(6) 

Yurt dışı taşınma

Janisser #1573525 
Merhaba,
Türkiye'den taşınırken ne gibi ürünler götürmek gerekir? Gideceğimiz yer epeyce pahalı bir yer. Ptt kargo ile giyim tekstil gonderebiliyoruz sanırım sadece. Elektronik almadıklarını söylemişlerdi geçen sene.
DHL gibi kargolar da hiç yanına yaklaşılır gibi değil.

Kıyafet ve yatak odası tekstili koymayı düşünüyorum. Onun dışında tavsiye edebileceğiniz ürün var mı ptt ile gönderebilecegim?
(5) 

İngilizce diyalog

Janisser #1510243 
Merhaba,
Arkadaş Türkiye'ye gelmiş kısa süreliğine. Daha öncesinde geldiğinde görüşeceğimizi kararlaştırmıştık. Uzun süre kalacaktı ama plânı değişmiş.
Bir kaç gün kalıp dönecekmiş Mart'ta tekrar gelecekmiş uzun süreliğine.
Geldiğini söyledi dün ve nerede olduğumu sordu.


"We will have to meet soon". derken 'gitmeden bir an önce görüşelim.' mi diyor yoksa 'şimdi görüşme imkanımız yok, yakında tekrar geleceğim, o zaman görüşürüz' mü?
(2) 

Para iadesi

Janisser #1496689 
Sürücü belgesi cikartmak için Ziraat mobilden ödeme yaptım ama tutarı yanlış girmişim, fazla para yatmış. İadesini nasıl yapabiliriz? Bilecik Vergi Dairesine yapılmış ödeme.
(1) 

Antalya otel tavsiye

Janisser #1495071 
Merhaba,
1 yaş altı bebekle ilk kez çıkılacak tatil için Antalya'da tam pansiyon, temiz bir otel tavsiyeniz var mı? Bebegi oyalayabilmek için bahçesi olsa, bir de denize yakın olsa iyi olur.
Bütçe gecelik 500-600 gibi düşünmüştük. Bu fiyata her şey dahil temiz bir otel zor bulunur sanırım. Bulduğum oteller vardı ama temizlikten şikayetçiydi yorum yapanlar.
(3) 

Kargo meselesi

Janisser #1478528 
Merhaba,
İkinci el uygulamasında sattığım bir ürün var.(lazer epilasyon)
Orijinal kutusunda sağlam bir şekilde duruyor. Üstüne de bir poşet geçirdim ama kutunun bir köşesini örtmemisti.
Eşim götürdü kargo şubesine, ambalaja koymadan vermiş. Kargo görevlileri de bir şey dememişler şuradan bi paket alıp içine koyun gibisinden.
Kargo görevlileri onu ambalaja koyar mı acaba? Yoksa o şekilde mı gönderecekler?

Aklıma şu yüzden takıldı. Daha önce ben bir ürün almıştım aynı uygulamadan. Gönderen kişi mağaza poşetine koymuş ve tamamen bantlamis. O şekilde geldi bize kargo, üzerine kargo şirketinin ambalajı yoktu sadece adres bilgilerini içeren o etiket vardı. Aynısı mı yaparlar?
Aklıma takıldı çünkü tam kaplamıyordu kutuyu içine koyduğum poset.
O şekilde giderse özensiz duracak.
Ayrıca güvenlik açısından da bir sıkıntı oluşturur mu ürünün görünür olması?

Çok takıntılı bir şekilde yazdım ve uzattım farkındayım. Cevaplayacak olanlara teşekkür ederim.
(3) 

İngilizce günlük konuşmalar

Janisser #1477708 
Selam,
Uzun süredir konuşmadığımız arkadaşınız naber diye mesaj attı, 'ben de bugün sana yazmayı düşünüyordum, tesadüf oldu gibi bir cümle nasıl kurabiliriz. 'Sana bir fotoğraf/video gönderecektim.'
Teşekkürler
(2) 

Beşik/karyola tavsiyeniz var mı?

Janisser #1451492 
Merhaba,
Kafamda bir beşik modeli var aslında. Heyner tarzı, 2-3 kademeli, sallanan, önü açılabilen bir model arıyorum. Aslında Heyner'ın tam olarak bu tanıma uyan modelleri var ama biraz daha zarif modeller arıyorum. En son bebedecor diye bir sayfa buldum. Onlar da aradığım özelliğe sahip ama görüntü olarak istediğimden uzak.

Doğal ahşap rengi ve beyaz rengi karışık olsun istiyorum. Bu tanıma uyan var mı bildiğiniz? Hiç olmadı kendim su bazlı boyayla kısım kısım boyayabilirim diye de düşündüm doğal ahşap olarak aldıktan sonra. Şu marka/model hakkında bir fikriniz var mı?
www.bebekonfor.com

Görsel olarak da aşağıdakiler hoşuma gidiyor fakat hem fiyat olarak fazla hem de işlevsel değil.
pin.it

Teşekkür ederim.
(4) 

park ücreti sorusu

Janisser #1433596 
Merhaba sevgili duyuru,
bugün aracı cadde üzerine belediyenin ücretli park yerine bırakmıştım. Çıkarken görevli ya da ücret fişi göremedim. Bir saatten fazla kalmadım.Bu durumda ödemeyi nereye, nasıl yapmam gerekir? Kaldığım süreyi nasıl belirleyecekler? Cadde üzerindeki kameralara mı bakıyorlar bu durumlarda?
(4) 

değerlendirme

Janisser #1327507 
sizce de çok güzel değil mi?
görüşlerinizi merak ettim.
www.youtube.com
1

mobil görünümden çık