(4) 

Muhasse - Sgk erken ödeme indirimi her zaman olmuyor mu?

onepointzero #1579415 
Merhaba, küçük bir işletmem var. Bu ayki çalışan Sgk ödemesini yapacağım sırada henüz ay bitmemesine rağmen indirim göremiyorum. Muhassebeciye sorduğumda "bazen indirim oluyor, bazen olmuyor" dedi. Bizi mi koparıyor yoksa bu bilgi doğru mu?
(7) 

Kalp krizi ya da belirtisi olabilir mi?

onepointzero #1574627 
Merhaba, babam bir süredir göğüs ağrısından şikayet ediyormuş. Bulgaristan'dayken bir gece ansızın yemekten yarım saat sonra göğsünü tutar ve çok acı çeker halde apar topar acile yetiştirdik.

O ağır acıyı çekerken ve ardından yaşananlar şunlardı;
Ağrı çekerken sürekli esniyor,bitkin bir şekilde titriyordu. Su verdiğimizde ağrısı biraz dinmiş ama geçmemişti. Ayrıca yüksek tansiyon hastası. Hastaneye varana kadar acısı yüksek oranda dinmişti. Ekg'si normaldi, fakat tansiyonu 19/10 gibiydi. Oradaki imkanlar biraz yetersizdi. Belinden bir iğne yaptılar. Ve bulgarca tansiyon haplarının yetersiz olabileceği ve bir kardiyoloğa görünmesi gerektiği söylendi. O gece işi gücü bırakıp istanbul'a geri götürdüm. Yol üstünde 1-2 saat içerisinde 4-5 kere idrara çıktı.

İstanbul'da bir devlet hastanesinde durumu özetledik. 2 kere ekg yapıldı ve normal olduğu söylendi. 2 kere farklı kan testi yapıldı crp'si ve potasyumu referans değerin çok az üstündeydi. Bunlar için de normal olduğu söylendi. Göğüs röntgeninde de bir şey olmadığı söylendi. Ve bir kaç saat müşahede altında tuttuktan sonra hiçbir şey yapmadan eve geri gönderdiler. Şimdi bir hafta sonraya zar zor bir kardiyoloji bölümünden randevu bulabildim.

Şimdi biraz ürktük açıkçası. Acaba o an kalp krizi ya da kalp spazmı mı geçirdi ve bu bir hafta içerisinde tekrarlama ihtimali olabilir mi? Buna neyin sebep olabileceği konusunda doktor bir yorum yapmadı.
(4) 

Miras kalan arsaları toplayan emlakçının ne gibi bir yaptırımı olabilir?

onepointzero #1571598 
Merhaba,

Toplamda 5 kardeş olan eşimin annesinin Şile köylerinde parça parça miras kalan arsa payları mevcut(10m2, 20m2 gibi). Bir kaç gün önce toplanarak bölgedeki bir emlakçıya gidip haberimiz olmadan devir işlemleri gerçekleştirdiler. Annesi bizi aradığında toplamda 448 m2 arsa için her kardeşin 400 bin lira gibi bir bedelle devredeceklerini söylediler. Biz duruma itiraz ederek eşimin annesine telefonda engel olarak satış için imza atmasına engel olduk. Bu durum karşısında emlakçı satışın böyle yapılamayacağını söyleyerek herkesin imza atması gerektiğini söylemiş ve diğer kardeşlerle kadına baskı yapmışlar. Yine de imza atmasına engel olduk ve diğer kardeşlerin imza atarak paralarını aldıklarını öğrendik. Yani işin içerisinde bir kötü niyet var. Emlakçı "ben de senin paylarını satmana engel olacağım" gibi kötü niyetli bir yorum yapmış. Bu durumda arsaların büyük çoğunluğunun artık sahibi olan emlakçının ne gibi bir yaptırımı olabilir öğrenmek istiyorum.
(7) 

Kuduz aşısı gerekir mi?

onepointzero #1556609 
Çocuk parkta kediyi seveyim derken ellerini hafif tirmaladi. Acile götürdüğümüzde "Doktor bu yaşta önermiyoruz. Şuan kuduz vakası da yok" deyip aşı yaptırmadı. Bu bizim başımıza 4 yıl evvel de geldi. Çocuğa o dönem tam doz aşı yapmışlardı. Şimdi içime de bir kurt düştü. Bugün 2. gün. acaba yarın başka bir hastaneye götürmeli miyim, deneyimli ya da doktorların tavsiyesine ihtiyacım var.
(1) 

M2 işlemcili model için Ipad pro 5 almayı ertelemeli miyim?

onepointzero #1536062 
Merhaba, biraz daha mobil olabileyim diye ipad pro 5 siparişi verdim. Açıkçası apple ürünlerini kullanan biri değilim. Fakat pencil'in vaadettikleri sebebiyle laptop yerine bu cihaza geçip denemek istedim. İşime yaramazsa da pil süresi sebebiyle eşime verebilirim. Fakat m2 işlemcili yeni modellerin çıkacağı bilgisi dolanıyor etrafta. M2 işlemcili modeli beklemek için siparişi iptal etsem mi diye düşünüyorum. Apple konusu da bilgi sahibi arkadaşlardan tavsiyeye ihtiyacım var. Performans açısından ve fiyat açısından ne kadar fark olur? Şuan 22 bin lira
(2) 

Bulgaristan vatandaşı süresi geçmiş pasaport ile sınırı geçebilir mi?

onepointzero #1530535 
Merhaba,

Anne babanın Bulgaristan vatandaşlığı var.Fakat pasaportlarının süresi doldu.Liçna kartları var. Sınırda cezasını ödeyip geçebileceklerini duymuştum. Doğrusunu bilen var mı? Malum konsolosluklar da pasaport yenileme işleri çok uzun sürüyor.
(2) 

Unity3d'de bir değişkeni string ile nasıl çağırabilirim?

onepointzero #1390423 
Merhaba,

Şahsen bir grafik tasarımcı olmam sebebiyle yazılım işinde henüz yeniyim. Bir scriptin içerisindeki değişkenleri farklı bir scriptte public bir string değişkeni ile tanımlamak istiyorum. Özetle sorun kısaca şu(kodlar anlamsız olabilir. sadece anlaşılır olmasını istiyorum);

1.script

public string NpcAdam;
public string NpcKadin;

2.script

Public string NpcAdi;

1.script.NpcAdam; //2. script içerisinde 1.criptteki değişkenlerden birine hızlıca ulaşıyorum.

Problem şu. Bu noktadaki "NpcAdam" değişkenini "NpcAdi" ile belirlemek istiyorum. Fakat bir türlü çalışmadı.

Yani esas hedefim şu;
1.script.NpcAdi;

Yani "NpcAdi" değişkenine tanımlanan "NpcAdam" veya "NpcKadin" stringi, 1.scriptteki ulaşılacak değişkeni belirlemesi.

Merak edenler için, bu bir diyalog sistemi. Her npc için aynı scirpt kullanılacak. Bunu da 2. scriptteki string içindeki kelime belirleyecek.Bunu özetlediğim şekilde çözemezsem 1. script içerisindeki tüm değişkenleri if döngüsü ile NpcAdi ile eşleştirmek zorunda kalacağım. Bu da 75 adet Npc karakteri olunca, 75 adet if döngüsü demek olacak. Umarım karmaşık olmamıştır.
1

mobil görünümden çık