(1) 

Samsung ve ixaomi ye imei atılıyor mu?

freezone #1548733 
Samsung s22 ultra veya xiaomi 12 Pro almayı düşünüyoruz da kayıtsız olarak bunlar imei atılabiliyor mu? İphone engellendi ama belki androidlere atılabiliyordur.
(5) 

Oled mi Qled mi?

freezone #1486897 
evlilik aşamasındayım tv bakıyoruz fiyat sorun değil de oleddeki ekran yanması olayı beni çok düşündürüyor. tabi aldıktan 1-2 yıl içinde olmaz belki ama 3-4 yıldan sonra %90 o sorunu yaşatacak gibi. en azından 2020 ve öncesinde üretilenler için. sonrası için nasıl bir yöntem geliştirirler bilemiyorum.

e şimdi niye bakıyorsun alma dersiniz tabi ama oled tv izledim bambaşka bir şey gerçekten o görüntüsü. samsung'un qled dediği teknoloji bildiğin lcd arka ışıklı teknoloji. aynı fiyatlarda ve eski teknolojiye o kadar para vermekte istemedim.

şimdi oled alırsak logolu kanal izlemeyin diyorlar o zaman sadece film izlemek için almış olacağız. hatta bazıları bir zaman sonra netflix logosu bile yapıştığı söyleniyor.

demem o ki alırsak diken üstünde olacağız. normal lcd ortalama 7-8 sene zaten gidiyor ama bu tv de 3-4 yıla paneli elimize alabiliriz garantisi de bitmiş olur bugünün parasıyla 5-6 bin panel parası isterler.

o değilde yıllardır her sene tv çıkıyor şöyle geliştirdik böyle geliştirdik diye ama çokta bir şey gelişmemiş. sadece smart yapısı hızlanmış işlemcilerden dolayı o da gerisi aynı gibi bir şey yani.

Siz nasıl tercih ederdiniz tv alırken.
(3) 

İphone 11 den iPhone 12 ye geçilir mi?

freezone #1484634 
Kardeşim elimdeki telefonu bana sat diyor iPhone 11 128 GB. Benden 6500 TL ye alıyor sende İP12 128 GB git al diyor. Ama üstüne 5 bin TL eklenecek. Geçilir mi yada siz yenisine geçer miydiniz? Benim için en büyük farkı hafif olması ve oled ekran ile gelmesi olacak diğer teknik şeyleri benzer zaten.
(6) 

Batte Royal Oyunlardan Zevk Alamamak

freezone #1448456 
Belli bir yaştan sonra mıdır yada yeteneksizlikten dolayı mıdır battle royal oyunları olmuyor. Senden iyileri hep oluyor yetişemiyorsun bir zaman sonra zevk alamıyorsun. Bırakacağım hepsini yüzlerce başka oyun var zaten battle royal oyunlarına girmekten diğerlerini unutuyoruz hep bağımlılık yaptırıyor zamanla. Jahrein, pintipanda, metmellow gibi yayıncılarında hiç oynadığını görmedim ben zaten, yayınlarına bir keresinde beceremiyoruz demişlerdi. :) Zaten iş güç var akşam gelince 2 3 saat keyif alarak oyun oynayalım diyoruz hayattan soğutuyorlar herkes sanki profesyonelmiş gibi oynuyor yetişemiyorsun. Warzone pubg oynasam herkes profesyonel gibi, battfield 1 oynasam ateşin nerden geldiğini bilmiyorsun ortalık 56 ya dönmüş zevk alamıyorsun. Senaryolu oyunlar yada witcher yeni çıkan cyberpunk türü rpg oyunlarda iyi en azından kanser etmiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Benimle aynı fikirde olup rekabetçi oyun oynamayanlar var mı? Yada bu tür oyunlardan vazgeçemeyecek olanlar?
(6) 

Uygun fiyata rtx 2080 aldım sizce iyi mi olmuş kötü mü?

freezone #1431747 
2 gün önce arkadaşım jelatini açılmamış sıfır asus rog strix ki premium bir karttır kendini 2080 super i 6 bin tl ye verdi. Vatandaki fiyatı 8500 tl tabi dolar kuruyla hep yükseldiler zaten 8500 tl falan vermezdim. Aslında 3000 serisi kartları bekleyim diyordum ancak bu kartın fiyatını da çok uygun bulunca normal site fiyatına göre kaçırmayım dedim.

3000 serisi gelince 3080 zaten alamam o da 8500 9000 tl civarından gelir bu dolar kuruyla tahminim 3060 sonradan çıkacak 5500 tl gibi bir fiyattan 3070 de 6500 tl gibi bir fiyattan ülkemize girebilir şimdilik yani o da artmazsa dolar. E şimdi bende 6 bin bütçeyle 3060 gibi kartın çıkmasını bekleyeceğim anca o kartın gelip yeni serlerinin oturması aralığı falan bulur. Sizce ne yapmalıyım?

Kart 1 ay kenarda yatacak çünkü sistemim evde ve eve 1 ay sonra gideceğim bende açmadım kutuyu. Satıp 3060 çıkınca onu alsam bu sefer 2080superin denginde olacak yani sadece rtx teknolojisi daha iyi olacak hatta bazı noktalarda fps olarak 2080 super onun önüne geçebilir.

Bende ikilemde kaldım bu kartı kullansamda olur 3 4 sene güle oynaya götürür zaten acayip bir kaliteli bir kart. Zaten yeni seri kartlar fps de uçup gitmeyecek nvidia rtx teknolojisine daha iyi adapte olan bir mimari ile çıkaracak.

Bilemedim...
(3) 

Klavyeyi ışıklarını sürekli açık kullanmak

freezone #1430007 
Aslında sorum biraz değişik. Ancak merak ettim de şu an yeni bir mekanik klavye kullanıyorum. Bunu sürekli ışıklı halde kullanmak LED'lerine ya da bunun kullanım ömrüne bir zarar verir mi bilmiyorum? Öyle bir şey varsa yani olabildiğince akşam açmaya çalışayım de olmaması lazım böyle bir olayın. Renk geçiş efekti ile kullanıyorum klavyeyi yarın öbür gün renklerde solgunluk yaşanmasın yani. Siz ne düşünüyorsunuz?
(2) 

Logitech g502 hero mu Steelseries rival 600 mü

freezone #1429627 
Gaming mouse arayışımda iki modele kadar düşürdüm ikisi arasında kararsınız yardımcı olabilecek var mı?
(4) 

24” ve 27” monitör kararsızlığı

freezone #1424545 
Bir kaç aya sistem toplamayı düşünüyorum da profesyonel oyuncu falan değilim normal oyun için sistemi toplayacağım. Akşam işten geldikten sonra keyif versin 3 4 saat sorunsuz oynatsın diye. Şimdi 10 bin tl bütçe de var da monitör işinde kararsızım.

27” monitör alınırsa 2k çözünürlüğe de çıkmak lazım dolayısıyla ekran kartınıda en az 2070 rtx almak lazım o da 5 bin tl civarında. 27 kullanan var mı? Ekrana alışabildiniz mi çok büyük geliyor mu?

24” alsam ama sanki devir 2k ya doğru gidiyor gibi yeni çıkan ekran kartı seriler de 2k ya adapte edilmiş şekilde geliyor sorunsuz oynatıyor oyunları.

Bilemedim 24” için toplarsam 10 binden aşağı bir bütçe ile toplanıyor ancak 27” 2k lık bir sistemi toplarsam 10 bini çok rahat geçecek. Tabi alıp 6 7 sene üst düzey bir şekilde de kullanılacak.

Sizin düşünceleriniz nedir?
(6) 

Oyun için 24” mü 27” mı almalıyım.

freezone #1423330 
Yeni bilgisayar toplama arefesindeyim 2070 ekran kartı alacağım ancak monitör boyutu arasında kararsızım. Her tür oyun oynanacak senaryolu yada cod warzone gibi vs. Yani o kadar profesyonel düzeyde değil tabi zevk alayım akşamları 3 4 saat oynayayım diye. Sizce ne tercih etmeliyim? Bu arada kavisli ve düz tavsiyeside alabilirim onlarda da çekincelerim vardı.
(2) 

Macos için torrent sitesi

freezone #1419228 
Sanırım burada paylaşmakta yasak değildi. Yeni macos kullanıcısıyımda bu bilgisayar office uygulamaları Photoshop video editleme programları gibi uygulamaları güncel nereden indirebilirim? Hepsi çok pahalı normalde.
(6) 

En iyi dolar hesabı hangi bankadan olur?

freezone #1418032 
Dolar almayı düşünüyorum da bu makas aralıkları düşük olan en iyi dolar hesabı açılacak banka ne olabilir? 1 2 tane sıraya koyabilirseniz çok iyi olurdu yarın ona göre açacağım.
(3) 

Magic mouse 2 mi Logitech Anywhere MX 2 mi önerirsiniz?

freezone #1415299 
Macbook air için mouse bakıyordum da hangisi önerirsiniz?
(6) 

Magic mause 2 de tekerlek olmaması

freezone #1414547 
Bildiğiniz gibi normal mouselerin ortasında tekerlek var scroll yapmak için ancak ben tekerlek üzerine bastığımda hem sekmeyi kapatıyorum hemde bir sitede linke basarken tekerleğe basıp kısa yoldan yeni sekmede açtırıyordum. Şimdi bu windows'da böyleydi.

Macos kullanacağım bir kaç güne ve yanında magic mouse 2 de var. Yukarıda anlattığım olay çok kullanışlı ve fazlasıyla alıştım ancak bu mouse tamamen dokunmatik kullanan kişiler varsa eğer mouseye öyle bir özellik atayabiliyor muyuz? Gerekirse ek program yüklenip oluyorsa onu da yüklerim fark etmez. Yeter ki mesela safaride sekmenin üstüne basarken kapatsın, linklerde yeni sekmede açsın. Atayacağım gesture el hareketleri ile de razıyım.
(9) 

MacBook’ta Chrome kullanmak

freezone #1414393 
Haftaya yeni cihazım gelecek ilk defa macos kullanacağım da kullanan arkadaşlara sormak istiyorum. Siz daha çok safariyi mi tercih ediyorsunuz yoksa chrome’yi tercih ediyorsunuz? Safari zaten çok daha uyumlu çalışıyordur da chrome nin daha fazla pil tüketimine sebep oluyor mu?

Birde indirmem kullanmam gereken işlevsel bir uygulama varsa söylerseniz de iyi olurdu.
(5) 

Karanlık mod vs Açık mod

freezone #1403636 
Hangisini daha çok kullanıyorsunuz. Ben daha çok açık modu seviyorum karanlık moda alışamadım. Gözü kamaştırıyor siyah arkaplan üzerine beyaz yazı bir süre sonra okumayı zorlaştırıyor gibi geldi bana. Siz nasıl düşünüyorsunuz?
(3) 

İpad pro 11’inc

freezone #1398180 
İpad pro 11’ inc 3 aylık temiz 64 gb+ apple pencil 2 ile 5500 tl diyor bir satıcı. İnternette sıfırı 5500 tl civarı şuan cihazın. Alınabilir mi yoksa 3 4 aya yeni ipad çıkacak diyorlar beklenmeli mi?
(6) 

Enpara birikim hesabı

freezone #1397854 
Enparanın birikim hesabını kullananlar var mı? Sizce avantajlı mı oraya her ay para atmaya başlamak istiyorum da günlük faiz veriyormuş 1 yıl boyunca para da çekmeyeceğim ordan acaba parayı attırır mı? Mesela hesapta bi 15 bin tl olsa getirisi iyi olur mu? Yada altın mı almak daha karlı olur?
(1) 

Dolar alınır mı?

freezone #1339788 
Dolar almak mantıklı olur mu artık? Ne zamandır seyrinde devam ediyor artmıyor da azalmıyor da. Önümüz seçim belki orada bir hareketlilik olur da kararsızlık var tabi. Fazla değil zaten 500-1000 dolar arasında olacak.
(4) 

65" tv görüntüyü bozar mı?

freezone #1317772 
Eve 65 inc televizyon almayı düşünüyoruz görüntüde bozulma yaşamayız değil mi? İzleme mesafesi 5-6 metre uzaklıkta izliyoruz o yüzden uzak kalıyor tv biraz büyük olsun istedik. Tabi şu black friday gününü bekleriz artık. Marka konusunda da samsung ve ya lg olur herhalde orada da kararsısız.

Mağazalarda 4k görüntü oynattıkları için pek anlayamıyoruz ama normal yayında kalitenin bozulmasını da istemiyorum birde mesafe de uzak oturuyoruz tv ye. Eğer öyle bir bozulma olursa 55" ekrana düşebiliriz almışken pişman olmayalım çünkü.

teşekkürler.
(3) 

xbox one x vs ps4 pro

freezone #1279347 
Oyun oynayacak bir pc yok elimde sizce hangisini almak daha mantıklı? Ya da siz olsaydınız hangisini alır geçerdiniz? Sistem toplamaya kalksak 7 bin tl civarı tutuyor adam akıllı bir bilgisayar haliyle çok pahalı oluyor.

Ps ve xbox da da kardeşlik olayları varmış ancak türkiyede ps4 daha fazla satıldığı için pazar daha fazla oyunları daha hızlı alıp daha hızlı satabiliyorsun.

Xbox da game pass var aylık 30 liraya verdikleri tüm oyunlara erişim sağlanabiliyor, içerisinde pes18 bile varmış mesela.

xbox da hiç türkçe oyun yok, türkiye ofisleri yok o konuda tedirginlik yaratıyor.

exc oyun takıntım yoktur zaten hayatta 300 tl verecek param yok olsa gider sistem dizerdim zaten.

Ha birde bunlara monitör mü iyi olur yoksa 55 inc tv mi? Elimizdeki cihazlar neredeyse 4k çıkış gücü veriyor 55" tv lerde sorun olmaz galiba ancak hangi markalar iyi bilemiyorum. samsung var sony var seçenek olarak. lg bazen kronik sorun olabiliyormuş.
1

mobil görünümden çık