(2) 

Sponsorluk için fikir

alex_pearson #1577559 
Okulumuzdaki bir öğrenci kulübü faaliyeti için ayna almak istiyoruz ama bütçeden onay çıkmadı. Yaklaşık 10.000 lik tutar için sponsor arayayım diyorum ama nereden başlanır hiç bilmiyorum. Hangi firmalara başvurmalı? Nasıl bir yol izlenmeli?
(1) 

Süleyman Soylu'dan gelen mesajlar

alex_pearson #1556530 
nasıl engellenir? (ios)
(4) 

Deprem bağışlarına maliye el mi koyuyor?

alex_pearson #1549454 
Arkadaşlar böyle bir şey başına gelen var mı? Antakya'lı arkadaşımın ablası, kendi çabalarıyla mahallelerinde zarar gören depremzedelere yardımcı oluyor. Biz de ona bir miktar para gönderdik destek olmak için. Bize dedi ki, açıklamaya "deprem" yazdığımız için maliye el koymuş. Böyle bir şey mümkün mü?
(43) 

evlilikte ekonomi

alex_pearson #1492524 
yakın bir zamanda evleniyoruz. süreç şöyle gelişti. gelinliği, damatlığı ben aldım, düğün yerinin ücretini (yemekli) ben ödedim. bugün müzik işini konuştuk, caz grubu istedi. onu da ödedim. fotoğraf çekimini ben ödedim. nişanlım için unutulmaz ve keyifli bir hatıra olsun diye elimden geleni yapıyorum. kredi kartı borcum bu ay maaşımın 1,5 katı geldi. bütün birikimlerimi bu düğün için sonuna kadar kullandım. ama davetli sayısı anlaştığımız sayının üzerine çıktı. ek ödeme yapacağız. araba kiralama, düğün çiçeği, bahşişler falan gibi masraflar da olunca acaba kredi mi çeksem dedim. sonra sordum, kredi çeksem geri ödemede bana şu kadar destek olur musun diye. sorduğum rakam maaşının 1/10’u bu arada. suratını astı bana. çok bozuldum. bir yanım, bunu sorun ettiğim için beni suçluyor, diğer yanımsa para mevzusunu konuşmak ayıp değil, bunlar hayatın gerçekleri diyor. ne yapacağım bilemiyorum.

not: nişanlım balayı için uçak biletletini aldı ve kalacak yeri ayarladı. hiç masraf yapmamış gibi algılansın istemem. ama benim iki yıllık birikimim tamamen bitti. o ise bir aylık maaşının sadece bir kısmını harcadı.
(4) 

kentsel dönüşümde hak kaybı mı var?

alex_pearson #1466178 
Dayım engelli, babasından kalan evinde oturuyor, yine babasından kalan dükkandan gelen kira ile geçiniyor. Şimdi kentsel dönüşüm kapsamında bina yıkılacakmış. Müteahhit binayı yeniden yapmak için

1) evin alanını küçültüyor (üç odadan iki odaya iniyor).
2) dükkanın alanını küçültüp yerini değiştiriyor.
3) bir de üstüne 180 bin istiyor.

şimdi dayımın bu parayı vermesi imkansız. dükkanını ben satın alırım diyor müteahhit ama dayım ben o zaman ne ile geçinirim diye soruyor.

dayımın emekli maaşı da yok. üstelik üzerinde mal olduğu için engelli maaşlı falan da alamıyor.

biz şimdi ne yapabiliriz?
(1) 

Ücret isteyen devlet okulu var mı?

alex_pearson #1325544 
Daha detaylı soracak olursam;
Devlet okullarına bağlı Meslek Yüksekokulları arasında öğrencisinden harç dışında öğrenim ücreti isteyen var mı? Tercih kılavuzunda "araç gereç bedeli alınır" şeklinde bir madde buldum ama hangi okula ait olduğunu anlayamadım.
Bu bilgiye nereden ulaşabilirim?
1

mobil görünümden çık