Birtakım hevesler

on and off #1589787 
Merhaba.
Kanoya heveslendim. Plastik olanı için şartlar uygun değil.. En uygunu şişme kano olacak. Araştırdığım, duyduğum kadarıyla kullandıktan sonra kurutmak ve havasını almak işin zor kısmı. Bunları yapması nispeten daha kolay olan ve fiyatı da orta seviyelerde olan bir tavsiyeniz var mı? Marka olarak Decathlon’un şişme kanoları çok tercih ediliyor. Son çıkan modellerinde daha fazla özellik eklenmiş tabi. Kürek sabitleme yerleri, kumaş kalitesi gibi.
Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bir de 2 kişi kullanacaksanız 3 kişilik tercih edin deniyor. Bizim aile 2 yetişkin ve bir 3 yaşında bebeden oluşuyor. Mesela 3 kişilik alırsak tek kişi kullanabilir mi, kullandığında bir dengesizlik olur mu? Liman kaydı meselesini tam olarak bilmiyorum. Yurtdışında, göl üzerinde kullanacağım.
(3) 

Kahve makinesi, çekirdek öğütme işleri

on and off #1579058 
Selam,
Filtre kahve makinesi almak istiyorum. Öğütücüsü olan makineler pratik olur diye düşünmüştüm fakat pek tavsiye edilmiyor araştırdığım kadarıyla. Öğütücü bozulursa makineyi de kullanamayız gibi bir durum mu var? Tüm makinelerde böyle mi? Biraz da yer sıkıntısından dolayı ayrı öğütücü almak istememiştim. Sık bozuluyor mu bu makineler? Öğütücüyü ayrı mı almalı?
(4) 

Avrupa Tren Bileti

on and off #1534109 
Merhaba
Bolonya-Bern arası tren bileti arıyorum. Hangi site ya da uygulamaları kullanabilirim acaba? Baktığım yerlerde çok fazla seçenek çıkmıyor. Fiyatlar da yüksek epey. Daha fazla seçeneğim var mı acaba Bern için?
(1) 

Biontech randevu

on and off #1513407 
Merhaba.
Biontech 2. doz randevusu enabizda belirtilen tarihten bir gün sonra alınabilir mi? Sistem buna izin veriyor mu bilginiz var mı?
(6) 

Biontech yan etkileri

on and off #1513066 
Merhaba,
2 doz Sinovac sonrası ilk Biontech aşısından sonra rahatsızlandım. Halsizlik, şiddetli eklem ağrıları ve ateş, titreme yaşadım. Benim duyduğum insanlar ikinci dozdan sonra genelde bunları yaşıyorlar. İlk aşıda böyle olduysa 2.de halim nasıl olacak diye endişeye düştüm şimdi. İlkine göre kesinkes daha ağır mı geçecek aşı sonrası yoksa orası belli olmaz mı?
Sizin deneyimlerinizi de alabilir miyim?
Teşekkür ederim.
(2) 

Buz lazer

on and off #1511487 
Selam
Lazer epilasyona gitmeden kaç gün/saat önce traş uygulaması yapmak lazım. Yani yarınki randevuya gitmeden bir iki saat önce yapsak yeterli olur mu yoksa daha önceden mi yapılması gerekir. (1 gün önceden deniyor genelde.)
(1) 

Hediye kulaklık

on and off #1496019 
Merhaba. Hediye olarak kulaklık satın almak istiyorum. Metal müzik( kalmah, insomnium) çoğunlukla brutal vokal dinleyen birine 500 lira bütçeyle ne alınabilir? Uzun süre Marshall major kullanmıştı, bozulana kadar. Onun yerini tutmaz ama Sennheiser hd250bt ve Urbanears Plattan II Bt arasında seçim yapmam gerekirse dinlediği müzik tarzı açısından hangisi daha çok memnun eder?
(4) 

Antalya'da tatil için otel

on and off #1495468 
Bebekli tatil için pansiyon tavsiyeniz var mı? Tam pansiyon olursa bebekle daha rahat olur. Internetten bulamıyorum. Ev kiralamak ve yemekle uğraşmak zor olur sanırım bebekle.
Denize yakın ve temiz bir pansiyon var mı?
Bebekli aileler her şey dahil tercih ediyor daha çok ama fiyatlar yüksek günlük en fazla 500 lira gibi bir fiyat belirlemiştik. Temiz bir her şey dahil otel bulamadık bu rakamlara. Bulduklarımda ise yorumlar kötü.
(13) 

Misafir

on and off #1488342 
Yatılı misafir sever misiniz? Sizin ya da eşinizin akraba/arkadaşlarını sık ağırlar mısınız?
Evinizde misafir tuvaleti yoksa rahatsız oluyor musunuz aynı tuvaleti kullanmaktan?

Bizde misafir tuvaleti var ama küçük ve alaturka olduğu için herkes bizim kullandığımız diğer tuvaleti kullanıyor. Bi şey de denmez herhalde bu saatten sonra. İlk gelen olsa wc nerede sorsa gösterirsin ama artık iş işten de geçti.

Alaturka tuvaleti söküp klozet taktırsak o zaman da ayıp mı olur artık burayı kullanabilirsiniz falan desek acaba? :/
(3) 

Bayramda memlekete giderken

on and off #1488191 
Selam,
Bayramda başka bir ilden ailenizin yanına giderken özellikle götürdüğünü bir şey var mı?
Tatlı, tuzlu farketmez. Hem evdekiler yesin hem de gelen misafire ikram edilir belki.
(1) 

Hangi salıncak

on and off #1486188 
Değerli ebeveynler,
Battaniye ile sallayıp unuttuğumuz kolik bebemiz için sizce hangi model salıncak daha kullanışlı olur?
Birinin tavana monte edilmesi gerekiyor, yeri sabit kalacak ama daha cok özelliği var yaylı olduğu icin;
Diğerini ise istediğin odaya taşıma imkanı var.


ty.gl

ty.gl
(3) 

Oto koltuğu

on and off #1482643 
Merhaba,
Oto koltuğu konusunda pek bilgim yok. Araştırıyorum bir süredir. Yedek koltuk olarak düşünüyoruz, araçta isofix özelliği yok. 1000 lira civarı ve güvenilir olan isofixsiz bir koltuk var mı önerebileceğiniz? İnternette gördüklerim hep isofix bağlantılı, isofix olmadan da kullanılabilir mi onlar? Yoyko var bir tek bu özellikte bildiğim.
Yoyko için ne düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim
(1) 

Stor karartma perde

on and off #1458490 
Merhaba,
Çocuk odası için blackout stor perdelerden almak istiyorum. Önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir marka, web adresi var mı?
Kullananlar var mı memnun musunuz? Bazı markalarda perde açık renk olursa yüzde yüz karartma sağlamıyor dediğini hatırlıyorum. Çok koyu bir renk de almak istemem. Ekru, krem, bej, gri düşünüyorum. Gündüz projeksiyon yansıtma amaçlı da kullanmak istiyorum mümkünse.
Teşekkür ederim.
(7) 

Havuçlu Kek

on and off #1403769 
Selam,
Havuçlu kek tarifiniz var mı hep yaptığınız?
Farklı farklı tariflerde dolaşıp duruyorum. Hepsinin ölçüsü başka. Sonra videolardaki yorumlara dalıyorum. Kimisi 'denedim mükemmel oldu' diyor, kimisi de 'ici pişmedi.'
Bir de esmer seker nasıl kokar? Bana kokusu biraz tuhaf gibi geldi. Bir de içinde siyah partiküller de var, nedir anlamadım.
(6) 

Sağlık Kurulu Raporu

on and off #1384065 
Merhaba,
Geçen sene devlet hastanesinden aldığım raporu tekrar nereden alabilirim? Online olarak alabilme şansım var mı? Aynı hastaneye gidip mi danışmam gerekir?
Teşekkürler
(1) 

Konsültasyon

on and off #1384049 
Selam,
Endokrinoloji Polikliniği'nden konsültasyon için randevu verdiler. TSH yüksekliği ile ilgili olarak. Değer 4,3 çıktı. Büyük endokrin diye not düşmüşler.
Değerlendirmede yapılacak işlemler neler olabilir? Özellikle açlık tokluk gerekli mi?
Teşekkürler.
(2) 

Tiramisu

on and off #1383245 
Merhaba,
Kedi dillerinin üstünü kapatmak için peynir, krema, yumurta karışımlı sos hazırlıyorum ama biraz sıvı kaldı. Katılaşması için ne yapabilirim acaba?
(3) 

Saçtaki boyalardan kurtulma

on and off #1373147 
Sanırım sacimda 3 farklı renk var. Açık rengi kapatmak için boyamıştım. Bir de loreal sunkiss kullanarak açmıştım rengini geçen yaz.
Kuaföre gitmeden kendimiz yapabilir miyiz bu saçı boyadan arındırma işini acaba? Marketlerde loreal gibi markaların boya silme ürünleri satılıyor, onlardan alıp denesem mi diye düşünüyorm.
Deneyen oldu mu?
Teşekkürler
(8) 

Mevduat Faizi

on and off #1372251 
%23,5 iken bugün itibariyle %12 ye düşmüş. İlk 3 ay hoşgeldin faiziydi. 750 tl harcamaya ek %2 veriyordu. Bildiğim kadarıyla faizler düştü ama bir anda bu kadar düşmesi normal mi? Avantajlı olduğu için tercih etmiştim bu bankayı. (İNG)
Piyasayı bilenlerin görüşlerini alabilir miyim? Hesabı buradan taşıyayım mı? Diğer bankalarda da hoşgeldin faizinden sonra bu kadar düşüş oluyor mu?
Teşekkür ederim.
(2) 

Kedi aşısı

on and off #1372034 
Kedilerinizin hangi aşılarını düzenli olarak yaptırıyorsunuz?
Bu aşılara ne kadar ücret ödüyorsunuz? (Bulunduğunuz şehri de belirtirseniz sevinirim.)
Her 2 3 ayda bir parazit aşılarını yaptırıyor musunuz? Kendiniz damla ya da tablet kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız daha mı ekonomik oluyor o şekilde?
Teşekkür ederim.
(2) 

n11 ürünü

on and off #1367946 
Bu sitede bir ürün gördüm. Neredeyse fiyatı diğer sitelerden %50 daha az. Orijinal ürüne %100 destek yazıyor sitede. Bu ne demek onu da anlayamadım. Orijinallik garantisi gibi bir şey dese anlarım ama sizce sahte olma ihtimali nedir?
teşekkürler.
(1) 

Six Feet Under

on and off #1361385 
s2e2'de koşu yaparken başına güneş geçen bi çocuk vardı, öldü. Nate onu hareket ederken gördü mü yoksa hayal miydi? Yani çocuk hayatta mıydı hâlâ?
(7) 

Kedi maması sorunsalı

on and off #1353071 
Merhaba,
Kedimiz kısır ve yaklaşık 3 yaşında.

Belirli miktarda yaş mama veriyorduk her gün kuru mamaya ek olarak.
Kuru mamayı beğenmemeye ve yememeye başladı. Yaş mamayı tadan her kedi gibi bu normal bir durum belki ama yaş mamadan vazgeçirmek istiyoruz artık. Bunun için lezzetli ve sağlıklı bir kuru mama markası önerebilir misiniz?
Hiçbir kedinin hayır diyemeyeceği bir mama var mı bildiğiniz?

Hangi internet sitesini önerirsiniz alışveriş yapmak için fiyat olarak da avantajlı olması açısından?
Teşekkür ederim.
(1) 

Rossman Coffee grinder

on and off #1345046 
Öğütücü olarak iş görür mü sizce?
Öğütmekten ziyade parçalıyor grubunda mı?
Parçalarken ısınmadan kaynaklı yakıyor mu?
Kullanan ya da duyum alan var mı?
Teşekkürler
(1) 

Videoya altyazı

on and off #1329901 
Kısa videolara altyazı ekleyebileceğim kullanımı en kolay ve ücretsiz program nedir? İlk tecrübem olacak.
1

mobil görünümden çık