(3) 

Sivilceye Yatkın Cilt Sorunları

noi baxtaloi #1591127 
Merhaba, biraz uzun olacak kusura bakmayın:

1) Sivilceye yatkın, karma-yağlı bir cildim var; farklı markaların yüz temizleme jellerini kullandım ancak hepsinde arındırma sorunu yaşayıp sinir olduğum için kullanmakta zorlanıyorum. Hani sıvı sabun kullanırsınız da defalarca yıkarsınız eliniz hala kaygan olur, o his gitmiyor, o yüzden bu hissi vermeyen temiz, doğal içerikli, mümkünse salisilik asit, glikolik asit, hyalüronik asit içeren bir jel, köpük vs. öneriniz var mı?

2) Sivilcenin yarattığı skarları gidermek için İstanbul'da bütçeyi sarsmayacak bir doktor öneriniz var mı?

3) Fraksiyonel lazerdir, karbon peelingdir, hepsinde karışık sonuçlar var, pişman olan da çok, memnun kalan da, zarar/fayda, fiyat/ performans açısından en iyi oranı veren çözüm öneriniz nedir?

Teşekkürler şimdiden.

Sağlık Raporu

noi baxtaloi #1563407 
Merhaba,

İş göremezlik belgesi (sağlık raporu) düzenlenirken Emekli Sandığı yerine SGK yazılmış yani 4c yerine 4a. Bu durum sıkıntı yaratır mı? Devlet üniversitesine sunulacak rapor, 1 günlük.

Teşekkürler.
(1) 

Filmi bulmaca buldurmaca

noi baxtaloi #1560536 
Merhaba, apartmanları komşu olan ve yalnız yaşayan genç yetişkin bir kadın bir erkeğin hayatlarının kesiştiği, son sahnelerine doğru where's wally/ waldo oyununa (kırmızı beyaz çizgili bluzu olan bir çocuğu bulma oyunu) gönderme yapan, pek fazla bilinmeyen/ bağımsız sayılabilecek bir film vardı, neydi o? Bulduruverin şu garibe :/

@freebird süpersiniz çok teşekkürler!
(1) 

Laptop fan temizliği

noi baxtaloi #1503711 
Merhaba,

Packard Bell Easynote TJ65 tarihî laptobıma fan temizliği ve termal macun çekilmesi vs. gerekiyor. Model maalesef tasarım hatası, fana ulaşmak için ekranı, klavyeyi vs komple sökmek gerekiyor, o yüzden kendim yapmaya tırsıyorum elimde kalacak diye.

Öte yandan herhangi bir bilgisayarcıya da güvenemiyorum vida arttırır, donanımlara zarar verir vs. Titiz çalışan, ama öyle fazla bir fiyat biçmeyecek (neticede 10 yıldan yaşlı laptop, temizliğine değsin), bir yer / kişi var mıdır önerebileceğiniz? Eli yatkın, cesur bir öğrenci de olur. Hatta yaparken izleyebilirsem pek makbule geçer.

Lokasyon İstanbul Anadolu yakası.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bad sector, llf ve partition

noi baxtaloi #1464575 
Merhaba,

Ölmek üzere olduğu Smart analizi ve Hdtune tarafından tescillenen hard diskimde 1300 küsur bad sector için son çare low level format denedim. Biraz azalır gibi oldu ama hala mevcut olanları hdtune ile hesaplayıp partitionlara bölerek, sağlıklı kalan kısmı ayırıp gerisini formatsız ve hidden yaptım.

Şimdi amacım, bu ölene ve yeni bir disk alana dek temiz Windows kurmak da, Windows sağlıklı partition için bile hata verdi "buraya kurulmaz ölür bu" diye. İnatla devam ediyorum. Kalan o bit kadar sağlıklı yere de sıçrar mı bu bad sectorler, olduğu yerleri dediğim gibi bıraktığım halde?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Bir Muhabbet Kuşu Sahiplenmek İstiyoruz!

noi baxtaloi #1458225 
Merhaba,

Yalnız yaşayan babama bir arkadaş olarak bir muhabbet kuşu sahiplenmek istiyoruz. İşi ticarete dökmeden gerçekten sahiplendirmek isteyenlerin mesajını bekliyoruz.

İstanbul Anadolu Yakası'ndayız, şehir içi teslim alabiliriz.

Şimdiden teşekkürler ^_^
(1) 

Bisiklet seçimim doğru mu?

noi baxtaloi #1438393 
Merhaba, eski ve yeni tip bisikletler hakkında bilgili kullanıcılara bazı sorularım olacak. Mesaj gönderebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sığacık pazarı açıldı mı?

noi baxtaloi #1435187 
Merhaba, hazır İzmir'deyken burnumuzda tüten Sığacık Pazarı'na gidelim diyoruz. Ancak internette 1-2 hafta önce hiçbir satıcının bulunmadığı, pazarın gerçekten açılmadığına dair yorumlar okuduk. Yakın zamanda orada bulunan var mı aranızda, güncel durum nedir? Zamanımız kısıtlı, durum öyleyse boşuna gitmeyelim. Teşekkürler.
(10) 

Hayattaki haksızlıklar

noi baxtaloi #1424844 
Hayattaki haksızlıklarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Örneğin, lisede zorbalık yapan kişilerin toplumsal açıdan kabul gören "iyi yerler"e gelmesi gibi durumları nasıl hazmediyorsunuz?

Gönül değil de mide işleri daha çok.
(2) 

Korona günlerinde diş

noi baxtaloi #1418030 
Merhaba,

Maalesef talihsizliğim odur ki tam da bu koronalı günlerde birkaç yıl önce kanal tedavisi yaptırdığım dişimde bir oyuk fark ettim.

Şimdi malum, acil değilse hastaneye gidilmemeli; ancak ya diş ağrısı tutarsa gecenin birinde? "Dişimi sıkıp" gittiği yere kadar mı, diyeyim, ne yapmalı ey saygıdeğer diş doktorları ve dişinden çekenler?

Teşekkürler herkese şimdiden. Tikler geç gelebilir, ama emin olun, gelir.
(3) 

Sgk işten çıkış tarihi?

noi baxtaloi #1392043 
Merhaba,

E-devlette işten çıkış bildirgesi yüklenmiş göründüğü halde, SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, 4A Tescil Kaydı sayfalarında çıkış tarihim yazmıyor.

Bildirge 12 gün önce düzenlenmiş görünüyor.

SGK'yı aradım fakat açıklama yeterli gelmedi; durum kafamda netleşmedi.

Bu neden olmuştur, nasıl düzelir, herhangi bir zarara uğrar mıyım (sektörel kaynaklı prim ödenmeyen/eksik gün sayısı mevcut, babamdan emeklilik sigortası hakkım var)?

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

Mali usulsüzlük ve vakıf kurmak

noi baxtaloi #1386341 
Merhaba,

Vaktiyle mali usulsüzlüklerden mahkemesi görülmüş ve aklanmadığına dair bilgiler bulunan birtakım kişilerin vakıf kurması nasıl mümkün olabiliyor?

Sonuçta ciddi denetlemelere tabi tutulmuyor mu vakıflar?

(Türkiye'de yaşamıyormuş gibi saflıkla sormak istedim, ve maalesef mevzuata hakim değilim evet...)

Edit: 2. soru: Ne gibi bir çıkar güdülüyor bundan?
(3) 

Gise mi internet bileti mi?

noi baxtaloi #1375654 
Merhaba, yakin zamanda Cinemaximum Arthouse gosterimlerine gitmis olan var mi? Internet biletinde hizmet bedeli aliyorlar, kil oldum; giseden bilet alinca ne kadara geliyor, hangisi daha mantikli?

Sitede yazmiyor, arayinca hattan dusuruluyorum salak bicimde. O yuzden deneyimlemis birileri vardir diye sormak istedim.

Tesekkurler.
(7) 

İnsanlara karşı merakın azalması

noi baxtaloi #1340001 
Bir süredir katıldığım ortamlarda şöyle bir döngü oluştu:
Başlarda yeni insanları tanımak için motiveyken, bir süre sonra muhabbetler aynılaşmaya, sarmamaya, oradaki insanları da görüşlerinden dolayı tekdüze görmeye başladım. Aslında herkes farklı düşüncede olsa dahi, belirli sınırlar içerisinde farklılaşıyor ve bu da insanları gözümde aynılaştırıyor.

İşin tuhafı, geniş bir yelpazede farklı ilgi alanlarına göre toplaşan kişilere dahil oluyorum, yani hep aynı çevrede bulunmuyorum.

Marjinal olduğunu zannedip de aslında basmakalıp düşüncelere hapsolan, tektipleşen kişilerden hepten soğuyorum zaten.

Kalmadı mı özgün kişiler, kaldıysa nerelerdedir? Hani benim kendi iddiam da yok, ben de sıradan biriyim ama.. (sıkıldım herhalde bir şeylerden, n'olacak böyle)?
(2) 

Sas (Scandinavian airlines)

noi baxtaloi #1326029 
Merhaba, yarın sabah Sas ile uçuşum var, uçuş öncesinde online check-in çıktısı zorunlu mu (havalimanında yapınca ücret alıyorlar mı)?

Wizz air ile yaşadığım b.ktan durum nedeniyle korktum.

Çıktısını almak benim için zor şu anda.
1

mobil görünümden çık