam, oradan yayılsa bir güzel göze, öyle yapınca sıkıntı oluyor mu acaba? İlla o keseye mi damlatmak gerekiyor yoksa?
(5) 

Sinir stres ishal yapar mı?

norules #1569729 
Merhaba. Dün bir sebepten dolayı biriyle bağırmalı çağırmalı tartışma yaşadım, çok yükseldim, elim ayağım titredi. Hiç ishal olduğumu bilmem ama bu sabah kalktığımda ishaldim. Sinir stres bağırsakları o şekilde etkileyebiliyor mu, yoksa zamanlaması tesadüf müdür acaba?
(3) 

Kılların "maksimum uzama boyunu kısaltmak" mümkün mü?

norules #1563242 
Merhaba. Göğüs kıllarını lazer epilasyon ile tamamen yok etmek şeklinde değil de, kılların kesildikten sonraki süreçte maksimum uzama boyları misal 1,5 cm'se, bu maksimum uzama boyunu yarım santime düşürecek bir yöntem de mevcut mudur acaba?
(5) 

Ağır futbol tartışmalarının döndüğü WhatsApp gruplarında var mısınız?

norules #1560681 
20 yıllık arkadaşların yer aldığı 10 kişilik bir erkek WhatsApp grubumuz var. Doktoru, avukatı aklı başında insanlardan oluşuyor ama konu futbola gelince -ki sık sık da gelir- durumlar fena. Üyelerin tamamı fanatik futbol taraftarları, farklı takımları tutanlarımız da var. Durum böyle olunca da futbol üzerine çetin tartışmalar, rakibine laf sokmalar, incitmeler hiç eksik olmuyor :D Ben bu kısır muhabbetleri sevmiyorum ama bataklık gibi içine çekiliyorsun.

Açıkçası çabuk sinirlenen ve keyfi kaçan yapıda bir insanım, kulübümle ilgili saldırılar, iftiralar okuyunca ve karşılık verme moduna girince bayağı sinirleniyorum. Kafam kaldırmıyor artık, gruptan çıkayım diyorum. Ayıp olur mu diye de düşünüyorum ama, bilemedim.

Siz arkadaşlarınızın olduğu bu tip WhatsApp gruplarında yer alıyor musunuz, yoksa hiç bulaşmıyor musunuz? Eskiden yer alıp da çıkanlar var mı?

NOT: Futbolla, kulüp taraftarlığıyla pek ilgilenmeyenlere yönelik bir soru değildir. Siz en güzelini yapıyorsunuz. Bizimkisi iflah olmaz bir zehir işte.
(8) 

Skolyoz hakkında bilgi/deneyim sahibi olanlar bir bakabilir mi?

norules #1557067 
Merhaba. Fotoğraflarımda, aynada falan sağ omuzumun sola göre daha aşağıda olduğunu görüyorum. Hem önden hem de arkadan çekilen fotoğraflarımda sağıma doğru bir miktar devriklik görüntüsü mevcut oluyor. Ben bunu birkaç yıl önce fark etmiştim ama yapısal bir şeydir diye üzerine düşmedim.

Dün bu mevzunun aklıma düşeceği tuttu, biraz internette göz gezdireyim dedim ve bu muhtemelen Skolyoz denilen hadise oluyor.

Şunu merak ediyorum; doktordan "Sende Skolyoz var" teşhisi alınca, hayatımızda herhangi bir şey değişiyor mu? Çünkü benim anladığım kadarıyla çok ciddi, ileri vakalar olmadıkça bunun ameliyatının yapılması tercih edilmiyor. Tedavi olarak da korse tedavisi varmış ama o da çocuklara uygulanıyormuş sanırım. 30'unu geçmiş bir insana korse tedavisi fayda etmez ve uygulanmaz diye tahmin ediyorum. Bilgi sahibi olanlar, ne dersiniz bu konularda acaba?
(3) 

Spor ayakkabı fiyatları - Ucuzlama ihtimali - Kampanyalar

norules #1554306 
Merhaba. Yeni bir Adidas spor ayakkabı alayım dedim, en düşük 1000 TL'den başlıyor. Memlekette her şeyde olduğu gibi bunların fiyatları da uçmuş.

1. İleriki dönemlerde bu fiyatlarda düşme olur mu sizce? Yoksa o fiyatlar artık bu saatten sonra sürekli artarak mı devam eder?

2. Bazı satış yerlerinin kampanya dönemleri oluyor mu? Daha uygun fiyatlı/kampanyalı nereden alabilirim?
(2) 

Reyting ölçümleri nasıl yapılıyor?

norules #1547814 
Benim TV'de izlediğim şeyler reytinglere yansıyor mu? Yoksa teknik olarak sadece önceden belirlenmiş kişilerin izlemeleri mi belirleyici oluyor?
(8) 

Muslera, G.Saray'da kaç yaşına kadar oynar?

norules #1547349 
37 yaşına geldi ama fizik olarak 27 gibi. Reflekslerde de halen çok ciddi kayıpları yok. Buffon gibi kolay kolay bırakmayacak bence.

GS'de 40'a kadar oynar ama futbolu da 42 gibi ülkesinde bırakır diye tahmin ediyorum ben. Sizce?
(1) 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Yıllık Ücret (Ayakta tedavi)

norules #1545219 
Merhaba. Sadece muayene, tahlil, mr, röntgen gibi tetkikleri kapsayan ayakta tedavi için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yıllık ücreti ne civarlarda oluyor acaba?
(15) 

Devlet Hastanelerine mi, Özel Hastanelere mi gitmeyi tercih ediyorsunuz?

norules #1545138 
5 dakikada hasta muayene edilmeye çalışılan, 1.5 yıl sonraya kolonoskopi randevusu verilmesi gibi absürtlüklerin yaşandığı devlet hastaneleri yerine daha medeni bir sağlık hizmeti alabilmek için cebimden para verip özel hastaneleri tercih ediyorum ben.

Peki siz, aile hekimliğinizde hallolabilecek türdeki basit sağlık sorunlarınız dışında daha önemli sağlık meseleleri için devlet hastanelerini mi, yoksa özel hastaneleri mi tercih ediyorsunuz?
(2) 

Virüsler, enfekte olmuş bir kişiye bulaşmaya devam edebiliyor mu?

norules #1544799 
Enfekte olmuş bir kişi, enfekte durumdaki başka hastalarla beraber sağlık ocağında bulunduğunda, ortamdaki virüsler bu kişiye bulaşmaya devam edebiliyor mu? Bu durum kişinin virüs yükünü arttırıp mevcut şikayetlerinin şiddetlenmesine sebep olabilir mi?
(4) 

Boğazdaki iltihabi durum antibiyotiksiz geçer mi?

norules #1544516 
Ateş, geniz akıntısı, yutkunurken aşırı boğaz ağrısı şikayetleriyle doktora gittim dün, bir takım ilaçlar verdi ama antibiyotik yoktu aralarında.

Gece boğaz ağrım daha da şiddetlenince aynada telefonun ışığıyla bir baktım da bademciklerim beyaz beyaz iltihaplı. Antibiyotiksiz geçer mi böyle? Şu an bayağı bir süründürüyor da.
(5) 

Gün sonu içkisi olarak şarap

norules #1544334 
Filmlerde, dizilerde çok sık denk geldiğim bir şey; iş günü bitip de evde istirahat moduna geçince bir kadeh şarap içiyorlar. (Nedense özellikle kadın karakterler ve yalnızken) Ben mesela arada bu tür durumlarda bira keyfi yapmayı severim, şaraba ilgi ve beğenisi olmayan biriyimdir.

Gün sonu içkisi olarak şarabın bu kadar popüler olmasının özel bir sebebi var mıdır?
(4) 

El titremesi hakkında

norules #1543749 
Son 4-5 gündür "hafif seviyede" ellerim titriyor. Google'dan araştırsam Parkinson hastalığından başlardı kesin, oraya hiç bulaşmadan buradan görüş alayım dedim.

El titremesine ne tür şeyler sebep oluyor, bilenler var mıdır acaba? Dönemsel, yani geçici bir şey olabilir mi? Ama fazla da ürkütmezseniz sevinirim, moralim bozuldu zaten :/
(8) 

Ekşi Sözlük'teki kadın hesaplarının fake'lik oranı

norules #1542356 
Son zamanlarda dikkatimi çekiyor, sözlükteki bir entry'de kadın hesabına denk gelip de merak edip nickine açılmış olan başlığına baktığımda "Harun abi" yazılı entryler görüyorum. Çok sık denk gelmeye başladığım bir durum oldu bu artık.

Sizce Ekşi'deki kadın hesaplarının fake'lik oranı gerçekten yüksek mi, yoksa Harun abi'yi genellikle sırf sinir etmek için mi yazıyorlar?
(9) 

İdeal çay demlenme süresi?

norules #1539803 
Şöyle demli, bayağı oturmuş kıvamda bir çay için ideal demlenmesi süresi nedir sizce?
(9) 

Düzenli izlediğiniz bir diziye ayırdığınız günlük süre?

norules #1539639 
Benim 30 dakika. 30 dakika olunca izlemekte olduğum bölümü durduruyorum, sonraki gün devam ediyorum. Zira 30 dakikanın sonralarında dikkatim başka şeylere kaymaya başlıyor. Aklıma düşen düşünceler, telefona bakmalar vs. O şekilde izleyeceğime de hiç izlememeyi tercih ediyorum.

Siz peki düzenli izlediğiniz bir diziye günlük ne kadarlık bir süre veya bölüm ayırıyorsunuz?
(32) 

Cips yiyor musunuz?

norules #1537792 
Daha genç yaşlarımda cips çok yerdim ve aşırı severdim ama 30'lu yaşlara gelince çok azalttım, artık hiç yemiyorum. Bol yağlı, bol tuzlu, sağlıklı olmayan bir şey neticede. Yesem yine yerim, sevgim baki ama kolesterol falan dikkat ettiğim için bulaşmıyorum.

Siz boşverdim yağını, tuzunu deyip girişiyor musunuz cipse? Aslında şu son günlerde aklıma düşüyor ama başlarsam yine fena olacağını ve ucunu kaçıracağımı da biliyorum :/
(6) 

Arkadaşlarımın toplum içindeki bazı halleri beni rahatsız hissettiriyor

norules #1536515 
Merhaba. Çok uzun yıllardır arkadaşım olan arkadaşlarım/arkadaş grubumuz var. Birebir insani yönden çok sevdiğim adamlar fakat toplum, topluluk içerisindeki bazı hal ve hareketleri beni oldum olası geriyor biraz.

Mesela bir cafeye gideriz; gereğinden yüksek sesle konuşmalar, küfürlü ifadeler, yüksek kahkahalar. Bazı insanlar hep bizim masaya bir döner bakar falan. Ben bu tür bize bakmalara da denk gelince "İnsanlar rahatsız oluyor" diye bir gerilirim. Hepimizin yaşlar da 30+, ufak çocukları ikaz eder gibi bir şey de demek istemiyorum yani. Bu sebeplerden dolayı ev buluşmalarımızda çok daha rahat hissediyorum mesela, ben de rahatça komple salıyorum kendimi :)

Arkadaşları arasında benimle benzer konumda olanlar var mı aramızda? Hiç ekibinize uyarı falan yaptığınız oluyor mu? Merak ettim.
(13) 

Bu kıza bir şey yazsam mı?

norules #1534147 
Merhaba. Dün gündüz vakitleri OkCupid'de bir kızla eşleştik. Dolu dolu ve enerjisi bayağı güzel bir sohbet oldu. Akabinde yine dün iletişimin devamı için WhatsApp'a geçtik, sohbet haline oradan devam ettik. Gece sohbet halindeyken ben ona en son bir şey sormuştum ama sesi çıkmamıştı. Olabilir uykuya dalmıştır dedim, çok olağan. Ama böyle bir durum bana olduğunda sabah "Günaydın, şöyle böyle vs." veya bir şekilde gün içerisinde "Merhaba, şöyle böyle vs." şeklinde mutlaka cevap yazarım şahsen. Düzgün iletişim adabı bunu gerektiriyor bana göre.

Bu saate dek o son mesajımın ardından hala sesi çıkmadığı gibi, OkCupid'de de full online kendisi. (Bugün 14 sularına kadar OkCupid'e girmemiştim, bir merak edip girdiğimde online'dı, online kalmaya da devam)

Bir şeyler yazsam mı kendisine? Yoksa yazmadığı sürece ben de ona yazmayıp mevzuyu öylece bıraksam mı? Karar veremedim.
(10) 

Karşı cinsle bakışma/bakma mevzuları

norules #1529611 
Selamlar. Bir mekanda bir karşı cins hayli dikkatinizi çekiyor ve ara sıra kendisine bakışlar atıyorsunuz. Hatun da bir an sizin ona baktığınızı fark ediyor; denk geliniyor ve karşılıklı ilk göz teması gerçekleşiyor.

Hatunun sonraki süreçte devam eden bakışlarının "Durup durup ne bakıyor bu bana böyle ya, Allah Allaaah. Dur bakim hala bakıyor mu" merakıyla yapılan bakışlar mı olduğu, yoksa karşılıklı flört yaklaşımlı bir bakışma içerisinde mi olunduğu noktasındaki ayrımı nasıl yapmalıyız?

Siz bu ayrımı ne tür emarelerden hareketle yapıyorsunuz?
(7) 

Defalarca ayrılıp yeniden başlanan ilişkiler

norules #1528082 
Merhaba. Şahsen hayatımda yaşadığım ilişkiler "Ayrılıyoruz, bitti" denilince bitiyor genelde. En fazla bir kez daha bir şans verilmesi taraftarı olduğum birkaç ilişkim olmuştur sadece, onlar da çok zaman geçmeden yeniden patlayıp bitmişti.

Ama mesela çevremde defalarca ayrılıp ayrılıp yeniden başlayan/barışan arkadaşlarım var. 2 yıllık total süreçte dört kez ayrılmalar falan. Hiç empati yapamadığım bir durum.

Siz bu çokça ayrılıp barışmalı ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz? "Evet, biz de sevgilimle böyleyiz ama mutluyuz yani" modunda olanlar var mıdır aramızda? Merak ediyorum gerçekten.
(10) 

Instagram kullanmayanlar; bu tür tavırlarla siz de karşılaşıyor musunuz?

norules #1525609 
Merhabalar, fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Mesela bir dating app'te bir kadınla sohbet ediyorum, iletişim gayet güzel gidiyor, bir noktada karşı taraf konuyu Instagram'a getiriyor. Ben Instagram kullanmadığımı söyleyince ise birden tavırlar değişiyor. "Hmm demek öyle, niye kullanmıyorsun peki?" ile şüpheler, sorguya çekmeler ile klasik açılış yapılıyor...

Devamında açık açık "Instagram'ım yok diyenlere güvenmiyorum, bir şeyler sakladıklarını düşünüyorum, bugüne kadar hiç de yanılmadım" demişliği olan da var. Sırf bu sebepten direkt sevgilisi olan veya evli olan ama bunu saklayan erkek muamelesi yiyorum.

Bir de "Instagram'da insanların hayatı ne şekilde yaşadığını görüyorsun, çok daha kolay tanıma imkanı sağlıyor" diyenler var. Çağımızda her şey hızlı hızlı olduğu için, tanıma evresini de stalklayarak çok daha hızlandırmak isteyen ayrı bir kitle de var.

Bunlar çok sık karşılaştığım durumlar olmaya başladı. Resmen istemeye istemeye, kullanma hevesi taşımaya taşımaya bir Instagram hesabı açacağım sonunda, bu sefer de aktif kullanmadığım için güvenilmez bulunurum gerçi. Sizin de başınıza böyle şeyler geliyor mu? Bu derece müthiş önyargılar çok saçma değil mi ama ya?
(2) 

Haşimato ve TSH'a dair bazı sorular

norules #1522130 
Merhaba. Birkaç sorum var. Konuya hakim, bilgilendirecek olanlar varsa sevinirim.

1. Haşimato hastası olan arkadaşlar; TSH değeriniz kaçken ilaç kullanımına başladınız? Gittiğiniz doktorlar TSH kaçken ilaca başlanmasını önerdi?

2. Haşimato hastası olmasına rağmen şu an için TSH-T3-T4 referans değerleri içerisinde olduğundan dolayı ilaç kullanmayanlarımız var mı?

3. Hiçbir şekilde tiroid ilaç kullanımı olmamış bir kişide TSH 5.37 çıkıyor (ömründe ilk kez bu seviyede yüksek), 3 gün sonra başka bir merkezde (Biruni) TSH testi yenilendiğinde bu kez 3.89 çıkıyor. Aradaki farklılık, kayda değer seviyede bir farklılık mıdır? 5.37 çıkan ilk testin doğruluğu sorgulanmalı mıdır?
(3) 

Gmail bildirimlerinin telefona gelmemesi

norules #1521423 
Samsung A52'de ne yaptıysam Gmail bildirimleri telefonuma gelmiyor. Senkronizasyon ayarları, bildirim ayarları vs. defalarca kurcaladım. Deneme maili atıyorum ama bildirim düşmüyor.

Benzer bir sorun yaşayıp da çözen var mı acaba? Neyi eksik yapıyor olabilirim hiç anlamadım.
(1) 

Rahat yastık önerisi

norules #1518485 
Sabah uykudan uyandığım zamanlarda boynumun arka tarafları aşırı sert sert oluyor. Sanki taşın üzerinde uyumuşum gibi o bölgelerde huzursuzluk verici sertlik hisleri söz konusu oluyor. Çok yumuşak olmayan ve konforu düşük türde de bir yastığım var.

Konforlu şekilde uyutup uyandıracak güzel yastık önerisi olanlar var mıdır acaba?
(7) 

Çok sık sert tartışmalar yaşadığınız biriyle ilişki yaşamak hk.

norules #1517830 
Sevgililik ilişkisi tabii ki.

Çok sık aralıklarla sözlü tartışmalar yaşadığınız, durumları sinir harbine çeviren biriyle ilişki yürütmeye dair bakış açınız ne şekildedir?

Yani "İlişki bu, tartışma da olacak tabii. Gülü seven dikenine katlanır" insanı mısınız, yoksa "Sık tartışma, kaos, sinir harbi varsa ben o işte yokum" insanı mı?
(16) 

Arkadaş olacağınız kişinin siyasi görüşleri sizin için önemli midir?

norules #1513970 
Sizinle tamamen zıt siyasi görüşlere sahip olan, bu görüşlerini dile getiren, savunan biriyle yakın arkadaşlık ilişkisi kurmayı tercih ediyor musunuz?

Arkadaşlık yürüteceğiniz kişide etkiliyor mu sizi böyle detaylar, yoksa umurumda olmaz noktasında mı olursunuz?
(5) 

Halen covid olanlara ilaç getiriliyor mu?

norules #1513814 
Daha önce covid pozitif çıkanlara ilaç getiriliyordu, halen devam ediyor mu o uygulama acaba?
(12) 

En fazla ne kadar zaman işsiz kaldınız?

norules #1513039 
Mevcut işinizden ayrılıp da yeni bir iş bulana kadar hayatınızda en fazla ne kadarlık bir zaman dilimi boyunca işsiz kaldınız acaba?
(7) 

Yeni bir diziye şans veriş süreniz ne kadar oluyor?

norules #1512670 
Dijital bir platformdan yeni bir diziyi açıyorsunuz. Devam edip etmeme fikriniz yaklaşık ne kadarlık bir izleme süresinde şekilleniyor?

Eskiden bu süre benim için 20 dakikaydı. İlk bölümünün ilk 20 dakikasında bir kanaate varıp tamam veya devam diyordum. Ama bu şekilde izlemeyi bıraktığım bir dizinin, bolca boş vaktim olan bir günümde ilk 2 bölümünü tamamlayınca muazzam içine girmiştim ve çok sevmiştim. O günden beridir açtığım yeni dizilere temiz bir 2 bölüm şans veriyorum şahsen.

Siz nasıl yapıyorsunuz peki?
(2) 

Hastanede 10 saniye maskesizken covid kapma ihtimali

norules #1510727 
Bugün hastanede kısa bir işim vardı, kafamı ters tarafa çevirirken maskenin ipinin kulağımdan fırlayacağı tuttu. İki elim de doluydu, hepi topu 10 saniye kadar hastanenin koridorunda korumasız kaldım.

Hastane gibi bir ortamda, bu kadar sürelik bir korunmasızlıkla covid kapma olasılığı var mıdır sizce, varsa ne düzeydedir?

Yine lanet evham modunu açtım, hay arkadaş ya.
(6) 

Baş ağrısını geçirmeye yönelik işe yarayan öneriler

norules #1509927 
Merhaba.

Alın bölgesinden vuran baş ağrılarını ağrı kesici almadan geçirecek, iyi gelecek türde önerileri olanlar var mıdır acaba?
(6) 

Sevgiliyle pandemide yaşam tarzı farklılıklarına sahip olmak

norules #1509278 
Ben pandemide restoran, cafe gibi toplu bulunulan yerlere gitmeyi tercih etmiyorum şahsen. Yani şöyle; bu anlamda bir ara dönemim olmuştu, gitmeye başlamıştım ama kendimi gerçekten hiç rahat hissetmediğimi fark ettim ve rahatsız hissettiğim bir ortamda bulunmanın da manası olmadığı fikrine vardım, gitmiyorum. Omicron falan bu derece patladıktan sonra gideceğim varsa da gitmem zaten.

Şu an kız arkadaşım olan kişi benim gibi değil, o daha rahat bir insan. Gezip tozmak, mekanlarda yiyip içmek istiyor. İlk aylarda durumuma anlayış gösterdi ama artık "Nereye kadar bu böyle gidecek" noktasında, memnuniyetsizliğini dile getirmekten geri durmuyor.

Benim önceliğim; sağlığım. Onun önceliği hayatın keyfini daha yüksek viteste çıkarabilmek olabilir elbette. Şayet günün sonunda bir çıkar yol bulamazsak, ikimiz de birbirinin pandemiyi yaşayış tarzlarına saygı duyup gereken finali yaparız. Ama akıl akıldan üstündür diyerek buraya yazmak istedim; aklınıza gelen bir çıkar yol var mı? İki tarafı da iyi hissettirebilecek bir formül?
(20) 

"Ben evlenmeyeceğim" netliğinde olanlar var mı aramızda?

norules #1508064 
30'lu yaşlarında bir erkeğim. Şahsen evlilik hadisesine sıcak bakan biri hiçbir zaman olamadım, evlenmek gibi bir yaşam hedefim ve hevesim de hiç yok ama eş dost akrabadan dönem dönem "Hayat hep böyle gitmez, yaşlanınca kalırsın bir başına bak" psikolojik baskısını yiyince de bir huzursuzluk çöküyor yani.

"Ben evlenmeyeceğim" netliğinde olanlar var mı aramızda? Yaşlanınca işlerin nasıl yürüyeceği konusunda bir endişeniz var mı, o dönemleriniz için motivasyonunuz ne şekilde?
(6) 

En beğendiğiniz pizzacı hangisi?

norules #1507634 
Eskiden Dominos'un Italiano'sunu çok severdim ama Dominos çok uzun zamandır kaliteyi bayağı düşürdüğü için yemeyeli yıllar oldu. Bu süreçte diğer pizzacıları da denemedim.

Siz hangisini seviyorsunuz? Dominos, Papa John's, Little Caesars vs.
(15) 

3. doz Biontech aşınızı, 2. dozdan ne kadar süre sonra olacaksınız?

norules #1506499 
6 ay sonra deniyordu ama o süre 3 aya indirilmiş.

Ben 2. dozu 2 Eylül'de olmuştum, şu an istesem aşı randevusu alabiliyorum ama kararsız kaldım. Dozlar arası zaman aralığı uzadıkça, aşının etkisinin ve koruyuculuğunun arttığına yönelik bilgiler mevcut.

Siz 3. dozu 2.'den ne kadar süre sonra olacaksınız/oldunuz?
(5) 

Sevgiliyle beraber yaşama fikrinin beni rahat hissettirmemesi

norules #1505012 
Bir süredir güzel bir ilişkim var. Sevgilim artık beraber yaşamamızı istiyor, kendisi bu konuda bayağı istekli ve "Hadi ama" noktasında talepkar.

Ben şu ana dek hayatımda hiçbir sevgilimle birlikte yaşamadım ve şöyle bir takıntım vardır; sevgili kişisine "en iyi halimle" görünmek.

Yani sevgilim olan kadının yanına hazırlıklarımı yapmış bir halde gitmeyi, kendimi en iyi halimle hissederek onunla görüşmeyi seven bir yapım var. Bunun için de kişisel bakım çok önemli benim için. Her türlü vücut kıl tüy temizliğimi yapmalıyım, güzel kokmalıyım gibi şeyler, bunlar benim konforlu hissedebilmem için önemli.

Beraber yaşayınca ise böyle bir durumun olmayacak, birbirinin her anını görüp yaşayıp bileceksin ve ben onun yanında kendimi en iyi hissettiğim halimle olmadığımda bu hisle gerilirim diye düşünüyorum.

Sizce bir şekilde bu konuda kafaca kendimi bir salmam mı gerekiyor, yoksa "O zaman beraber yaşamayın, kendini nasıl en rahat hissedeceksen onu yap" mı dersiniz?
(4) 

Kenan Karaman nasıl bu seviyelere gelebilmiş?

norules #1503526 
Pozisyonu icabı defansif rolü baskın oyuncuların kısıtlı yeteneklerle belli bir kariyer yapabilmesini anlayabiliyorum. Örneğin düz stoperler veya hücum yönü kısıtlı ama defansı güçlü bek oyuncuları veya Necip Uysal gibi yetenekleri çok kısıtlı olup da gönülden, özverili oyunuyla defansif orta saha ve stoper mevkilerinde oynayabilen oyuncular. Bunları yine anlayabiliyorum, bunlar hep defansif işler.

Peki Kenan Karaman gibi "oyunun hücum pozisyonlarında" yer bulan bir oyuncu, bu kadar kısıtlı yeteneklerle nasıl bu seviyelere gelebilmiş? Mevkisi hücum bölgeleri olan bir oyuncunun tek bir "Budur" denilecek baskın yeteneği olmaz mı ya? Adam şu an Milli Takım ve Beşiktaş oyuncusu. Hiç çözebilmiş değilim gerçekten.

Ne diyorsunuz?
(1) 

Bu gözlüğün markası nedir?

norules #1503091 
Bilen yazabilirse sevinirim.
(13) 

Sevgiliye dair hissedilen "Bu kadın bana fazla" hissi...

norules #1500704 
Bir süredir beraber olduğum biri var. Daha onu en başta gördüğümde "Bana düşmez ya" diye içimden geçirmiştim. Ama tanıştık, görüştük. Sevgili olduk.

Kendisi dış görünüş olarak oldukça alımlı, dikkat çeken bir kadın. Bir mekana girdiğimizde hemcinslerinin bile baştan aşağı süzdüğünü defalarca yakaladım. Kadınlar birbirlerine bu süzme eylemini genelde yapabiliyorlar ama bu defakinin farklılık düzeyini ayırt edebiliyorum, tecrübe. İyi bir iş kariyeri var. Önemli bir şirkette, iyi bir pozisyonda. Benden bayağı bayağı fazla kazancı olduğunu tahmin etmek zor değil. Çok sosyal, gezmeyi dolaşmayı çok seviyor.

Ben ise daha sakin bir hayat yaşayan biriyim. Öyle aşırı bir sosyal hayatım yok. Bana yeten ve ortalama bir işim var.

Fiziksel olarak elim yüzüm düzgündür, bir kadına nasıl davranılması gerektiğini bilen nazik biriyimdir. İletişim yönüm güçlüdür. Frekansımın tuttuğu kişiyle iyi eğlenirim, onu da eğlendiririm. Sanırım kendisini de bunlar çekti.

Sorun şu ki beraber dışarıda toplum içerisinde zaman geçireceğimizde ben kendimi "gergin" hissediyorum. Bu gerginlik hissi de daha buluşma hazırlığımda başlıyor. Belki çok saçma gelecek ama sanki dışarıdayken bizi gören insanlar, bizi yakıştırmıyorlar falan gibi hissediyorum. Oysa nereden bilecekler ki neyin ne olduğunu. Ev ortamına girip başbaşa kaldığımızda ise rahatlıyorum.

Gözlerinin içi gülen, "Yanında kendimi huzurlu hissediyorum" diyen bir sevgilim var ama ben bu kafadan kurtulamazsam bir çuval inciri berbat edeceğim diye endişeleniyorum.

Bir el atın dostlar... Duruma ne diyorsunuz?
(4) 

Evliler; eşinizle ne şekilde tanıştınız?

norules #1497432 
Evlilik şüphesiz ki bir insanın en önemli yaşam kararlarından birisi.

Size evlenme fikrini düşündüren, akabinde düşündürmekle de kalmayıp beraber bu fikri uygulamaya koyduğunuz insanla nasıl, nerede tanışmıştınız?
(4) 

Evlilik fikrine aşırı uzak bir insanken evlenenler

norules #1492418 
"Ben bu kadınla/adamla beraber yaşlanmalıyım, hayatımın kalanında onunla olmalıyım" hissinin içinizdeki varlığını nasıl keşfettiniz? O sinyal nasıl kafada çakıyor yani?

Evlilik fikrine çok uzak biri olarak, bu kez sizin için "öncekilerden çok farklı olan" şeyler neydi?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık