(5) 

Tavana Projeksiyon Yansıtmak

fırt #1593258 
Hellou,

Yatak odasına TV alayım diye düşünüyordum ama odamda her şey yerli yerinde ve TV koyabileceğim bir alan yaratmam mümkün değil pek. Şimdi düşündüm, yatak başlığının tam ortasına bir projeksiyon cihazı sabitleyip tavana yansıtsam mesela, uygun olur mu sizce? Yatak başlığını ölçtüm şimdi yerden yüksekliği 120 cm ve duvara sabit. Ama tavana perde geremem, perdesiz de olur mu?

Mersilerden bir demet,
F
(6) 

Bugünün Film Önerisi

fırt #1340611 
Get Out'u izledim birkaç saat önce, bayağı güzeldi. Yine ona benzer psikolojik gerilim film önerisi alabilir miyim dostlar?

Böyle gerim gerim gerileyim, gece tuvalete kalkarken canlar sıkılsın, koridordan hızlı hızlı yürütsün, damacanadan su doldururken arkamı göremiyor olmanın huzursuzluğuyla birlikte aynalara bakmak dert olsun...

Bunun haricinde içinde vıcık vıcık aşk hikayesi geçen filmler hariç her türden öneriye açığım.
(4) 

Etli Çiğ Köfteye Dair Birtakım Mülahazalar

fırt #1340599 
Cümleten aloha sevgili Hawaiililer,


Hepimiz biliyoruz ki etli çiğ köfte satmak ve pazarlamak yasak, neredeyse tüm haber sitelerinde ise bu yasağın Sağlık Bakanlığı tarafından konulduğu yazıyor. Fakat ne kadar arasam da bulamadım bu yasağın kaynağını, CİMER'e yazdım cevap şu: eksiup.com

Yapılan haberciliğe tüküreyim ayrı mesele, ama bir düzenleme var ve ben bu düzenlemenin kaynağına ulaşamıyorum. Abi madem bir yasak var, ben bunu görmek istiyorum. Hani gerekçesini falan da geçtim (hastalık riski yüksek vs onları biliyorum ama yasağı koyanın gerekçesi ne acaba), yasağın metnini göreyim yeter ya taktım kafayı iki üç gündür zamanımın bir kısmını etli çiğ köfte düşünerek geçiriyorum.

Bunun haricinde yaşadığım yerde ufak çaplı bir araştırma yaptım. Bir tane çiğ köfteci etli çiğ köfte satıyor. Sipariş ettim, bildiğin etli çiğ köfte yani. Bir de kendi çapında şubeleri olan bir çiğ köfteci bu. Zincir çiğ köfteciler gibi olmasa da 4-5 şubesi var bildiğim kadarıyla.

Bilen var mı bu yasağın kaynağını arkadaşlar? AB Direktifleri Uyum Yasaları falan deniyor bazı haber(!) sitelerinde ama ben kimden sorayım bu bilgiyi, o metni görmek istiyorum yav. Eğer yasak varsa nasıl etli çiğ köfte satışı yapılabiliyor, istisnası ne acaba, ne tür izinler almak gerekiyor?
(1) 

Climax’te Geçen Söz

fırt #1313693 
Selam dostlar,

“Hayat müşterek bir imkansızlıktır” sözü geçiyordu filmin bir noktasında, bu sözün orijinalini ve kime ait olduğunu ya da birine ait olup olmadığını bilen var mı? Nedense aklımda Emerson’a ait bir söz olarak yer etmiş ama bulamıyorum kafayı yiyeceğim.
1

mobil görünümden çık