(1) 

apple watch pil değişimi

panamera #1585128 
Merhaba,
Apple saatlerin pilleri değişiyor mu?
Değişen var mı?
(1) 

enginar101-enginar konservesinden yemek

panamera #1583919 
Merhaba, şöyle bir konserve aldım. Bunu kıymalı bir yemekte kullansam nasıl olur. yani patlıcan musakka gibi pişirsem mesela?
ilk kez enginar yapacağım.
standart zeytinyağlı bezelye havuç patates kombinasyonu istemiyorum.
online.metro-tr.com
(1) 

ücretli twitter kullanımı ve video download

panamera #1581958 
Selamlar, twitter'a ücretli abone olanlar için video download nasıl oluyor? Yani youtube gibi sadece youtube'da çalışır şekilde mi indiriyorsunuz yoksa normal video dosyası olarak yüksek kalitede indirilebiliyor mı?

Not: ücretsiz video indirilmesini biliyorum.

Herkese iyi akşamlar
(2) 

samsung t9 harici ssd transfer hızının düşük olması

panamera #1581585 
Selamlar, SSD'nin özelliklerini şöyle yazmışlar:
USB 3.2 Gen 2x2 2 TB, 2.000 MB/sn Okuma, 2.000 MB/sn Yazma
ssd ile (usb-c usb-c) ve (usb-c usb-a) girişli iki kablo geliyor.
ben (usb-c usb-c) kablosu kullanıyorum.

PC laptop bilgisayarımda thunderbolt usbc girişi var, diğer bilgisayarım mac mini, onda da thunderbolt girişi var. çok eski değiller, pc geçen sene, mac mini 2020 ya da 2021 tarihli.

Sonuçlar şöyle:
•windows11 (winsat disk -drive komutu ile) 800-900 Mb/s hız değerleri okuyorum (usb-c usb-a kablosu ile 300 küsürler okudum). Gerçek büyük video dosya copy paste esnasında 550 mb/s'yi geçemedim

•mac'te black magic programı ile 1000-1200 mb/s hız değerleri okuyorum. gerçek copy paste'de pc ile benzer değerler alıyorum.

kullandığım kablo ssd ile gelen, orijinal olduğunu düşündüğüm kablo.
ssd'yi amazondan aldım.

öyle 2000 mb/s'ler beklemiyordum ama copy paste'de en azından 1000'i geçer diye bekliyordum. sizce kablodan mı? ama niye kalitesiz kablo ile göndersinler??

herkese iyi günler dilerim.
(12) 

sıfır arabada tamponun değişmiş olduğunu öğrenme

panamera #1576248 
Selamlar, 5 yıl önce yetkili bayiiden sıfır aldığım arabanın ön tamponunun değiştiğini şanseseri öğrendim. bayi durumu kabul etti (kaza İstanbuldaki ana merkezlerinde gerçekleşmiş - bugüne kadar ben de bununla ilgili olumsuz bir durum yaşamadım), buna karşılık yıllık bakım paketini ücretsiz vermeyi teklif etti. Can sıkıcı bir durum, en büyük dert bu olsun, işin maddi tarafında çok değilim ancak bu teklifin de hakkaniyetli olmadığını düşünüyorum. Konu uzlaşmaya intikal etti, ancak uzlaşma sağlanamadı, aynı tekliflerini yenilediler.
Şöyle bir durum var, satın alma sırasında böyle bir durum olduğunu söyleselerdi, ne kadar indirim yaparlarsa yapsınlar kesin almazdım, zira sıfır olsun diye daha yüksek para ödedim, yoksa sıfır hassasiyetim olmasaydı zaten çok daha uyguna ikinci el alırdım. Bugüne kadar garanti bittikten sonra bile tüm bakımları burada yaptırdım, çok da iyiler bu konuda sağolsunlar, ama bu konu da basit bir şey değil (Gerçi belki, bana göre değil demem lazım, zaten çok yaygın bir şey olduğundan pek de umursanmıyor). İstemeye istemeye dava açmak zorunda kalacağım. Belki ben fazla önemsiyorum, belki bir bakım gerçekten de makul bir karşılıktır.

Objektif fikir almak için ve varsa tecrübelerinizden faydalanmak için yazıyorum. araba markasını hukuksal bir şey çıkmasın diye bilerek yazmıyorum ama porsche değil :)

İyi günler dilerim.
(8) 

file markette olup diğer marketlerde olmayan

panamera #1573845 
Selamlar, şehre ilk kez file market açıldı. bir hafta oldu açılalı, her gün eve giderken önünden geçiyorum, full kalabalık. filede olup diğer marketlerde olmayan ne var? ya da yeni açıldı diye indirim filan yapıyorlar ondan mı?
(1) 

python pkl dosyası hakkında

panamera #1572580 
Selamlar, 50 milyon satır 50 sütunluk bir pkl veri tabanım var diyelim, 10-15 GB kadar. bu veritabanından sorgu için pandas kullanıyorum (chatgpt'nin önerisi ile). hızlı sorgu ve verimlilik açısından doğru yapıyor muyum, dask veya sql de öneriyor.
python'a yeni başladım bu arada, yanlış bir ifadem varsa kusura bakmayın.
(4) 

chatgpt çalışıyor mu?

panamera #1570681 
Selamlar, webden girince Something went wrong hatası alıyorum sabahtan beri. bir sıkıntı yaşanmış galiba, siz girebiliyor musunuz?
ilginç şekilde mobil uygulamadan girilebiliyor.

visual studio code - expand ve collapse hatırlama

panamera #1561047 
Merhaba herkese iyi bayramlar.
VSC'de bu özellik yok galiba? örneğin bütün if'leri collapse yapıyorum. sonra dosyayı tekrar açtığımda hepsi açık hale geri dönüyor.
Hatta notepad++'da da yok galiba. Onda da aynısı oluyor.

Olmaması çok garip, muhtemelen ben bulamıyorum diye düşünüyorum.
Bilen var mı?
(1) 

İphone batarya değişimi- servis öncesi dikkat edilecekler

panamera #1559530 
Selamlar, alışveriş sitelerinde kredi kartı bağlantıları, fotoğraflar, emailler, banka uygulamaları, vb birçok kişisel bilgi var. Olası kötü niyetli kişilerin erişimini engellemek nasıl mümkün olur? Açılış şifresi yeterli olur mu? Her şeyi silmek mi lazım?
(1) 

2 harici monitor - tek adaptör üzerinden usbc bağlama sorunu

panamera #1559101 
Selamlar,

Sistem win11;ekran kartı rtx3060.
iki harici monitörüm var, çok eski ve orta eski, birini vga, diğerini hdmi kablosu ile laptopa bağlıyorum. ancak laptopta vga portu olmadığı için vga kablosunu usbc dönüştürücü ile usbc portuna takıyorum. monitörleri extend olarak kullanıyorum. display özelliklerinde laptop'ın kendi ekranı ile birlikte 3 monitör görünüyor.

şu adaptörü aldım:
www.trendyol.com

ancak vga ve hdmi kablolarını bu adaptörle birlikte usbc'ye bağladığımda display özelliklerinde 2 monitör görünüyor. bunlarda görüntü oluyor ancak dublicate şeklinde oluyor ve extend olmuyor.

bant genişlikleri hakkında fazlaca fikrim yok, acaba usbc portu iki girişi kaldırmıyor olduğundan mı böyle oluyor? adaptörü diğer usbc portlarında da denedim, değişmedi. monitörlerden birinde görüntü olmasa anlardım ama her ikisinde de görüntü olup sadece dublicate şeklinde olması garip geldi. Neden olabilir acaba?
(4) 

laptop usb-hdmi girişlerini koruma

panamera #1558526 
Merhaba, laptopı evde ve işte kullandığım için usb-a, usb-c ve hdmi girişlerini sürekli tak çıkar kullanmak durumundayım (mouse, klavye, monitör vb.). zaman içinde bu girişlerin laçkalaşmasından korkuyorum. küçük ara parçalar (erkek-dişi şeklinde) var mıdır acaba? bu ara parçalar laptop'taki girişlerde sürekli takılı olsun, ben bunların diğer uçlarına kendi mouse, klaveye, ekran vb bileşenleri bağlayayım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

philips all in one cooker?

panamera #1557781 
selamlar, bir videoda görünce heves edip aldım. ancak doğru dürüst tarif videosu bulamıyorum. kullanan var mı? neler yapıyorsunuz, memnun musunuz?
(2) 

userbenchmark sonucu - ekran kartı problemi

panamera #1554217 
selamlar,
şu sistem için userbench testi yaptım ancak sonuçta bir tuhaflık var gibi.

Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H İntel Core i7 12700H 64GB 2TB SSD 6GB RTX3060 WINDOWS11HOME 16" Wqxga 165HZ

cpu: %102
graphics: %15.2
ssd: %416
ram: %149

graphic tarafta anlamadığım bir durum var bu kadar düşük olmamalı herhalde. rtx3060'ı da sonuçlarda görmüyorum. başka bir şey yazıyor:

Intel Iris Xe Graphics
Legend(17AA 3AE8) 1GB


neden olabilir acaba? bilgisayar yeni, ekran kartı ile ilgili bir işlem mi yapmak gerekirdi?

ekleme: device managerda iki tane ekran kartı var görünüyor, intel ve nvidia. kafam karıştı, nvidianın ne zaman devreye gireceğini kullanım durumu mu belirliyor? userbench testini nvidiayı dikkate al diyerek yapamam herhalde ?
(2) 

photoshop - gradient layer; görsel üzerinde text

panamera #1553806 
Merhaba, bazı görsellerin renkleri nedeni ile, üzerlerinde hengi renkle text yazarsam yazayım okunabilir olmuyor. bu problemi çözmek için görselin altına koyu renkli bir layer yerleştiriyorum, sonra görsel üzerinde vector mask ile gradient uygulayarak yazmak istediğim yeri biraz karartıyorum, böylece text'in okunabilirliği mümkün oluyor.

layer2: görselin kendisi + vector mask
layer1: koyu renkli arka plan

ancak bazen görselin ikinci bir bölgesine de yazı yazmak istiyorum ve yukarıdaki işlemi tekrarlamak istiyorum ancak bu yöntem ile ikinci bir gradient oluşturmak mümkün olmuyor, eski gradient efektini kaldırıyor. Amacım bu şekilde iki, üç farklı bölgede gradient etkisi oluşturmak (alttaki layer1'den yararlanarak).


Ben de ilk gradient'i uyguladıktan sonra smart object'e dönüştürüyorum (şans eseri öğrendim, bilerek yapmıyorum), sonra ikinci gradient'i uyguluyorum. Bu yöntem bana çok doğru gelmiyor ama sorunumu da çözüyor.

Daha uygun bir yöntem olabilir mi? mesela chatgpt adjustment layer ile yap dedi, ancak adjustment layer'da gradient kullanınca layer1'i dikkate almıyor. ya da ben beceremedim.
(1) 

laptop karşılaştırması - ekran kartı sorusu

panamera #1553610 
Merhaba,

10 yıllık emektar macbook prodan sonra bir pc laptop alma niyetindeyim, performansa genelde adobe programları (photoshop, illustrator, biraz premier) için ihtiyacım olacak, oyun oynamayacağım. ancak su gibi akan uzun ömürlü bir sistem için bütçeyi zorlayacağım.

2 sorum olacak:
birincisi laptop ile birlikte iyi bir çözünürlükte 2 tane 27" monitor kullanabilmek için neye dikkat etmek lazım? Örneğin laptop ekran çözünürlüğünün 1920x1080 olması, bunu monitöre bağladığımızda da bu çözünürlüğü vereceği anlamına gelmiyor değil mi? örneğin 2 tane 2k monitor bağlamak için ekran kartının yetip yetmeyeceğini hangi özelliğinden anlıyoruz?

ikinci sorum: işlemcide galiba şu an i7 12700 populer. tercihim 32 gb ram, 2 tb ssd li bir sistem.

Şu karşılaştırma için ne dersiniz? 100 binlere çıkamam da bu karşılaştırmada msi'nın 100bin olması, büyük ölçüde ekran kartından mı?

www.hepsiburada.com


son olarak 50-60 binlik bütçe için ne önerirsiniz? (macbook pro düşünmüyorum)
lenovo legion, ya da üstteki karşılaştırmadaki HP victus nasıl?

Zaman ayıranlara şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

javascript -variable ve array

panamera #1551749 
Selamlar,
Bir Türkçe sitedeki navigation bar item'larını ingilizceye çeviriyorum ve ingilizce sayfalara link veriyorum her biri için. javascript'e daha yeni başladım. deney yanıla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. en son istediğimi yaptım gibi ama bu sefer de çok fazla menu-item olduğu için aşağıdaki gibi uzun bir kod satırı oluştu, bu da efektif olmayacak. en azından variable'ları array'e dönüştürebilir miyiz?

mevcut kodum şöyle:
----------------------------------------------
var menuItem = document.querySelector(".main-menu");
var link1 = menuItem.getElementsByTagName("a")[0];
var link2 = menuItem.getElementsByTagName("a")[1];
var link3 = menuItem.getElementsByTagName("a")[2];
---
---
var link80 = menuItem.getElementsByTagName("a")[79];

sonra her bir item'ın ismini ve link'ini değiştiriyorum;

link2.innerHTML = "Home";
link2.href = "xyz1";

link3.innerHTML = "Management";
link3.href = "xyz2";

---
---

link79.innerHTML = "xyz";
link79.href = "xyz79";

Umarım anlatabilmişimdir. Alternatif önerileriniz varsa da beklerim.
İyi akşamlar
(2) 

Soru 1 photoshop - görselden bir kısmı silme - Soru 2 gradient copy

panamera #1551704 
Merhaba, başlıkta tam anlatamadım. Ekteki görselde içteki dikdörtgenin içindeki yazıları doğal bir şekilde kaldırmanın bir yolu var mı? Mümkünse koyu renkli diktörgen kısmı da kaldırabilir miyiz? Bu konuda balık tutmayı öğretecek olur mu?
youtube'dan izliyorum ancak doğal olmuyor, magic wand ile oluyor denmiş ancak hep iz kalıyor. Doğallığı yakalayamıyorum.

2. sorum kırmızı gradient bayağı güzel, bu gradient'in CSS'sini öğrenmenin veya yeniden üretmenin bir yolu olabilir mi?

Not: Ek demişim ama herhalde buraya görsel yükleme kaldırıldı, görsel ekle göremiyorum. aşağıdaki link'te görebilirsiniz.
www.hizliresim.com
(2) 

işbankası mobil uygulama - yatırım hesabı, fon alım

panamera #1548165 
Selamlar, iş bankası vadesiz hesabım var, bir de fon işlemleri için yatırım hesabı açtım, ancak fon almak istediğimde paranın alınacağı hesap yatırım hesabı görünüyor, vadesiz hesabım değil. Vakıfbankta doğrudan doğruya vadesiz hesabımdan alım yapabiliyorum, iş bankasında önce vadesizden yatırım hesabına mı aktarmam gerekiyor parayı?

allah yazdıysa bozsun: bakındım da göremedim, bir de şube ismi hesap no girmemi istiyor, niyeyse.
(6) 

Sağlıklı beslenmede maydanozdan nasıl yararlanabiliriz?

panamera #1546586 
Merhaba, maydanozu kaynatıp suyunu içmeyi deneyeyim dedim, tadı çok kötü oldu. Bir de içerisinde mumlaşmış tabakalar oluştu soğuyunca. Siz nasıl yapıyorsunuz?
(1) 

eskişehir'de su böreği

panamera #1544109 
Merhabalar,
Eskişehir'de güzel, temiz düzgün su böreği satan nereyi önerirsiniz?
Esnaf sarayının karşısındaki çok eski yeri biliyorum.
İyi günler herkese.
(2) 

basit javascript sorusu

panamera #1540435 
Selamlar,
Şu adresteki tab menüyü çalışıyorum. Sayfa açıldığında örneğin London menüsü default olarak açık olsun istersek scripti nasıl değiştirmek gerekir?

Web sayfası:
www.w3schools.com
(7) 

son katta su tazyiki azalması

panamera #1537165 
Merhaba,
3 katlı binada son katta oturuyorum. her katta 4 daire var, sadece bende tüm musluklarda su tazyiki bir anda düştü. Normal tazyik 10'sa banyo-tuvalette 2-3, mutfakta bir tık daha iyi gibi. tazyik kombiyi çalıştıracak kadar yeterli oluyor allahtan. kombi ile herhangi bir bağlantısı olabilir mi? problem neden olmuş olabilir?
(11) 

mikrodalga önerir misiniz?

panamera #1535413 
Merhaba, bazen buradaki tavsiyeler inanılmaz ufuk açıcı oluyor. O sebeple bir şanısmı denemek istedim. Örneğin ekmeği dondurucuda saklayabilmeyi zamanında buradan öğrenmiştim.

Sorum Mikrodalga sevenlere, mikrodalga olmaan yaşayamanlara; bu aleti ne için kullanıyorsunuz, ne için önerirsiniz?
Hafta içi akşam yemek hazırlamada problem yaşayan biri olarak almalı mıyım? (Airfryer var bu arada).
iyi günler dilerim.
(1) 

html [+] ile expand [-] ile collapse yapma

panamera #1530968 
Selamlar, şu sitede görünce çok hoşuma gitti ve kullanayım istedim ancak doğru şekilde aratamadım herhalde, pek bir şey bulamadım (şekil yazılarına bakınız).

www.forbes.com

Bir paragrafı [+] ile kısaltıp, sonra artıya basıtığımızda geri kalan kısımlarını da görmeyi nasıl yapabiliriz? sayfayı inspect'ten anlayamadım. anahtar arama kelimesi olarak snippet veya expand/collapse gibi kelimeler denedim ama başarılı olamadım.

Zaman ayırıp cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

bitly alternatifi (ücretsiz)

panamera #1529649 
Selamlar, bitly'nin yaptığını daha iyi yapan ve bunu da ücretsiz sağlayan (ya da cüzi ücret karşılığı) başka bir servis olabilir mi? haftada en fazla 2 kez link oluşturuyorum. yani çok yoğun bir kullanım yok.

sadece url kısaltma değil, link'i tıklayanların analizi (nereden, kaç kez vb) amacıyla kullanmak için soruyorum.

şimdiden teşekkürler.
(2) 

basit html tablo sorusu - hover efekti

panamera #1529289 
Selamlar,
html'de amatörce çalışıyorum.

bir takvim yapmaya ve hover ile hücrenin genişliğini ve yüksekliğini artırmaya çalışıyorum (normalde her hücrede fazlaca değer var, hücreyi genişleterek okunabilir yapmak istiyorum). 7 sütun var. pazartesi-pazar arası.

uğraşa uğraşa yaptım ancak problem bir hücrenin genişliğindeki artış hep cumartesi ve pazar sütunlarının daralması ile sağlanıyor. ilk beş gün gayet güzel; ancak cumarteside istediğim genişleme olmuyor, pazar sütununda ise zaten yer kalmıyor.

bir hücrenin genişlemesindeki alan artışını her sütundan eşit olarak sağlayamaz mıyım?

Kullandığım kod şöyle:

.table2 td { width: 14.285%; transition: all 0.3s; font-size: 14px; color: rgba(255,255,255,0.6); font-weight: 400; font-size: 14px; padding: 1.5% 1.5% 5%; vertical-align: initial; padding: 1.5% 0 ; height: 175px; }

.table2 td:hover {width: 40%; height: 350px; font-size:24px;}

viomi s9 robot süpürge "dust collector fan failure" hatası

panamera #1528566 
Selamlar,
Son 3 temizlikte temizlik bittikten sonra "dust collector fan failure" hatası veriyor. Normalde temizlik bitince topladıklarını istasyona boşaltıyordu, ama bu hata nedeni ile istasyona bağlanıyor ancak boşaltma yapmıyor. İstasyondaki torbayı değiştim, işe yaramadı.
Bir de bu fan robotta mı, yoksa istasyonda mı?
Sizce neden böyle yapıyor olabilir? Makina daha yeni, herhalde 10 defa kullanmışımdır.
(8) 

bel fıtığı - ilk kez bacak ağrısı - tavsiye

panamera #1523781 
selamlar,
bel fıtığım 15 yıla yakındır var; zaman zaman belde ağrı olur herkese olduğu gibi, bir kaç gün veya bir hafta on günde geçer. gün içinde biraz fazla yürüdüğümde (20bin adımlar seviyesi) ben buradayım der; yine de son derece dikkatli bir şekilde hareket ettiğimden ve sadece yürüyüş yaptığımdan geçinip gidiyorduk.

İlk kez 4 gün önce, önce kalçada başlayan sonra kalf kasına ulaşan bir ağrım var şu an. ayakta 5-10 dk kalınca ağrı şiddetleniyor, ve yürürken çekiyor, koltuğa otururken ağrıyor sonra hafifliyor vs. henüz uyuşma yok.
bir taraftan da iki haftadır iş yerinde biraz üşüdüm, ondan mı oldu diye düşünüyorum.

bunu tecrübe edenler ne dersiniz bu duruma; birkaç gün daha izleyip eğer geçmezse ortopedist bölümüne görüneyim düşünüyorum.
(4) 

MacBook Pro'ların pc tarafındaki muadil laptop marka/modelleri neler?

panamera #1522103 
Merhaba,
Soru başlıkta. İyi günler dilerim.
(2) 

html - temada değişiklik yapma

panamera #1517638 
Merhabalar, bir tema üzerinden içerik oluşturmamız gerekiyor. ancak bazı sayfalarda temanın sınırladığı alan dar kalabiliyor. bu alanın dışına div'le bölümler nasıl oluşturabilirim?

Ekteki görselde sorumu göstermeye çalıştım, tema sadece sarı kısımlı 800px enindeki alanı kullanmama izin veriyor. herhangi bir komponentin left özelliğine -300px, -500px gibi değerler verdiğimde önce o sol yeşil bölgeye ekliyor ama hemen ardından siliyor (muhtemelen temanın bir komponentini üstüne koyuyor). left'i 800px'den yüksek verdiğimde ise sağ yeşil bölgeyi kullanabiliyorum ancak bu seferde sayfa zoom'unu küçültmem gerekiyor, zira normal %100'de iken sayfa sınırı dışına çıkıyor ve horizontal scroll bar çıkmadığı için sağ tarafı göremiyorum.

biraz karışık anlatmış olabilirim. özetle sorum, temanın istediğim yerine komponent ekleyebilmem için default css dosyasındaki hangi özelliği nasıl değiştirmem (override) lazım.
(2) 

m1 bilgisayarlara bootcamp gelir mi?

panamera #1515091 
selamlar,

eski bir mac pro var, bootcamp ile çalışıyorum ve halen gideri var. m1 minim var ama pc'ye bağımlılığım nedeni ile mini'yi randımanlı olarak kullanamıyorum. m1'lerde bootcamp yok, onun yerine parallels kullanılıyor, o da ücretli (yıllık 100 euro).

sorum, bootcamp veya onun gibi verimli ve ücretsiz bir platform m1'e gelir mi? teknoloji dünyasında bu konuda bir umut var mı?
(3) 

javascript expand all / collapse all kodu

panamera #1514348 
Merhaba, html'ye yeni başladım.
collapsible butonları öğrenmeye çalışıyorum. aşağıdaki linkte güzel bir tutorial buldum ve bir miktar kavradım. Yalnız javascript bilmiyorum ve expand ve collapse fonksiyonunu javascriptle yapmışlar. Şimdi ben en üste bir expand all ve collapse all linki eklemek istesem nasıl bir scripte ihtiyacım olur? şu kod üzerinden göstermeniz mümkün olursa kendi koduma uyarlayabilirim:
www.w3schools.com

şimdiden teşekkürler
(1) 

smoothie önerisi

panamera #1512651 
Merhaba,
şu malzemelerden nasıl bir smoothie yapmayı önerirsiniz?

ananas
portakal
mandalina
muz
kivi
limon
ceviz
yulaf
(1) 

kullanışlı ve ücretsiz bir html editor sayfası

panamera #1511294 
Merhaba, şu sayfadan menunum (wordtohtml.net) ama bazı sınırlamaları var, bir de çalışma ekranını büyütemiyorum. Daha iyisi var mı?
Teşekkürler
(2) 

basit bir ms access sorusu - relationship

panamera #1504901 
Merhaba, access'de yeniyim.
İki tablom var örneğin:

Tablo 1: Personel listesi (ID1, personel ismi)
Tablo 2: Yapılan işler (ID2, İş türü, İşi yapan personel)

Tablo 2'deki İşi Yapan Personel alanına Tablo1'deki personel isimlerini combobox olarak çekiyorum. Bu alanda birden fazla personeli seçme imkanı da sağlayabiliyorum (allow multiple values). Aynı işi yapmak için birden fazla personel gerekebiliyor.

Problem şu: Allow multiple values yapmadığımda, yani Tablo2'deki işi yapan personel sütununa tek giriş olduğunda, kayıtlar Tablo1'deki personelin yanında +'ya bastığımızda görünüyor. Yani kimin ne iş yaptığı görülebiliyor. İstediğim gibi. Ancak bu alanda allow multiple values yes dediğimde personel listesinde + görünmüyor. Dolayısıyla giriş yaptığım işler personel üzerinde görünmüyor.

Relationship'de bayağı bir olasılık denedim ama birkaç gündür bu problemi aşamadım. Bunu yapmak mümkün müdür?
Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

faydalı macOS uygulamaları

panamera #1502803 
Merhabalar, macOS'a yeni geçen biri olarak ne önerirsiniz. Mesela stats diye bir program var, sağ üst köşede cpu ram ve network kullanımını gösteriyor. bunun gibi kullanışlı küçük programları kastediyorum. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

starbucks'ta çocuklara yönelik neler var?

panamera #1502485 
Çocukların en favori içecek yiyecekleri nelerdir?
(7) 

Mac sistemlerindeki office programlarının kullanım zorluğu (pc'ye göre)

panamera #1495665 
Selamlar, yeni yeni Mac kullanmaya başladım. office 2019 kullanıyorum. Yalnız PC'deki versiyonda çok faydalı olan birçok özelliği göremiyorum. En basitinden PC'de word'de bir kelimeyi seçtiğinizde imlecin hemen sağ köşesinde bir format alanı çıkıyor, renk değişimi, bold yapma gibi işlemler hızlıca yapılabiliyor. veya outlook'da emailler kategorilerine göre renklendirilebiliyor, mac'ta yok ya da ben bulamadım. Yine outlook'ta PC versiyonunda olduğu gibi kompakt bir görünüm olmuyor. özetle Mac'de office kullanımı PC'ye göre yorucu. bu neden böyle? Problem bende mi?
İyi akşamlar
(1) 

mac bilgisayar için klavye (apple muadili)

panamera #1493789 
Selamlar,
Apple orjinal klavye biraz pahalı. Onun yerine uygun fiyatlı güzel bir klavye öneriniz olur mu? Kablolu kablosuz farketmez.
Şimdiden teşekkürler.
(7) 

led şeritin elektrik faturasına etkisi

panamera #1492815 
Selamlar,
led şerit'in elektrik tüketimine önemli bir etkisi yoktur değil mi? 1.5 m uzunluğunda bir şerit almıştım, elektrikçi 220 voltu düşürmek için trafo dediği bir parça taktı. iki hafta boyunca led'i günde 2-3 saat açmışımdır.

Soruyu sorma sebebim, elektriği bir önceki aya göre %50 fazla tüketmiş olmam. Geçen ay 90 küsür gelen fatura, bu ay 150 küsür olmuş. ayın iki haftasını bayram ve izin sebebi ile evde geçirdim, bu artışı aslında ona yoruyorum ama bir yandan da led'in bir etkisi olmuş mudur diye konunun uzmanlarına sorayım istedim.

Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

dondurucuda domates

panamera #1491513 
selamlar, kış için domates donduracağım. geçen sene kabuklarını soyup, rondoda çekip 150 gramlık küçük plastik kaplara koyarak dondurucuya attım. bu sene de öyle yapmayı düşünüyorum ama onun yerine şöyle yapsan daha iyi olur dediğiniz bir yöntem varsa yazarsanız süper olur. mesela kıvamını biraz daha artırmak için biraz kaynatsam mı? amaç kışın yemeklerde kullanmak.

ikinci sorum da sivri biberle ilgili. geçen sene biberleri küçük küçük kesip küçük paketlerde dondurucuya atmıştım. sabah kahvaltıda omlet yaparken bu biberleri kullandım, işimi çok kolaylaştırmıştı. Ancak değişiklik olsun, omletin içeriğini zenginleştirsin diye biber paketlerinin için başka bir şeyler konulabilir mi?

iyi günler dilerim
(5) 

apple'dan taksitle alışveriş - vakıfbank kredi kartı

panamera #1490856 
Selamlar,
Kredi kartım vakıfbank, word özelliği var diye biliyorum.
apple.com.tr'den alışveriş yaparken taksit seçeneği çıkmıyor. Ödeme ekranında tek seferde ödeyin diye bir ibare çıkıyor.
Vakıfbank kartı ile alışveriş yapan oldu mu? Sonrasında faiz olmadan taksit yapıyor mu banka?
Bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı?
(1) 

macbook pro yerine apple mini - fikir alışverişi

panamera #1489247 
selamlar,
neredeyse on yılını dolduran bir macbook pro 13" var, ssd ve ram güncellemesi yaptığım için halen işimi görüyor ancak fazla ömrü de kalmadı gibi.

yeni bilgisayar almayı istiyorum.

1- 16 inc macbook pro süper olurdu ama fiyatı yüzünden hayal.
2- m1 çipli macbook pro 13 olabilir - fiyatı 14.200 tl.

bu esnada youtube'da mini videolarına denk gelince aklıma düştü. fiyatı 8000 civarı. zaten macbook'u bir harici ekranla kullanıyorum, mini alsam iki tane harici ekran bağlarsam daha fazla alanım olur. bu arada rami 16 gb yapıp ssd'yi şuradaki aksesuarla tamamlama düşüncesindeyim:
www.youtube.com

mini'nin avantaj ve dezavantajları nelerdir? kullanan var mı?
(3) 

Apple watch 40 - 44 mm?

panamera #1486869 
Selamlar, bileğim kalın ama ona rağmen 44 mm kaba görünür diye bir endişem var. İkisi arasında kalıp tercihimden memnun olan veya olmayanlardan görüş alabilir miyim?
(3) 

ankastre kurulumunu (davlumbaz hariç) tek başıma yapabilir miyim?

panamera #1483000 
Selamlar,

davlumbaz hazır kurulu, sadece frın ve ocak kurulacak.
doğalgaz hortumu da hazır.

özel dikkat gerektiren birşey var mı?

şehirdeki yetkili servisle ilgili yorumlar iyi olmadığı için kendim yapabileceğim birşeyse hiç çağırmayayım diye düşünüyorum.
(6) 

github nasıl kullanılıyor?

panamera #1481362 
Selamlar,
Excelle yapmaya çalıştığım planlama işlerim (schedule ve proje takvim - gantt şeması) var ama excel yetersiz kalıyor. internette bulabildiğim bazı ücretsiz programları da yeterince kişiselleştiremiyorum.

github'da uygun ücretler karşılığında program yaptırılabiliyor galiba.

Bunun usulü nedir? github'da kılavuzu okudum ama tam anlayamadım.

Örneğin anahtar kelimelerle bir arama yaptım, amacıma yakın bir program buldum ama bana bir takım kodlar gösteriyor (ya da ben bulmasını beceremedim).

Bir de proje sorumu nasıl sorabilirim?

Güvenlik risklerine karşı neler önerirsiniz?

İyi günler
(1) 

eskişehir - gaz ve elektrik aboneliği

panamera #1480599 
Selamlar, esgaz ve elektrik abonelikleri nasıl yapılıyor (en son 4 yıl önce uğraşmıştım, online abonelik gibi bir değişikliğe geçilmiş olabilir mi diye soruyorum aslında).
esgaz'a yine gidip kuyrukta bekleniyor mu?
Bir de elektrik aboneliği diye aratınca zorluenerji sayfası geliyor. En son oedaş'tan yaptırmıştım. Zorludan da mı yapılıyor artık?
İyi akşamlar
(6) 

unutkanlık problemi

panamera #1478074 
Selamlar, konuşma esnasında örneğin iki konudan bahsedeceğim. ilkinden bahsederken ikinci konuyu unuttuğum oluyor. bir anda aklımdan gidiveriyor. sıfır. sonra uğraş dur tekrar hatırlamak için.

ayrıca bazen daha önceden konuşulan konuları da unutmuş oluyorum. bir seviyeye kadar unutmak normal karşılanabilir, hani karşı taraf biraz bahsedince hatırlarsınız; bende o da olmuyor, hatırlama sıfır.

40+'yım; alzheimer olacağım diye korkuyorum. benzer durumda olanlar, önerisi olanlar var mı?
(1) 

Uzay aktivitelerini takip sitesi

panamera #1477621 
Selamlar,
Önemli uzay aktivitelerini nereden takip edebilirim? Mesela bir zaman çizgisi üzerinde, işte şu gün perseverance iniş yaptı, şu gün ingenuity uçuş yaptı gibi. Ayrıca şu an hangi uzay aracı nerede, X'in fırlatılmasına şu kadar gün kaldı gibi. nasa'nın sayfası gibi değil de daha çok dünyanın uzay günlüğü gibi.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık