(2) 

ehliyet yenileme hk.

gencfb #1592698 
Malum sene sonuna kadar ehliyetleri yenilemek gerekiyor, hanımla ehliyetleri yenileyecez, en hızlı şekilde hangi adımları izlemek gerekiyor. Yakın tarihte yenileyen varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(7) 

Asgari ücret hakkında

gencfb #1560303 
Asgari ücret yüzde 34 zamla 11.402 tl oldu. Hayırlısı olsun ama ne kadar hayırlı olacağını önümüzdeki günlerde gelecek zamlarla görecez gibi hissediyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz.

Huawei Watch Gt3 Elite

gencfb #1559936 
5 aylık temiz cihazdır, garantisi devam ediyor. Faturası, kutusu, şarj aleti tertemiz durmaktadır.

Buradan almak isteyenlere ayrıca bir güzellik yaparım :)

(git:www.sahibinden.com)
(3) 

evlillik yıldönümü hediyesi

gencfb #1552730 
eşime yıldönümü için hediye almak istiyorum. şuan kafamda kahve makinesi fikri var türk kahvesi makinesi ama marka model çok karar veremiyorum. memnun olduğunuz tavsiye edebileceğiniz modellere ihtiyacım var. teşekkürler
(5) 

Ev eşyaları depolama hk.

gencfb #1549929 
Merhaba arkadaşlar, malum evsahibi vicdansızlığından bizde nasibimizi aldık..
Benim şuan tokide devam etmekte olan bir evim var borcunu ödüyorum ve büyük ihtimal 7-8 aya teslim edilecek. Ev sahibine durumu ilettim kısa süre sonra çıkacağımı ve makul bir fiyat yapmasını rica ettim. Henüz dönüş yapmadı ama büyük ihtimal yüzde 200-250 gibi bir zam yapacak ve ikisini birden ödemek beni oldukça zorlayacak. Şöyle birşey düşünüyorum kayınpeder eşyaları bi yere koyalım bizim evde o süre boyunca idare edin diye bir teklifte bulundu saolsun hem kira cebinize kalır hemde milletle uğraşmazsınız dedi. Sizden ricam bu eşya depolama konusunda hizmet alan kullanan oldu mu güvenlir mi, 2+1 evim ve kıyafetler ve gündelik eşyalarım hariç tüm ev eşyalarını depoda muhafaza ettirmeyi düşünüyorum. Maliyeti nasıldır, acil fikirlerinize ihtiyacım var.
(7) 

fahiş kira zammı hk.

gencfb #1543316 
2017 şubattan beri kiracıyım önümüzdeki şubatta 6.yılım oluyor. geçenlerde evsahipleri (3 kardeş ortak binada 3 daireleri var) kapıya gelip mevcutta 1680 tl olan kiramı 6000 yapmak istediklerini, şubatta sözleşmem olmasına rağmen yılbaşından itibaren bunun geçerli olacağını, herşeyin çok pahalı olduğunu ve 5 yıldır bedavaya oturduğumuzu filan söyleyip pazarlık kapısı bile bırakmayıp çekip gitmişler. binadaki 3 daireye de aynı şeyleri söylemişler. sonrasında aradığımda ise bizede zam yaptılar filan deyip fakir edebiyatı yaptılar ve isterseniz şubata kadar oturup evi boşaltın dediler filan. ben şubatta görüşürüz şuan konuşmaya gerek yok diyip konuyu şimdilik kapattım. ben ufak çaplı bir araştırma yaptım fakat burdan da bu işlerden anlayan veya başına gelen arkadaşlardan yardım istiyorum. evsahibi kafasına göre böyle yüzde 350 gibi fahiş bir zam yapabilirmi devletin oranı yüzde 25 ile sabitlediğini biliyorum onun haricinde 10+1 yıl sebep göstermeden kiracının çıkartılamadığını 5 yıl sonunda kira tespit davası açabildiğini öğrendim. yani bu bilgiler ışığında ben şubatta yüzde 25 zam yapıp oturmaya devam edebilirim gibi gözüküyor. şunuda ekleyim parayı bankadan ayın 15 ve tek bir gün geciktirmeden 6 senedir ödüyorum her senede onlar ne zam isterlerse tefe tüfe ne derlerse kabul edip devam ettim, hiçbir sıkıntı olmadı bugüne kadar. kışın ortasında çocuğun okulu ve kurulu düzenim varken bu maddi sıkıntılı durumda yaptığının kanunsuz ve haksız olduğunu düşünüyorum. benim kafamdaki şubata yakın aradığında yine 6000 olarak diretirse ben devletin belirlediği oranın üzerinde bi fiyattan mesela yüzde 50 filan yaparak oturmaya devam edicem, siz isterseniz makhemeye başvurabilirsiniz tarzında kısa bir görüşme yaparak devam etmeyi düşünüyorum. yazı biraz karmaşık olmuş olabilir ama bende gerçekten şok oldum. cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler.

ibb spor istanbul fitness randevuları hk.

gencfb #1540777 
arkadaşlar merhaba, geçenlerde ibb ye üye olup sağlık raporunu filan halledip spor salonlarından bana en yakın olan otogar spor salonuna kayıt oldum neyse günlerdir bakıyorum spor salonunun saatleri çok karışık ve asla benim iş çıkış saatime denk gelen bir seans çıkmıyor ben 7 gibi orda oluyorum fakat seans ya 20:30 - 22:30 olarak gözüküyor ve çok geç oluyor yada 14:30 da bitiyo sonrası yok. erken gitsem girebilirmiyim acaba bu konuda bilgi sahibi olan varmıdır.

Plus A1 - Micheal Wolfgang pdf

gencfb #1539583 
merhaba arkadaşlar,
ingilizce kursu için Micheal Wolfgang - Plus A1 kitabına mümkünse pdf olarak ihtiyacım bulunmaktadır. Elinde olanlar yada bulabilecekler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

fenerbahçe larnaca maçı hk.

gencfb #1537422 
Maç için kombinesini devretmek isteyen olursa ulaşabilir mi acaba.

logıtech g935 kulaklık

gencfb #1535752 
merhaba arkadaşlar, sıfır kutusunda logıtech g935 7.1 kablosuz oyuncu kulaklığım satılıktır. hiç açmadım jelatinli şekilde duruyor.
internette ortama fiyatı 3200-3700 bandında 3000 tlye vericem.
(5) 

dinlendirici gözlük hk.

gencfb #1535638 
arkadaşlar merhaba, tüm gün excel üzerinde ve ekrana bakarak çalışıyorum. bir süre sonra gözlerimde yanma oluyor internette mavi ışık korumalı dinlendirici gözlükler gördüm bunları alıp kullansam faydası olur mu ve alırken doktora filan gitmek gerekiyor mu. tüm gün ofiste ekrana bakarak çalışan arkadaşlardan bilgi bekliyorum.
(4) 

çanakkale eceabat hk.

gencfb #1533758 
merhabalar, bu haftasonu eşim ve oğlumla bir haftalığına eceabat planı yaptık hem 30 ağustosa denk geliyor diye şehitlikleri gezmek hemde istanbula göre daha güzel denizinde vakit geçirmek istiyoruz. şuralara gitmeden dönmeyin şurada muhakkak şu lezzeti tadın şunu yapın diyebileceğiniz her türlü öneriye açığız. araba ile gideceğiz kalmak içinde hotel ayarladık. şimdiden teşekkürler.
(3) 

akbank chip para kullanma hakkında

gencfb #1528065 
merhaba, akbank chip para kampanyası için hesap açtırıp banka kartı aldım. hesabıma 1.500 chip para tanımlandı fakat sormak istediğim bu chip parayı nerde ve nasıl kullanabilirim, bilgisi olan varsa çok mutlu olurum. ayrıca kampanya 30 hazirana kadar devam ediyor, isteyene referans kodu ile yardımcı olabilirim.

Haluk Levent Kuruçeşme Arena Konseri

gencfb #1525981 
merhabalar, bu akşamki haluk levent kuruçeşme arena konseri için elimde kategori 2 bir adet bilet bulunmaktadır. iş yoğunluğundan dolayı gidemiyorum gitmek isteyene bileti internet satış fiyatı olan 300 tl ye verebilirim.
(4) 

bluetooth kulaklık tavsiyesi

gencfb #1523889 
selam dostlar,
yıllardır severek kullandığım xiaomi earbuds kulaklığı otobüs yolculuğu esnasında kaybettim. çok memnundum ve severek kullanıyordum. sizlerden ricam, aynısını almayı düşünüyorum ama aradan 4 sene geçti daha yeni model tavsiye edebileceğiniz kullanıp memnun kaldığınız kulaklık varsa önerilerinizi beklerim. teşekkürler.
(1) 

Evlilik yıldönümü için mekan önerisi (Yemek yada etkinlik)

gencfb #1516779 
Selam arkadaşlar, eşimi evlilik yıldönümüz için yemeğe çıkarabileceğim güzel bir mekan arıyorum. Malum 2 senedir pandemi yüzünden bişey yapamadık. Tavsiye edebileceğiniz mekanları bekliyorum. Ayrıca yemek harici etkinlik önerisi olan varsa onada açığım. Tarih 1 nisan :) Avrupa yakasında ikamet ediyoruz, alkollü olmasına gerek yok. Teşekkürler.
(6) 

Kurutma Makinesi Tavsiyesi

gencfb #1505549 
çamaşır kurutma makinesi almamız gerekiyor.
(evimizde balkon olmadığı için çamaşırları ev içinde kurutmaya çalıştık fakat bu şekildede çocuğa ve eşime sağlık olarak tıkanma öksürme vb. zararı oldu, doktorda kurutmamamızı tavsiye etti)
bu sebeple kullanmış olduğunuz tavsiye edebileceğiniz bu konudan anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
(1) 

Hava nemlendirici tavsiyesi

gencfb #1505317 
merhaba arkadaşlar, ufak oğlum ve eşimde malum evde petek olduğu için boğaz kuruluğu ve öksürük oluyor.
doktor hava nemlendirici almamı önerdi fakat çok fazla çeşit ve değişken var,araştırdım ama pek bişey seçemedim
evim 70 metrekare odalarım ise ufak. 2 tane ufak alıp çocuk odası ile yatak odasına mı koysam yoksa direk bi tane büyük alıp araya mı koysam karar veremedim.
aramızda kullanan yada tavsiye verebilecek olan varsa çok sevinirim.
teşekkürler.
(1) 

akıllı saat tavsiyesi

gencfb #1397941 
Apple saatleri haricinde kullandığınız akıllı saatleri (Huawei Watch GT 2, Xiaomi Amazfit GTR tarzı)ve saat tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
(3) 

yiğenime hediye tablet tavsiyesi

gencfb #1362226 
bu sene okul ikincisi olan yiğenime öyle çokta uçuk olmayan güzel bi tablet almak istiyorum (kendisi 5. sınıfa geçti) bu işlerden anlayan veya kulllanıp tavsiye edebilecek olan dostlardan yardım bekliyorum.
(2) 

game of thrones altyazı sorunu

gencfb #1352622 
arkadaşlar bende şöyle bi sorun var altyazıyı indiriyorum ama bazı karakterler bozuk çıkıyor not defteri ile açıp utf-8 ile kaydetmeyide denedim yok düzelmiyor bu sorunu yaşayan ve düzeltebilen bi yardımcı olsun yov.
(3) 

savcılık bu duruma ne yapabilir

gencfb #1346209 
gün geçmiyorki canım Türkiyemde acaip şeyler olmasın :)

sabah okuduğum bi haberde dikkatimi çekti;
ecem karaağaç adında bi hanım kızımız seneler önce survivora katılmadan bi takipçisinin sana enerji yüklemesi lazım bi tanıdığım var seni birinci yapacacak mesajı üzerine adamla buluşuyor adam buna enerji aktaracağım diye defalarca birlikte oluyor sonra yarışmaya katılıyor tabi erkenden eleniyor ve savcılığı şikayette bulunup bu adamın cezalandırılmasını istiyor.

savcılık bu duruma nası bi ceza verebilir ki aklıma takıldı gerçekten.
(3) 

evlilik yıldönümü yemeği için mekan

gencfb #1344882 
evet sevgili dostlarım,avrupa yakasında olmak üzere romantik ve başbaşa güzel bi yemek yiyebileceğimiz mümkünse çokta tuzlu olmayan, alkolsüz güzel bi mekan önerebilirmisiniz.
(5) 

toki yeni başlayan proje hakkında

gencfb #1344466 
merhaba arkadaşlar kiracılıktan kurtulmak için bu yeni başlayan toki başvurularına katılmayı düşünüyorum da bişey kafama takıldı onu sormak istiyorum bilgisi olana;

şimdi iki tip daire varmış 2+1 ve 3+1
2+1 için konut projesinin bulunduğu ilçede en az 1 yılda ikamet edilmesi gerekiyor diyor ama 3+1 için bişey belirtilmemiş acaba başvurabilirmiyiz bilgisi olan acil bi yardımcı olabilir mi?

projeler başakşehir tuzla ve silivride
ben esenlerde oturuyorum
(1) 

kullandığınız android uygulamaları

gencfb #1343131 
arkadaşlar merhabalar.

android telefonumda standart uygulamaları zaten kullanıyorum. instagram, facebook, ne bilim whatsapp :d felan gibi :)

şöyle farklı işlere yarayan, sonradan keşfettiğiniz ve verim aldığınız, güzel uygulamalar var mı ?

şimdiden teşekkürler
(4) 

telefon şarj etme hakkında

gencfb #1340969 
merhaba dostlar,
şimdi bu telefon şarj etme konusunda bugün biraz araştırma yapayım dedim ama her kafadan ayrı bi ses çıkıyor.

kimi telefonun şarjını asla yüzde 20 altına indirmeyin ve yüzde 100 olmadan şarjdan alın ömrü uzun olur diyor,

kimi şarjı komple bitirin sonra yüzde 100 e kadar şarj edin diyor,

ayrı bi kesimde telefonu kapalıyken şarj edin ve dolana kadar kullanmayın diyor,

gibi zibilyon tane fikir var.

bu konu ile bilgisi olan arkadaşları ve tecrübeyle sabit fikirleri bekliyoruz, artık bu şarj konusuna bi açıklık getirelim bence.
(1) 

mobil oyun önerisi

gencfb #1340910 
arkadaşlar merhaba,

en sonunda şeytanın bacağını kırıp telefonu yeniledim, telefonumda pubg yüklü sadece, ne zamandır telefon eski olduğundan oyunlardan da uzak kaldım haliyle, şöyle zaman geçirmelik kaliteli oyun önerilerinizi bekliyorum.

not:telefon huawei mate 20 lite
(7) 

iphone 8 64 gb vs. huawei mate 20 lite 64 gb

gencfb #1339469 
telefon guruları acil bi yardım,

şimdi bi arkadaşım nakte sıkışıklığından dolayı bu iki telefondan birini satıyor,

iphone 8 64 gb 12 ay daha garantisi var el bile değmemiş hep kılıf cam vs. tertemiz

huawei mate 20 lite 64 gb ise daha sıfır kutusunu bile açmamış diğerini satıcam diya vodafonedan almış

hangisi olursa olsun 2500 tl istiyor onuda önden bi işini görecek kadar peşin vericem kalanı 100 100 taksitle

sizce hangisini alayım bana bi fikir verin bakalım

not:sony z3 kullanıyorum telefondan memnunum ama artık hafıza olsun kamera olsun yetmemeye başladı illaki telefon değiştircem yakın zamanda en azından uygun bi fırsat varken kaçırmak istemiyorum. bide android kullandım hep daha rahat ve güzel geliyor bana o yüzden çok arada kaldım iphonecularda sürekli al pişman olmazsın diye gaz veriyolar.
(6) 

podcasts önerileriniz

gencfb #1338770 
bu aralar inanılmaz şekilde podcasts sevdasına düştüm, yolda filan gidip gelirken açıp dinliyorum hatta google podcasts ile indirip metroda giderken dinlemek büyük kolaylık oluyor böyle takip ettiğiniz sevdiğiniz, yerli podcasts önerilerinizi beklerim.

not: bu ara favorim mesut süre ile rabarba :)
(4) 

saat meraklıları bi bakın lütfen

gencfb #1337647 
geçen gün cumada teşvikiye camiinde birinin kolunda bi saat gördüm ama aradım taradım saati bulamadım bide size danışayım dedim şimdi saat oldukça büyük ve gösterişli bi saatti, lacivert renkli ve kenarındaki ayarlama düğmesi büyüktü üzerinde de + işareti benzeri bi amblem vardı. elbirliğiyle bu saati bulabiliriz diye düşünüyorum.
(3) 

Tag - Yakalandın filmi hakkında

gencfb #1336089 
Dün akşam bu filmi izledim oldukça komik ve eğlenceli bir film olmuş kesinlikle tavsiye ederim ama şunu sizlerle paylaşmak istedim, adamlar bizim küçükken oynadığımız yakalamaç yada ebeleme oyununu bile alıp filmini çekmişler hemde çok güzel bi şekilde yani konu enteresan olsun çocukça olsun saçma olsun bi yerinden yakalayıp bütçe filan baya iyide oyuncularla çekiyolar bizde olsa saçma der güler geçerler yani sinemada biraz vizyonu genişletmemiz ve bazı fikirlere gerçekten değer vermemiz gerekmiyor mu sizcede?

Bu arada film gerçek bi hikayeden alınmış, yaşlı yaşlı adamlar harbiden 30 sene boyunca baya kılık filan değiştirip her sene bi ay ebeleme oynuyolar ya şaka gibi :)
(1) 

garena free fire

gencfb #1332718 
oynayan varmı arkadaşlar,
hanımla akşamları çocuğu uyutup giriyoruz ve baya eğlenceli bi oyun(pubg tarzı battle royal)
biz bi kaç haftadır oynuyoruz ve pubg dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
şayet oynayan arkadaşlar ile iletişime geçelim birlikte oynarız.
(2) 

Yabancı dizi uzmanları, ne yapmalı

gencfb #1332067 
Arrow 3.sezon ve Flash 1.sezonu bitirip kaldım. Tüm bölümleri ve ortak bölümleride sırasına göre izledim.

Şimdi izlemeye devam eden arkadaşlar sizce izlemeye devam etsem değermi, yoksa bıraksam mı komple. Bide aradan baya bi zaman geçtiği için tekrar dizi atmosferine ve hikayesine girmede sorun yaşarmıyım.

Tabi bu ikisine ek olarak Legends of Tomorrow, Supergirl dizilerinede başlayıp ortak bölümler dolasıyla izleme sırasına göre tüm hepsini izlemek gerekiyor.
(10) 

31 Aralık İzin Kullandırma Hk.

gencfb #1327602 
Şimdi şu kafama takıldı a dostlar,

Bizim şirket 31 aralıkta tüm personel izinlidir diye bi mail yayınladı lakin izin yıllık izinlerden düşecek form doldurup teslim edin diyede eklemişler.

Firma böyle bişey yaparak izin kullandırabilir mi? Bunun yasal dayanağı varmı? Bilgisi olanlar bi yardımcı olabilirmi?
(2) 

Diriliş Ertuğrul - Dizi ve Ödül Törenleri Hakkında

gencfb #1327208 
şimdi şunlar kafama takılıyor arkadaşlar,

3.sezon başladım izlemeye 3 senedir de tvde sadece bu diziyi izleyen biri olarak bu diziyi bi tek ben izliyormuşum gibi hissediyorum bazen hiçbiyerde adı sanı yok bahseden konuşan yok fakat reyting rekortmeni.

bu dizi nerdeyse yayınlandığı 5 seneden beri gününün birincisi ve en çok retying alan dizi fakat anlamadığım hiçbir ödül töreninde adı sanı oyuncusu yok. yani bence engin altan düzyatan olsun ki onu geçtim yan rollerde birsürü güzel ve ödülü hakeden oyuncu varken adı bile geçmemesi bu ödülleri kafalarına göre kendi belirledikleri kişilere veriyolar hissiyatı oluşturuyor bende.
(8) 

bim ve a101 karın doyurma önerileri

gencfb #1325565 
bim ve a101 den alabileceğimiz malzemelerle öğlen işyerinde veya akşam evde pratik ve lezzetli karın doyuracak önerileriniz nelerdir.

not:tost makinesi, mikrodalga, sıcak su ve bozdolabı mevcuttur.
1

mobil görünümden çık