(10) 

Kafamda bitiremiyorum anlayamiyorum..

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1585282 
bir konuyu kafamda bitiremiyorum. 2 hafta once bir ayrilik yaşadım sevdiğim kızın da bana asik olduğuna emindim ayni isyerinde çalışıyorduk tüm işaretler vardi gece gündüz konuşurduk bana yemek yapardi hep yanimda olmak isterdi bahaneler bulurdu beraber olmadigimiz zamanlarda cok kiskanirdi beni isyerindeki cok alakasiz birinden bile sevisirdik ikimizde cok zevk alarak hele hele bakışları yetiyordu bana. ama benimle eş zamanlı 4-5 kişiyle daha konuştuğunu hatta bazılarını yatağa attığını/atma amaci olduğunu kimi kardesim dedigi insanlarla ortamlarda siki fiki olduğunu isyerinde sarildigini öğrendim.(bazılarını kendi söyledi) yani ısyerindeki bir cok erkeğe yazmis gayet isinde gucunde adamlara bile. tabi dunyam basima yikildi. kurmadigimiz hayal kalmamıştı. dedigim gibi ben gercekten inaniyordim çünkü tüm isaretler vardi zaten bitti ama kafamda hâlâ bir yere oturtamiyorum hem öyle hem böyle nasil olabildi?
(18) 

Iliski(?) cikmazı tavsiyelere ihtiyacım var

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1582052 
1 kız var.fuckbuddy gibi düzenli sevisiyoruz ama bana duygusal da yaklaşıyor sevgili gibi paylasimlar yapiyor daha cok o yaziyor düzenli konuşuyoruz.tip olarak da birbirimizi begeniyoruz ama Kizin sürekli başkalarıyla (erkek olsun yeter)sürekli yatmak gibi bir amaci var hep yolunu yapmanin peşinde ve muhtemelen yatiyor da. Bu da kafamı karistiriyor arada kıskaniyorum bu kizla boyle devam mi etmeli yoksa yol mu vermeli bilemedim. Tavsiyelere ihtiyacım var.

Neden işimi gorduremiyorum ?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1519781 
Çalıştığım alan saklı kalsın ama 6 ay önce yeni bir yere başladım. kendi alanımda kendime yarayacak yasal olan yönetimin rahat olduğu etliye sütlüye karışmadığı bor yerde işimi gördüremiyorum. Eski yerde böyle değildi beni mi sevmiyorlar yoksa çalıştığım kişiler mi sıkıntılı anlayamıyorum. Örnek vereyim mesela otomobil ustasısin bir gün çalışiyorsun diğer gün başka usta çalışıyor beraber bir dukkaninuz var ama çalışmadığın günde hususi arabanın ufak bir arızası oluyor calistigin yere gönderiyorsun ama diğer usta bakmıyor gelip senin halletmeni istiyor bir yoğunluk olmasa bile. Hatta yoğunluk olsun sonuçta kendi dükkanında kendi arabana öncelik verebilirsin(öncelik hiç istemedim lakin). Bilemiyorum ben mi sıkıntılı düşünüyorum yoksa çalıştığım yerdekiler yapacağı en ufak iyilikte enayi gibi mi hissediyor. Millet nasıl işini şıkır şıkır hallediyor? Bir akıl fikir please...
(4) 

Tavsiye akıllı telefon

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1506537 
Malum kur uçuyor gün geçtikçe daha kötü oluyor. Iphone7 kullanıcısıyım. Şarj dayanmıyor ve ekran da küçük geliyor. 7-8 bin liraya kadar Samsung huawei veya xiomi almak istiyorum. Ancak kötü yorumlar var çoğunda. Siz hangi marka model önerirsiniz?
(2) 

Lustral’ı bıraktıktan 1.5 ay sonra düzelmeyen yan etkiler?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1492204 
Merhaba, ilacı bırakalı 1.5 ay oldu ancak hâlâ yan etkiler devam ediyor, konsantrasyon bozukluğu, zihinsel yorgunluk, sersemlik, ortamdan soyutlanma hissi. Sinirlenince daha da çok artıyor bu etkiler. Geçmemesi canımı sıkmaya başladı. Aynı durumu yaşayıp düzelenler oldu mu ?
(2) 

Telefon numarası gözükmeden sesli konuşma programı?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1474463 
Bildiğiniz hangi programlar var ?
(11) 

Gece 22.00den sonra alkol satın almak

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1446755 
Merhaba, bu gece 23.00 sularında tekel bayinden alkol alıp eve giderken yolda sivil polis çevirdi kimliğini gösterdi ve elimdeki siyah poşete baktı tutanak tutuldu ve almanın değil satmanın suç olduğu söylendi yani bana bir şey olmayacağı söylendi. İlk defa polisle muhatap oldum acaba ileride bununla alakalı bir sorun yaşar mıyım? Sonradan evime ceza gelmesi gibi bir durum olur mu ? Bir de sırf bu tutanaklar tekele ceza kesmek için yeterli midir?
(11) 

Öğrenciyken sağlık sigortası sona erdiğinde ne yapabilirim?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1446205 
Selamlar, öğrenciliğim uzadığı için 2 ay önce 25 yaşıma girdiğimde babama dahil olmaktan çıktım şuan sigortasızım. Devlet hastanesine gidip sadece muayene+kan yaptırdığımda dahi 200 lira para ödüyorum. Kronik bir hastalığım olduğu için(akdeniz ateşi) düzenli doktor kontrolünde olmam gerekiyor ama masraflar artık çok pahalı gelmeye başladı. Alternatiflerim neler olabilir? Özel sağlık sigortası işimi görür mü ? Veya başka yapabileceğim bir şey var mıdır merak ediyorum. Fikir verebilecek varsa sevinirim.
(2) 

In which.../ From which... gibi yapılar

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1443035 
İngilizce metin okurken çokça rastladığım ama bir türleri alışamadığım yapılar bunlar. Mesela;

We achieved a more relaxed mood in which we are better able to communicate with others.

Bu cümlede -in kısmını alıp en sona koysam cümle daha iyi oluyor ve ne demek istediğini anlıyorum ancak bu şekilde olunca en başta bir afallama oluyor ondan sonra cümleyi yeniden düzenleyerek zihnimde öyle anlıyorum.

Daha pratik bir yaklaşımı olan ve mantıki açıklamasını yapabilecek herkesi dinlemekten memnuniyet duyarım
(3) 

Yatak gıcırdaması

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1442762 
Selamlar
Eşyalı yeni bir eve taşındım ancak sonradan fark ettim ki yatak(çift kişilik)baza şeklinde değil karyola şeklinde 3 tane destek üzerinde de 2 parça sunta var. Haliyle gıcırdaması çok oluyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim ?
(10) 

Ses izolasyonu sorunu

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1441949 
Merhaba, bu saate kadar uyumamamın bir sebebi var üst katımdan sürekli ve yüksek volümde odama gelen sesler. Yukarıdaki ruh hastası zaten uyumuyor klozete gidiyor musluk açıyor duş alıyor hepsini yapıyor sağolsun. Yatağa yatma sesini dahi duyuyorum o kadar kötü bir yalıtımı var ki evin cidden büyük bir rezalet. 1+1 ev bu arada yeni çıktım çıktığım güne lanet olsun.

Sizlere soracağım şey buradan yakın bir zamanda ayrılacağım acaba bir evin ses yalıtımı olup olmadığını nasıl anlarım? Nelere dikkat etmem gerekir ? Hiçbir bilgim yok malesef bu konuyla ilgili
(7) 

1+1 evde gürültü sorusu

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1441522 
1+1 eve gürültü üst kattan mı çok gelir yoksa alt kattan mı ? Kıyaslama yapılabilir mi ?
(11) 

15 gün önce kiraladığım evin sözleşmesini feshetmek istiyorum

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1438359 
15 gün önce yeni bir yere taşındım emlakçıdan buldum daireyi sadece ilk gün güzeldi sonradan üst katımdaki yaşlı adam yüzünden 1 gece dahi adam akıllı uyuyamadım adam yaşlı kulaklar duymuyor televizyon son ses hep. Telefonda konuşuyor hep bağıra bağıra. Sürekli yere bir şeyler düşürüyor evde terlikle geziyor ses aynen aşağıda. Vileda sapıyla tavana çok sert bir şekilde 4-5 defa vurdum önce duraksadı sonra aynı sesleri çıkarmaya devam etti. Kapısına gitmek istemiyorum çünkü kesinlikle alttan almam. Adam duş alıyor duvarlar çok ince sanki benim banyomda alıyor gibi adamın klozet sesi de aynen benim evde gibi. 15 gündür cehennemi yaşıyorum bir türlü huzurlu bir şekilde uyuyamadım. Şimdi ben ne yapabilirim? Sözleşmeyi feshedebilir miyim? Yerime kiracı bulunduktan sonra bunun bir süresi var mı? Bu durum emlakçının da işine gelir mi ? Tecrübeli yazarların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum.
(2) 

Kira sözleşmesinden bitiş tarihinden önce evden çıkınca ne olur?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1277950 
Yaklaşık 2 ay sonra kira sözleşmem sona eriyor ben bu ay evden çıkmak durumundayım. Ev sahibiyle anlaşmam mı gerekir? Eğer anlaşamazsam nasıl olur? Diğer ayları peşin mi vermem gerekir? Vermediğim taktirde ev sahibi bana dava açabilir mi?
(6) 

İPhone7 garip ses sorunu

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1248245 
Merhaba
iPhone7 32gb kullanıyorum. YouTube dan video açtığımda telefonu düz tutarken sadece üst hoparlörden ses geliyor. Yan yatırdığımda ise alt hoparlörden de ses gelmeye başlıyor. Yalnız bu dediğim sadece 1 tane videoda geçerli. Farklı en az 20 video denedim ancak sadece bahsi geçen videoda bu sorun oluyor. Teknik bir arıza mıdır yoksa videodan mı kaynaklanıyor anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.
(6) 

Hangi marka/model tablet almalıyım?

sifreyi tekrar etmeniz lazim #1248011 
Film izlemek sunum okumak ve internette gezinmek için tablet almak istiyorum.900 tl bütçem var. Hangi marka/modeli tavsiye edersiniz?
1

mobil görünümden çık