Satılık Akustik Duvar Piyanosu

PhoenixRising #1591742 
Otto Meister duvar piyanomu satıyorum. Çok az kullanılmış temiz bir piyano. Eğer ilgilenen varsa, aşağıdaki ilandan inceleyebilir. Duyurudan gelenlere, %5 indirimli:)

shbd.io
(3) 

Led Işık Montaj Sorunsalı

PhoenixRising #1590819 
Merhaba Arkadaşlar;
Evin 3 odasına led kartonpiyer aldım. Tavandan ışıklandırma yapmak istiyorum. Ama bu led işinden de pek anlamıyorum. Șimdi, diyelim ki, 3 ayrı odada beşer metrelik yere led yapacağım; benim ayrı ayrı 5 metrelik ledler mi almam lazım? Yoksa toptan 15-20m led alıp bunları bölebiliyo muyum? Elektrik bağlantısı için hangi malzemeleri almalıyım? Bana şöyle ilkokul öğrencisine anlatır gibi anlatabilecek biri olursa çok makbule geçer.
(5) 

Ev Kiralarken

PhoenixRising #1589798 
Merhaba Arkadaşlar;
İlk defa ev kiralıyorum. Sözleşme yapacağız. Tabii standart, ilk kira ve depozitoyu getireceksiniz dendi. Depozito zaten sözleşmede yazıyor. Ben bu ilk kirayı elden mi vereceğim, yoksa hemen ev sahibinin hesabına mı yollayayım? Genel kural nedir?
İlk kira elden verilir, sonrakiler hesaba mı yatar? Yoksa, ilk kirayı da, o anda hesabına mı yatırayım?
(7) 

Kitap Satmak

PhoenixRising #1588152 
Merhabalar;
Evde bir sürü, lise/üniversite zamanından kalma ingilizce, almanca kalın kalın ders kitapları, romanlar vs var. Bunları satmak istiyorum. Bu kitapları satmak için hangi siteleri önerirsiniz? Tek tek değil de, toplu olarrak satabileceğim bir opsiyon var mı?
(7) 

Yatırım Tavsiyesi?

PhoenixRising #1579683 
Elimde 1-2 ay kullanmayacağım bir miktar para var. Bunun, %15-20 civarında değerlenmesi için, (risk oranı az olacak şekilde) ne gibi yatırımlar yapabilirim? Sizin fikirleriniz nedir?
(1) 

Pdf Gazete

PhoenixRising #1559137 
Merhaba duyuru ahalisi;
Anneannem gazete okumayi seviyor ancak 80 yaşında olduğundan, gözleri eskisi gibi değil tabii. Kağıda basılı normal gazete aldığımızda zorlanıyor. Bilgisayardan gazete okuması için de bizim başında durmamız ve sayfaları değiştirmemiz gerekir.

Basit bir şekilde tıklayarak sayfalarını değiştirmenin mümkün olduğu, direkt indirebileceğimiz veya online olarak pdf, ebook tarzı okunabilecek bir gazete opsiyonu var mı?
(4) 

Bankadan Çekilen Doları Sayarken Ellerin Siyahlaşması?

PhoenixRising #1558186 
Bankadan bir miktar dolar çektim, para makinesine koydular sayıp verdiler vs. Eve gelince tekrar saydım, ama parmaklarımda hafif bir siyahlaşma oldu. Şüphelendim biraz. Sizce sahte para verilmesi ihtimali var mıdır, yoksa ben mi evham yapıyorum??
(7) 

İstanbul 1. Bölgede İyi Parti mi CHP mi?

PhoenixRising #1557308 
Cumhurbaşkanlığında CHP'ye vereceğim kesin, ancak milletvekilliği konusunda hala kararsızım ve taktiksel oy kullanmak istiyorum. Acaba son milletvekiline, sizce hangi parti daha yakındır?

1- Şu ana kadar hep CHP'ye basıp geçmiş bir insanım. Gerek Kılıçdaroğlu'nun yaptığı son hamleler, gerekse de, CHP'nin seçim sürecindeki duruşu, takdirimi kazandı.
- Seçime, İmamoğlu ve Yavaş'ın da katılımını sağladığı ve yarışa farklı bir boyut kazandırdığı için, Meral Akşener'e de sempatim var.

Sonuç olarak, hangi parti bir ekstra milletvekili çıkarmaya, AKP'den bir vekil daha çalmaya yakınsa ona oy vermek istiyorum. Sizce bu hangisidir?
(1) 

Bina İçin Sağlamlık Ölçümü Başvurusu Olup Olmadığını Sorgulama

PhoenixRising #1555672 
Merhaba;
Bİr arkadaşım, 20 yıllık bir binaya taşınmak istiyor. Ama bina için hali hazırda, belediyede veya bakanlıkta bekleyen bir ölçüm talebinin olup olmadığını merak ediyor. Çünkü kiraladığı eve taşındıktan hemen sonra "kusura bakmayın, bina yıkılacak, haydi çıkın" denmesini isyemiyor. Ev sahibi, emlakçı vs öyle bir şey yok diyor ama malum, ikisine de güven olmaz. Böyle bir başvurunun olup olmadığını öğrenebileceği resmi bir websitesi vs var mı?
(4) 

Ev Sahibi Değişince Ne Olur?

PhoenixRising #1542557 
Merhaba;
Ev sahibim, klasik, fahiş zam yapmak isteyen bir ev sahiydi. Şimdi, biri bana mesaj atmış, "yeni ev sahibiniz benim, kirayı şu hesaba atacaksınız, en kısa zamanda boşaltın, size tebligat gönderdim" vs diye.. Bana daha tebligat gelmedi.
Şimdi iki sorum olacaktı:
- Bir kişi, o evi almadan, "evi aldım, ihtiyaç için kullanacağım, siz çıkın." diye tebligat gönderebilir mi? Noter, tebligatı gönderirken tapu kaydını sorguluyor mu?
- Ben o kişiden tapu bilgilerini istemeli miyim? Ya o kişi gerçekten evin sahibi değilse? Böyle bir şey istemeye hakkım var değil mi?

İşin açıkçası, ev sahibinin evi satmadan, böyle bir şey yaptırdığından şüpheleniyorum. Böyle bir şey yapmak mümkün mü?
(6) 

Whatsapp Silinen Mesaj Görme

PhoenixRising #1542128 
Uzun zamandır küs olduğum biri, geceyarısı 4-5 tane mesaj göndermiş, sabah da silmiş. Off sinir oluyorum böyle yapanlara. Neyse, iphone'um ve whatsapp yüklü bir macbook air'im var. Yok mudur bu mesajları geri getirmenin bir yolu? Whatsapp'ı silip geri yüklemek işe yaramıyor. Notification Center loglarına ulaşın diye bir şey okumuştum ama o nasıl yapılıyor? Veya işe yarar mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
(2) 

LG Smart TV'de Amazon Prime Video

PhoenixRising #1528607 
Normalde laptoptan izliyordum ama bu sefer TV'den izleyeyim dedim. Odamda 10 senelik bir LG Smart TV var. Netflix, Beinconnect vs aplikasyonları var, onları rahatça izliyorum ama Amazon Prime'ı bulamadım bir türlü. Aynı sorunu yaşayanlar var mı? Nasıl çözebilirim?
(3) 

İftar için Kadikoy’de Mekan?

PhoenixRising #1520607 
Kadıkoy merkez veya Moda taraflarında, iftar için gidilebilecek güzel mekan önerileri verirseniz çok sevinirim.
(4) 

Çok Tanımadığınız Birine Doğumgünü Hediyesi

PhoenixRising #1512749 
İş yaptığımız bir şirketten, bize çok yardımcı olan bir hanımın iki gün sonra doğumgünü olduğu muhabbeti geçti. Dolayısıyla, bir hediye almak istiyorum ama ne sever vs hiç bilmiyorum. Normalde bir çiçek gönderip geçerdim ama malum 14 şubat, fiyatlar uçuklaşmış. Boşuna normalin iki katı ücreti, güzel olmayan bir çiçeğe vermek istemiyorum.

Şöyle herkesin sevebileceği, çok tanınmayan kişiye ne alınır sizce? Bütçe max 400 civarı...
(1) 

MacOS Tuş Fonksiyonu Değiştirme?

PhoenixRising #1512582 
Merhabalar;
Macbook Air'imin space tuşu çok zor çalışıyor ancak Salı'ya kadar yaptırma imkanım yok. Bu süreçte, space tuşunun görevini başka bir tuşa atamam mümkün mü? Araştırdım ama bulamadım bir türlü...
Şimdiden teşekkürler...
(1) 

Whatsapp Silinen Sesli Mesaj Görme

PhoenixRising #1502773 
IOS için var mıdır bir yolu? Yeni bir yöntem geliştirdiler mi bunun için? Bir arkadaş 3 tane sesli mesaj gönderip silmiş, meraktan çatlamak üzereyim. Yok mu yardım edecek?:)
(2) 

Taksimetreye Köprü Geçiş Ücreti Yansır mı?

PhoenixRising #1498317 
İlk defa bir iş için taksiyle karşıya geçtim de, taksici, taksimetredeki ücret haricinde 15 tl köprü ücreti aldı. Bu köprü ücreti, gerçekten de taksimetreye yansımıyor ve ayrıca mı alınıyor?
(1) 

Çamlıca Medicana Çevresinde Cafe

PhoenixRising #1496571 
Merhabalar;
Anneannemi Çamlıca Medicana'ya götüreceğim, sonrasında da biraz hava alıp kafa dağıtsın diye bir yerlerde oturalım diyoruz ancak oraları hiç bilmiyorum.

O bölgenin yakınında oturulacak güzel, havadar cafe önerilerinize açığım.

Teşekkürler.
(1) 

Erkek T-Shirt

PhoenixRising #1493280 
Üstünde özellikli basımlar olan, kaliteli ve yaratıcı t-shirtler üreten nereleri var, sizin alıp da memnun kaldığınız? Kaft tarzı olabilir. Maalesef Kaft artık pek yeni dizaynlar çıkartmıyor, değişik arayışlara girdim:)
(2) 

Florya Güneş Plajı Bayramın 1. Günü Açık mı?

PhoenixRising #1488718 
Merhabalar;
İBB'ye bağlı plajlar, mesela Güneşli Plajı bayramın 1. günü açık mı? Bilen var mı?
Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yetişkinler için Sıfırdan İngilizce Öğrenme

PhoenixRising #1462168 
Merhabalar;
Bir arkadaşıma İngilizce öğretiyorum, seviyesi beginner, yani her konuyu, her kelimeyi en baştan anlatmak gerek. Birkaç kere internetten vs kaynaklar kullandım ama sabit üniteli, kelime listeli bir kitap olsa daha iyi olacak sanki. Benim zamanımda GEneration Next vs türevi kitaplar vardı mesela. Yine bu şekilde, gramer konularının sıralarını takip edebileceğimiz, kelime listesi de olan, pdf formunda önerebileceğiniz kitap varsa çok makbule geçer.
(1) 

Macbook/Safari Facebook Videosu Oyantmama Sorunu

PhoenixRising #1461464 
Merhaba Arkadaşlar;
Yaklaşık iki haftadır, Safari'den Facebook videosu seyredemiyorum. Aynı sorun başka sitelerde de vardır belki bilemiyorum ama Instagram ve Youtube'da bir sorun yok. Ne zaman Facebook'tan bir video açmaya çalışsam, "Sorry, we're having trouble playing this video." yazısı çıkıyor.

Cache'yi temizledim, adblock uzantısını kaldırdım. Başka ne yapabilirim? Google'dan baktığımda hep flash'la ilgili çözümler çıkıyor ama artık adobe flash yok? Bana bir çözüm bulabilirsek çok sevinirim.
(7) 

İnternetten Bebek Kıyafetleri?

PhoenixRising #1458522 
Merhaba;
Bir arkadaşımın 9 aylık oğluna hediye almam lazım. Ayakkabı veya bere/atkı/eldiven seti düşünüyorum. ZAra, H§M, Boyner, Mark§Spencer'a baktım ama tam içime sinen şirinlikte ürünler bulamadım. Zaten ailede pek de çocuk olmadığından, bu alana hakim değilim.

Duyurunun anne ve babaları, var mı sizin bana önerebileceğiniz, kaliteli, şirin güzel bebek ayakkabıları veya aksesuarları satan yerler?
(1) 

Modern Erkek Takım Elbise

PhoenixRising #1455284 
Modern kalıp ve modelleri olan, kaliteli takım elbiseleri olan marka tavsiyesi arayışındayım. İçinde yeleği olan, slim fit, değişik renk opsiyonları olan nereleri önerebilirsiniz?
(1) 

Filmi İsmi Bulmaca

PhoenixRising #1445694 
2015 civarında çıkan bir Uzak Doğu filmi. Suçlular bir binayı ele geçirmiş, polis giremiyor.Sonrasında, operasyon düzenleniyor, dövüş vs gırla gidiyor. Bu filmin adı neydi?
(4) 

Whatsapp Görüntülü Konuşma Hakkında

PhoenixRising #1444194 
Merhabalar;
Bir görüşme için, Whatsapp'taki görüntülü konuşmayı, Macbook Air üzerinden yapmak istiyoruz. Ben Whatsapp desktop üzerinden bu görüşme yapılır diye varsaymıştım ama yapılmıyormuş meğer.

Size sorum, iPhone ekranını, Macbook Air'a yansıtmanın en kolay yolu nedir?

p.s: Apple TV yok.
(1) 

Betta Balık?

PhoenixRising #1438026 
Bağdat Caddesi, Caddebostan civarında, betta balık satan pet shop var mı? Kozzy'de bir petshop var ama şimdi avm'lere girmek istemiyorum.
(1) 

Banka Rehini Kaldırma

PhoenixRising #1434219 
Krediyle alınmış bir arabamız var ancak borcu ödeneli bir 5-6 sene olmuştur. Biz bunun üstündeki rehini kaldırmamıştık İşbankası'ndan. Şimdi satış işlemi için kaldırmamız lazım. Müşteri hizmetlerini aradım, lubeye gidin diyorlar. Pazartesi işin gücün arasında hemen gidip geleyim diyorum ama bunlar ekstra bir belge vs isterler mi? Hazırlıklı gideyim.
(3) 

Araç Muayene - Covid 19 Düzenlemesi

PhoenixRising #1433886 
Merhabalar;
Benim araç muayenem normalde 15 Haziran'da bitiyormuş. Ama bir erteleme varmış koronavirus yüzünden. Sanırım 17 Ağustos'a kadar ek süre varmış. Ama ben bu süreçte satış işlemi yapacağım, muayenesi yok diye satış olmama durumu olur mu yoksa, 17 Ağustos'a kadar uzadığından muayene durumu satışı etkilemez mi?

www.sozcu.com.tr
(3) 

Eşya Taşıma

PhoenixRising #1433122 
Avrupa yakasından, anadolu yakasına hasta yatağı taşımak istiyoruz. Bu tip parça eşya taşıması yapan bildiğiniz bir yer var mı? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Whatsapp Sİlinen Mesajı Görme

PhoenixRising #1431541 
iPhone ve Macbook'umda Whatsapp yüklü. Mesaj ikisine de gelmiş, sonradan silinmiş. Meraktan ortadan ikiye ayrılacağım, yok mudur bunu görmenin bir yolu?
(2) 

iMovie Büyük Dosya Sorunu

PhoenixRising #1428010 
İMovie konusunda yeniyim, çok basit bir şey sormak istiyorum. Şimdi 7-8 videoyu kırpıp birleştirerek, 5dk'lık bir video yaptım. Çok da kaliteli değil, 540p olarak dosyaya attım ama 160mb oldu. BU çok büyük değil mi? Bunu nasıl daha küçük yapabilirim? Amacım Whatsapp'a yüklemek ve en fazla 50-60mb olması?
(6) 

La Casa De Papel 4. Sezon İzleyenler...

PhoenixRising #1414798 
Malum karantina dolayısıyla, ailece evdeyiz. La Casa De Papel 4. sezonu aileyle izlenir mi? Diğer sezonlardaki gibi açık sahneler var mı? Yoksa bu sezon tam aksiyon ve kaçış odaklı mı?
(1) 

Ataşehir Optimum Outlet Bağdat Caddesi Arası Toplu Taşıma?

PhoenixRising #1404524 
Ataşehir Optimum Outlet'in oralardan, Bağdat Caddesi'ne (Divan Pastanesi civarı) en az vasıtayı kullanarak, en efektif biçimde nasıl gidebilirim?
Teşekkürler.
(1) 

Dermatoloji Uzmanı?

PhoenixRising #1399284 
Egzama ile ilgili sorunlarım var. Kış olduğu için, daha da beter oldu maalesef. Istanbul Anadolu yakasında, SGK geçen, uygun bir dermatoloji uzmanı olan hastane önerebilir misiniz?
(1) 

Altın Yüzük Genişletme

PhoenixRising #1373856 
Aşağı yukarı kaç liraya yapılır sizce? Gİttiğim yer, "genişletme 20TL, yüzük çatlarsa kaynak 30TL" dedi ve tabii ki de bir bölümü attı, kaynak yaptı vs 50TL aldı ve kaynak yeri de biraz belli oluyor. Sizce kazıklandım mı?:( İstanbul Anadolu yakasında önerebileceğiniz başka yerler var mı?
(4) 

Çiçek Gönderme

PhoenixRising #1368561 
BOdrum'da bir arkadaşın dükkan açılışına çiçek göndermek istiyorum ama Çiçek Sepeti.com başlığındaki entryleri okudukça, jest yapayım derken, rezil olmayayım düşüncesine kapılıyorum. Yok mu şöyle gözü kapalı güvenebileceğim bir çiçek sitesi (tabii Bodrum'a gönderim yapabilen). Veya çiçeksepeti.com'dan şu ürünü aldım, gayet memnunum diyen var mı?
Ferforje aranje, çelenk benzeri bir şey düşünüyorum.
(5) 

Kahve Kupası Önerisi

PhoenixRising #1344130 
Kahveyi çok seven, 60'li yaşlarda, işadamı olan bir akrabama kapaklı bir kupa almak istiyorum. Ancak, kendisi gayet ciddi ve yaşı geçkin bir insan olduğundan, "kupa" diye aratınca çıkan abuk subuk opsiyonlardan hiç memnun kalmadım.

Şöyle ciddi, gerçekten de kaliteli, bir ağırlığı olan, özellikli bir kupa nereden bulabilirim? Mutlaka kapaklı olmalı, kahveyi sıcak tutan bir düzeneği olsa iyi olur ama olmasa da olur. Fiyat olarak, 200TL'ye kadar olabilir. İkili kupa seti, tepsili bir şeyler de olabilir. Tüm önerilere açığım.
(4) 

Youtube, Gmail Hesaba Ulaşamama

PhoenixRising #1335936 
Gmail ve Youtube'a sign in yapmaya çalıştığımda "404 not found" oluyor. 10 dakikadır aynı sorunla karşılaşıyorum. Sorun bende mi, siz de aynı şeyi yaşıyor musunuz? Çözüm önerisi olan var mı?
Teşekkürler.
(3) 

Yılbaşında Kargo?

PhoenixRising #1329320 
31 Aralık Pazartesi günü, kargo şirketleri dağıtım yapıyorlar mı? Veya yarım gün mü?
1

mobil görünümden çık