(2) 

Vadeli hesabin bir kismina faiz islememesi durumu

soppy cunt #1584999 
Gunluk faiz veren bankalarda ortak bir durum var,

500.000 TL – 749.999 TL arasindaki tutarin 50.000 TL'lik kismina faiz isletmiyorlar mesela.

Araliklar tutara gore degisiyor. Bunun mantigi nedir? BDDK tarafinca belirlenmis bir kural var mi yoksa bu bankalarin karliliklarini artirmak icin vardiklari bir gorus birligi mi?

Arastirdim fakat bulamadim, bu konuda bir bilgisi olan var mi?
(4) 

Oslo mu Stockholm mu?

soppy cunt #1561242 
Isten personal time off aldim (artik turkcesi ne ise), gezmek icin 5 gunum var. Halihazirda Finlandiya'da yasiyorum dolayisi ile ulasim/butce konulari cok dert degil. Bu iki sehri de cok merak ediyorum fakat Isvec'in sinir komsumuz olmasindan oturu ziyaret etmesi kolay olur, ileride de bir gun ziyaret ederim diye dusunuyorum.

Bu sehirlerden turistik ziyaret icin agir basan hangisidir acaba?
(18) 

Goc isleri (sonunda is buldum)

soppy cunt #1547135 
Simdi gecen sene nisan ayinda soyle bir soru sormustum (git: 1520419)

Bu ay itibariyle Turkiye'de alaninda birinci olan bir sirkette nihayet bir ise girebildim, 2 seneden uzun suredir freelance isleri saymazsak issiz idim. Agustos ayinda Helsinki'de ayni sektordeki bir sirketten kabul aldim, o gunden bu gune RP sonucumu bekliyordum, bugun nihayet oturum kartim elime ulasti. Maaslar asagi yukari denk, vergilerden sonra 3000 eur kadar. TR'de de bugunun kuruyla buna uc asagi bes yukari Helsinki'ye yaklasiyor iste.

Sorum su, Finlandiya'daki sirket icin olan kontratim 1 yillik, bu 1 yilin sonunda kontratimin yenilenip yenilenmeyecegi (Putin Finlandiya'ya girmeye karar vermezse) performansima bagli olacak.

Istanbul'daki pozisyon icin ise kontratim suresiz, malum. Kafamda da tek bir soru var, ya 1 yil sonra kontratim yenilenmez de gerisin geriye Turkiye'ye ve o issiz gucsuz hayatima geri donmek zorunda kalirsam. Bir yandan da onumuzde secim belirsizligi var. Bu iki yillik surecte gelirim olmaksizin hayatta kalmak adina yaklasik 15,000 USD borc yaptim (birikimimden yedim), borclarim, elimde kalan birikimin erimesi ve yasim sebebiyle (31) hayatimda eskisi kadar cesur kararlar alamiyorum.

Kalbim bas git Finlandiya'ya olmadi oradan baska bir yere uzarsin diyor, beynim ise "lan garanti isi buldun, tam elin para gorecek, iste popoyu toplama firsati" diyor. Nasil ilerlemek akillica olacaktir dostlar? Oldu da bir sene sonra issiz gucsuz Turkiye'ye donmek zorunda kalirsam hem finansal (hazirda donebilecegim bir isim olmadigindan) hem de psikolojik olarak boku yerim gibi geliyor.

Sorum oraya alisabilir miyim, yapabilir miyim degil kesinlikle. Finansal hayatimi ve kariyerimi onume koydugumda garantici mi yoksa cesur mu olmaliyim buna karar veremiyorum.

not1: Istanbul'da ev yok, araba yok. Iki sirketin de oyle ahim sahim perkleri yok. Sektor yazilim degil, rekabetin cok oldugu, milletin poposunu koltuklarina buldugu her turlu yapistiriciyla sabitledigi bir sektor iste, digerleri gibi.

not2: ha bu arada istanbul'daki sirkette gunde 8 saat calisacagim, yemekle beraber 9 saat sirkette bulunuyor olacagim. finlandiya'daki sirkette ise 6.5 saat.
(11) 

Araba alacagim, bir gorusunuz olur mu?

soppy cunt #1492306 
Selamlar, yas 29, bu yasa kadar hep motosiklet sahibi oldum ve kullandim ancak araba ihtiyaci kendini iyiden iyiye belli ediyor.

Sorun su ki, ben arabalarin teknik detaylarindan hic anlamiyorum ve tercih sebebi ne olmali hic bilmiyorum. Manuel vitesli arabayi en son 2010 yilinda direksiyon sinavimda kullandim, dolayisi ile otomatik vitesli bir arac tercih edecegim. Butce 240 bin lira civari, cok zorlarsam 250'ye de cikabilirim. Sifir bir arac almak istiyorum.

2021 polo ya da corsa arasinda kaldim. 1.2 corsa elegance paket 235k, 1.0 polo comfortline 226k. Bunlardan hangisi tercih edilebilir? Satarken hangisi daha kolay satilabilir?

Ya da bu fiyat araliginda bu yukaridakilerin disinda tavsiye edeceginiz bir arac var mi?

Bir de merak ediyorum, bu 1.0 motorlu arabalar yuruyor mu? Yokus cikabiliyorlar mi? (Cahilligimden soruyorum, hic kullanmadim). Eskiden 1.3 - 1.6 motorlu araclar olurdu, onlar hic gelmiyor artik sanirim.
Hizli gitsin, ucsun kacsin derdim yok. Onu motosiklet ile yapabiliyorum zaten.

Sevgiler.
(1) 

Araci sattigima dair evrak

soppy cunt #1475703 
Selamlar, aracin satisinin gerceklestirildigina dair noterin verdigi evragi kaybettim, bunu bir sekilde bulmanin yolu yordami var midir? e-dedvlet uzerinden alinamiyor sanirim bunun bir ornegi
(3) 

Harcama itirazi hk.

soppy cunt #1465930 
Banka ile gorustum ancak net bir bilgi alamadim.

Debit kartimla Ingiltere'deki bir saticidan 3 adet plak aldim. Yalniz pakette aldigim 2 plagi gondermemisler.

Mail attim, aradan bir hafta gecti cevap gelmeyince twitter'dan mention attim, birini yonlendiriyorum dedi arayip soran yok. Twitter'dan yazdiktan 2 gun sonra artik trustpilot'a olumsuz geri bildirim biraktim, oraya da alakasiz bir sekilde cok yogunuz gunde 1000 paket gonderiyoruz falan diye zirvalamislar. Maile hala geri donus yapmadilar, ne oldu sorununuz ne demiyorlar.

Bu iki urunun parasinin ustune yatacaklar gibi. Denizbank da diyor ki sizin bilginiz dahilinde yapildiysa geri alamazsiniz. Zaten banka karti ile 3d secure islem yapmissiniz. Ne alakasi var ....

Ne olacak simdi 40 pound'un ustune su mu icmem lazim? Bir cikar yolu yok mu bu isin?
(2) 

Fast ile para gonderme

soppy cunt #1465554 
gun icerisinde kac kez gonderim yapabiliyoruz? 3 kere 1000 tl gonderebilir miyim mesela?
(8) 

Dolandirilmaya mi calisiyorum?

soppy cunt #1465257 
Bilmedigim bir numara aradi, cep telefonu numarasi. Soyledigine gore benim telefon hattimin faturasi odenmis 170 kusur lira. Bu tutarda gelen bir faturam yok benim.

Numarami da, adamin soyledigine gore banka vermis bu hattin faturasi odenmis diye.
Hicbir sey anlamadim bu muhabbetten. Nedir bu?
(3) 

Harc bedeli odenmesine ragmen kapanan telefon

soppy cunt #1437688 
Dostlar selam, yurt disindan gelirken getirdigim telefonun harc bedeli olan 1838,70 TL'yi e-devlet uzerinden, imei numarasini dogru yazarak 3 Agustos tarihinde odedim, bugun ise telefon kullanima kapandi. Ne yapmak, nasil ilerlemek lazim, bilen var midir?
(2) 

domainleri nereye tasiyayim?

soppy cunt #1433283 
12 yildir musterisi oldugum yerli bir firma illallah ettirdi beni, var mi tavsiyesi olan?
(5) 

PTT ile yurt disindan kargolarin ulasimi

soppy cunt #1381517 
Daha once yurt disindan (cogunlukla birlesik krallik) yuzlerce kez plak satin aldim, hep 8-9 is gunu icinde ulastirlar. ancak agustos'un 20'si gibi aldigim plaklardan hala ses seda yok. saticinin gonderdigine eminim, bunlarin vergilerini odeyecegim zaten, gumrukte sikinti falan mi yasaniyor bu aralar, bilgisi olan var mi?
(1) 

Su sayaci patlamasi

soppy cunt #1354847 
Olayin muhattabi Aski. Dun bir ariza sebebiyle su kesintisi yasanmis, ben evde yoktum. Su geldiginde de basinc sayaci patlatmis. Bu adamlar da sayac degisikligi icin ucreti benden tahsil etmeye calisiyorlar. Burasi Turkiye, normal diyerek olayi kaniksayacagim da, bu uygulama boyle mi gercekten?
(6) 

Plakasiz arac kullanmak

soppy cunt #1312641 
Motosikletin plakasini caldilar, prosedure uydum ihbarda bulundum, eski plakayi ustumden sildirip yeni plaka ile tekrar tescil ettirdim motoru. yeni plakayi bastirdim, belgeler de yanimda ancak o plakanin takildigi dalgayi da calmis herifler, dolayisi ile takamadim plakayi. internetten siparis verdim ancak o da gelmedi. simdi ben plakayi ve belgeleri cantada tasisam, motosikleti baglarlar mi?
1

mobil görünümden çık